paoke9 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Τέλος Ιούνη μου ήρθαν πολλές χρεώσεις από Μακ που δεν είχα κάνει με αποτέλεσμα να βρεθώ μείον στην τράπεζα πρώτη φορά. Μια μου έλεγαν θα επιστραφούν, μετά δεν έπαιρναν ποτέ τηλέφωνο κλπ κλπ. Τελικά μου είπαν πως το ποσό είχε δεσμευτεί από παλιές παραγγελίες και πως απλά αντί να αφαιρεθεί τη μέρα της παραγγελίας αφαιρέθηκαν όλα μαζί τέλος του μήνα. Γίνεται αυτό; Δηλαδή να αγοράσω κάτι ΣΗΜΕΡΑ και το ποσό να μείνει το ίδιο και να αφαιρεθεί ξέρω εγώ 5 μέρες μετά; Ή με δουλεύουν; Τι είναι αυτή η βλακεία;
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, paoke9 είπε Τέλος Ιούνη μου ήρθαν πολλές χρεώσεις από Μακ που δεν είχα κάνει με αποτέλεσμα να βρεθώ μείον στην τράπεζα πρώτη φορά. Μια μου έλεγαν θα επιστραφούν, μετά δεν έπαιρναν ποτέ τηλέφωνο κλπ κλπ. Τελικά μου είπαν πως το ποσό είχε δεσμευτεί από παλιές παραγγελίες και πως απλά αντί να αφαιρεθεί τη μέρα της παραγγελίας αφαιρέθηκαν όλα μαζί τέλος του μήνα. Γίνεται αυτό; Δηλαδή να αγοράσω κάτι ΣΗΜΕΡΑ και το ποσό να μείνει το ίδιο και να αφαιρεθεί ξέρω εγώ 5 μέρες μετά; Ή με δουλεύουν; Τι είναι αυτή η βλακεία; Τα πράγματα είναι απλά. Εχεις αγοράσεις Μακ;Εχεις χρεωθεί για αυτά που αγόρασες; Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2024 από Ukforthemoment 2
sdikr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Συνήθως όταν αγοράζουμε κάτι με κάρτα εκείνη την στιγμή δεν τραβάει άμεσα τα χρήματα, αλλά τα τραβάει όταν κλείσει πακέτο στο pos η επιχείρηση, συνήθως το κάνουν το βράδυ αυτό με το Ζ, κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί να αργήσουν παραπάνω. Δεν μήπως έχει γίνει κάτι τέτοιο, έκανες δηλαδή τις αγορές, δεν τα τραβήξανε εκείνη την ημέρα και τα τραβήξανε σήμερα
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 24 λεπτά πριν, paoke9 είπε Τέλος Ιούνη μου ήρθαν πολλές χρεώσεις από Μακ που δεν είχα κάνει με αποτέλεσμα να βρεθώ μείον στην τράπεζα πρώτη φορά. Μια μου έλεγαν θα επιστραφούν, μετά δεν έπαιρναν ποτέ τηλέφωνο κλπ κλπ. Τελικά μου είπαν πως το ποσό είχε δεσμευτεί από παλιές παραγγελίες και πως απλά αντί να αφαιρεθεί τη μέρα της παραγγελίας αφαιρέθηκαν όλα μαζί τέλος του μήνα. Γίνεται αυτό; Δηλαδή να αγοράσω κάτι ΣΗΜΕΡΑ και το ποσό να μείνει το ίδιο και να αφαιρεθεί ξέρω εγώ 5 μέρες μετά; Ή με δουλεύουν; Τι είναι αυτή η βλακεία; Το ποσό που σου κρατάνε αντίστοιχει στα big mac που έχεις φάει η όχι?
SeNNinhA Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, paoke9 είπε Τέλος Ιούνη μου ήρθαν πολλές χρεώσεις από Μακ που δεν είχα κάνει με αποτέλεσμα να βρεθώ μείον στην τράπεζα πρώτη φορά. Μια μου έλεγαν θα επιστραφούν, μετά δεν έπαιρναν ποτέ τηλέφωνο κλπ κλπ. Τελικά μου είπαν πως το ποσό είχε δεσμευτεί από παλιές παραγγελίες και πως απλά αντί να αφαιρεθεί τη μέρα της παραγγελίας αφαιρέθηκαν όλα μαζί τέλος του μήνα. Γίνεται αυτό; Δηλαδή να αγοράσω κάτι ΣΗΜΕΡΑ και το ποσό να μείνει το ίδιο και να αφαιρεθεί ξέρω εγώ 5 μέρες μετά; Ή με δουλεύουν; Τι είναι αυτή η βλακεία; Είναι κάτι συνηθισμένο. Αναλόγως το πως δουλεύει το σύστημα της κάθε επιχείρησης. Το πιο τρανταχτο παράδειγμα είναι το Amazon που σε χρεώνει όχι όταν βάζεις την παραγγελία αλλά όταν αυτή σταλεί. Θα το συναντήσεις σε πολλές επιχειρήσεις γενικά. Μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση από μια ημέρα μέχρι μια βδομάδα τις περισσότερες φορές. Αν και τώρα πια συνήθως χρεώνεσαι επί τόπου Αλλά πόσα Mac έφαγες και μπήκες μέσα?.... 1
paoke9 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δε θυμάμαι γιατί πλήρωνα κ μέσω κινητού με άλλη κάρτα οπότε είναι μπερδεμένα. Ήξερα πως χρεωνεσαι επί τόπου, όχι με καθυστέρηση. Τώρα ας πούμε έχω 2€ δεσμευμένα, αλλά έχουν αφαιρεθεί ήδη ενώ φαίνονται μόνο δεσμευμένα. Δηλαδή πρέπει να σημειώνω τι παίρνω κάθε φορά; Γιατί τόσες μέρες τότε δεν μου έβγαζε πουθενά ότι υπάρχει κάτι δεσμευμένο. Πώς θα ξέρω τι μου έχει μείνει αν δεν αφαιρούνται ή έστω καταγράφονται;
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 11 λεπτά πριν, paoke9 είπε Δε θυμάμαι γιατί πλήρωνα κ μέσω κινητού με άλλη κάρτα οπότε είναι μπερδεμένα. Ήξερα πως χρεωνεσαι επί τόπου, όχι με καθυστέρηση. Τώρα ας πούμε έχω 2€ δεσμευμένα, αλλά έχουν αφαιρεθεί ήδη ενώ φαίνονται μόνο δεσμευμένα. Δηλαδή πρέπει να σημειώνω τι παίρνω κάθε φορά; Γιατί τόσες μέρες τότε δεν μου έβγαζε πουθενά ότι υπάρχει κάτι δεσμευμένο. Πώς θα ξέρω τι μου έχει μείνει αν δεν αφαιρούνται ή έστω καταγράφονται; Δεν είναι για εσένα οι κάρτες.Μετρητά και άγιος ο Θεός. 6 1 9
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Είχα δει και εγώ χρέωση μια φορά στην καρτα και νόμιζα ότι με κλέβουνε γιατί δεν είχα παραγγείλει μπήκα μέσα και είδα ότι με χρέωσε για τέσσερις μέρες πριν που θα παραγγείλει και απλά δεν είχανε πάρει τα λεφτά Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2024 από Exodia The Forbidden One
gokuthelegend Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 4 ώρες πριν, sdikr είπε Συνήθως όταν αγοράζουμε κάτι με κάρτα εκείνη την στιγμή δεν τραβάει άμεσα τα χρήματα Μπορεί να μην τραβάει άμεσα τα χρήματα, το ποσό όμως δεσμεύεται για να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάλι και να αποφεύγονται τέτοιες περιπτώσεις όπως έτυχε στο παιδί που άνοιξε το θέμα. Τώρα το πως έγινε αυτό είναι άλλο θέμα. 4 ώρες πριν, paoke9 είπε Τελικά μου είπαν πως το ποσό είχε δεσμευτεί από παλιές παραγγελίες και πως απλά αντί να αφαιρεθεί τη μέρα της παραγγελίας αφαιρέθηκαν όλα μαζί τέλος του μήνα. Αυτό το τσέκαρες; Δηλαδή όντως είχες κάνει παραγγελίες παλιότερα στο συγκεκριμένο κατάστημα; Αν έκανες παραγγελίες από κάποια εφαρμογή, πχ το e-food, συνήθως κρατάει και ιστορικό. Αν έχεις πρόσβαση σε ιστορικό τσέκαρε τις παλιές παραγγελίες και δες αν τα ποσά των παραγγελιών ταιριάζουν με αυτά που χρεώθηκες.
Engimek Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Στο κάθε λογαριασμό του e-banking σου υπάρχουν 2 ποσά... λογιστικό και διαθέσιμο. Εσύ πάντα κινείσαι βάσει του διαθέσιμου όπου φαίνεται άμεσα το πόσα λεφτά έχεις. Οταν το ποσό είναι δεσμευμένο φαίνεται και σαν κίνηση με τη σωστή ημερομηνία. Όταν οριστικοποιηθεί η συναλλαγή μετά από 1-2-3 μέρες θα φαίνεται σαν κίνηση αλλά με "λάθος" ημερομηνία εκείνης της μέρας και όχι οταν έκανες τη συναλλαγή (μεγάλο φάουλ των τραπεζων - δεν τους έχει μιλήσει κανείς για ux?) Εσύ κάνεις το πιο απλό (και αυτονόητο): Τσεκάρεις τα ποσά που πλήρωσες στο wallet του κινητού σου και συγκρίνεις με τα ποσά στο e-banking σου...
DrLo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 6 ώρες πριν, paoke9 είπε Τέλος Ιούνη μου ήρθαν πολλές χρεώσεις από Μακ που δεν είχα κάνει με αποτέλεσμα να βρεθώ μείον στην τράπεζα πρώτη φορά. Μια μου έλεγαν θα επιστραφούν, μετά δεν έπαιρναν ποτέ τηλέφωνο κλπ κλπ. Τελικά μου είπαν πως το ποσό είχε δεσμευτεί από παλιές παραγγελίες και πως απλά αντί να αφαιρεθεί τη μέρα της παραγγελίας αφαιρέθηκαν όλα μαζί τέλος του μήνα. Γίνεται αυτό; Δηλαδή να αγοράσω κάτι ΣΗΜΕΡΑ και το ποσό να μείνει το ίδιο και να αφαιρεθεί ξέρω εγώ 5 μέρες μετά; Ή με δουλεύουν; Τι είναι αυτή η βλακεία; Ναι συμβαίνει. Πολύ συχνά ακόμα κκαιναγορες στην Ελλάδα το ποσό να δεσμευτεί αλλά να φανεί ως πληρωμή 1 ή και 2 μέρες μετά.
SabotazNic Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 6 ώρες πριν, sdikr είπε Συνήθως όταν αγοράζουμε κάτι με κάρτα εκείνη την στιγμή δεν τραβάει άμεσα τα χρήματα, αλλά τα τραβάει όταν κλείσει πακέτο στο pos η επιχείρηση, συνήθως το κάνουν το βράδυ αυτό με το Ζ, κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί να αργήσουν παραπάνω. Δεν μήπως έχει γίνει κάτι τέτοιο, έκανες δηλαδή τις αγορές, δεν τα τραβήξανε εκείνη την ημέρα και τα τραβήξανε σήμερα 3 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Είναι κάτι συνηθισμένο. Αναλόγως το πως δουλεύει το σύστημα της κάθε επιχείρησης. Το πιο τρανταχτο παράδειγμα είναι το Amazon που σε χρεώνει όχι όταν βάζεις την παραγγελία αλλά όταν αυτή σταλεί. Θα το συναντήσεις σε πολλές επιχειρήσεις γενικά. Μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση από μια ημέρα μέχρι μια βδομάδα τις περισσότερες φορές. Αν και τώρα πια συνήθως χρεώνεσαι επί τόπου Αλλά πόσα Mac έφαγες και μπήκες μέσα?.... 29 λεπτά πριν, DrLo είπε Ναι συμβαίνει. Πολύ συχνά ακόμα κκαιναγορες στην Ελλάδα το ποσό να δεσμευτεί αλλά να φανεί ως πληρωμή 1 ή και 2 μέρες μετά. ΔΕΝ ειναι κατι συνηθισμενο. Η δεσμευση γινεται αμεσα, και αφαιρεται απο το υπολοιπο σου. 6 ώρες πριν, paoke9 είπε Τέλος Ιούνη μου ήρθαν πολλές χρεώσεις από Μακ που δεν είχα κάνει με αποτέλεσμα να βρεθώ μείον στην τράπεζα πρώτη φορά. Μια μου έλεγαν θα επιστραφούν, μετά δεν έπαιρναν ποτέ τηλέφωνο κλπ κλπ. Τελικά μου είπαν πως το ποσό είχε δεσμευτεί από παλιές παραγγελίες και πως απλά αντί να αφαιρεθεί τη μέρα της παραγγελίας αφαιρέθηκαν όλα μαζί τέλος του μήνα. Γίνεται αυτό; Δηλαδή να αγοράσω κάτι ΣΗΜΕΡΑ και το ποσό να μείνει το ίδιο και να αφαιρεθεί ξέρω εγώ 5 μέρες μετά; Ή με δουλεύουν; Τι είναι αυτή η βλακεία; Τα ποσα που βλεπεις, σου λενε κατι σαν αγορες δικες σου? Θυμασαι να τα ξοδευεις? Ποσες αγορες εκανες απο τα μακ? Αν πηγαινεις στο καταστημα (αντι για παραγγελια), αν εχεις ενεργο το ιστορικο στο κινητο σου μπορεις να δεις στους χαρτες το χρονολογιο για να τσεκαρεις τις επισκεψεις
sdikr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, SabotazNic said: ΔΕΝ ειναι κατι συνηθισμενο. Η δεσμευση γινεται αμεσα, και αφαιρεται απο το υπολοιπο σου. Σε χρεωστική είναι, αφαίρεση γίνεται όταν κλείσεις πακέτο Κάποιοι πάροχοι Pos αυτό που δίνουν κλείνει πακέτο άμεσα με την συναλλαγή σε κάθε συναλλαγή, άλλοι το έχουν στο αυτόματο στο τέλος την ημέρας, άλλοι δίνουν την επιλογή στον πελάτη πότε θα κλείσει Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2024 από sdikr 1
SeNNinhA Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε ΔΕΝ ειναι κατι συνηθισμενο. Η δεσμευση γινεται αμεσα, και αφαιρεται απο το υπολοιπο σου. ΝΑΙ είναι συνηθισμένο. Μπορώ να σου δείξω εξαιρετικά πολλές κάθε ειδους συναλλαγές μου προς απόδειξη. Εχει σχέση με το πως δουλεύει το σύστημα του κάθε καταστήματος. Στα νέα συστήματα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα το αντιμετωπίσεις σε άλλα παλαιότερα. 1
SabotazNic Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε ΝΑΙ είναι συνηθισμένο. Μπορώ να σου δείξω εξαιρετικά πολλές κάθε ειδους συναλλαγές μου προς απόδειξη. Εχει σχέση με το πως δουλεύει το σύστημα του κάθε καταστήματος. Στα νέα συστήματα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα το αντιμετωπίσεις σε άλλα παλαιότερα. Δεν εχει να κανει με το νεο ή παλιο συστημα (ασε που στα μακ εχουν προσφατα μηχανηματα). Εγω ξερω οτι επομενη εργασιμη το ποσο αφαιρειται απο την δεσμευση και φαινεται ως εκεινη την ημερομηνια συναλλαγης. Οχι μετα απο 3-4-5-10 μερες. Επισης, το Ζ δεν εχει να κανει με τον καταναλωτη και ποτε θα χρεωθει αυτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα