forgotten Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Θεωρειται οτι η ανταμοιβη για τις υπηρεσιες σας ειναι αναλογη των προσοντων σας? ή θεωρειται οτι τα προσοντα σας χαραμιζονται στην τωρινη σας εργασια? Και ποσο σημαντικο θεωρειται οτι προσμετρατε η εμπειρια στην εργασια σας περαν των προσοντων,?
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Παροτι ζω και εργαζομαι UK, θα ελεγα οτι θα περιμενα εναν πιο υψηλο μισθο για τα προσοντα και την εμπειρια μου. Γενικα ετσι οπως ειναι η αγορα εργασιας παγκοσμιως θελει να αλλαζεις δουλεια ανα 2-3 χρονια για να δεις αυξηση στο μισθο σου. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Bάση προσόντων παίρνω πολλά. Βάση δουλειάς παίρνω λίγα.Βάση εμπειρίας,πλέον, ακόμα λιγότερα.Βάση αξιολογησης των πελατών και του πόσα φέρνω στον εργοδότη μου παίρνω ψίχουλα. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2024 από Ukforthemoment 1 2
dbrillis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 2 hours ago, forgotten said: Θεωρειται οτι η ανταμοιβη για τις υπηρεσιες σας ειναι αναλογη των προσοντων σας? ή θεωρειται οτι τα προσοντα σας χαραμιζονται στην τωρινη σας εργασια? Και ποσο σημαντικο θεωρειται οτι προσμετρατε η εμπειρια στην εργασια σας περαν των προσοντων,? Οσο και αν πιστεύουμε οτι ειμαστε αντικειμενικοι δεν μπορουμε εμεις οι ίδιοι να αξιολογησουμε τον εαυτό μας. Τα αποτελέσματα αυτης της άτυπης έρευνας που κάνεις θα ειναι επιπέδου καφενειου. Δεν μπορείς να φανταστείς ποσοι φαντασμενοι θεωρουν οτι ειναι τρομεροί σε αυτο που κανουν. Να σου δωσω και ενα παράδειγμα, αν μαζευτειτε 4 φιλοι που δεν δουλεύετε μαζι και συζητήσετε για την δουλειά σας το πιο πιθανό στην συζήτηση να ακουγεστε λες και ειστε οι 4 καλύτεροι εργαζομενοι όλων των εποχων και για καποιο λογο αδικειστε. Ποια η πιθανότητα εσεις οι 4 να ειστε απο τους πιο καλους εργαζόμενους στην εργασια σας; Ειδικα που αν αλλάξει η σύσταση της παρεας και την επόμενη φορά ειστε 4 αλλοι φίλοι, θα τυχει να είναι και αυτη τετραδα απο τους πιο καλους εργαζόμενους της δουλειας τους. Και για να μην σου χαλασω την ερευνα, θεωρώ οτι πληρωνομαι παραπανω απο οσο πρέπει και οτι για την εμπειρία μου θα έπρεπε να ειμαι καλύτερος στη δουλειά μου και δεν ειμαι. 2 1
Morosana Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Το τι θεωρεί ο καθένας αν είναι πολλά ή λιγα δεν έχει ιδιαίτερη αξία αν δεν ξέρεις πόσα φέρνεις πισω. Πχ στο δημόσιο ένας σφραγιδοπατητης των 1200€ παίρνει υπερβολικά πολλά σε σχέση με κάποιον οδηγό ασθενοφόρου με τα ίδια λεφτά που θεωρούνται ψίχουλα. Και τον πρώτο να ρωτήσεις θα σου πει ότι θεωρεί ότι παίρνει λίγα
forgotten Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Morosana είπε Το τι θεωρεί ο καθένας αν είναι πολλά ή λιγα δεν έχει ιδιαίτερη αξία αν δεν ξέρεις πόσα φέρνεις πισω. Πχ στο δημόσιο ένας σφραγιδοπατητης των 1200€ παίρνει υπερβολικά πολλά σε σχέση με κάποιον οδηγό ασθενοφόρου με τα ίδια λεφτά που θεωρούνται ψίχουλα. Και τον πρώτο να ρωτήσεις θα σου πει ότι θεωρεί ότι παίρνει λίγα Θεωρω οτι η προσωπικη αξια δλδ το ποσο εσυ εκτιμας την εργασιακ σου αξια , τοτε αυτο αποτελει την κινητηρια δυναμη για ανελιξη , εαν θεωρεις οτι αμοιβεσαι ικανοποιητικα τοτε αυτο προβαλεις προς τα εξω και αρα δεν υπαρχει λογος για αυξησεις ουτε και προσωπικη αναζητηση για καλυτερη εργασια ή μισθο , βαινεις σε σταθεροτητα που απο την μια μερια εφοσον ικανοποιησε απο τον μισθο που εχεις δεν ειναι ασχημο, ειναι ασχημο ωστοσο προς την αγορα εργασιας που τρεναρετε βαση αυτου, εαν ο κωστας σε αυτη την εργασια με αυτον τον μισθο και με τοσα χρονια πειρας ειναι ικσνοποιημενος τοτε θα πρεπει να ειναι ικανοποιημενος και ο νικος ασχετως των διαφορετικων αναγκων ή τροπου ζωης . Για την επιχειρηση και την εργασια νομιζω οτι η ικανοποιηση προσφερει αρνητικο προσημο σε μισθους, δλδ εφοσον μενουν στην εργασια ατομα δημιουργειται αυτοματα ενα ατυπο οριο μισθων Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2024 από forgotten
phanispal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Εκεί ήθελες να καταλήξεις δηλαδή εξαρχής; Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Άλλες ανάγκες έχει ο καθένας όπως είπες κι εσύ, και άλλη αυτοεκτίμηση και κοσμοθεωρία. Και όντως, σ' ένα βαθμό αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για κάτι παραπάνω κρατάνε κοντά τους και τους άλλους που θέλουν να ανέβουν μισθολογικά.
Morosana Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, forgotten είπε Θεωρω οτι η προσωπικη αξια δλδ το ποσο εσυ εκτιμας την εργασιακ σου αξια , τοτε αυτο αποτελει την κινητηρια δυναμη για ανελιξη , εαν θεωρεις οτι αμοιβεσαι ικανοποιητικα τοτε αυτο προβαλεις προς τα εξω και αρα δεν υπαρχει λογος για αυξησεις ουτε και προσωπικη αναζητηση για καλυτερη εργασια ή μισθο , βαινεις σε σταθεροτητα που απο την μια μερια εφοσον ικανοποιησε απο τον μισθο που εχεις δεν ειναι ασχημο, ειναι ασχημο ωστοσο προς την αγορα εργασιας που τρεναρετε βαση αυτου, εαν ο κωστας σε αυτη την εργασια με αυτον τον μισθο και με τοσα χρονια πειρας ειναι ικσνοποιημενος τοτε θα πρεπει να ειναι ικανοποιημενος και ο νικος ασχετως των διαφορετικων αναγκων ή τροπου ζωης . Για την επιχειρηση και την εργασια νομιζω οτι η ικανοποιηση προσφερει αρνητικο προσημο σε μισθους, δλδ εφοσον μενουν στην εργασια ατομα δημιουργειται αυτοματα ενα ατυπο οριο μισθων Λίγη σημασία έχει πόσο εκτιμάς εσύ την αξία σου αλλά τι φέρνεις πισω. Ο Βοσκόπουλος το είχε πει απλά εγώ τα φέρνω εγώ τα παίρνω. Άλλο παράδειγμα οι ποδοσφαιριστές. Πχ ο Ελ Κααμπι που αν δεν κλωτσαγε το τόπι η μόνη καριέρα που θα μπορούσε να κάνει στον Πειραιά θα ήταν να ξεφορτώνει φελιζολ στην ιχθυόσκαλα ή να ήταν λαθροδιακινητης σε κάποιο καΐκι στη Ταγγέρη, ήρθε με 800 το χρόνο έφερε πίσω πολύ περισσότερο και τώρα κάνει νάζια και θα μας κάνει χάρη αν μείνει με 3 το χρόνο. Όλα αυτά τα κανει γιατί ξέρει τι θέση του στην αγορά και πόσα έφερε πίσω. Αν δεν έκανε αυτή τη χρονιά ή ήταν αμπαλος το επόμενο συμβόλαιο θα ήταν κάτω από 800 είτε ήταν ικανοποιημένος ή όχι
poulinos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 18 hours ago, dbrillis said: Οσο και αν πιστεύουμε οτι ειμαστε αντικειμενικοι δεν μπορουμε εμεις οι ίδιοι να αξιολογησουμε τον εαυτό μας. Τα αποτελέσματα αυτης της άτυπης έρευνας που κάνεις θα ειναι επιπέδου καφενειου. Δεν μπορείς να φανταστείς ποσοι φαντασμενοι θεωρουν οτι ειναι τρομεροί σε αυτο που κανουν. Να σου δωσω και ενα παράδειγμα, αν μαζευτειτε 4 φιλοι που δεν δουλεύετε μαζι και συζητήσετε για την δουλειά σας το πιο πιθανό στην συζήτηση να ακουγεστε λες και ειστε οι 4 καλύτεροι εργαζομενοι όλων των εποχων και για καποιο λογο αδικειστε. Ποια η πιθανότητα εσεις οι 4 να ειστε απο τους πιο καλους εργαζόμενους στην εργασια σας; Ειδικα που αν αλλάξει η σύσταση της παρεας και την επόμενη φορά ειστε 4 αλλοι φίλοι, θα τυχει να είναι και αυτη τετραδα απο τους πιο καλους εργαζόμενους της δουλειας τους. Και για να μην σου χαλασω την ερευνα, θεωρώ οτι πληρωνομαι παραπανω απο οσο πρέπει και οτι για την εμπειρία μου θα έπρεπε να ειμαι καλύτερος στη δουλειά μου και δεν ειμαι. θα διαφωνησω λιγο για κατι συγκεκρινενο. καβω πχ την χ δουλεια και παιρνω πχ 1000 ευρω. συναδελφος παλι κανει την ιδια δουλεια και παιρνει πχ 2000 ευρω.ο λογος δεν ειναι οτι ο πρωτος εχει λιγοτερη εμπειρια ή βγαζειβλιγοτερη δουλεια.απλα ο 2ος ηρθε πολυ πιο μετα και ως γνωστο σε αρκετες εταιρειες ο καινουριος παιρνει επι 2 ασχετα τι ξερει ενω ο παλιος σταθερος για πχ 10 χρονια επειδη μπορουν. δεν θα πιασω το γιατι ο πρωτος δεν ζητησε αυξηση δεν αλλαξε δουλεια κτλ.πιανω ενα ποκυ συγκεκριμενο παραδειγμα οτι γιατι καποιος.μπορει να πει με αποδειξεις και σωστα ,το γιατι δεν παιρνει τα λεφτα που αξιζει. και η αποδειξη οτι αξιζε περισσοτερα εινι οτι πχ παραιτηθηκε και μετα ξαναγυρισε απο χ μηνες στην εταιρεια και πηρε πολλα παραπανω.
phanispal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Αυτό που περιγράφεις δε νομίζω ότι είναι ο κανόνας, πιο πολύ για παράδειγμα απ' το δικό σου εργασιακό περιβάλλον μου κάνει. Όπως και να 'χει, πέραν αυτών που ειπώθηκαν ήδη, δηλαδή πόσα φέρνεις στην επιχείρηση, έχει σημασία και πώς πλασάρεις τον εαυτό σου.
Dinos1973 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Η ανταμοιβη στην εργασια εχει γεωγραφικα χαρακτηριστικη, π.χ στην νοτια ευρωπη θα πληρωθεις σκατα οτι πτυχια και να εχεις, σε αντιθεση με την βορεια που θα πληρωθεις περισοτερα απο οσα αξιζεις! 1
vagos789 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Η εμπειρια παντα πληρωνεται και σωστα Αυτος που εχει κανει μια δουλεια ειναι παντα ενα βημα μπροστα Πχ ο πολιτικος μηχανικος με master που τωρα βγηκε απο το πανεπιστημιο,δεν μπορει να χτισει ενα σπιτι, ο αλβανος καλουπατζης μπορει.
The_Judas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 20 ώρες πριν, Morosana είπε Το τι θεωρεί ο καθένας αν είναι πολλά ή λιγα δεν έχει ιδιαίτερη αξία αν δεν ξέρεις πόσα φέρνεις πισω. Πχ στο δημόσιο ένας σφραγιδοπατητης των 1200€ παίρνει υπερβολικά πολλά σε σχέση με κάποιον οδηγό ασθενοφόρου με τα ίδια λεφτά που θεωρούνται ψίχουλα. Και τον πρώτο να ρωτήσεις θα σου πει ότι θεωρεί ότι παίρνει λίγα ο οδηγος ασθενοφορου με απολυτηριο δημοτικου εχει πιο πολλα προσοντα απο τον υπαλληλο δημοσιου με μεταπτυχιακα; ολοι βλεπουν την δουλεια του αλλου ευκολη απο μακρια.
Morosana Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 18 λεπτά πριν, The_Judas είπε ο οδηγος ασθενοφορου με απολυτηριο δημοτικου εχει πιο πολλα προσοντα απο τον υπαλληλο δημοσιου με μεταπτυχιακα; ολοι βλεπουν την δουλεια του αλλου ευκολη απο μακρια. Τα πληρώματα των ασθενοφόρων είναι διασώστες και σε καμία περίπτωση δεν είναι απόφοιτοι δημοτικού. Όσον αφορά τη χρησιμότητα τους ο ένας παράγει και ο άλλος είναι μέρος της γραφειοκρατίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα