Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, artist1 είπε

Κλείστηκα έξω από το σπίτι γιατί έτρεχα να βάζω το χαρτάκι κάτω και φώναξα κλειδαρά και πλήρωσα και 25 ευρω για το τίποτα σε παλια απλή πόρτα και χωρίς να ναι κλειδωμένη.

Αυτο ακουγεται μαλλον σαν εντελως δικο σου λαθος.

4 ώρες πριν, *nenya* είπε

Really now? Ακούγεται το ιδιο cringe με το 'Ειμαι αντρας οποτε δεν κανω δουλειες σπιτιου.' 

Και το δικο σου σχολιο cringe μου ακουγεται και ειναι και offtopic.

12 ώρες πριν, artist1 είπε

Υπάρχει κάποιος ανεξίτηλος μαρκαδόρος που να γράφει πάνω σε πλαστικό να το γράψω από πάνω; Δεν ξερω τι να πω πια! Να κολλήσω το χαρτάκι με καμια απίστευτα δυνατή κόλλα πάνω στο πλαστικό; 

Ολοι οι ανεξιτηλοι το κανουν,αλλα δεν ειναι λυση αυτο.

Η κολλα μονο κακο μπορει να κανει στο υλικο και μετα δε θα κολλαει τιποτα πανω,αν το βγαλουν η το σβησουν με καποιο τροπο.

Δεν εχετε διαχειριστη;

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Μαστιγωμα, πισσα και πουπουλα στους ηλεκτρολογους που οταν αλλαζουν πινακα σε σπιτι, και μπουτονιερα στην εισοδο πολυκατοικιας δε γραφουν τιποτα.

Μην τους πληρωνετε.

Φωναξτε τον εγκαταστατη να περασει ολα τα ονοματα στα κουδουνια.

Δηλαδή ο ηλεκτρολόγος ο οποίος κιόλας δεν μένει ο ίδιος στην πολυκατοικία θα πρέπει να ξέρει τα ονόματα όλων των ένοικων των διαμερισμάτων και σε ποιο διαμέρισμα μένει ο καθένας, και σε ποιο κουδούνι αντιστοιχεί το κάθε διαμέρισμα για να περάσει τα ονόματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Δηλαδή ο ηλεκτρολόγος ο οποίος κιόλας δεν μένει ο ίδιος στην πολυκατοικία θα πρέπει να ξέρει τα ονόματα όλων των ένοικων των διαμερισμάτων και σε ποιο διαμέρισμα μένει ο καθένας, και σε ποιο κουδούνι αντιστοιχεί το κάθε διαμέρισμα για να περάσει τα ονόματα;

Υποθέτω ότι ήταν άκρως χιουμοριστικο το σχόλιο και όχι κυριολεκτικο.

Απάντηση στην αρχική ακυρη δήλωση της φίλης μας ότι ο εγκαταστατης πέρασε τα μισά.

Δεν έχει καμία δουλειά ο ηλεκτρολόγος να σου περάσει τα ταμπελακια εάν δεν του το ζητήσεις και τα έχεις έτοιμα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.
13 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Ας μην την κάνουμε εδω μια τετοια συζητηση. Ειναι τεραστιο το θεμα. Αλλά εχει σχέση και πως εχεις μεγαλωσει. Οποτε καποια πραγματα αλλαζουν αλλα αλλάζουν σταδιακα.

Οπως είπα εχω γνωστούς φιλους, αντρικού φύλου που δεν ασχολούνται να βιδώσουν μια πρίζα στο σπίτι που βγήκε από την θέση της ή και καποιες φορές να αλλάξουν λάμπες σε φωτιστικά.

Από την άλλη διαφορετικοί άνθρωποι ειναι καλοί σε διαφορετικά πράγματα. Και δεν ειναι και κακό να παραδεχτούμε ότι μετά πό τόσα χρόνια εξέλιξης για τον αλφα ή βητα λόγο οι αντρες ειναι πιο πιθανόν να τα καταφερνουν καλύτερα (κατα μεσο ορο) σε κάποια πραγματα και οι γυναίκες σε κάποια άλλα. Δεν θα συμφωνήσω με τον όρο ισότητα με την έννοια ικανότητα αλλα με την έννοια ίσες ευκαιρίες. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ίδιο ικανοι σε ολα οποτε αυτο εμπεριεχει και το θεμα αρσενικο/θυληκο. Απο την αλλη μπορει και απλά να μην ειναι δεκτικοί να ασχοληθουν με ολα. Ο λόγος δεν εχει και παλι σημασια. Η εσωτερική δικαιολογια μπορει να ειναι οποιαδηποτε.

Οπως είπα δεν ειναι δυσκολο να ανοίξεις το πανελ της προσοψης ενος θυροτηλέφωνου. Συνηθως ειναι 2-4 βιδες. Εαν μικρο σωστο κατασβιδακι χρειαζεσαι.

Δεν περναει ρευμα τασης που μπορει να βλάψει κάποιον. Ειναι ασθενή ρεύματα αυτά του θυροτηλεφώνου. Μην ανησυχείτε.

Αλλα σε καθε περίπτωση καλείτε τον ιδιο που σας το εγκατεστησε.

Δεν σας κατηγορω που δεν γνωρίζετε και εφοσον δεν γνωρίζεται το σωστό ειναι να μην ρισκαρετε. Μακάρι να το εκαναν και ολοι αυτο. Θα ηταν πολύ πιο ασφαλείς και τα ατυχηματα πολύ λιγότερα. Ειναι η σωστή αντιμετώπιση. Γι αυτο και υπαρχουν και οι τεχνικοί άλλωστε. Κλεφτες θα γίνουν?

Αυτο που σας εδειξαν ειναι ενας ετικετογράφος. Βγαινει σε αναγλυφο πάνω σε αυτοκόλλητη ταινία ότι γραψετε.

Ειναι πατεντα για να κολλησετε τα ονοματα χωρίς να ανοίξετε το κουτι.

Δεν το προτείνω διότι αφενώς μεν μπορεί  καποιος και παλι να τα ξεκολλησει, αφετέρου δε είναι εξαιρετικά αντιαισθητικό να έχετε νεα μπουτονιερα και να γίνει λίγο τσίρκο με τα ονοματα.

Επίσης εχει καποιο κοστος μαζι με τις ταινίες οποτε καλυτερα να δωσετε τα χρηματα στον ηλεκτρολόγο σας και να ειναι και ομορφο το αποτελεσμα.

Εαν μου πειτε το ακριβες μοντελο της μπουτονιερα σας μπορω ισως να βρω και τις οδηγιες το πως ανοιγει. Κανονικά πρεπει να τις ειχε το κουτι και εαν δεν τις πεταξατε θα βρειτε ολες τις οδηγιες μεσα.

Εμεις οπως και πολλοι άλλοι εχουν κατι τετοιο οπως παρακατω (κλασικη εργολαβικη επιλογη).

image.png.d146c14b36cbcd0d8e3cac6a9a9f4866.png

Το οποίο συνήθως ανοίγει με μια βίδα από πάνω (ή δυο βίδες, μια πανω και μια κάτω), καπως έτσι

image.png.32683daee3ec7aeaa505094897d15106.png

Καποιες πιο καινουργιες μπουτονιερες εχουν πιο ευκολη τοποθετηση των ετικετών για τα ονοματα. Πχ

image.png.bf56c8981f557c1bc60e20ca56451edb.png

https://sat-alarm.gr/shop/μπουτονιέρα-θυροτηλεφώνων-bitron-modular-classic/

Μάλλον ειναι αυτο ! Σχεδόν βέβαιο δηλαδή.

10 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Αυτο ακουγεται μαλλον σαν εντελως δικο σου λαθος.

Και το δικο σου σχολιο cringe μου ακουγεται και ειναι και offtopic.

Ολοι οι ανεξιτηλοι το κανουν,αλλα δεν ειναι λυση αυτο.

Η κολλα μονο κακο μπορει να κανει στο υλικο και μετα δε θα κολλαει τιποτα πανω,αν το βγαλουν η το σβησουν με καποιο τροπο.

Δεν εχετε διαχειριστη;

Προφανώς και ειναι δικο μου λαθος...αλλα αν κατεβαίνει 10 φορες την μερα να δεις αν ειναι το χαρτάκι εκει Ε ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ θα την πατήσεις. Αυτο εννοούσα αν δεν το κατάλαβες. 

Εταιρία τα έχει τα κοινοχρηστα όχι διαχειριστής. Και ειναι τέρμα βλα΄κες εδω θελαν να τους πληρωσω εξω έξοδα ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ σωλήνα που έσπασε γιατι πέρναγε και απο το δικο μου σπιτι. Έψαχνα κορόιδο. Και τους ειχαμε πει να βαζαν το ονομα μας στην μπουτουνιερα  εξαρχής ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Δεν ξερω γιατι. Τα περισσότερα έτσι ειναι χωρις όνομα.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, artist1 είπε

https://sat-alarm.gr/shop/μπουτονιέρα-θυροτηλεφώνων-bitron-modular-classic/

Μάλλον ειναι αυτο ! Σχεδόν βέβαιο δηλαδή.

Microsoft Word - 175598.10 PSM EVOLUTION.doc (doorentrydirect.com)

Απ ότι καταλαβαίνω πρεπει να εχει καποιο μικρό εργαλειάκι με το οποίο ξεκουμπώνει το πλαστικο κάλυμα από τα κουμπιά για να αλλαξει το ταμπελάκι. 

Λογικά ήταν μέσα στο κουτί της συσκευασίας και θα έπρεπε να σας εχει παραδοθεί.

Εαν όχι να το ζητήσετε από τον εγκαταστατη

image.png.1ef1ae3e95b26cd3205534898e9efc14.png

Υποθέτω ότι ειναι καποιο μεταλλικο λαμάκι που πατάει το πλαστικό κάπου εκεί στην άκρη για να ξεκουμπώσει

image.png.60be1e53b4834151521fd3e46e50d0c0.png

• Thanks 1
Δημοσ.

Εκτύπωσε χαρτάκια για όλους και κόλλα τα ανακατεμένα. Ακόμα καλύτερα, τα ονόματα να είναι από χαρακτήρες των ΑΜΑΝ ή από την σειρά παιδικών βιβλίων μικροί κύριοι και κυρίες.

Μπορείς να σημειώσεις πάνω στο κουδούνι σου έναν αριθμό (πχ το διαμέρισμά σου ή κάποιον που σου αρέσει) και να το γράφεις στις παραγγελίες (Όνομα <τάδε>, διεύθυνση <τάδε>, κουδούνι 777).

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως καταλαβαινω απολυτα την αγανακτηση της κοπελας. Δεν ειναι δυνατον να βρισκεσαι σε χωρο οπου μπορει να δεχτεις επισκεψη απο αγνωστους (απο ντελιβερυ μεχρι μαστορα ή οτιδηποτε) και να καθεται να ψαχνει ποιο ειναι το κουδουνι και σε ποιον οροφο εισαι ή να αναγκαζεται να παιρνει τηλεφωνο να ανοιξεις.

Και το χειροτερο ειναι οτι αυτο το προβλημα υπαρχει οχι μονο σε διαμερισματα οικιες αλλα και σε επαγγελματικους χωρους / γραφεια. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/7/2024 στις 1:00 ΠΜ, artist1 είπε

πλήρωσα και 25 ευρω για το τίποτα σε παλια απλή πόρτα και χωρίς να ναι κλειδωμένη.

Αν μιλάμε για παλιά ξύλινη, ανοίγει με μια ταυτότητα, κάρτα κτλ. Η ταυτότητα απλά είναι πιο ευλύγιστη. 

Στις 13/7/2024 στις 12:11 ΠΜ, artist1 είπε

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΛΕΟΝ; Υπάρχει κάποια λύση; Μπορώ να ανοίξω εγώ τον πίνακα; Είμαι γυναίκα οποτε δεν έχω εργαλεία.

Ναι μπορείς. Κατά 99% έχει βίδα από κάτω την οποία αφαιρείς και μάλλον ξεκουμπωνει/σύρεται κτλ

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αν μιλάμε για παλιά ξύλινη, ανοίγει με μια ταυτότητα, κάρτα κτλ. Η ταυτότητα απλά είναι πιο ευλύγιστη. 

Ναι μπορείς. Κατά 99% έχει βίδα από κάτω την οποία αφαιρείς και μάλλον ξεκουμπωνει/σύρεται κτλ

Nαι παλιά ξύλινη είναι αλλα παλιά προσπαθούσα με ταυτότητα και ενω έμπαινε μέσα καλα ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕ εγω (ουτε και ο γείτονας) μπορούσαμε να ανοίξουμε. :( Πολύ κρίμα πεταμένα λεφτά και να πεις πήγαν σε καναν φτωχό, περιουσία ολόκληρη εχουν οι κλειδαράδες. Και χωρις απόδειξη.

Τελικά τα κατάφερα και έβαλα το όνομα από μεσα. Σας ευχαριστώ πολύ!

Το θέμα ειναι μήπως αυτοί οι χούλιγκαν, που φαινομενικά ειναι κυριλέ, το ανοίξουν το βγάλουν ή και σπάσουν και το κουδούνι από το μίσος τους επειδή έβαλα το όνομα μέσα. Θα δούμε. 

18 ώρες πριν, csontheline είπε

Εκτύπωσε χαρτάκια για όλους και κόλλα τα ανακατεμένα. Ακόμα καλύτερα, τα ονόματα να είναι από χαρακτήρες των ΑΜΑΝ ή από την σειρά παιδικών βιβλίων μικροί κύριοι και κυρίες.

Μπορείς να σημειώσεις πάνω στο κουδούνι σου έναν αριθμό (πχ το διαμέρισμά σου ή κάποιον που σου αρέσει) και να το γράφεις στις παραγγελίες (Όνομα <τάδε>, διεύθυνση <τάδε>, κουδούνι 777).

Το σκέφτηκα και αυτό αφού έχουν εμμονή με το όνομα στο κουδούνι να έγραφα άλλο όνομα. Τώρα όπως είπα κατάφερα να το βάλω από μέσα. Εάν ξανακάνουν τα ίδια και το βγάλουν πραγματικά ίσως πάω και εγώ και τους τα βγάλω όλα και κάνω ότι είπες. Για να μάθουν πια! 

Στις 13/7/2024 στις 11:58 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Microsoft Word - 175598.10 PSM EVOLUTION.doc (doorentrydirect.com)

Απ ότι καταλαβαίνω πρεπει να εχει καποιο μικρό εργαλειάκι με το οποίο ξεκουμπώνει το πλαστικο κάλυμα από τα κουμπιά για να αλλαξει το ταμπελάκι. 

Λογικά ήταν μέσα στο κουτί της συσκευασίας και θα έπρεπε να σας εχει παραδοθεί.

Εαν όχι να το ζητήσετε από τον εγκαταστατη

image.png.1ef1ae3e95b26cd3205534898e9efc14.png

Υποθέτω ότι ειναι καποιο μεταλλικο λαμάκι που πατάει το πλαστικό κάπου εκεί στην άκρη για να ξεκουμπώσει

image.png.60be1e53b4834151521fd3e46e50d0c0.png

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Ευτυχώς το έφτιαξα. :) Να δούμε τώρα αν θα μείνει εκει ειναι το θέμα. 

11 ώρες πριν, lector είπε

Εγω παντως καταλαβαινω απολυτα την αγανακτηση της κοπελας. Δεν ειναι δυνατον να βρισκεσαι σε χωρο οπου μπορει να δεχτεις επισκεψη απο αγνωστους (απο ντελιβερυ μεχρι μαστορα ή οτιδηποτε) και να καθεται να ψαχνει ποιο ειναι το κουδουνι και σε ποιον οροφο εισαι ή να αναγκαζεται να παιρνει τηλεφωνο να ανοιξεις.

Και το χειροτερο ειναι οτι αυτο το προβλημα υπαρχει οχι μονο σε διαμερισματα οικιες αλλα και σε επαγγελματικους χωρους / γραφεια. 

Έτσι ειναι ακριβώς. Να ανεβοκατεβαίνω συνέχεια γιατι το βγάζουν και να έχω αγωνία για το χαρτάκι, αν θα μείνει εκεί. Να χάνω παραγγελίες. Ταλαιπωρούνται και οι κουριερ άδικα. Δεν σέβεται τίποτα ο κόσμος πλέον. Και όλα αυτά δίχως λόγο. Έτσι απλά για να κάνουν το κακό.

Δημοσ.

Απαραίτητο να βρίσκονται όλα τα ονοματεπώνυμα στα ταμπελάκια κανονικά και αν για κάποιο λόγο χαλάσει κανένα να αποκαθίσταται αμέσως όχι για λόγους νομοθεσίας αλλά ταλαιπωρίας όλων των ενοίκων, άντε να έρθει ο άλλος και να αρχίσει να χτυπά όλα τα κουδούνια. 

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, artist1 είπε

Πολύ κρίμα πεταμένα λεφτά και να πεις πήγαν σε καναν φτωχό, περιουσία ολόκληρη εχουν οι κλειδαράδες. Και χωρις απόδειξη.

Σταματα να κλαιγεσαι.

Δημοσ.

1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Σταματα να κλαιγεσαι.

τόσο πολύ σε αφορά αν κλαίγομαι...αν τα έδινες εσυ ας μην κλαιγόσουν 

• Haha 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...