Προς το περιεχόμενο

Stream Deck+ Review: Η Elgato βρήκε το κουμπί μας


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Δεν ξέρω αν ξύπνησε ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας μέσα μου ("Κιμ, πάτα το"), αλλά εδώ και καιρό έψαχνα για μια συσκευή που θα αποτελούταν απλώς από ένα κουμπί που θα μπορούσα να το παραμετροποιώ ώστε να εκτελεί συγκεκριμένες ενέργειες στον υπολογιστή, ιδανικά με βάση το πρόγραμμα που έχω κάθε φορά ανοιχτό.

Και θα είχα συμβιβαστεί με τις πληκτροσυντομεύσεις και το remapping στο πληκτρολόγιο, αν δεν βρισκόταν κατά τύχη στο δρόμο μου το Stream Deck+ της Elgato, που μπορούσε να κάνει όλα όσα ήθελα, κι ακόμη περισσότερα.

Πράγματι, φαίνεται πως όλο αυτό τον καιρό ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το ψάξω, καθώς, το ίδιο το όνομα του Stream Deck αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνεται (Streamers) δεν είχε καμία σχέση με το δικό μου προφίλ χρήσης.

Η ιδέα του Stream Deck+ είναι πολύ απλή: πρόκειται για μια επιφάνεια γεμάτη φυσικά (σ.σ. όχι αφής), κουμπιά. Τα κουμπιά αυτά, την πρώτη φορά που συνδέεις τη συσκευή, δεν κάνουν απολύτως τίποτα - δεν έχουν καν εικονίδια. Μέσα από την ομώνυμη εφαρμογή που το συνοδεύει, όμως, μπορείς να παραμετροποιήσεις κάθε ένα από αυτά ώστε να εκτελεί μια συγκεκριμένη εργασία. Η εφαρμογή, μάλιστα, επιτρέπει να δημιουργήσεις πολλά διαφορετικά προφίλ, που θα ενεργοποιούνται μόνο με συγκεκριμένες εφαρμογές.

Το παραδοσιακό Stream Deck, το ορθόδοξο, αποτελείται μόνο από τα κουμπιά, και κυκλοφορεί σε διαφορετικές παραλλαγές ανάλογα με το πλήθος των κουμπιών που διαθέτει: Υπάρχει το πιο μικρό και οικονομικό Stream Deck Mini, με 6 κουμπιά, το ΜΚ.2, με 15, και το XL, με 32. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε επίσης αυτό που δοκιμάζουμε, το Stream Deck +, με 8 κουμπιά, μια μίνι οθόνη αφής και 4 Dials (περιστρεφόμενα κουμπιά). Τελευταία τους προσθήκη είναι το Stream Deck Neo, που προωθείται ως η λύση που απευθύνεται περισσότερο σε μη-streamers, και είναι κάτι ανάμεσα στο Stream Deck + και τα απλά μοντέλα, με 8 φυσικά κουμπιά, 2 κουμπιά αφής για την εναλλαγή σελίδων και μια μικρότερη οθόνη.

Επίσης, η Elgato διαθέτει και εφαρμογές για Android και iOS, που μπορούν να μετατρέψουν το κινητό σου σε ένα είδος Stream Deck. Υπόψη πως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι συνδρομητική.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασα Steam deck…και για μια στιγμή κάηκα λίγο… Σε πολλαπλά επίπεδα. Πχ ποια είναι αυτή η Elgato; Τί έγινε η Valve;... και άλλα ερωτήματα που δεν έχουν σημασία...😄

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 7
  • Haha 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 hours ago, Tlykog said:

Διάβασα Steam deck…και για μια στιγμή κάηκα λίγο…

Εγω κάηκα πολύ. Δεν καταλαβαίνα τι διαβαζα.. 

  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 12/7/2024 στις 9:18 ΜΜ, Tlykog είπε

Διάβασα Steam deck…και για μια στιγμή κάηκα λίγο… Σε πολλαπλά επίπεδα. Πχ ποια είναι αυτή η Elgato; Τί έγινε η Valve;... και άλλα ερωτήματα που δεν έχουν σημασία...😄

Εγώ από την άλλη βρήκα πως να το φτιάξω μόνος μου

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...