Προς το περιεχόμενο

Σύντομα διαθέσιμη δωρεάν θα είναι από τη Google η υπηρεσία παρακολούθησης του σκοτεινού δικτύου


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η δυνατότητα που παρεχόταν με τη συνδρομή στο Google One θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους κατόχους λογαριασμού στη Google.

Από πέρυσι η Google άρχισε να παρακολουθεί διαρροές υποκλαπέντων στοιχείων πρόσβασης σε λογαριασμούς, παρέχοντας την υπηρεσία αυτή στους συνδρομητές στο Google One, ενημερώνοντάς τους για τυχόν διακίνηση τηλεφωνικών αριθμών και διευθύνσεων. Όμως, μέσα στο μήνα που διανύουμε, οι αναφορές της Google για τη δραστηριότητα στο σκοτεινό δίκτυο θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους κατόχους λογαριασμού στη Google.

Σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης της Google όπου περιγράφεται η εξέλιξη αυτή, η δωρεάν υπηρεσία θα είναι μέρος της σελίδας όπου η Google παραθέτει τυχόν αποτελέσματα σχετικά με το χρήστη. Στη σελίδα αυτή μπορεί κανείς ήδη να τσεκάρει πληροφορίες που έχει καταχωρίσει η Google και περιέχουν προσωπικά δεδομένα, όπως διεύθυνση σπιτιού, τηλεφωνικό αριθμό ή ηλεκτρονική διεύθυνση και να αιτηθεί την αφαίρεσή τους, έτσι ώστε να μην εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζητήσεων. Η Google αναφέρει πως η εξέλιξη αυτή θα διαμορφώσει μια "συνδυασμένη λύση που βοηθά τους χρήστες να προστατεύσουν τη διαδικτυακή παρουσία τους".

 Φυσικά, διάφορες υπηρεσίες -τόσο επί πληρωμή όσο και δωρεάν, όπως η Have I Been Pwned?- σκανάρουν το σκοτεινό δίκτυο για τυχόν εμφάνιση των δεδομένων σας και αποστέλλουν ειδοποιήσεις. Όμως, για τους χρήστες των υπηρεσιών της Google, ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων από δύο υπηρεσίες σε μία σελίδα ώστε να εντοπίζεται εκεί η τυχόν διαρροή προσωπικών δεδομένων είναι μια λογική εξέλιξη.

Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι και οι δύο αυτές δυνατότητες, οι οποίες προστέθηκαν την περασμένη άνοιξη για πάνω από 100 εκατομμύρια συνδρομητές στην υπηρεσία Google One (με τις τιμές να ξεκινούν από τα 1,99 δολάρια το μήνα) έχουν αφαιρεθεί. Τον περασμένο μήνα, η Google ανακοίνωσε ότι η δεύτερη προσθήκη, το VPN που παρείχε η συνδρομητική υπηρεσία Google One, πρόκειται να τερματιστεί αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Παρότι είναι αμφίβολο το κατά πόσο αυτοί ήταν οι λόγοι που θα επέλεγε ο οποιοσδήποτε να εγγραφεί συνδρομητής στo Google One, είναι μάλλον απογοητευτικό να βλέπουν οι συνδρομητές αυτά τα οφέλη να τερματίζονται, χωρίς να συνοδεύονται από ανάλογη μείωση του κόστους της συνδρομής.

Ο βασικός λόγος για να εγγραφεί κανείς στο Google One είναι να εξασφαλίσει περισσότερο χώρο για το λογαριασμό του στη Google, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών και του αποθηκευτικού χώρου για το Gmail. Παρότι υπάρχουν και άλλα οφέλη -όπως premium λειτουργίες τηλεδιασκέψεων μέσω του Google Meet, η δυνατότητα διαμοιρασμού του αποθηκευτικού χώρου με έως και πέντε άλλα άτομα, καθώς και προηγμένες λειτουργίες ορισμού ραντεβού στο Google Calendar- κανένα από αυτά δεν είναι και τόσο δελεαστικό. Οι λειτουργίες του Gemini θα μπορούσαν να βάλουν κάποιον σε σκέψεις να εγγραφεί συνδρομητής, όμως η πρόσβαση σε αυτές απαιτούν την επιλογή ακριβότερων πακέτων συνδρομής στο Google One, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 19,99 δολάρια το μήνα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλει πελάτες για το Google one η εταιρεία και μας πουλάει φίδια για το "σκοτεινό διαδίκτυο", να το ακούνε οι άσχετοι και να τους πιάνει ανατριχίλα, λες και ξέρουν στην google απο Tor και duckduckgo.

Επεξ/σία από cpc464
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...