_Theo_ Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου Καλησπέρα. Έχω ένα PC γραφείου με Ryzen 5 4600G, 16 GB RAM στα 3600 MHz και την onboard κάρτα γραφικών. Το πρόβλημα προέκυψε από όταν έκανα καθαρή εγκατάσταση τα Windows 11. Συγκεκριμένα όταν παίζω κάποιο browser game (πχ. κάποια παιχνίδια στο Facebook), ξαφνικά, σε ακαθόριστες στιγμές, διακόπτεται το παιχνίδι, η οθόνη γίνεται άσπρη με ένα λυπημένο πρόσωπο στο κέντρο της και στην επιφάνεια εργασίας μετά από λίγο μου βγάζει ότι προέκυψε πρόβλημα με τον driver και ότι πρέπει να στείλω αναφορά σφάλματος στην AMD. Φυσικά είναι αδύνατον να παίξεις κάποιο παιχνίδι έτσι. Έχω δοκιμάσει τα εξής αλλά χωρίς αποτέλεσμα: -Update τον browser. -Αλλαγή browser (από Chrome σε Edge). -Καθαρή εγκατάσταση τους τελευταίους drivers (24.3.1 WHQL). -Ορισμός στο BIOS της Onboard κάρτας ως Primary GPU. -Αλλαγή προφίλ επιδόσεων στους οδηγούς της κάρτας (από default σε "επιδόσεις"). -Αλλαγή Power Plan στα Windows 11. -Απενεργοποίηση του Hardware Acceleration ( Η εικόνα τρεμοπαίζει). -Και φυσικά εγκατάσταση των πιο πρόσφατων οδηγών για το σύστημα. Τίποτα από αυτά δεν έπιασε. Έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει και ποια είναι η λύση;;
sstratos Δημοσ. 16 Ιουλίου Δημοσ. 16 Ιουλίου Στις 12/7/2024 στις 6:41 ΜΜ, _Theo_ είπε Το πρόβλημα προέκυψε από όταν έκανα καθαρή εγκατάσταση τα Windows 11. πρίν απο το format , είχες windows10 ? εκεί επαίζαν κανονικά δηλαδη , και το προβλημα ξεκίνησε μετα το φορματ + win11 ? Στις 12/7/2024 στις 6:41 ΜΜ, _Theo_ είπε -Και φυσικά εγκατάσταση των πιο πρόσφατων οδηγών για το σύστημα. κατέβασες απο την amd κατευθείαν ή αφησες τα windows να βρουν το δικό τους ? Πές μας ποια έκδοση driver adrenaline έχεις πρέπει να έχεις αυτή : https://drivers.amd.com/drivers/whql-amd-software-adrenalin-edition-24.3.1-win10-win11-mar20-vega-polaris.exe απο εδώ : https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/processors/ryzen/ryzen-4000-series/amd-ryzen-5-4600g.html 1
_Theo_ Δημοσ. 16 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 20 λεπτά πριν, sstratos είπε πρίν απο το format , είχες windows10 ? εκεί επαίζαν κανονικά δηλαδη , και το προβλημα ξεκίνησε μετα το φορματ + win11 ? κατέβασες απο την amd κατευθείαν ή αφησες τα windows να βρουν το δικό τους ? Πές μας ποια έκδοση driver adrenaline έχεις πρέπει να έχεις αυτή : https://drivers.amd.com/drivers/whql-amd-software-adrenalin-edition-24.3.1-win10-win11-mar20-vega-polaris.exe απο εδώ : https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/processors/ryzen/ryzen-4000-series/amd-ryzen-5-4600g.html Ναι με τα Windows 10 ήταν εντάξει. Με τα 11 ξεκίνησε το πρόβλημα. Είχα τους επίσημους drivers από την AMD (24.3.1 WHQL). Aυτή τη στιγμή έχω τους προηγούμενους (24.1.1 WHQL) και το πρόβλημα συνεχίζεται. Δεν ξέρω τι να κάνω πια...
_Theo_ Δημοσ. 18 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Phaethonas είπε Chipset drivers έχεις βάλει ενημερωμένους; Ναι όλα είναι ενημερωμένα.
akoinonitos Δημοσ. 18 Ιουλίου Δημοσ. 18 Ιουλίου Κανε uninstall τους drivers με ddu ,κλεισε internet, κανε εγκατασταση του τελευταιους adrenaline drivers. Τα windows 11 ειναι ηλιθια ,εχω βγαλει την 4070 εχω βαλει την 7800xt και πανε και μου περνανε μονα τους nvidia drivers. δλδ τι σκατα εχουν κανει οι τυποι?
_Theo_ Δημοσ. 18 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Κανε uninstall τους drivers με ddu ,κλεισε internet, κανε εγκατασταση του τελευταιους adrenaline drivers. Τα windows 11 ειναι ηλιθια ,εχω βγαλει την 4070 εχω βαλει την 7800xt και πανε και μου περνανε μονα τους nvidia drivers. δλδ τι σκατα εχουν κανει οι τυποι? Φίλε το έχω κάνει και αυτό. Δυστυχώς δεν έπιασε. Υποπτεύομαι ότι φταίει το XMP των μνημών που τρέχουν στα 3600 MHz. Στο σάιτ της μητρικής λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 3200+. Τις έχω βάλει στο auto τώρα (2133 MHz) και δεν έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα. Θα περιμένω κάποιες μέρες για να δω τι θα γίνει τελικά.
Phaethonas Δημοσ. 18 Ιουλίου Δημοσ. 18 Ιουλίου 2 ώρες πριν, _Theo_ είπε Φίλε το έχω κάνει και αυτό. Δυστυχώς δεν έπιασε. Υποπτεύομαι ότι φταίει το XMP των μνημών που τρέχουν στα 3600 MHz. Στο σάιτ της μητρικής λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 3200+. Τις έχω βάλει στο auto τώρα (2133 MHz) και δεν έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα. Θα περιμένω κάποιες μέρες για να δω τι θα γίνει τελικά. Οι μνήμες είναι περισσότερο θέμα του επεξεργαστή. Ο 4600G υποστηρίζει μέχρι 3200 (επίσημα τουλάχιστον). Οπότε βάλε τις μνήμες σε 3200 μέσω BIOS
_Theo_ Δημοσ. 18 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 33 λεπτά πριν, Phaethonas είπε Οι μνήμες είναι περισσότερο θέμα του επεξεργαστή. Ο 4600G υποστηρίζει μέχρι 3200 (επίσημα τουλάχιστον). Οπότε βάλε τις μνήμες σε 3200 μέσω BIOS Έχω entry level μητρική (A320M-HDV Rev.4.0) και δεν γίνεται. Αν επιβεβαιωθεί ότι οφείλεται εκεί το πρόβλημα ίσως πάρω καινούργιες.
TopCLR Δημοσ. 18 Ιουλίου Δημοσ. 18 Ιουλίου 3 ώρες πριν, _Theo_ είπε Έχω entry level μητρική (A320M-HDV Rev.4.0) και δεν γίνεται. Αν επιβεβαιωθεί ότι οφείλεται εκεί το πρόβλημα ίσως πάρω καινούργιες. Μέσα στο UEFI/BIOS στην επιλογή DRAM Frequency (καρτέλα "OC Tweaker") δεν σε αφήνει να ορίσεις συχνότητα μνήμης; Αν όχι, δοκίμασε να αλλάξεις την επιλογή στο "OC Mode Change Switch" (στην ίδια καρτέλα είναι) μήπως σου δώσει διαφορετικές επιλογές στο μενού.
_Theo_ Δημοσ. 18 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 33 λεπτά πριν, TopCLR είπε Μέσα στο UEFI/BIOS στην επιλογή DRAM Frequency (καρτέλα "OC Tweaker") δεν σε αφήνει να ορίσεις συχνότητα μνήμης; Αν όχι, δοκίμασε να αλλάξεις την επιλογή στο "OC Mode Change Switch" (στην ίδια καρτέλα είναι) μήπως σου δώσει διαφορετικές επιλογές στο μενού. Το έκανα και κράσαρε όλο το σύστημα, δεν έκανε POST. Αναγκάστηκα να βγάλω την μπαταρία για να κάνω CLEAR CMOS. Αφότου έκανα λειτουργεί κανονικά, απλώς τρέχω τις μνήμες στα 2133 MHz. Το πρόβλημα δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής πάντως, οπότε μάλλον έφταιγε η συχνότητα των RAM. Θα δείξει.
Phaethonas Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Είχες άλλες μνήμες όταν ήσουν σε Windows 10 και δεν είχες προβλήματα;
_Theo_ Δημοσ. 19 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Phaethonas είπε Είχες άλλες μνήμες όταν ήσουν σε Windows 10 και δεν είχες προβλήματα; Όχι τις ίδιες είχα. Τις έτρεχα σε XMP. Περίεργο πραγματικά.
fotaras76 Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 31 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Όχι τις ίδιες είχα. Τις έτρεχα σε XMP. Περίεργο πραγματικά. Γύρνα στα 10 και μέχρι να ξαναπας στα 11 (σε 1+ χρόνο) παίζει να έχει λυθεί το θέμα με windows update. 1
benign Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Εχεις κανει backup το ολο συστημα με το Windows 10,για να το επαναφερεις οπως ηταν σε 10 με 15 λεπτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα