Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή το να καθαρίζεις την αυλή  του πατρικού σου στο χωριό,  με τα πρωτόγωνα γεωργικά μέσα που συνήθιζες , απαιτεί προτίστως πολύ χρόνο ,την φυσική κτάσταση που είχες στα νοιάτα σου, συν το ότι  λόγω τιμής βενζίνης, πηγαίνεις όλο και πιο αραιά με αποτέλεσμα αντι αραίωμα  να έχεις να κάνεις με μεγάλα χόρτα ,

Επίσης το να πληρώνεις  αμοιβή που αντιστοιχεί σε 2 μεροκάματα  για 150 -170τμ αυλή κάθε φορά που καθαρίζεται σε ~3 3 1/2 ωρες  δεν είναι κάτι  που μπορείς να το κάνεις κάθε χρόνο -ελαφριά τη καρδία- ,  όπως κάνω τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Οπότε όποιος έχει γνώση από χορτοκοπτικά καθαρισμού κήπων θα ήθελα να υποδείξει ποιο είναι κατάλληλο χορτοκοπτικό για αυλή 150-200 τ.μ. με με βλαστηση που αποτελείται από χόρτα  ,λουλούδια αγριόχορτα με πολύ λεπτό κορμό (όχι π.χ. γαιδουράγκαθα) τα οποία στην χειρότερη κατάσταση φτάνουν στο ύψος 50 -90cm , αν πάω να τα καθαρίσω to  Μαιο που ήδη  έχουν  μεγαλώσει πολύ .

Πιο χορτοκοπτικό  1)μπαταρίας (εναλλακτικά ηλεκτρικό με μπαλαντεζα ίσως? αλλά προτιμώ μπαταρίας) 

2)με τι ισχύ θα προτείνατε

και τι 3)πρέπει να γνωρίζει κάποιος για συντήρηση  και παρελκόμενα/  ανταλλακτικά   ?

για κάποιον που όπως  καυταλάβατε  δεν είναι σχετικός με το άθλημα  και θα καθαρίζει απλά τον κήπο/αυλή  max 2- 3 3 αντε 4 φορές το χρόνο.

Υπάρχουν κάποιες δοκιμασμένες(όσο το δυνατόν VFM λύσεις)  που θα θέλατε να προτείνετε?

Υ.Γ. Γιατί κάποιοι στο σπίτι  γλυκοκοιτάζουν -λόγω τιμής φυσικά- κάποια προφορα του lidl  που πιθανότατα θα αποδειχθεί ακατάλληλο για  την συγκεκριμμένη δουλεία και θα καταλήξει  να αραχνιάζει  σε κάποια αποθήκη.

Δημοσ.

Εάν έχουν φτάσει σχεδόν ένα μέτρο και είναι πυκνά, τότε πρέπει να έχεις δυνατή μεσινεζα για να τα πάρεις χαμηλά για να είναι σαν γκαζόν, και μετά ένα χορτοκοπτικό με ροδακια για την συντήρηση. 

Εγώ στο εξοχικό έχω μεσινεζα με καλώδιο από Lidl και βενζινοκίνητο χορτοκοπτικό, όμως φέρνω μεροκάματο στην αρχή για να τα κόψει.

Εάν θέλεις να είναι περιποιημένος ο κήπος σαν γκαζόν, τότε θέλεις δυνατό μηχάνημα μεσινεζα και μετά ένα χορτοκοπτικό για συντήρηση, αν θέλεις απλά να τα κρατάς πχ στα 10cm, τότε πάρε την μεσινεζα που βγάζει το Lidl και είσαι μια χαρά, εάν αλλάξεις κιόλας την μεσινεζα με πιο παχιά, θα τελειώσεις και πιο γρήγορα. 

Τα σπίτια με κήπο θέλουν διαρκή συντήρηση, αλλιώς το χορτάρι μεγαλώνει και το σπίτι φαίνεται άσχημο. Έφερα 2 άτομα για ~4 ώρες στο εξοχικό και μου το έκαναν γυαλί με 60€. Νομίζω ότι αξίζει να φέρεις κάποιον και μετά εσύ να κάνεις μια συντήρηση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πάρα πολύ  1) efib  ✌️

και 2)τον pro-tech ✌️ που απαντησε με p.m.

Αν καποιος άλλος θελήσει να δωσει τα φώτα του  και με κάποιο συγκεκριμμενο  μοντελο χλοοκοπτικού  ευπρόσδεκτος.

Πρεπιμπτόντως ,τα χόρτα της αυλής -στην χειρότερη φάση τους τον  ΜΑΙΟ  - είναι περίπου όπως της φωτογραφίας, απλά  μιαμιση  με 2 φορες στο υψος, κι όχι τοσο πυκνα πυκνα όμως στα περισσοτερα σημεια.

%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%

Επεξ/σία από Walternet
Δημοσ.

Να υποθέσω οι τρεχουσες προσφορές του LIDL

1) PARKSIDE® Επαναφορτιζόμενο χλοοκοπτικό 40 V PRMA 40-Li C1

2) PARKSIDE® Ηλεκτρικό χορτοκοπτικό μεσινέζας PRT 550 B6

ΔΕΝ είναι οι  ιδανικές  (προτεινόμενες λύσεις)   για αυτη την δουλειά ???

)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε για τέτοια δουλειά θα χρειαστεις δίσκο.

Ότι κ να διαλέξεις με έναν καλό δίσκο το καθάρισμα θα γίνεται γρήγορα κ άνετα.

Εγώ στο χωριό έχω βλάστηση λες κ είναι ζούγκλα, κ με ένα ταπεινό χλοοκοπτικο των 100 ευρώ από Leroy merlin και έναν δίσκο αντί μεσινεζας τα ισοπεδώνω όλα 3 φορές τον χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια.

Επεξ/σία από bill999r
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Το δίσκο τον φοβάμαι αν έχεις πέτρες.Εγώ με τετράγωνη χοντρή σταθερή μεσινέζα κάνω δουλειά,έχω ένα δίχρονο της kraft .

Δεν παθαίνει τίποτα ο δίσκος. Κ εγώ εκεί που κουρευω έχει πετρες, κλαδιά, γενικά ότι μπορείς να φανταστείς, κ ο δίσκος δεν καταλαβαίνει τίποτα.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, bill999r είπε

Δεν παθαίνει τίποτα ο δίσκος. Κ εγώ εκεί που κουρευω έχει πετρες, κλαδιά, γενικά ότι μπορείς να φανταστείς, κ ο δίσκος δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Δεν με νοιάζει αν πάθει κάτι ο δίσκος,μην σπάσει και με χτυπήσει φοβάμαι.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν τόχεις με βενζινοκίνητα και δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ φυσικά τότε πας σε μπαταρίας ή ρεύματος τα οποία όμως δεν έχουν τη δύναμη να κάνουν τη δουλειά που θα κάνει ένα βενζικονίτητο σαν αυτό που πρότεινε chios και για τη δική σου δουλειά είναι πολύ καλό.

Αν πας σε ρευματος ή μπαταρίας θα πρότεινα να πηγαίνεις πιο συχνά να τα κόβεις πριν μεγαλώσουν πολύ και μετα θα έχεις πρόβλημα.

Και μακριά από δίσκο μεσηνέτζα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Προσωπικά καθαρίζω 1 στρέμμα με Einhell μπαταρίας, εναλλασσω πανευκολα τη κεφαλή μεσινεζας με δίσκο (για ξυλώδη βλάστηση) και είμαι μια χαρά.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/7/2024 στις 4:56 ΜΜ, Walternet είπε

Ευχαριστώ πάρα πολύ  1) efib  ✌️

και 2)τον pro-tech ✌️ που απαντησε με p.m.

Αν καποιος άλλος θελήσει να δωσει τα φώτα του  και με κάποιο συγκεκριμμενο  μοντελο χλοοκοπτικού  ευπρόσδεκτος.

Πρεπιμπτόντως ,τα χόρτα της αυλής -στην χειρότερη φάση τους τον  ΜΑΙΟ  - είναι περίπου όπως της φωτογραφίας, απλά  μιαμιση  με 2 φορες στο υψος, κι όχι τοσο πυκνα πυκνα όμως στα περισσοτερα σημεια.

%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%

για να κανεις σωστα τη δουλεια σου θα παρεις ενα χορτοκοπτικο βενζινοκινητο.Μακρυα απο ρευματος,θα πεταξεις τζαμπα λεφτα.

Επεξ/σία από jimmy1966
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αυτό: https://www.kentrovidas.gr/kraft-thamnokoptiko-benzinis-diairoumeno-52cc-3-0hp

και λίγους μήνες μετά πήρα και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/27639577/ForAll-Trixsien-2-se-1-Dichrono-Venzinokinito-CHortokoptiko-Platis-3hp-11kg.html

Το Kraft βγήκε εντελώς απροβλημάτιστο ως τώρα (το έχω δουλέψει αρκετά παραπάνω από το άλλο) απλά έχε υπόψη σου ότι πρέπει να είσαι "προπονημένος" και με καλή εξάρτηση για να δουλέψεις ώρες. Κουράζουν έναν άμαθο αυτού του τύπου τα θαμνοκοπτικά. Γύρω στα 140€.

Το άλλο το πήρα μόλις 90κάτι ευρώ (κατευθείαν από την αποθήκη του εισαγωγέα του στην Πάτρα, το έχω δουλέψει λίγο ως τώρα, είναι πολύ πιο ξεκούραστο σαν πλάτης που είναι, το μοτέρ του έχει ροπή και στροφάρει ίσως και καλύτερα από το Kraft, απλά μου έκοψε πολύ λίγο καιρό μετά το σωληνάκι της βενζίνης και έψαχνα μισή μέρα να βρω τι έφταιγε και δεν έπαιρνε μπρος. Γενικά η ποιότητα κατασκευής του είναι υποδεέστερη του Kraft. Κεφαλές έχω πάρει πολλών ειδών (μπαίνουν όλες σε οποιοδήποτε από τα δυο), με μεσινέζα αυτόματη, αλουμινίου, δίσκους με 40 δόντια, "καταστροφέα" κλπ. Το μυστικό για να κάνεις δουλειά είναι να χρησιμοποιήσεις τη σωστή κεφαλή για τη δουλειά που θέλεις. Τα συγκεκριμένα του Lidl που έδωσες ξέχνα τα. Αυτά είναι για γρασίδι μόνο.

Επεξ/σία από theopan
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο εκτός (εντός και επί τ'αυτά του) θέματος  ,

αλλά ξέρατε ότι  ??

Επεξ/σία από Walternet
Δημοσ.
Στις 17/7/2024 στις 7:39 ΠΜ, bill999r είπε

ο δίσκος δεν νομίζω να παθαίνει κάτι σοβαρό εκτός από το ότι να χτυπιέται ρκει που κόβει...όμως νομίζω την ακούει άσχημα η γωνιακή μετάδοση η ντιζα ο κινητήρας...κάτι από όλα θα σπάσει μετά από πολλά χτυπήματα σε πέτρες 

προσωπικά έχω βενζινοκινητο φθηνό μια χαρα την κάνει την δουλειά του για ερασιτεχνης.κοβω και μικρούς θάμνους και συστάδες χόρτων δηλ δεν είναι τόσο εύκολη δουλειά...μπαταριας δεν νομίζω να μπορούσε να αντεπεξέλθει θα πρότεινα βενζινοκινητο...τωρα αν στον κήπο σου είναι εύκολη δουλειά οκ δεν ξερω ίσως αντεπεξέλθει και ένα μπαταριας 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...