Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το μπάτζετ δυστυχώς είναι πολυ χαμηλο, οποτε παμε για φτηνά εξαρτήματα.

Θα ήθελα γνώμες για μητρική, επεξεργαστή και ραμ, κοντα στα 150€ σύνολικα, με ενσωματωμένα γραφικά.

Τροφοδοτικό, σκληρός, κουτί υπαρχουν.

Ο τελικός υπολογιστής θα ειναι για πολυ βασικές εργασίες οπως Microsoft Office, καμια ταινία, αντε και κανένα παιχνιδάκι τύπου ΜΑΜΕ.

Δημοσ.

Πάρε μια απλή b450 , 2 Χ 8 gb ram στα 3200 mhz cl 16 και για cpu ψάξε στα μεταχειρισμένα εκτός κι αν πάρεις 3200g / 3400g καινούργιο για να μείνεις κοντά στο μπάτζετ. Προσωπικά θα προτιμούσα 4600g / 5600g μεταχειρισμένο.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, yanniliki είπε

Καλησπέρα,

Θα ήθελα γνώμες για μητρική, επεξεργαστή και ραμ, κοντα στα 150€ σύνολικα, με ενσωματωμένα γραφικά.

Ο τελικός υπολογιστής θα ειναι για πολυ βασικές εργασίες οπως Microsoft Office, καμια ταινία, αντε και κανένα παιχνιδάκι τύπου ΜΑΜΕ.

Ότι λέει ο @fotaras76 είναι μονοδρομος σχεδον. Και στα τρία, ειδικά στις ram, μεταχειρισμένα μπορεί να σου βελτιώσουν το build και υπάρχουν αυτή τη στιγμή και b450 και 16gb 3200 cl16 ddr4. 

Άμα δεν βρεις cpu μεταχειρισμένο σε ικανοποιητική τιμή, προτίμησε στα 80 ευρώ έναν 4300g από τους 3200/3400. Η τρίτη γενιά ryzen γερνάει πολυ καλύτερα από τη δεύτερη έχω παρατηρήσει και αξίζει το έξτρα δεκάρικο, ακόμα κι αν πας σύνολο 160 αντί για 150.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, yanniliki said:

Καλησπέρα,

Για καινούργια δεν φτάνουν, θα πρέπει να ανεβάσεις λίγο το budget.Εαν το έχεις με τα μεταχειρισμένα και έχεις λίγο υπομονή ίσως βρεις τα παραπάνω που σου αναφέρανε και οι υπόλοιποι.

Υπάρχει plan b για κάποιο mini pc αλλά θα είναι κατατι πιο αργό αλλά για αυτά που αναφέρεις ίσως σε βολεψει 

Και plan c κάποιο refurbished pc που δεν θα το προτιμουσα και πιθανότατα να είναι πιο αργό από τα φτηνά mini pc.

Spoiler

Προσωπικά ομως θα έκανα την καρδιά μου πέτρα και θα προσπαθούσα να βρω ένα ~100ευρω παραπάνω για 5600g b550 και 32gb ram.

Πιστεύω πως

α) να ψάξεις/περιμένεις να βρεθούν αυτά που θέλεις σε αγγελίες στις τιμές που θέλεις +

β)Να μην σου τύχει καμιά στραβή με την μητρικη/ram (cpu δύσκολα να βγάλει πρόβλημα), ίσως εμφανιστεί στο 6μηνο

Σε βάθος 7 ετιας που μπορεί να το κρατήσεις θεωρώ ότι αξίζει την διαφορά στο να είναι "καινούργια" τα κομμάτια και την έξτρα ταχύτητα που θα σου δώσουν ένας 5600g σε σχέση με 3200g και την άνεση των 32gb ram(προφανώς όλα αυτά πάντα για basic χρήση).

Και παρόλο που αυτές οι λύσεις δεν είναι καθόλου ενεργοβωρες, θα σκεφτόμουν να αλλάξω και το τροφοδοτικό εάν ήταν "Noname", πολύ παλιό και λιγότερα από 350watt.

Όλα αυτά στα λέω έχοντας κάνει άπειρες μοντες με υπολογιστές στο παρελθόν με φθηνα/παλιά εξαρτήματα  και πλέον ξέρω ότι δεν αξίζουν τον έξτρα κόπο, χρόνο,μειωμένη διάρκεια ζωής,χαμηλότερες επιδοσεις και διαχείριση όταν με λίγα παραπάνω μπορείς να είσαι άνετος.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, @topos είπε

Προσωπικά ομως θα έκανα την καρδιά μου πέτρα και θα προσπαθούσα να βρω ένα ~100ευρω παραπάνω για 5600g b550 και 32gb ram.

Πιστεύω πως

α) να ψάξεις/περιμένεις να βρεθούν αυτά που θέλεις σε αγγελίες στις τιμές που θέλεις +

β)Να μην σου τύχει καμιά στραβή με την μητρικη/ram (cpu δύσκολα να βγάλει πρόβλημα), ίσως εμφανιστεί στο 6μηνο

Σε βάθος 7 ετιας που μπορεί να το κρατήσεις θεωρώ ότι αξίζει την διαφορά στο να είναι "καινούργια" τα κομμάτια και την έξτρα ταχύτητα που θα σου δώσουν ένας 5600g σε σχέση με 3200g και την άνεση των 32gb ram(προφανώς όλα αυτά πάντα για basic χρήση).

Και παρόλο που αυτές οι λύσεις δεν είναι καθόλου ενεργοβωρες, θα σκεφτόμουν να αλλάξω και το τροφοδοτικό εάν ήταν "Noname", πολύ παλιό και λιγότερα από 350watt.

Όλα αυτά στα λέω έχοντας κάνει άπειρες μοντες με υπολογιστές στο παρελθόν με φθηνα/παλιά εξαρτήματα  και πλέον ξέρω ότι δεν αξίζουν τον έξτρα κόπο, χρόνο,μειωμένη διάρκεια ζωής,χαμηλότερες επιδοσεις και διαχείριση όταν με λίγα παραπάνω μπορείς να είσαι άνετος.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ εκτός από μια-δυο λεπτομέρειες (μόνο και μόνο λόγω του "ξεχειλωμένου" budget):

α) Μπορεί να αρκεστεί σε μια B450 μητρική που να διαθέτει τις εξόδους εικόνας που χρειάζεται. Δεν χάνει σε κάτι μιας και ο 5600G έχει pci-express 3.0 και μπορεί να γλιτώσει κάποια ευρώ. Παράδειγμα η MSI B450M PRO-VDH MAX* που είναι στα 60+€ σε σχέση με κάποια Β550 των ~90€.

* Η PRO-VDH MAX είναι τίμια μητρική με 4 θέσεις μνήμης και όλες τις εξόδους εικόνας με μόνο μειονέκτημα (άποψή μου) δεν ταιριάζει με κάτι μεγαλύτερο/δυνατότερο από 5600Χ/5700Χ λόγω VRM.

β) Τα 32GB μνήμης, ναι μεν καλό είναι να υπάρχουν αλλά με την χρήση που αναφέρθηκε είναι περιττά! Και τα 16GB με 20~30€ λιγότερα μια χαρά κάνουν.

Επίσης επειδή αναφέρθηκε στα υπάρχοντα εξαρτήματα "σκληρός" και όχι SSD. Eάν δεν υπάρχει, καλό είναι να προστεθεί ένας έστω 256GB και κατά προτίμηση Μ.2 nvme

Επεξ/σία από TopCLR
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

Ετσι για την ιστορια, το τροφοδοτικο ειναι ενα Xilence XN051 400W, και ο σκληρος, οχι ακριβως σκληρος, ενας Verbatim SSD 128GB.

Ισως ενας φιλος να μου δωσει εναν Verbatim Vi560 256GB M.2, αλλα δεν ειναι σιγουρο.

Οσο για την ραμ, οντως μου φαινεται λιγο υπερβολη να παω στα 32GB, γιατι φευγει μετα το μπατζετ.

Η προοπτικη ενος 5600G μου αρεσει. Θα κοιταξω στα μεταχειρισμενα αν μπορεσω να βρω, αλλιως θα παω για τον 3200G.

Βεβαια και να βρω εναν 5600G, απο μητρικη θα μεινω σε B450. Αν παω σε B550, θελω το λιγοτερο 90€

To PC πρεπει να τρεχει πριν τον 15 Αυγουστο, οποτε και σε αυτο δεν εχω πολλα περιθωρια.

Ερωτηση: Σε συγκριση Β450+3200G με Β550+5600G, για τι ποσοστο διαφορας στη αποδοση μιλαμε? Θεωρωντας οτι ολα τα υπολοιπα εξαρτηματα ειναι τα ιδια και οτι το PC δεν θα κανει καμια αλλη εξτρα εργασια απο αυτα που ανεφερα.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, yanniliki είπε

Ετσι για την ιστορια, το τροφοδοτικο ειναι ενα Xilence XN051 400W, και ο σκληρος, οχι ακριβως σκληρος, ενας Verbatim SSD 128GB.

Ισως ενας φιλος να μου δωσει εναν Verbatim Vi560 256GB M.2, αλλα δεν ειναι σιγουρο.

Οσο για την ραμ, οντως μου φαινεται λιγο υπερβολη να παω στα 32GB, γιατι φευγει μετα το μπατζετ.

Η προοπτικη ενος 5600G μου αρεσει. Θα κοιταξω στα μεταχειρισμενα αν μπορεσω να βρω, αλλιως θα παω για τον 3200G.

Βεβαια και να βρω εναν 5600G, απο μητρικη θα μεινω σε B450. Αν παω σε B550, θελω το λιγοτερο 90€

To PC πρεπει να τρεχει πριν τον 15 Αυγουστο, οποτε και σε αυτο δεν εχω πολλα περιθωρια.

Ερωτηση: Σε συγκριση Β450+3200G με Β550+5600G, για τι ποσοστο διαφορας στη αποδοση μιλαμε? Θεωρωντας οτι ολα τα υπολοιπα εξαρτηματα ειναι τα ιδια και οτι το PC δεν θα κανει καμια αλλη εξτρα εργασια απο αυτα που ανεφερα.

Πήγαινε σε b450 + 5600g, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η b550 από την στιγμή που θα βάλεις apu. Ο 5600g είναι πολύ ανώτερος του 3200g. Με τον 5600g θα είσαι κομπλέ για πολλά χρόνια για τη χρήση που θες.

• Like 4
Δημοσ.

Λογικά το τροφοδοτικό σου έχει κάποια χρονάκια. Κάποια στιγμή βάλε στο πρόγραμμα την αντικατάστασή του.

Συμφωνώ με τον fotaras76. Κοίταξε ο 3200G να είναι η τελευταία επιλογή σου (= δεν υπάρχει άλλη επιλογή). Ακόμα και ένας 4600G θα είναι πολύ καλύτερα (από 3200G), που πιθανό να είναι μέσα στο budget σου (καινούριος ή μεταχειρισμένος).

• Like 1
Δημοσ.

B450 ότι πιο vfm, αναμφισβήτητα. Θα βρεις τιμιότατες μητρικές στα 50-60€ που επαρκούν και με το παραπάνω για την χρήση που θες και τα cpu που κοιτάς. Μπορείς να παρακολουθείς τα στοκάδικα (e-shop, plaisio) μήπως πετύχεις προσφορά αν και όπως λες βιάζεσαι...

Με την σειρά που στους παραθέτω να προτιμήσεις

5600g - 5500gt - 4300g - 3400g

Μιλώντας για καινούργια πάντα...

Όχι στον 3200g, για ελάχιστα χρήματα κέρδισε τα multithreading που δίνει ο 3400g. Αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας σε κάπως πιο σύγχρονο 4300g. 5600g φυσικά πρώτη επιλογή μα και ο νέος 5500gt είναι εφάμιλλος με ελάχιστη διαφορά σε επιδόσεις και τιμή.

AMD-Ryzen-3-3200G-vs-AMD-Ryzen-5-3400G-vs-AMD-Ryzen-3-4300G-vs-AMD-Ryzen-5-5500GT-vs-AMD-Ryzen-5-5600G

https://www.skroutz.gr/comparelists/32?compare=19344792%2C19344757%2C38856136%2C50305298%2C30374900

Εννοείται οτι δε χρειάζεσαι παραπάνω από 16gb...

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, yanniliki said:

Η μητρική δεν δίνει παραπάνω επιδόσεις* στον cpu.Οποτε οποία και βάλεις θα είναι το ίδιο σε αυτό τον τομέα και για τους επεξεργαστές που συζητάμε.

Τώρα ο 5600g έχει υπερδιπλάσια επίδοση σε σχέση με 3200g(κοντά σε x3 σε multi).

O 4600g είναι και αυτός κομπλέ και όχι πάρα πολύ πίσω από τον 5600g.

Δημοσ.

Ετσι οπως τα βλεπω αυτην την στιγμη, για καινουριο παντα, οι 5600g - 5500gt ξεφευγουν αρκετα. Λογικα θα κανω μια μικρη υπερβαση και θα παω στον 4300g.

Θα ψαξω βεβαια μερικες μερες μπας και τους βρω μεταχειρισμενους, αλλιως ειμαι για 4300g

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι βλέπω στο skroutz ο 4300g βγαίνει στα 79ευρω και ο 4600g στα 88.

Ο δεύτερος έχει 2 πυρήνες παραπάνω και θα είναι ~40-50% ταχύτερος σε multi thread.

Ουσιαστική διαφορά για ένα 10ευρω.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Από ότι βλέπω στο skroutz ο 4300g βγαίνει στα 79ευρω και ο 4600g στα 88.

Ο δεύτερος έχει 2 πυρήνες παραπάνω και θα είναι ~40-50% ταχύτερος σε multi thread.

Ουσιαστική διαφορά για ένα 10ευρω.

Ουσιαστική διαφορά δε θα δει στην χρήση που θα κάνει, λογικά θα υπάρξει διαφορά κατά τη γήρανση του συστήματος.

Για τόσα χρήματα έχεις δίκιο ωστόσο, αξίζει την υπέρβαση, η οποία είναι υπέρβαση της υπέρβασης και δεν ξέρω πόσα θέλει να δώσει ο ts.

Η διαφορά σε άμεσα διαθέσιμα, είναι ακόμη μικρότερη...

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ουσιαστική διαφορά δε θα δει στην χρήση που θα κάνει, λογικά θα υπάρξει διαφορά κατά τη γήρανση του συστήματος.

Για τόσα χρήματα έχεις δίκιο ωστόσο, αξίζει την υπέρβαση, η οποία είναι υπέρβαση της υπέρβασης και δεν ξέρω πόσα θέλει να δώσει ο ts.

Η διαφορά σε άμεσα διαθέσιμα, είναι ακόμη μικρότερη...

Επειδή είχα για ένα διάστημα 5600g και υπάρχει στο σπίτι σύστημα με 3400ge (3400g με λίγο χαμηλότερα ρολόγια και 35 watt tdp) μπορώ να πω πως για σερφαρισμα, ταινίες, office κτλ όντως δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά.

Συμφωνώ πως αξίζει ο 4600g έναντι του 4300g για τόσο μικρή διαφορά τιμής. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...