vagos789 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 28 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Μίλησα με την τράπεζα σήμερα τηλεφωνικώς, μου είπε πως υπάρχει η λύση του βραχυπρόθεσμου δανείου (το οποίο όντως χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο που περιγράφω), αλλά οι αριθμητικές λεπτομέρειες μόνο σε κατάστημα. Η λυση του δανειου ειναι καλυτερη γιατι δεν θα χρειαστει να κανεις περιεργες συνενοησεις με τον αγοραστη,αλλα οι τραπεζες δεν φημιζονται για την ευελιξια τους και την ταχυτητα τους
Μακιαβέλλι Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Συνοπτικά: Μίλησα με γνωστή εταιρία για μεσολαβήσεις στεγαστικών δανείων. Είναι απόλυτα εφικτό, το "κόστος" για να πάρεις ένα δάνειο των 250.000 για 2 χρόνια είναι περίπου 13.000€ (αν αποπληρώσεις νωρίτερα το κόστος πέφτει). Ουσιαστικά λίγο παραπάνω από τα επιτόκια που παίζουν στην αγορά. Λίγο πιο εκτεταμένα: δεν διαθέτω πιστοληπτική ικανότητα να αιτηθώ τόσο μεγάλο δάνειο για τόσο μικρό διάστημα αποπληρωμής (προφανώς). Αυτό που πρότεινε είναι, να πάρω το δάνειο για πολλά χρόνια απλά επειδή πλέον δεν έχουν ρήτρες για πρόωρη αποπληρωμή, θα δώσω τα πολλά μετρητά μόλις τα πιάσω στα χέρια μου. Επίσης συζητήσαμε το ενδεχόμενο να θέλω να αγοράσω κάτι ακριβότερο και να θέλω ένα δάνειο τύπου 250 για 2 χρόνια και άλλα 70 για 8 χρόνια. Κάνω αίτημα για 30 χρόνια, εξασφαλίζω ότι δεν έχω πέναλτυ πρόωρης αποπληρωμής, μόλις πουλήσω το παλιό ξεπληρώνω μεγάλο μέρος του δανείου και ζητώ ανά-κάτι για να αποπληρώσω τα 70 (μακροπρόθεσμο)+13 (κόστος του βραχυπρόθεσμου δανείου) την επόμενη δεκαετία ας πούμε. Δηλαδή: Δάνειο 320.000 για 30 χρόνια -> πουλάω παλιό σπίτι -> δίνω τις 250.000 -> χρωστάω πλέον 70.000 + 13.000 τόκους από το βραχυπρόσθεσμο δάνειο + 6.000 τόκους από το μακροπρόθεσμο -> ανακατανέμω το νέο μειωμένο χρέος σε βάθος 10ετίας -> πλέον είμαι μια τυπική περίπτωση δανείου. Φυσικά αν αργήσω να πουλήσω το παλιό σπίτι ή το πουλήσω χαμηλότερα τα κόστη ανεβαίνουν. Bonus: μιλήσαμε για τα έξοδα των διαδικασιών (εφορίες, κτηματολόγια κλπ.), εγώ υπολόγιζα 10.000 και έλεγα πες 15.000 να είμαι άνετος. Τελικά είναι τα διπλά+ (33.000) (κτηματολόγιο, συμβολαιογράφος, νομικός έλεγχος, μεσίτης, φόρος) ... Εκ των οποίων τα 4.000 είναι έξοδα που αφορούν το δάνειο (εκτός τόκων). 1 1
mr.mister Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Πουλα τωρα , αγορασε μετα. Σκαει φουσκα επομενο εξαμηνο
gx2 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Στις 5/8/2024 στις 11:20 ΠΜ, Μακιαβέλλι είπε Συνοπτικά: Μίλησα με γνωστή εταιρία για μεσολαβήσεις στεγαστικών δανείων. Είναι απόλυτα εφικτό, το "κόστος" για να πάρεις ένα δάνειο των 250.000 για 2 χρόνια είναι περίπου 13.000€ (αν αποπληρώσεις νωρίτερα το κόστος πέφτει). Ουσιαστικά λίγο παραπάνω από τα επιτόκια που παίζουν στην αγορά. Λίγο πιο εκτεταμένα: δεν διαθέτω πιστοληπτική ικανότητα να αιτηθώ τόσο μεγάλο δάνειο για τόσο μικρό διάστημα αποπληρωμής (προφανώς). Αυτό που πρότεινε είναι, να πάρω το δάνειο για πολλά χρόνια απλά επειδή πλέον δεν έχουν ρήτρες για πρόωρη αποπληρωμή, θα δώσω τα πολλά μετρητά μόλις τα πιάσω στα χέρια μου. Επίσης συζητήσαμε το ενδεχόμενο να θέλω να αγοράσω κάτι ακριβότερο και να θέλω ένα δάνειο τύπου 250 για 2 χρόνια και άλλα 70 για 8 χρόνια. Κάνω αίτημα για 30 χρόνια, εξασφαλίζω ότι δεν έχω πέναλτυ πρόωρης αποπληρωμής, μόλις πουλήσω το παλιό ξεπληρώνω μεγάλο μέρος του δανείου και ζητώ ανά-κάτι για να αποπληρώσω τα 70 (μακροπρόθεσμο)+13 (κόστος του βραχυπρόθεσμου δανείου) την επόμενη δεκαετία ας πούμε. Δηλαδή: Δάνειο 320.000 για 30 χρόνια -> πουλάω παλιό σπίτι -> δίνω τις 250.000 -> χρωστάω πλέον 70.000 + 13.000 τόκους από το βραχυπρόσθεσμο δάνειο + 6.000 τόκους από το μακροπρόθεσμο -> ανακατανέμω το νέο μειωμένο χρέος σε βάθος 10ετίας -> πλέον είμαι μια τυπική περίπτωση δανείου. Φυσικά αν αργήσω να πουλήσω το παλιό σπίτι ή το πουλήσω χαμηλότερα τα κόστη ανεβαίνουν. Bonus: μιλήσαμε για τα έξοδα των διαδικασιών (εφορίες, κτηματολόγια κλπ.), εγώ υπολόγιζα 10.000 και έλεγα πες 15.000 να είμαι άνετος. Τελικά είναι τα διπλά+ (33.000) (κτηματολόγιο, συμβολαιογράφος, νομικός έλεγχος, μεσίτης, φόρος) ... Εκ των οποίων τα 4.000 είναι έξοδα που αφορούν το δάνειο (εκτός τόκων). Έχει υπ'όψιν σου πως στα τοκοχρεωλυτικά δάνεια, όπως είναι όλα τα στεγαστικά, αρχικά πληρώνεις κυρίως τόκους και μικρό ποσοστό κεφαλαίου. Για παράδειγμα για δάνειο 250.000 με επιτόκιο 5% βγαίνει μηνιαία δόση 1.342,05€. Στο χρόνο θα έχεις πληρώσει 16.104,06€, εκ των οποίων τα 12.416,24€ θα αφορούν τόκους, και το υπόλοιπο του δανείου θα έχει μειωθεί μόνο κατά 3.688,41€. Αν υπολογίσεις και τα έξοδα του δανείου, έξοδα προσημειώσεων κλπ, θα πετάξεις ένα πολύ μεγάλο ποσό στον Καιάδα. 1
Fan Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Στις 5/8/2024 στις 11:20 ΠΜ, Μακιαβέλλι είπε Bonus: μιλήσαμε για τα έξοδα των διαδικασιών (εφορίες, κτηματολόγια κλπ.), εγώ υπολόγιζα 10.000 και έλεγα πες 15.000 να είμαι άνετος. Τελικά είναι τα διπλά+ (33.000) (κτηματολόγιο, συμβολαιογράφος, νομικός έλεγχος, μεσίτης, φόρος) ... Εκ των οποίων τα 4.000 είναι έξοδα που αφορούν το δάνειο (εκτός τόκων). δηλαδή για ένα σπίτι 300.000 ευρώ πρώτης κατοικίας, πρέπει να πληρώσεις έξοδα 33.000, χωρίς να υπολογίζεις τους τόκους του δανείου; Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό.
elgol Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Αν ειναι πρωτη κατοικια η αγορα εχει αφορολογητο.Δε ξερω αν μπορει να θεωρηθει το νεο σπιτι πρωτη κατοικια εννοειται αφου εχεις πουλησει το αλλο 1
AntiCambeR Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 Στις 7/8/2024 στις 7:07 ΠΜ, mr.mister είπε Πουλα τωρα , αγορασε μετα. Σκαει φουσκα επομενο εξαμηνο Το πολύ, να μην πωλούνται σπίτια σε υπερβολικές τιμές. Πχ 1 σπίτι που αξίζει 60Κ και το έβαζαν για πώληση στα 80-100Κ μέχρι να πουληθεί, να μην μπορεί να φτάσει αυτή την τιμή πώλησης και να πωλείται στα 60Κ.Η να το βλέπεις στην αγγελία κατευθείαν στα 60Κ. Και πάλι, η προσφορά θα είναι μικρότερη της ζήτησης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα