Μακιαβέλλι Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω νέο σπίτι, και ταυτόχρονα να πουλήσω αυτό που μένω τώρα. Το θέμα είναι ότι η πώληση του παλιού σπιτιού είναι αυτή που θα διασφαλίση το μεγαλύτερο κόστος αγοράς του νέου τα 2/3 περίπου. Δεν θέλω να νοικιάσω σπίτι για 2-3 μήνες, θέλω να βγω από το ένα και να μπω στο άλλο αμέσως (τώρα αν έχει και 1-2 βδομάδες διαφορά δεν θα κολλήσουμε εκεί) Το έχει κάνει κάποιος; Φαντάζομαι θέλει κάποια επιπλέον συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ εμού και του πωλητή του νέου σπιτιού; Ευχαριστώ 2
basilis_k6 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Θα πεις στον αγοραστη οτι θα μεινεις μεσα δυο μηνες μετα την αγορα. Αν το δεχτει καλως. Αλλιως ψαχνεις αλλον αγοραστη. 1
bill999r Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Ναι και θα δώσει ο άλλος λεφτά για μεταβίβαση με τον φίλο να μένει μέσα... Φίλε μου πήγαινε σε ένα ξενοδοχείο για 1 μήνα κ τα πράγματα σε αποθήκη από την μεταφορική. 1 1
csontheline Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Και είσαι σίγουρος ότι το νέο σπίτι δεν θα χρειάζεται ανακαίνιση; Η καλύτερη περίπτωση είναι να κατοικείς στο παλιό, όσο ετοιμάζεις το νέο. Μίλα με την τράπεζα μήπως βρουν κάποια λύση στο να πάρεις δάνειο για να πληρώσεις το νέο και να αποπληρώσεις το δάνειο (ή μέρος) με την πώληση του τωρινού. Μια άλλη λύση είναι να βρεις μέρος αποθήκευσης, να τα πας σχεδόν όλα εκεί, έτσι ώστε να έχεις ελάχιστα και να μπορέσεις να ενοικιάσεις για το ενδιάμεσο διάστημα από την πώληση του τωρινού έως την αγορά του νέου. Εκτός αν τα έχεις σκεφτεί και έχεις βρει ήδη και σπίτι και αγοραστή.
Morosana Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Έχεις ιδέα πόσο μπορεί να καθυστερήσει η αγορά και η πώληση ενός ακινήτου; Έχεις βρει αγοραστή;
GiannisPap_ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Αν σε ένα από τα δύο σπίτια εμπλακεί τράπεζα για δάνειο, δεν υπάρχει τρόπος να είσαι σίγουρος για το χρονοδιάγραμμα ούτε στο περίπου. Υπάρχουν τόσα πολλά σημεία που μπορεί να υπάρξει σκάλωμα. Θα έχεις κυνηγητό με μηχανικούς γιατί όλα θα πρέπει να είναι στην εντέλεια για τη χαρτούρα. Και άντε για αυτό που πουλάς πάει στο καλό, έχεις κίνητρο να προνοήσεις και να τα κάνεις πριν το βγάλεις για πώληση. Σε αυτό που θα αγοράσεις τι θα κάνει ο πωλητής; Ενημερωτικά, στο σπίτι που αγόρασα ο μηχανικός του πωλητή έκανε 4 μήνες να τελειώσει τις τακτοποιήσεις. Και μετράνε διαφορές σε τετραγωνικά εκατοστά. Ακόμη, η εκταμίευση του δανείου γίνεται 3-5 μήνες μετά τα συμβόλαια. Δηλ το σπίτι παύει να είναι δικό σου, αλλά τα χρήματα τα παίρνεις μήνες μετά. Ο αγοραστής για την εκταμίευση έχει τρέξιμο σε κτηματολόγιο, δικαστήριο και χαρτούρα με τράπεζα. Στην δική μου περίπτωση, επειδή πέρα από τον μηχανικό του πωλητή πήγε στραβά σχεδόν ο,τι γινόταν να πάει στραβά, από το καπάρο που πλήρωσα ως την εκταμίευση του δανείου πέρασαν 11 μήνες. Και έχω ακούσει και για περιπτώσεις που τράβηξε ακόμα παραπάνω. Φαντάζομαι θα μπορούσες να πεις ότι δεν πουλάς αν ο αγοραστής θέλει να πάρει δάνειο και να κλείσεις συμφωνία να μείνεις κάποιους μήνες μέσα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ρεαλιστικό και κατά πόσο υπάρχουν τόσοι αγοραστές που και έχουν τα χρήματα ήδη και είναι οκ να σε περιμένουν. Θα πρότεινα αυτό που σου έγραψαν παραπάνω: Να μιλήσεις με τράπεζα για να δούμε τι μπορείς να κάνεις. Η λύση του να βάλεις τα πράγματα σε αποθήκη και να πας σε ξενοδοχείο δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψει λόγο των παραπάνω. 1
SeNNinhA Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 8 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω νέο σπίτι, και ταυτόχρονα να πουλήσω αυτό που μένω τώρα. Το θέμα είναι ότι η πώληση του παλιού σπιτιού είναι αυτή που θα διασφαλίση το μεγαλύτερο κόστος αγοράς του νέου τα 2/3 περίπου. Δεν θέλω να νοικιάσω σπίτι για 2-3 μήνες, θέλω να βγω από το ένα και να μπω στο άλλο αμέσως (τώρα αν έχει και 1-2 βδομάδες διαφορά δεν θα κολλήσουμε εκεί) Το έχει κάνει κάποιος; Φαντάζομαι θέλει κάποια επιπλέον συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ εμού και του πωλητή του νέου σπιτιού; Ευχαριστώ Τα θέλεις όλα δικά σου. Και αυτοκινητο να ήθελες να αλλάξεις και πάλι δύσκολο θα ήταν να πετύχεις τον συντονισμό. Το να στραβώσει ή να καθυστερησει η μία διαδικασία ή η άλλη ειναι πολύ πιθανό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνεννοηθείς με τον πωλητή του νέου σπιτιού σου ότι θα ολοκληρωσεις τα συμβόλαια μόλις πωληθεί το παλιό αλλά θα πρέπει να δώσεις ένα καπάρο/εγγύηση η οποία θα χαθεί εάν δεν ολοκληρωσεις την αγορά εντός του συμφωνηθέντος χρόνου. Από την άλλη να βάλεις όρο στην πωληση του δικού σου για περιθώριο μιας βδομάδας για το αδιεασμα του σπιτιού σου. Έχε υπόψην σου ότι ανάγκες θα έχουν και ο πωλητης και ο αγοραστής. Δεν είναι λογικό να περιμένουν εσένα. 1
kirileman Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 8 hours ago, Μακιαβέλλι said: Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω νέο σπίτι, και ταυτόχρονα να πουλήσω αυτό που μένω τώρα. Το θέμα είναι ότι η πώληση του παλιού σπιτιού είναι αυτή που θα διασφαλίση το μεγαλύτερο κόστος αγοράς του νέου τα 2/3 περίπου. Δεν θέλω να νοικιάσω σπίτι για 2-3 μήνες, Νοίκιασε για 1 χρόνο.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων. Μάλλον τα θέλω όλα δικά μου, όπως λέτε. Υπάρχει άδειο συγγενικό σπίτι να μείνω για κάναν χρόνο, ωστόσο δεν το προτιμώ (πιο πολύ για την μανούρα της έξτρα μετακόμισης και ότι θα κάνω 2 φορές unsettle μικρό παιδί). Προτιμώ να πάρω ένα μεγάλο δάνειο και να το επιστρέψω μόλις πουλήσω το παλιό σπίτι και να δώσω τόκο 10.000 ξέρω γω για 1 χρόνο. Φυσικά ούτε αυτό ξέρω αν είναι ρεαλιστικό σενάριο. Θα μιλήσω με την τράπεζα όταν γυρίσω αθήνα. Το έκανε πρόσφατο συνάδελφος στο Άμστερνταμ αυτό που περιέγραψα στην αρχή (από εκεί μου ήρθε και η ιδεά του νέου σπιτιού) και θεωρούσα ότι θα είναι μια πολύ κοινή διαδικασία κι εδώ, αλλά μάλλον όχι...
Dinos1973 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 On 12/07/2024 at 12:25, Μακιαβέλλι said: Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω νέο σπίτι, και ταυτόχρονα να πουλήσω αυτό που μένω τώρα. Το θέμα είναι ότι η πώληση του παλιού σπιτιού είναι αυτή που θα διασφαλίση το μεγαλύτερο κόστος αγοράς του νέου τα 2/3 περίπου. Δεν θέλω να νοικιάσω σπίτι για 2-3 μήνες, θέλω να βγω από το ένα και να μπω στο άλλο αμέσως (τώρα αν έχει και 1-2 βδομάδες διαφορά δεν θα κολλήσουμε εκεί) Το έχει κάνει κάποιος; Φαντάζομαι θέλει κάποια επιπλέον συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ εμού και του πωλητή του νέου σπιτιού; Ευχαριστώ Μαλιστα.... και εγω θελω να πουλησω το παντελονι που φοραω για να αγορασω καινουργιο τωρα στις εκπτωσεις, αλλα φοβαμαι να μεινω ξεβρακωτος......ημαρτον! 2
marinna Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 9 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Μαλιστα.... και εγω θελω να πουλησω το παντελονι που φοραω για να αγορασω καινουργιο τωρα στις εκπτωσεις, αλλα φοβαμαι να μεινω ξεβρακωτος......ημαρτον! Μην αντιδράτε έτσι ρε παιδιά σε ερωτήματα χρηστών, μετά το σκέφτεται ο άλλος δυο φορές να ποστάρει ερώτημα και χάνονται ευκαιρίες να μάθουμε και οι υπόλοιποι κάτι. Δηλαδή γιατί να του την πεις; Άμα δεν έχεις λύση, απλώς μη γράφεις τίποτα - είναι πιο λογικό για όλους 7
paylidis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων. Μάλλον τα θέλω όλα δικά μου, όπως λέτε. Υπάρχει άδειο συγγενικό σπίτι να μείνω για κάναν χρόνο, ωστόσο δεν το προτιμώ (πιο πολύ για την μανούρα της έξτρα μετακόμισης και ότι θα κάνω 2 φορές unsettle μικρό παιδί). Προτιμώ να πάρω ένα μεγάλο δάνειο και να το επιστρέψω μόλις πουλήσω το παλιό σπίτι και να δώσω τόκο 10.000 ξέρω γω για 1 χρόνο. Φυσικά ούτε αυτό ξέρω αν είναι ρεαλιστικό σενάριο. Θα μιλήσω με την τράπεζα όταν γυρίσω αθήνα. Το έκανε πρόσφατο συνάδελφος στο Άμστερνταμ αυτό που περιέγραψα στην αρχή (από εκεί μου ήρθε και η ιδεά του νέου σπιτιού) και θεωρούσα ότι θα είναι μια πολύ κοινή διαδικασία κι εδώ, αλλά μάλλον όχι... Γινεται, το συμπεριλαμβάνεις στη συμβολαιογραφική πραξη και μένεις για 2-3-5-6 μηνες-οσο συμφωνησετε. Το θεμα ειναι να ειναι οκ με αυτο και ο αγοραστής. Συνηθως μπαινει ως ορος απο τους δικηγόρους, οτι μετα τον Χ μήνα που θα συμφωνήσετε εαν δεν αποχωρησεις οπως οφειλεις, θα εχεις ενα πολύ δυσβασταχτο ενοικιο ως ρητρα. 3
panagiotis54 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 το εχω δει να γινεται...ποσο ευκολο/δυσκολο ηταν δεν εχω ιδεα...αλλα οτι γινεται, γινεται 1
vagos789 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Αν ο αγοραστης του σπιτιου σου δεν το θελει για να το κοιταζει αλλα ειτε για να μπει μεσα ο ιδιος ειτε για να το νοικιασει; Αν του προτεινες να πληρωσεις ενα προσυμφωνηθεν ενοικιο/μηνα και να δεσμευτεις οτι σε καθε περιπτωση θα φυγεις σε Χ μηνες (ειτε βρεις ειτε οχι σπιτι),ισως να τον ενδιεφερε και να το εβλεπε με ενδιαφερον. 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 2 hours ago, Dinos1973 said: Μαλιστα.... και εγω θελω να πουλησω το παντελονι που φοραω για να αγορασω καινουργιο τωρα στις εκπτωσεις, αλλα φοβαμαι να μεινω ξεβρακωτος......ημαρτον! Δεν πειράζει θείο. Όταν σε βγάλουν από το υπόγειο θα σου πάρω εγώ. 2 hours ago, marinna said: Μην αντιδράτε έτσι ρε παιδιά σε ερωτήματα χρηστών, μετά το σκέφτεται ο άλλος δυο φορές να ποστάρει ερώτημα και χάνονται ευκαιρίες να μάθουμε και οι υπόλοιποι κάτι. Δηλαδή γιατί να του την πεις; Άμα δεν έχεις λύση, απλώς μη γράφεις τίποτα - είναι πιο λογικό για όλους Κόμπλεξ λέγεται, αγνοείστε και προχωρήστε. 1 hour ago, paylidis said: Γινεται, το συμπεριλαμβάνεις στη συμβολαιογραφική πραξη και μένεις για 2-3-5-6 μηνες-οσο συμφωνησετε. Το θεμα ειναι να ειναι οκ με αυτο και ο αγοραστής. Συνηθως μπαινει ως ορος απο τους δικηγόρους, οτι μετα τον Χ μήνα που θα συμφωνήσετε εαν δεν αποχωρησεις οπως οφειλεις, θα εχεις ενα πολύ δυσβασταχτο ενοικιο ως ρητρα. 27 minutes ago, vagos789 said: Αν ο αγοραστης του σπιτιου σου δεν το θελει για να το κοιταζει αλλα ειτε για να μπει μεσα ο ιδιος ειτε για να το νοικιασει; Αν του προτεινες να πληρωσεις ενα προσυμφωνηθεν ενοικιο/μηνα και να δεσμευτεις οτι σε καθε περιπτωση θα φυγεις σε Χ μηνες (ειτε βρεις ειτε οχι σπιτι),ισως να τον ενδιεφερε και να το εβλεπε με ενδιαφερον. Ευχαριστώ για τα inputs. Εγώ σκεφτόμουν κάτι τύπου "το σπίτι στην αγορά κοστίζει 250.000, εγώ θα στο δώσω 240.000 απλά θα πάρεις το σπίτι σε 6 μήνες". Το οποίο ουσιαστικά είναι σαν να πληρώνω ένα μεγάλο ενοίκο. Μίλησα με την τράπεζα σήμερα τηλεφωνικώς, μου είπε πως υπάρχει η λύση του βραχυπρόθεσμου δανείου (το οποίο όντως χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο που περιγράφω), αλλά οι αριθμητικές λεπτομέρειες μόνο σε κατάστημα. Γενικά λύσεις υπάρχουν. Καλά που δεν έμεινα στις κακίες, τον αρνητισμό και τις καταστροφολογίες παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα