Προς το περιεχόμενο

Mi turbo charge περιορισμοί

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από tasvar,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα κινητό poco που υποστηρίζει φόρτιση 33w λογικά στα 11volt με 3amber όπως γράφει ο φορτιστής ως μέγιστη παροχή φόρτισης. Επειδή το καλώδιο άρχισε να κόβεται σε ένα σημείο αγόρασα ένα καλώδιο με ένδειξη 3amber αλλά ναι μεν το κινητό γράφει "γρήγορη φόρτιση", όχι όμως mi turbo charge που γράφει με το μαμά καλώδιο. Σκέφτηκα ίσως είναι κινεζια το καλώδιο. Δοκίμασα όμως με motorola γνήσιο φορτιστή και καλώδιο με ένδειξη 33w που βγάζει 11volt και 3amber και πάλι γράφει απλά "γρήγορη φόρτιση". Κουμπώνω το xiaomi καλώδιο στον motorola φορτιστή και πάλι "γρήγορη φόρτιση". Μόνο με μαμά καλώδιο και φορτιστή μου γράφει mi turbo charge. Εφόσον ο άλλος φορτιστής δίνει ίδια ρεύματα αλλά φορτίζει πιο αργά η xiaomi έχει κάποιο κλείδωμα με λογισμικό για να σε αναγκάσει να αγοράσεις τα δικά της προϊόντα; Επομένως πρέπει να αγοράσω γνήσιο καλώδιο της xiaomi για να έχω την μέγιστη ταχύτητα φόρτισης; 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/7/2024 στις 11:53 ΠΜ, JOHN ONLY είπε

Καλησπέρα, έχω ένα κινητό poco που υποστηρίζει φόρτιση 33w λογικά στα 11volt με 3amber όπως γράφει ο φορτιστής ως μέγιστη παροχή φόρτισης. Επειδή το καλώδιο άρχισε να κόβεται σε ένα σημείο αγόρασα ένα καλώδιο με ένδειξη 3amber αλλά ναι μεν το κινητό γράφει "γρήγορη φόρτιση", όχι όμως mi turbo charge που γράφει με το μαμά καλώδιο. Σκέφτηκα ίσως είναι κινεζια το καλώδιο. Δοκίμασα όμως με motorola γνήσιο φορτιστή και καλώδιο με ένδειξη 33w που βγάζει 11volt και 3amber και πάλι γράφει απλά "γρήγορη φόρτιση". Κουμπώνω το xiaomi καλώδιο στον motorola φορτιστή και πάλι "γρήγορη φόρτιση". Μόνο με μαμά καλώδιο και φορτιστή μου γράφει mi turbo charge. Εφόσον ο άλλος φορτιστής δίνει ίδια ρεύματα αλλά φορτίζει πιο αργά η xiaomi έχει κάποιο κλείδωμα με λογισμικό για να σε αναγκάσει να αγοράσεις τα δικά της προϊόντα; Επομένως πρέπει να αγοράσω γνήσιο καλώδιο της xiaomi για να έχω την μέγιστη ταχύτητα φόρτισης; 

Δημοσ. πριν από 6 λεπτά (επεξεργασμένο)

https://www.mistore-greece.gr/Products/Accessories/Charging-Cables/xiaomi-6a-type-a-to-type-c-cable.aspx

Και στο πλαίσιο.

https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/aksesouar-gia-kinita/kalodia/xiaomi-kalodio-fortisis-kai-metaforas-dedomenon-usb-to-type-c-1-m-leuko-6a_4066308?srsltid=AfmBOopw9Nr7NElyv0d7pap3X8qwC6RpHtdPlyO12nMJicqkqAu6KLggbo4

Προφανώς ισχύει, τα καλώδια της xiaomi έχουν ένα έξτρα pin και από αυτό καταλαβαίνει η συσκευή πως πρόκειται για καλώδιο γρήγορης φόρτισης. 

https://www.cosmodata.gr/product/407325/tilefonia-tablets/axesouar-gia-tablets-kinita/kalodia-sindesis-fortisis/kalodio-xiaomi-bhr6032gl-usb-c-se-usb-a-1m-lefko?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwy8i0BhAkEiwAdFaeGLe4BZnRN0ktoLOWgDT6gl3--JsK8v4qAxwL9J4yE-G-iwCGX8OCmhoCg7oQAvD_BwE

612ZrBRQrLL._SX522_.jpg

Επεξ/σία από tasvar
Δημοσ.

Ομολογώ πως δεν το γνώριζα και σε ευχαριστώ!

Άρα χρειάζεται κανείς και τον μαμά  φορτιστή αφού το ίδιο καλώδιο δεν δίνει τα μέγιστα σε ίδιων προδιαγραφών φορτιστή διαφορετικής εταιρείας. 

Βρήκε τρόπο η Xiaomi να αγοράζει κάποιος τα δικά της περιφερειακά αλλά δεν έχει ενημερώσει το κοινό της. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε

Ομολογώ πως δεν το γνώριζα και σε ευχαριστώ!

Άρα χρειάζεται κανείς και τον μαμά  φορτιστή αφού το ίδιο καλώδιο δεν δίνει τα μέγιστα σε ίδιων προδιαγραφών φορτιστή διαφορετικής εταιρείας. 

Βρήκε τρόπο η Xiaomi να αγοράζει κάποιος τα δικά της περιφερειακά αλλά δεν έχει ενημερώσει το κοινό της. 

Συνήθως τα περιφερειακά του κατασκευαστή, είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με τις συσκευές, όποιες και να είναι. 

Στις οδηγίες χρήσης πάντως το αναφέρει να χρησιμοποιήσουμε μόνο τα περιφερειακά της xiaomi. 

Κάποτε, έψαχνα πιο μακρύ καλώδιο από της συσκευασίας και είχα πάρει ένα baseus cafule αν δεν κάνω λάθος, το οποίο ενώ δεν εμφάνιζε την ένδειξη mi Turbo charge, ο χρόνος φόρτισης ήταν πολύ κοντά στο καλώδιο της xiaomi. 

https://www.skroutz.gr/s/17831320/Baseus-Cafule-Braided-USB-2-0-Cable-USB-C-male-USB-A-male-Mayro-2m-CATKLF-CG1.html

• Like 1
Δημοσ.

Κατά την άποψη μου μέχρι πριν μερικά χρόνια δε νομίζω να υπήρχε κάποια διαφοροποίηση στη καλώδια. Υπήρχαν τα λεπτά-φθηνά που λέγαμε που δεν φορτιζαν γρήγορα και τα πιο χοντρά-ακριβά που έδιναν όσο ρεύμα ζηταγε η συσκευή. Μέχρι μια περίοδο ήταν στάνταρ τα 5volt φόρτισης έως 2amber. Σε όλες τις συσκευές το manual λέει να χρησιμοποιούμε μόνο τα τροφοδοτικά/καλώδια του εκάστοτε κατασκευαστη. Πλέον άλλαξαν αρκετά πράγματα και πέρα από τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος πρέπει να κοιτάμε ΚΑΙ την μάρκα. Είναι σαν να έχω ένα λάπτοπ με χαλασμένο σκληρό και να πρέπει να πάρω συγκεκριμένη μάρκα για να έχω μέγιστες ταχύτητες άσχετα με τα χαρακτηριστικά του δίσκου όπως πχ εδώ η xiaomi δεν αφήνει τον φορτιστή της motorola με ίδια ακριβώς specs να δώσει ίδια ρεύματα στην συσκευή της με αυτό το έξτρα pin που άλλες μάρκες δεν το έχουν και δεν φαίνεται πουθενά στην ονομασία του προϊόντος ( καλώδια type c αναφέρονται).

Δημοσ.
5 ώρες πριν, JOHN ONLY είπε

Κατά την άποψη μου μέχρι πριν μερικά χρόνια δε νομίζω να υπήρχε κάποια διαφοροποίηση στη καλώδια. Υπήρχαν τα λεπτά-φθηνά που λέγαμε που δεν φορτιζαν γρήγορα και τα πιο χοντρά-ακριβά που έδιναν όσο ρεύμα ζηταγε η συσκευή. Μέχρι μια περίοδο ήταν στάνταρ τα 5volt φόρτισης έως 2amber. Σε όλες τις συσκευές το manual λέει να χρησιμοποιούμε μόνο τα τροφοδοτικά/καλώδια του εκάστοτε κατασκευαστη. Πλέον άλλαξαν αρκετά πράγματα και πέρα από τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος πρέπει να κοιτάμε ΚΑΙ την μάρκα. Είναι σαν να έχω ένα λάπτοπ με χαλασμένο σκληρό και να πρέπει να πάρω συγκεκριμένη μάρκα για να έχω μέγιστες ταχύτητες άσχετα με τα χαρακτηριστικά του δίσκου όπως πχ εδώ η xiaomi δεν αφήνει τον φορτιστή της motorola με ίδια ακριβώς specs να δώσει ίδια ρεύματα στην συσκευή της με αυτό το έξτρα pin που άλλες μάρκες δεν το έχουν και δεν φαίνεται πουθενά στην ονομασία του προϊόντος ( καλώδια type c αναφέρονται).

Εγώ πιστεύω πως το κάνει για προστασία. Έτσι καταλαβαίνει το κινητό πως έχεις καλώδιο - φορτιστή της xiaomi και εμφανίζεται η ένδειξη mi Turbo charge. 

Με το baseus μου γράφει "γρήγορη φόρτιση" χωρίς το mi Turbo charge, λόγω του έξτρα pin. Αλλά ο χρόνος φόρτισης είναι πολύ κοντά μεταξύ των δύο καλωδίων. 

Δημοσ.

Στο poco x3 pro μου, φορτίζει με turbo charge με το απλό καλώδιο samsung από ταμπλετ a8 που είναι και αρκετά πιο λεπτό,  καθώς και με αγορασμένο ugreen. 

image.png.d9895d0b4212fb59a9e46813688fd35d.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...