hoakin1981 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Καλημέρα σε όλους. Για τις ανάγκες εργασίας από το σπίτι συνδέομαι με το γραφείο μέσω VPN και δυστυχώς την εβδομάδα αυτή αντιμετωπίζω σημαντικό πρόβλημα αστάθειας με την εν λόγω σύνδεση. Η φάση είναι περίεργη γιατί το access point (Cisco AnyConnect) φαίνεται οκ (συνδεδεμένο συνέχεια) αλλά παρόλα αυτά σε ανύποπτο χρονο παροδικά, η σύνδεση (υποθέτω) διακόπτεται (υποθέτω και πάλι) και επανέρχεται χωρίς να κάνω κάτι. Απο μεριάς γραφείου οι αρμόδιοι έλεγξαν την απο εκεί πλευρά και δεν διαπίστωσαν κανένα θέμα που σημαίνει οτι το πρόβλημα το έχω κάπου εγώ και στην σύνδεση εδώ στο σπίτι. Να αναφέρω τέλος ότι Internet έχω κανονικότατα άρα θέμα έχω μόνο με το VPN κομμάτι. Μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ήταν όλα οκ, παίζει κάτι να άλλαξε απο τότε? Μπορώ να τσεκάρω κάτι? Απο το γραφείο ανέφεραν μήπως έγινε μια αλλάγή από IPv4 σε IPv6 που είναι πρόβλημα γιατι το v6 δεν μας κάνει (χωρίς να ξέρω τι είναι αυτό φυσικά). Κάθε βοήθεια στο θέμα καλοδεχούμενη και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
movingparticle Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Λυπάμαι, δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Απλώς να αναφέρω ότι εδώ και 1-2 μήνες έχω πρόβλημα με την σύνδεση σε VPN πανεπιστημιακής σχολής. Το θέμα με την ipv4 το γνωρίζω για αυτό συνδέομαι κατευθείαν με καλώδιο στο δίκτυο προτού προσπαθήσω να ανοίξω την VPN σύνδεση. Άρα δεν είναι θέμα ipv4, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση. Μπορείτε να καλέσετε τον πάροχο και να σας πει αν έχετε IPv4 ή IPv6. Αν αλλάξατε router, άλλαξε και η ip.
donblunts Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Το πιο σωστό θα ήταν να ζητήσεις περαιτέρω βοήθεια απ το τμήμα ΙΤ, που ρώτησες και για το VPN. Την ώρα που αποσυνδέεται το AnyConnect δες οτι όντως έχεις ίντερνετ στο λαπτοπ, αλλα δοκίμασε και με καλώδιο γιατίτο πρόβλημα σου μπορεί να είναι στο WiFi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα