Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει κάποιο εύκολο δωρεάν πρόγραμμα για βίντεο 400ΜΒ να το κάνω 200 ΜΒ έστω με πιο χαμηλή ποιότητα για να το στείλω με viber από υπολογιστή με Windows αλλά χωρίς εφαρμογές ios σε iphone; 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Λύση
Δημοσ.

Το viber ξέρω ότι συμπιέζει έτσι κι αλλιώς τα βίντεο και τις ψωτογραφιες. Δε σε βολεύει αυτό;  Πρέπει να το πετάξεις μέσα στο viber σαν αποστολή βίντεο και όχι σαν αποστολή αρχείου.

Αν θέλεις σώνει και καλά να το συμπιεσεις σε μικρότερο μέγεθος δες το δωρεάν shutter encoder.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, micos000 είπε

Το viber ξέρω ότι συμπιέζει έτσι κι αλλιώς τα βίντεο και τις ψωτογραφιες. Δε σε βολεύει αυτό;  Πρέπει να το πετάξεις μέσα στο viber σαν αποστολή βίντεο και όχι σαν αποστολή αρχείου.

Αν θέλεις σώνει και καλά να το συμπιεσεις σε μικρότερο μέγεθος δες το δωρεάν shutter encoder.

Ευχαριστω.Ετσι το πηρε .Το προγραμμα δεν καταλαβα πως δουλευει 

Διόρθωση :

Σε viber ναι μεν το πήρε αλλά με διάρκεια κάπου στα 7 λεπτά από τα 28 που ήταν. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
59 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Ευχαριστω.Ετσι το πηρε .Το προγραμμα δεν καταλαβα πως δουλευει 

Πετάς το βίντεο μέσα, επιλέγεις Η.264 στο "Choose function" menu, σουβ ανοίγει panel δεξιά, βάζεις το file size που θέλεις και πατάς "Start function".
Για γρηγορότερο render μπορείς να ενεργοποιήσεις το hardware acceleration, το οποίο όμως θα απενεργοποιήσει τη δυνατότητα για "2-pass" και "Max. Quality" που πιθανόν να θέλεις να χρησιμιποιήσεις για καλύτερα αποτελέσματα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

Πετάς το βίντεο μέσα, επιλέγεις Η.264 στο "Choose function" menu, σουβ ανοίγει panel δεξιά, βάζεις το file size που θέλεις και πατάς "Start function".
Για γρηγορότερο render μπορείς να ενεργοποιήσεις το hardware acceleration, το οποίο όμως θα απενεργοποιήσει τη δυνατότητα για "2-pass" και "Max. Quality" που πιθανόν να θέλεις να χρησιμιποιήσεις για καλύτερα αποτελέσματα. 

Μια χαρα το εκανε απο 387 σε 234ΜΒ

Την επιλογη Η.264 δεν ηξερα να διαλεξω απο τις πολλες.

Υπαρχει και δυνατοτητα για πιο μικρο ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Υπαρχει και δυνατοτητα για πιο μικρο ?

Εννοείται. Αν αλλάξεις το μέγεθος (ποιο είναι το αρχικό του; ) και κατεβάσεις το bitrate θα μικραίνει αρκετά. π.χ. αν το βίντεο είναι 1080p και το θέλεις για προβολή σε κινητό, μπορείς να το κατεβάσεις στα 720p και με ένα bitrate κάπου στα 2000-3000Kbps θα είναι μια χαρά για προβολή σε κινητό και πολύ μικρότερο στο μέγεθος.

Γενικά, θέλει λίγες δοκιμές για να πάρεις το βέλτιστο.

Στο λινκ είναι ένα bitrate calculator

https://www.dr-lex.be/info-stuff/videocalc.html

Βάλε πάνω δεξιά τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα του βίντεο, στη μέση αριστερά το μέγεθος που θέλεις να βγει σε MB, στο κάτω μέρος την ανάλυση που το θέλεις και δες τι bitrate σου δίνει για το βίντεο (πάνω αριστερά)

Π.Χ. στο παρακάτω έβαλα 10 λεπτά βίντεο 720p να βγει 100ΜΒ και τσέκαρα κάτω δεξιά ότι το βίντεο έχει αρκετή λεπτομέρια (trees/bushes) και μου δίνει ένα bitrate 2872Kbps (χοντρικά 3000Kbps)

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά, όσοι έχετε γρήγορους επεξεργαστές και θέλετε να απελευθερώσετε χώρο στους δίσκους σας, κάντε convert τα video σας σε AV1. Πρακτικά μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος ενός video κατά 40-60% με ελάχιστες απώλειες στην ποιότητα. Το μόνο πλεονέκτημα του H.264 είναι ότι υποστηρίζεται παντού, αλλά πλέον είναι ένας απαρχαιωμένος codec 20 ετών!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι!

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέλω να συμπιέσω καποια αρχεία μεγάλου μεγέθους (5-30 ΓΒ το καθένα). Τα αρχεία έχουν την ιδιαιτερότητα να εχουν περιγραφή  σε διαφορες γλωσσες (ειναι απο τηλεοραση με σχολιο δημοσιογραφικο απο διαφορα καναλια της Ευρωπης). Στο αρχικο αρχειο λοιπόν μπορώ να επιλέξω όποια γλωσσα θελω από τον (vlc) player. Κάνοντας την μετατροπή με το πρόγραμμα format factory, στο νέο αρχείο δεν υπάρχει αυτη η δυνατοτητα πλέον, περάσθηκε μόνο η μια-αρχική επιλογή ήχου-γλώσσας. Ξέρει κανείς τί μπορώ να κάνω ωστε να περασουν όλες οι αρχικές επιλογες γλώσσας ή έστω αυτη που θέλω εγώ;  Είτε με αυτό είτε με άλλο πρόγραμμα; Ευχαριστώ!

Δημοσ.
32 minutes ago, ΑΠΟΛΛΩΝ83 said:

Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι!

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέλω να συμπιέσω καποια αρχεία μεγάλου μεγέθους (5-30 ΓΒ το καθένα). Τα αρχεία έχουν την ιδιαιτερότητα να εχουν περιγραφή  σε διαφορες γλωσσες (ειναι απο τηλεοραση με σχολιο δημοσιογραφικο απο διαφορα καναλια της Ευρωπης). Στο αρχικο αρχειο λοιπόν μπορώ να επιλέξω όποια γλωσσα θελω από τον (vlc) player. Κάνοντας την μετατροπή με το πρόγραμμα format factory, στο νέο αρχείο δεν υπάρχει αυτη η δυνατοτητα πλέον, περάσθηκε μόνο η μια-αρχική επιλογή ήχου-γλώσσας. Ξέρει κανείς τί μπορώ να κάνω ωστε να περασουν όλες οι αρχικές επιλογες γλώσσας ή έστω αυτη που θέλω εγώ;  Είτε με αυτό είτε με άλλο πρόγραμμα; Ευχαριστώ!

Δοκίμασε https://www.shutterencoder.com

• Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, ΑΠΟΛΛΩΝ83 said:

Σε ευχαριστώ αλλά με ενδιαφέρει κάποιο δωρεάν προγραμμα. Δεν ειναι για επαγγελματικό σκοπό.

Δωρεάν είναι.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...