Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλοι οι εκτυπωτές HP LaserJet e-series παύουν να υφίστανται, ενώ η συνδρομή ΗP+ είναι πλέον προαιρετική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του DruckerChannel, η HP υποχρεώθηκε τελικά να τερματίσει την οικονομικότερη υπηρεσία εκτυπώσεων που παρείχε μέσω των e-series LaserJet, λόγω του ότι πολλοί πελάτες αντιμετώπιζαν διαρκή προβλήματα με τις συνδρομές τους, που επέβαλαν μεταξύ άλλων τη διαρκή σύνδεση των εκτυπωτών με το διαδίκτυο, αλλά και τις απαιτήσεις του συνδρομητικού μοντέλου HP+. Μεταξύ άλλων, το HP+ προϋποθέτει διαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ οι πελάτες οφείλουν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά αυθεντικά μελάνια και toner της HP, ενώ η χρήση προτάσεων από τρίτες εταιρίες απαγορεύεται πλήρως. Το HP+ συνοδεύεται και από οφέλη, όπως η δυνατότητα cloud printing και ένα επιπλέον έτος εγγύησης, όμως η υποχρεωτική σύνδεση με το διαδίκτυο με αντάλλαγμα έναν οικονομικότερο εκτυπωτή προκάλεσε δυσαρέσκεια σε πολλούς πελάτες.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο τερματισμός αυτός επηρεάζει αποκλειστικά τους LaserJet εκτυπωτές που έχουν ένα e στο τέλος του μοντέλου τους. Επομένος, ο LaserJet M110w παραμένει ανεπηρέαστος, όμως οι LaserJet M110we και Μ209we, δύο οικονομικότερες εναλλακτικές διαρκούς σύνδεσης στο διαδίκτυο θα πάψουν να κατασκευάζονται και να πωλούνται από την HP.

Να διευκρινιστεί επίσης ότι τα υφιστάμενα μοντέλα LaserJet της σειράς e που κυκλοφορούν στην αγορά θα συνεχίσουν να λειτουργούν ακριβώς όπως όταν αποκτήθηκαν. Δεν πρόκειται να διατεθούν αναβαθμίσεις λογισμικού, ώστε να μπορέσουν τα μηχανήματα να δείξουν όλες τις δυνατότητές τους, επομένως οι υφιστάμενοι πελάτες υποχρεωτικά θα πορευτούν με το συνδρομητικό μοντέλο, έως ότου αποφασίσουν να αντικαταστήσουν πλήρως τους εκτυπωτές τους. Τουλάχιστον, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη της συνδρομής, όμως μετά από τόσο σφοδρές αντιδράσεις καλό θα ήταν να αναγνώριζε η HP το λάθος της σε βαθμό που θα την ωθούσε να αφαιρέσει ορισμένους από τους περιορισμούς που επέβαλε στους χρήστες των εκτυπωτών της επίμαχης σειράς e.

Σε δηλώσεις του στο DruckerChannel, εκπρόσωπος της HP ανέφερε ότι, παρότι η εταιρία θεωρεί ότι το πρόγραμμα έτυχε καλής αποδοχής από το κοινό, αναγνωρίζει ότι ορισμένοι πελάτες της δεν είναι σε θέση να τηρήσουν τις απαιτήσεις για σύνδεση στο cloud που επιβάλει το συνδρομητικό πακέτο HP+. Για το λόγο αυτό, η εταιρία δεν θα συνεχίσει το πρόγραμμα και αντίθετα θα διευρύνει τη χρήση αποδεδειγμένα εύχρηστων προτάσεων, όπως των υπηρεσιών Print from Anywhere και Smart Security, σε επιλεγμένες νέες συσκευές HP LaserJet.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας αποκάλυψε επίσης ότι η HP θα πάψει να προωθεί στην αγορά τη συνδρομητική υπηρεσία Instant Ink αργότερα μέσα στο τρέχον έτος. Η υπηρεσία αυτή ήδη δεν είναι διαθέσιμη σε νέους πελάτες, όμως ο τερματισμός της δεν θα επηρεάσει τους υφιστάμενους συνδρομητές.

Οι λόγοι για τον τερματισμό της υπηρεσίας Instant Ink δεν είναι εξίσου σαφείς, καθώς επρόκειτο για προαιρετική συνδρομητική υπηρεσία. Εικάζεται ότι οι πελάτες μπορεί να τη μπέρδευαν ή να την ταύτιζαν με την HP+ ενώ δεν αποκλείεται ορισμένοι να νόμιζαν ότι απαιτούταν η συνδρομή στην HP+ ώστε να έχουν πρόσβαση στην Instant Ink, οπότε η HP επέλεξε να τερματίσει την υπηρεσία ώστε να απλουστεύσει την κατάσταση για τους τελικούς χρήστες. Εφόσον πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ήταν μια μάλλον υπερβολική απόφαση, αφού τα προβλήματα είχαν να κάνουν με την HP+ και τους αυστηρούς περιορισμούς που αυτή επέβαλε, όχι με την Instant Ink. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vortex365 είπε

Εμένα μου έχει χαλάσει πολυμηχάνημα laser Samsung και δεν αναλαμβάνει κανένας .(Αθήνα)

Το οποίο τμήμα εξαγοράστηκε πριν χρόνια από την HP… 

• Like 4
Δημοσ.

Πως εχει καταφερει να ειναι 1ο ονομα στις οικιακες εκτυπωσεις η ΗΡ,
ειναι αξιο αποριας.
Και συνεχιζει να πουλαει σα ζεστο ψωμι παρακαλω.
Ειναι αρρωστος ο κοσμος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνδρομητής hp instant ink εδώ , απ'ότι διαβάζω ευτυχώς εμείς που είμαστε μέσα συνεχίζουμε κανονικά , παρόλο που η hp θα σταματήσει να δέχεται νέους συνδρομητές  , είναι ωραίο πρόγραμμα ελπίζω να μην το σταματήσουν ,

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα μελάνια HP έγιναν πανάκριβα και κακώς η άπληστη πολυεθνική αρνείται ν' αναγνωρίσει το δικαίωμα των πελατών της να ξαναγεμίζουν τα άδεια δοχεία σε εξειδικευμένα καταστήματα με τη πάγια τακτική να τους υποχρεώνει ν' αγοράσουν καινούργια κάθε φορά που η στάθμη του μελανιού μειώνεται.

Λύσεις για μεγαλύτερη εξοικονόμηση μελάνης και λιγότερες σπατάλες σε χρήματα υπάρχουν τις οποίες δυστυχώς η HP - όπως οι υπόλοιπες μεγάλες αμερικανικές πολυεθνικές - αρνείται να εφαρμόσει επικαλούμενη ένα σωρό φθηνές δικαιολογίες.

Φυσικά εννοείται πως όλα γίνονται για το χρήμα και τη κονόμα.

Επεξ/σία από jcnstd100
  • Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, vortex365 είπε

Εμένα μου έχει χαλάσει πολυμηχάνημα laser Samsung και δεν αναλαμβάνει κανένας .(Αθήνα)

Mk electronics. Νέα Φιλαδέλφεια. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Le Perv είπε

ειναι αξιο αποριας.
Ειναι αρρωστος ο κοσμος.

Δεν ειναι αρρωστος , τζαμπατζης ειναι .Προτιμαει να παρει μηχανημα των 29€ του οποιου τα μελανια κανουν 25€ και αδειαζουν μετα απο 15 εκτυπωσεις.Γειτονισσα , μαμα συμμαθητη του παιδιου , εχει εναν τετοιον και μετα την μια φορα που αλλαξε χρωματα , στελνει σε εμας εγγραφα για εκτυπωση που εχουμε lazer HP + ενα πολυμηχανημα Epson για τα χρωματα (2€ ανα χρωμα).Οταν ψαχνομουν για μηχανημα κοιταζα μοντελα ειτε inktank ειτε epson και μονο, επειδη εχουν φτηνα συμβατα.

Επεξ/σία από leolipop
  • Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Le Perv είπε

ειναι αξιο αποριας.
Ειναι αρρωστος ο κοσμος.

Ναι, γιατί πουλάει τους εκτυπωτές ψίχουλα με πολύ λίγα χρήματα και ο αδαής κοσμάκης θεωρεί ότι κάνει οικονομία, χωρίς να ξέρει ότι μετά θα ρίξει μια περιουσία στα μελάνια. Εγώ προσωπικά όποτε με ρωτάνε τι εκτυπωτή / πολυμηχάνημα να πάρουν τους λέω να πάρουν ότι θέλουν εκτός από HP.

• Like 6
Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο χρειάζομαι πλέον εκτυπώσεις,εκτός από κάτι δυσκοίλιες δημόσιες υπηρεσίες σπάνια χρειάζομαι έντυπα, έχω έναν μονόχρωμο samsung που έβγαλε 1500 εκτυπώσεις με το δείγμα toner και πλήρωσα 80€ για το μεγάλο που είναι 3500 και ακόμα τυπώνει, για έγχρωμο πλέον δεν το σκέφτομαι ούτε για αστείο σε hp και epson τα γνήσια μελάνια είναι ακριβά και εάν βάλεις από άλλον κατασκευαστή φθηνότερα σου καταστρέφονται οι κεφαλές, ίσως είναι καλύτερα που πήγε άπατο το  συνδρομητικό σε εκτυπώσεις, γιατί αν πετύχαινε ένας θεός ξέρει τι μας περίμενε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ScorpioX777 είπε

5 φορές πιο γρήγορα αδειάζουν τα μελάνια απ' ό,τι το 2010... 

Ακρίβυναν πάρα πολύ τα μελάνια HP τη στιγμή που υπάρχουν λύσεις για οικονομικότερες εκτυπώσεις με ελάχιστη κατανάλωση μελάνης.

Είναι σαφώς προτιμότερο να μειώσεις το πλάτος και το μήκος μιας εικόνας χρησιμοποιώντας χαμηλότερη ποιότητα εκτύπωσης παρά να τυπώσεις μια ολόκληρη σελίδα σε ανάλυση maximum dpi.

Επεξ/σία από jcnstd100
Δημοσ.

Από την στιγμή που η τεχνολογία με τα υγρά μελάνια πέρασε στους οικιακούς εκτυπωτές δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να πας σε inkjet. Epson Ecotank και Άγιος ο Θεός. Πάντως και εγώ πέρασα από την HP φάση και μετά από Canon και δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το τι πέρασα με εκείνα τα μηχανήματα. Το τελευταίο Canon το διέλυσα με βαριοπούλα στην αυλή για να βγάλω το άχτι μου. 

• Like 3
  • Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...