Christos21417 Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Θέλω να φτιάξω μετά από πολλά χρόνια έναν υπολογιστή κυρίως για παιχνίδια. Τα παιχνίδια που θέλω να παίξω είναι gta v death stranding call of duty και μερικά καινούργια. Έχω ήδη κάποια παιχνίδια που έδινε κατά καιρούς η epic games οπότε δεν φαντάζομαι ότι χρειάζεται κάτι τρελό από απαιτήσεις. Έχω χρόνια να ασχοληθώ οπότε δεν έχω ιδέα τι παίζει πλέον. Το pc λογικά θα στηθεί σε κατάστημα στον Βόλο αλλά θέλω να έχω μια ιδέα για πρόταση. Ποσό που διαθέτουμε : Γύρω στα 800€ Χρήση υπολογιστή : Gaming και δουλειά γραφείου Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Θα αγοραστεί μελλοντικά οπότε δεν υπολογίζεται μέσα στην τιμή. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι? Όχι θα αγοραστούν κι αυτά εκτός προϋπολογισμού. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Βόλος Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Δε με απασχολεί Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Λογικά θα στηθεί από κατάστημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πoιο . Θα βάλω windows 11 Επεξ/σία 11 Ιουλίου από Christos21417 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου Τσεκαρε το διπλανό topic -> Αν σκρολαρεις λίγο θα δεις μια απάντηση που έχω δώσει για budget ~750 με links από e-shop. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Christos21417 Δημοσ. 12 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου Γιατί να μην πάμε σε amd; Δεν έχει μεγαλύτερες δυνατότητες αναβάθμισης για το μέλλον; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Christos21417 είπε Γιατί να μην πάμε σε amd; Δεν έχει μεγαλύτερες δυνατότητες αναβάθμισης για το μέλλον; Στο ίδιο thread έχουμε πρόταση για amd, όσο πιο φτηνά γίνεται και με δυνατότητα αναβάθμισης. Αλλά είναι πιο ακριβό. Κάπου στα 1000. Αν πάρεις 6600 καετα γραφικών πας στα 900 αλλά για μένα δεν αξίζει. Επεξ/σία 12 Ιουλίου από tzavardin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 17 hours ago, Christos21417 said: Γιατί να μην πάμε σε amd; Δεν έχει μεγαλύτερες δυνατότητες αναβάθμισης για το μέλλον; Δεν είναι amd, είναι amd σε socket am5 που έχει δυνατότητες αναβάθμισης. 17 hours ago, tzavardin said: Στο ίδιο thread έχουμε πρόταση για amd, όσο πιο φτηνά γίνεται και με δυνατότητα αναβάθμισης. Αλλά είναι πιο ακριβό. Κάπου στα 1000. Αν πάρεις 6600 καετα γραφικών πας στα 900 αλλά για μένα δεν αξίζει. Αυτό ακριβώς, στα αυστηρά 800 και ούτε cent παραπάνω θα κάνεις αρκετές παραχωρήσεις εάν καταφέρεις να πας σε am5. Ως plan b αναφερα την εναλλακτική του b1700 Intel που βγαίνει εντός budget. Υ.γ Θεωρώ πως το am4 -περα από τον 5600g για τρομερά budget συστηματα- δεν έχει λόγο ύπαρξης όταν στήνεις καινούργιο. Βεβαια -για να μην παρεξηγηθω- παραμένει εξαιρετικό εφόσων έχεις ήδη την μητρική/μνημες και θέλεις να αναβάθμισεις Ryzen 1x00/2x00/3x00 σε κάποιον 5x00 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Christos21417 Δημοσ. 13 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 5 ώρες πριν, @topos είπε Δεν είναι amd, είναι amd σε socket am5 που έχει δυνατότητες αναβάθμισης. Αυτό ακριβώς, στα αυστηρά 800 και ούτε cent παραπάνω θα κάνεις αρκετές παραχωρήσεις εάν καταφέρεις να πας σε am5. Ως plan b αναφερα την εναλλακτική του b1700 Intel που βγαίνει εντός budget. Υ.γ Θεωρώ πως το am4 -περα από τον 5600g για τρομερά budget συστηματα- δεν έχει λόγο ύπαρξης όταν στήνεις καινούργιο. Βεβαια -για να μην παρεξηγηθω- παραμένει εξαιρετικό εφόσων έχεις ήδη την μητρική/μνημες και θέλεις να αναβάθμισεις Ryzen 1x00/2x00/3x00 σε κάποιον 5x00 Και να ανέβει λίγο παραπάνω δε με ενοχλεί. Εγώ θέλω να φτάσει περίπου στα 1000 με οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η οθόνη λογικά θα αγοραστεί μαζί με τον πύργο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 8 ώρες πριν, Christos21417 είπε Και να ανέβει λίγο παραπάνω δε με ενοχλεί. Εγώ θέλω να φτάσει περίπου στα 1000 με οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η οθόνη λογικά θα αγοραστεί μαζί με τον πύργο. Μπορείς να βγάλεις ένα κομπιουτερακι να δεις πόσο πάει το am5 build η οθόνη και τα γύρω γυρω, από τα φτηνοτερα μαγαζιά. Η αίσθηση μου είναι ότι μαζι με οθόνη και πληκτρολογιο ποντικι θα πάνε πάνω απο 1000 αλλά κάτω από 1100. Για μένα αξίζει να το κάνεις όμως. Θα κερδίσεις λεφτά μακροπροθεσμα από αναβαθμίσεις και μακροβιοτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Christos21417 Δημοσ. 14 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 17 ώρες πριν, tzavardin είπε Μπορείς να βγάλεις ένα κομπιουτερακι να δεις πόσο πάει το am5 build η οθόνη και τα γύρω γυρω, από τα φτηνοτερα μαγαζιά. Η αίσθηση μου είναι ότι μαζι με οθόνη και πληκτρολογιο ποντικι θα πάνε πάνω απο 1000 αλλά κάτω από 1100. Για μένα αξίζει να το κάνεις όμως. Θα κερδίσεις λεφτά μακροπροθεσμα από αναβαθμίσεις και μακροβιοτητα. Λογικά έτσι θα κάνω. Δε θέλω να δώσω σε έναν χρόνο πάλι χρήματα για αναβάθμιση. Θέλω να κρατήσει κάποιο καιρό το pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα