Προς το περιεχόμενο

Sony bravia πρόβλημα

li@m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αυτή την ΤV https://www.displayspecifications.com/en/model/aa49bb4

Δύστυχως σήμερα έπεσε νερό από το κλιματιστικό πάνω της. Άμεσα βγήκε από την πρίζα και την άφησα να αρκετές ώρες χωρίς να την συνδέσω.

Κάποια στιγμή την έβαλα και προς έκπληξη μου δουλεύουν όλα εκτός από το remote!!!

Δοκίμασα μάλιστα και το xiaomi κινητό με IR αλλά φευ.. Δεν ανταποκρίνεται, ούτε αναβοσβήνει το λευκό φωτάκι όταν πατάω οποιοδήποτε κουμπί από το remote. Αναγκαστικά την χειρίζομαι από τα φυσικά κουμπιά στο πλάι της. Όμως δεν παλεύετε αυτό,

Moυ έκανε και άλλο ένα κουλό, οπώς για να επανέλθει ο ήχος σύνδεσα το hdmi της ηχόμπαρας, εννοείτε αναφέρομαι στα ηχεία της TV. Όπως και να χει πάντως τώρα έχει ήχο.

Φτίαχνεται ή είμαι σε αναζήτηση νέας.. (θεωρώ τραγικό να θέλω αλλαγή τηλεόρασης όχι γιατί δεν έχω εικόνα/ήχο αλλά γιατί δεν ανταποκρίνεται το remote)

Επεξ/σία από li@m
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Sony bravia πρόβλημα
9 hours ago, micos000 said:

Μήπως θέλει αλλαγή μπαταρίας το remote? :)

Δυστυχώς όχι. Το δοκίμασα και αύτο βέβαια. Δοκίμασα μάλιστα με το κινητό που έχει IR, ούτε αυτό ανταποκρίνονταν.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 11/7/2024 στις 12:02 ΠΜ, li@m είπε

Έχω αυτή την ΤV https://www.displayspecifications.com/en/model/aa49bb4

Δύστυχως σήμερα έπεσε νερό από το κλιματιστικό πάνω της. Άμεσα βγήκε από την πρίζα και την άφησα να αρκετές ώρες χωρίς να την συνδέσω.

Κάποια στιγμή την έβαλα και προς έκπληξη μου δουλεύουν όλα εκτός από το remote!!!

Δοκίμασα μάλιστα και το xiaomi κινητό με IR αλλά φευ.. Δεν ανταποκρίνεται, ούτε αναβοσβήνει το λευκό φωτάκι όταν πατάω οποιοδήποτε κουμπί από το remote. Αναγκαστικά την χειρίζομαι από τα φυσικά κουμπιά στο πλάι της. Όμως δεν παλεύετε αυτό,

Moυ έκανε και άλλο ένα κουλό, οπώς για να επανέλθει ο ήχος σύνδεσα το hdmi της ηχόμπαρας, εννοείτε αναφέρομαι στα ηχεία της TV. Όπως και να χει πάντως τώρα έχει ήχο.

Φτίαχνεται ή είμαι σε αναζήτηση νέας.. (θεωρώ τραγικό να θέλω αλλαγή τηλεόρασης όχι γιατί δεν έχω εικόνα/ήχο αλλά γιατί δεν ανταποκρίνεται το remote)

είναι πιθανό η υγρασία να έχει επηρεάσει το εσωτερικό της τηλεόρασης ή του αισθητήρα υπερύθρων.

Καθάρισε την περιοχή του αισθητήρα υπερύθρων στην τηλεόραση με ενα στεγνό πανάκι, δοκίμασε να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

2 hours ago, Raylan said:

είναι πιθανό η υγρασία να έχει επηρεάσει το εσωτερικό της τηλεόρασης ή του αισθητήρα υπερύθρων.

Καθάρισε την περιοχή του αισθητήρα υπερύθρων στην τηλεόραση με ενα στεγνό πανάκι, δοκίμασε να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Η TV σαν μην έφτανε αυτό που έπαθε, έβγαλε μνμ αναβαθμίσης λογισμικού και δυστυχώς πλέον δεν υπακούει στα φυσικά κουμπιά της. Το μόνο που κάνει είναι vol  +/- και on/off. 

Εργοστασιακες μέσω των φυσικών κουμπιών της, όσους συνδιασμους προσπαθησα δεν κατάφερα να κάνω. 

Σκέφτομαι να την δώσω σε service μπας και.. Κρίμα γιατί το πάνελ ειναι λειτουργικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε το πρόγραμμα της σου στο τηλέφωνο σου και χρησιμοποίησε το τηλεκοντρόλ που εχει μέσω wifi

Επεξ/σία από smpt

4 hours ago, smpt said:

Βάλε το πρόγραμμα της σου στο τηλέφωνο σου και χρησιμοποίησε το τηλεκοντρόλ που εχει μέσω wifi

Πώς; δεν γνωρίζω για τέτοια δυνατότητα. Η tv δεν έχει android. 

14 λεπτά πριν, li@m είπε

Πώς; δεν γνωρίζω για τέτοια δυνατότητα. Η tv δεν έχει android. 

Πρώτα δες αν στο store της sony (από την tv) έχει κάτι για remote. Αν έχει, δες αν υπάρχει το ίδιο και για android. π.χ. Αυτό εδώ λέει ότι κάνει media share, οπότε μάλλον δουλεύει με wifi. Αν υπάρχει το ίδιο και στο store της sony τότε μάλλον θα το κάνεις έτσι.

Μια άλλη λύση είναι να βάλεις ένα tvbox και να έχεις εκεί τα πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει η sony επίσημο android app για τις τηλεοράσεις της

video & TV sideview : remote

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sony.tvsideview.phone

Έχει και πιο νέα εφαρμογή αλλά δεν ξέρω αν παιζει

Επεξ/σία από smpt

7 hours ago, micos000 said:

Πρώτα δες αν στο store της sony (από την tv) έχει κάτι για remote. Αν έχει, δες αν υπάρχει το ίδιο και για android. π.χ. Αυτό εδώ λέει ότι κάνει media share, οπότε μάλλον δουλεύει με wifi. Αν υπάρχει το ίδιο και στο store της sony τότε μάλλον θα το κάνεις έτσι.

Μια άλλη λύση είναι να βάλεις ένα tvbox και να έχεις εκεί τα πάντα.

H tv δεν μπορει να λειτουργηθει απο το IR remote της. Πλέον δεν μπορώ να κάνω τπτ και από τα φυσικά κουμπιά της καθως εχει βγει ενα pop-up notification για Udate tou OS.

6 hours ago, smpt said:

Έχει η sony επίσημο android app για τις τηλεοράσεις της

video & TV sideview : remote

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sony.tvsideview.phone

Έχει και πιο νέα εφαρμογή αλλά δεν ξέρω αν παιζει

Δεν ειναι διαθεσιμο στη χωρα μου λεει.

για δες αυτό, το έβγαλα απο το δικό μου κινητό

https://app.box.com/s/cd4k5ek3or550lo7kqg0ow7p51rslk9k

αλλιώς δοκίμασε να βάλεις στο USB ποντίκι και πληκτρολόγιο. Το ποντίκι μπορεί να μην παίξει αλλα το πληκτρολόγιο μάλλον θα παίξει. με το tab τα βελάκια και το enter μπορεί να κανεις δουλειά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...