hakunamatata Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου Καλησπερα σε ολους. Μενω μονιμα στην Αγγλια και θελω να φτιαξω το δικο μου κιτ καρ σε στυλ Lotus 7. Καποια στιγμη στο μελλον θα επιθυμουσα να το εισαγω στην Ελλαδα. Αυτα τα αυτοκινητα μπορουν να κινουνται νομιμα στην Αγγλια, διοτι μπορουν να βγαλουν πινακιδα/αδεια κυκλοφοριας αφου περασουν τεχνικο ελεγχο (IVA) που ειναι αρκετα εξονυχιστικος. Αυτος ο τεχνικος ελεγχος ειναι υποχρεωτικος για ολα τα οχηματα που δεν εχουν πιστοποιητικο συμορφωσης/εγκριση τυπου (certificate of conformity), χαρτι με τα τεχνικα χαρακτηριστικα του οχηματος που δινουν οι κατασκευαστες. Εχει φερει ποτε κανεις καποιο τετοιο αυτοκινητο στην Ελλαδα, η καποιο παρομοιο οχημα? Εχω δει μερικα τετοια αυτοκινητα κατα καιρους για πωληση στην Ελλαδα, με ελληνικες πινακιδες, οποτε φανταζομαι πως θα υπαρχει καποιος νομιμος τροπος να παρει αδεια κυκλοφοριας το οχημα. Υποθετω πως η διαδικασια θα πρεπει να ειναι παρομοια για παλια, ιστορικα οχηματα, ειτε για οχηματα που ερχονται εκτος Ευρωπης, οποτε αν καποιος γνωριζει να μου πει λεπτομερειες, θα βοηθουσε πολυ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Αν περιμένεις να βγάλεις άκρη στην Ελλάδα για τέτοια γραφειοκρατικά θέματα... καλή τύχη. Και δεν είναι αρκετή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hakunamatata Δημοσ. 12 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Bitbit είπε Αν περιμένεις να βγάλεις άκρη στην Ελλάδα για τέτοια γραφειοκρατικά θέματα... καλή τύχη. Και δεν είναι αρκετή Οπως ειπα και στο πρωτο μηνυμα, καποιοι την εχουν βγαλει την ακρη, οποτε αν καποιος γνωριζει κατι, θα με γλιτωσει απο τον κοπο να ξανανακαλυψω τον τροχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν θα βρείς κάποιον μέσα από αυτό το forum που θα έχει κάνει αυτό που θες να κάνεις για να σε βοηθήσει. Στην θεωρία, αν έχει "ξαναμπεί" ίδιο αμάξι στην Ελλάδα και έχει πάρει έγκριση τύπου, θα πατήσεις πάνω σε αυτή και θα το εκτελωνίσεις, αν όχι (που είναι και το πιθανότερο) θα πρέπει να την κάνεις εσύ (δεν γνωρίζω την διαδικασία και το κόστος). Αν έχεις δικό σου εκτελωνιστή και είναι καλός θα μπορέσει να σε κατευθύνει, αν όχι, εγώ θα κοίταζα κάποιον που εισάγει "εξωτικά αυτοκίνητα" που δεν εισάγονται επίσημα στην Ελλάδα, αυτός θα ξέρει σίγουρα. Εκτιμώ ότι θα σου βγεί ακριβά το κουστούμι πάντως... Επεξ/σία 12 Ιουλίου από Timour21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου Με τι κινητήρα θα το φέρεις;Τι Euro? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hakunamatata Δημοσ. 13 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου Στις 12/7/2024 στις 10:11 ΠΜ, Ukforthemoment είπε Με τι κινητήρα θα το φέρεις;Τι Euro? Καποιας μοτοσυκλετας. Δεν θα εχει euro πιστοποιηση φυσιολογικα με τα τοπικα εγγραφα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 1 ώρα πριν, hakunamatata είπε Καποιας μοτοσυκλετας. Δεν θα εχει euro πιστοποιηση φυσιολογικα με τα τοπικα εγγραφα Αν δεν έχει πως θα γίνει εκτελωνισμός;Το βλεπω πολύ δύσκολο εώς αδύνατο να γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hakunamatata Δημοσ. 13 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Αν δεν έχει πως θα γίνει εκτελωνισμός;Το βλεπω πολύ δύσκολο εώς αδύνατο να γίνεται. Που να ξερω, γι αυτο ρωταω, για να μαθω. Η λογικη λεει οτι αφου υπαρχουν αυτοκινητα στην Ελλαδα χωρις euro και eu coc (αμερικανικα εισαγωγης, ιαπωνικα εισαγωγης, κλασσικα, αλλα κιτ καρ σαν αυτο που θελω να φερω) με ελληνικες πινακιδες, με καποιον τροπο θα γινεται. Το θρεντ το ανοιξα με σκοπο να βρω καποιον που το εκανε, για να μου πει το πως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Ιουλίου Moderators Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 41 λεπτά πριν, hakunamatata είπε Που να ξερω, γι αυτο ρωταω, για να μαθω. Η λογικη λεει οτι αφου υπαρχουν αυτοκινητα στην Ελλαδα χωρις euro και eu coc (αμερικανικα εισαγωγης, ιαπωνικα εισαγωγης, κλασσικα, αλλα κιτ καρ σαν αυτο που θελω να φερω) με ελληνικες πινακιδες, με καποιον τροπο θα γινεται. Το θρεντ το ανοιξα με σκοπο να βρω καποιον που το εκανε, για να μου πει το πως. Σε τεχνολογικό forum λίγο δύσκολο να βρεις κάποιον με kit car Ότι είδες Ελλάδα παίζει είτε να αγόρασε κιτ για κάποιο αμάξωμα που υπάρχει στη χώρα και να έκανε εδώ την μετατροπή πάνω σε υπάρχουσα πλατφόρμα (και γενικά μετά πέρασμα κτεο με γνωστό) Να ήρθε έτοιμο αυτοκίνητο και να έγινε εισαγωγή αυτοκίνητο με μοτέρ από κάνα busa και εμφάνιση buggatti λίγο χλωμό να έγινε νόμιμα εισαγωγή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
primeragt Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου Τα κιτ Καρ αυτά που βλέπεις εδώ με ελληνικές πινακίδες είναι αγωνιστικά. Δεν βγάζουν αλλιώς πινακίδα. Οι πινακίδες τα τελευταία πολλά χρόνια είναι ακριβώς ίδιες με τις πολιτικές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα