tonis444 Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω vodafone σταθερή και internet και πληρώνω 50αρα και πιάνω 20, πέρα από αυτό όμως λίγο πριν το πάσχα στην περιοχή μου έβαλαν οπτική οίνα όμως θα την συνδέσουν εδώ στα σπίτια στις αρχές του χειμώνα, παρόλο που ένας εργολάβος μας είπε ότι θα πιάνουμε πάνω απο 50, ένας φίλος μου είπε ότι αυτό ισχύει μόνο αν έχω cosmote αλλιώς αν έχω vodafone και πληρώνω 50αρα τότε θα σε αυτή την περίπτωση θα πιάνω στανταρ 50αρα, η ερώτηση μου είναι μιας και το συμβόλαιο σταθερής και internet θα λείξει τον Σεπτέμβριο αξίζει να φύγουμε από την Vodafone και να πάμε στην cosmote αν όντως μπορούμε να πληρώνουμε 50αρα στην cosmote και να πιάνουμε παραπάνω από 50 γιατι πέρα του ότι η cosmote είναι καλύτερη απο την vodafone ήθελα να μάθω αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο αν γνωρίζει κανείς, θα το εκτιμούσα αν μου απαντησει κάποιος που να γνωρίζει, ευχαριστώ! Επεξ/σία 10 Ιουλίου από tonis444 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση infin1tyGR Δημοσ. 10 Ιουλίου Λύση Share Δημοσ. 10 Ιουλίου Στο FTTH θα έχεις ακριβώς την ταχύτητα που πληρώνεις σε οποιονδήποτε πάροχο και να πας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonis444 Δημοσ. 11 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Οκ ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 1 ώρα πριν, tonis444 είπε Καλησπέρα, έχω vodafone σταθερή και internet και πληρώνω 50αρα και πιάνω 20, πέρα από αυτό όμως λίγο πριν το πάσχα στην περιοχή μου έβαλαν οπτική οίνα όμως θα την συνδέσουν εδώ στα σπίτια στις αρχές του χειμώνα, παρόλο που ένας εργολάβος μας είπε ότι θα πιάνουμε πάνω απο 50, ένας φίλος μου είπε ότι αυτό ισχύει μόνο αν έχω cosmote αλλιώς αν έχω vodafone και πληρώνω 50αρα τότε θα σε αυτή την περίπτωση θα πιάνω στανταρ 50αρα, η ερώτηση μου είναι μιας και το συμβόλαιο σταθερής και internet θα λείξει τον Σεπτέμβριο αξίζει να φύγουμε από την Vodafone και να πάμε στην cosmote αν όντως μπορούμε να πληρώνουμε 50αρα στην cosmote και να πιάνουμε παραπάνω από 50 γιατι πέρα του ότι η cosmote είναι καλύτερη απο την vodafone ήθελα να μάθω αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο αν γνωρίζει κανείς, θα το εκτιμούσα αν μου απαντησει κάποιος που να γνωρίζει, ευχαριστώ! Με την Vodafone εχεις εγγυημένη ταχύτητα που για 50αρα ειναι 46 Mbps https://www.vodafone.gr/ypostirixi/faqs/tachytita-diktyou-statheris/ti-einai-i-eggyisi-tachytitas-sta-vdsl-50mbps-kai-giga-fiber-100200mbps Λογικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την γραμμή σου η το router. Κανε επίλυση προβλημάτων μέσω το app η εδώ https://www.vodafone.gr/epikoinonia/live-chat-exypiretisi-me-ton-tobi/ με το TOBi. Θα ελέγξει την ταχύτητα και θα κοιτάξει για τυχόν προβλήματα και αν δεν βρει λύση θα αναθέσει το θέμα σε τεχνικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 3 minutes ago, sakisgri said: Με την Vodafone εχεις εγγυημένη ταχύτητα που για 50αρα ειναι 46 Mbps https://www.vodafone.gr/ypostirixi/faqs/tachytita-diktyou-statheris/ti-einai-i-eggyisi-tachytitas-sta-vdsl-50mbps-kai-giga-fiber-100200mbps Αυτά είναι VDSL. Η Vodafone τα FTTH τα λέει Full Fiber και φυσικά η εγγυημένη ταχύτητα είναι όση η ονομαστική. https://www.vodafone.gr/statheri-internet-programmata/fiber-to-the-home 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Αυτά είναι VDSL. Η Vodafone τα FTTH τα λέει Full Fiber και φυσικά η εγγυημένη ταχύτητα είναι όση η ονομαστική. https://www.vodafone.gr/statheri-internet-programmata/fiber-to-the-home Είναι Full Fiber? γιατι δεν βλέπω Full Fiber στα 50Mbps. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Νομίζω δεν δίνει 50άρα η FTTH η Vodafone. Μόνο η Cosmote κι αυτή με το ζόρι πολλές φορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Νομίζω δεν δίνει 50άρα η FTTH η Vodafone. Μόνο η Cosmote κι αυτή με το ζόρι πολλές φορές. Όπως και να έχει με την Vodafone λύνεται πολύ εύκολα και γρήγορα το πρόβλημα με το TOBi. Όταν έβαλα 200αρα είχα τα μισά δλδ 100 εκανα επίλυση προβλημάτων μέσω το TOBi και αφού είδε ότι υπήρχε πρόβλημα έστειλε τεχνικό, αφού ήρθαν στο σπίτι και κάνανε ελέγχω και όλα ήταν καλά κάλεσαν την οτε και κάτι αλλάξανε στο καφαο και διορθώθηκε το πρόβλημα. Επισης μου δώσανε και δωρεάν δεδομένα και για τον συγκεκριμένο μήνα ο λογαριασμός ήρθε μόνο 5€ λόγο του προβλήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonis444 Δημοσ. 11 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 8 ώρες πριν, sakisgri είπε Με την Vodafone εχεις εγγυημένη ταχύτητα που για 50αρα ειναι 46 Mbps https://www.vodafone.gr/ypostirixi/faqs/tachytita-diktyou-statheris/ti-einai-i-eggyisi-tachytitas-sta-vdsl-50mbps-kai-giga-fiber-100200mbps Λογικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την γραμμή σου η το router. Κανε επίλυση προβλημάτων μέσω το app η εδώ https://www.vodafone.gr/epikoinonia/live-chat-exypiretisi-me-ton-tobi/ με το TOBi. Θα ελέγξει την ταχύτητα και θα κοιτάξει για τυχόν προβλήματα και αν δεν βρει λύση θα αναθέσει το θέμα σε Κοιτάξτε δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό αλλά εγώ Κέρκυρα μένω πάντως και το αναφέρω αυτό γιατί έχω ακούσει οτι στην επαρχία κυριως είναι πιο αργές οι συνδέσεις, παρόλα αυτά όμως δεν νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα με την γραμμή ή το router μου γιατί απλά δεν έχουν συνδέσει ακόμα την οπτική οίνα οπότε λογικό για εδώ που μένω να μην ποιάνω προς το παρόν ουτε 50. Επίσης αν δεν κάνω λάθος έχω ακούσει ότι κανονικά τις οπτικές οίνες στην επαρχία τις περνάει η cosmote σαν να είναι δικές τις παρρολο που τις χρησιμοποιούν και vodafone και η nova και επειδή είμαι λίγο άσχετος με τα δίκτυα ήθελα να ρωτήσω αν όντως ισχύει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 6 ώρες πριν, tonis444 είπε Κοιτάξτε δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό αλλά εγώ Κέρκυρα μένω πάντως και το αναφέρω αυτό γιατί έχω ακούσει οτι στην επαρχία κυριως είναι πιο αργές οι συνδέσεις, παρόλα αυτά όμως δεν νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα με την γραμμή ή το router μου γιατί απλά δεν έχουν συνδέσει ακόμα την οπτική οίνα οπότε λογικό για εδώ που μένω να μην ποιάνω προς το παρόν ουτε 50. Επίσης αν δεν κάνω λάθος έχω ακούσει ότι κανονικά τις οπτικές οίνες στην επαρχία τις περνάει η cosmote σαν να είναι δικές τις παρρολο που τις χρησιμοποιούν και vodafone και η nova και επειδή είμαι λίγο άσχετος με τα δίκτυα ήθελα να ρωτήσω αν όντως ισχύει αυτό. Για να σου έδωσε η Vodafone 50αρα έχει η περιοχή σου (και αν δεν έχει θα το διορθώσει όπως έκανε σε εμένα, από την στιγμή που πληρώνεις 50 πρέπει να έχεις τουλάχιστον 47) Μέχρι τα 200Mbps δεν ειναι απαραίτητο να υπάρχει οπτική ίνα μεχρι το σπίτι γίνεται και με Giga Fiber. Εγώ είχα 50αρα πήγα στα 100 και τώρα 200 με Giga Fiber και πάντα είχα το λιγότερο αυτά που υπόσχεται η Vodafone και πολλές φορές λίγο παραπάνω. Θα έλεγα να κάνεις αυτό που έγραψα με το TOBi, δεν εχεις να χάσεις κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonis444 Δημοσ. 11 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Η Vodafone 50αρα κανονικά μας είχε δώσει πριν 4 χρόνια που βάλαμε vodafone και μέχρι και και φέτος 50 σχεδόν ποτέ δεν πιάσαμε, βέβαια μας είπαν ότι μπορούσαμε αν θέλουμε να υποβαθμίσουμε την σύνδεση σε 24αρα αν δεν κάνω λάθος όμως το αφήσαμε έτσι γιατί δεν ήταν μεγαλη ηδ διαφορά στην τιμή γιατί είναι πρόβλημα της περιοχής αυτό και τότε δεν μπορούσε να γίνει κάτι, πέρσι που είχαμε ένα άλλο πρόβλημα μίλησα μαζί τους πολλές φορές στο τηλέφωνο και ήρθε και τεχνικός 2 φορές σπίτι μου για να κάνει κάποιες δοκιμές και να κάνει αίτηση να μας στείλουν ένα άλλο router επειδή το προηγούμενο που είχαμε δεν συνεργαζόταν σωστά με την γραμμή, έκανε και ο ίδιος μετρήσεις και σπίτι μου μέσα και έξω στην κωλόνα και στην κωλόνα του μετρούσε ότι ποιάνει 30 ενώ μέσα στο σπίτι μου του μετρούσε 20 και μας είπε πέρσι ότι θα το ρωτούσε αυτό γιατί πληρώνουμε 50αρα και πιάνουμε 20, οπότε η περιοχή που μένω φταίει κυρίως κανονικά και αν θυμάμαι καλά μου το είχαν πει και στο τηλέφωνο αυτό, πέρα από αυτό όμως φέτος πριν λίγους μήνες πέρασαν οπτική οίνα στην περιοχή μου όμως δεν την έχουν συνδέσει ακόμα στα σπίτια και μας έιπε ένας από τους εργολάβους που την έβαλαν ότι τον Σεπτέμβριο θα ξανα έρθουν να συνδέσουν την οπτική οίνα στα σπίτια εκεί που μένω, οπότε κανονικά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο για να την συνδέσουν και μετά αν και πάλι δεν είμαι ευχαριστημένος από την ταχύτητα θα επικοινωνήσω με τον tobi γιατί ειδικά μετά από τόσες φορές που μίλησα μαζί τους πέρσι για εμένα προς το παρόν δεν έχει νόημα να ξανα επικοινωνήσω με τον tobi η με κάποιον εκπρόσωπο. Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή! Επεξ/σία 11 Ιουλίου από tonis444 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2 ώρες πριν, tonis444 είπε Η Vodafone 50αρα κανονικά μας είχε δώσει πριν 4 χρόνια που βάλαμε vodafone και μέχρι και και φέτος 50 σχεδόν ποτέ δεν πιάσαμε, βέβαια μας είπαν ότι μπορούσαμε αν θέλουμε να υποβαθμίσουμε την σύνδεση σε 24αρα αν δεν κάνω λάθος όμως το αφήσαμε έτσι γιατί δεν ήταν μεγαλη ηδ διαφορά στην τιμή γιατί είναι πρόβλημα της περιοχής αυτό και τότε δεν μπορούσε να γίνει κάτι, πέρσι που είχαμε ένα άλλο πρόβλημα μίλησα μαζί τους πολλές φορές στο τηλέφωνο και ήρθε και τεχνικός 2 φορές σπίτι μου για να κάνει κάποιες δοκιμές και να κάνει αίτηση να μας στείλουν ένα άλλο router επειδή το προηγούμενο που είχαμε δεν συνεργαζόταν σωστά με την γραμμή, έκανε και ο ίδιος μετρήσεις και σπίτι μου μέσα και έξω στην κωλόνα και στην κωλόνα του μετρούσε ότι ποιάνει 30 ενώ μέσα στο σπίτι μου του μετρούσε 20 και μας είπε πέρσι ότι θα το ρωτούσε αυτό γιατί πληρώνουμε 50αρα και πιάνουμε 20, οπότε η περιοχή που μένω φταίει κυρίως κανονικά και αν θυμάμαι καλά μου το είχαν πει και στο τηλέφωνο αυτό, πέρα από αυτό όμως φέτος πριν λίγους μήνες πέρασαν οπτική οίνα στην περιοχή μου όμως δεν την έχουν συνδέσει ακόμα στα σπίτια και μας έιπε ένας από τους εργολάβους που την έβαλαν ότι τον Σεπτέμβριο θα ξανα έρθουν να συνδέσουν την οπτική οίνα στα σπίτια εκεί που μένω, οπότε κανονικά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο για να την συνδέσουν και μετά αν και πάλι δεν είμαι ευχαριστημένος από την ταχύτητα θα επικοινωνήσω με τον tobi γιατί ειδικά μετά από τόσες φορές που μίλησα μαζί τους πέρσι για εμένα προς το παρόν δεν έχει νόημα να ξανα επικοινωνήσω με τον tobi η με κάποιον εκπρόσωπο. Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή! Μπορείς να κάνεις online έλεγχο διαθεσιμότητα των ταχυτήτων της περιοχή σου σε κάθε εταιρεία π.χ για Vodafone https://www.vodafone.gr/eligibility/ και για ΟΤΕ https://www.cosmote.gr/eshop/jsp/diathesimotita-adsl-vdsl-cosmotetv.jsp?ct=res Αν η Vodafone σου βγάζει ότι έχει 50Mbps η περιοχή σου, έστω και για 2 μήνες που μένουν εγώ θα το κυνηγούσα. Προσωπικά έχω αλλάξει όλες τις εταιρίες. Πιο ευχαριστημένος με διαφορά είμαι με την Vodafone, αυτό από θέμα ταχύτητας, διακοπές και άμεση επίλυση προβλημάτων οταν υπήρχε π.χ όταν πλημμύρισε η περιοχή μου και για 15 μέρες δεν είχαμε internet μου δώσανε 2 κάρτες κινητού (μιας και ήμαστε 2 άτομα στο σπίτι) με δωρεάν δεδομένα και ομιλία μεχρι να διορθωθεί το πρόβλημα και όταν έβαλα 200αρα και είχα 100 τράβηξε καμία βδομάδα αυτό το θέμα γιατι ο τεχνικός της Vodafone μετά από έλεγχο έλεγε δεν υπάρχει 200 στην περιοχή μου, ερχόταν ο τεχνικός του ΟΤΕ και έλεγε υπάρχει, μετά κανόνισε η Vodafone να έρθουν και οι 2 μαζί και έτσι παραδέχτηκε ο ΟΤΕ ότι όντως δεν υπάρχει, αλλάξανε κάτι στο καφαο και πλέον έχω 200. Σε και 2 περιπτώσεις μου δώσανε δωρεάν δεδομένα σε 2 κινητά (καινούργιες κάρτες, μιας και δεν είχαμε κινητά Vodafone) και σε και τις δυο περιπτώσεις ο λογαριασμός για τους 2 μήνες αυτούς ήρθε μόνο 5€ και ας είχα 100Mbps στην δεύτερη περίπτωση (δλδ είχα Internet) Επισης αν θα είσαι στην Vodafone και αναβαθμίσει αργότερα το δίκτυο ο ΟΤΕ θα σε καλέσει η Vodafone και θα σου κάνει προσφορά με μικρο κόστος σε μεγαλύτερη ταχύτητα αφού θα ειναι εφικτό πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonis444 Δημοσ. 12 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου Κατάλαβα φίλε, θα το τσεκάρω αυτό που μου έστειλες, σε ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες. Μιά ερώτηση ακόμα, επειδή δεν έχω καταλάβει η cosmote και ο οτε έιναι το ίδιο πράγμα ή είναι δύο διαφορετικά και ναι τότε ποια η διαφορά τους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 19 λεπτά πριν, tonis444 είπε Μιά ερώτηση ακόμα, επειδή δεν έχω καταλάβει η cosmote και ο οτε έιναι το ίδιο πράγμα ή είναι δύο διαφορετικά και ναι τότε ποια η διαφορά τους; Το ίδιο ειναι https://el.wikipedia.org/wiki/Cosmote Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonis444 Δημοσ. 12 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου Ααα ναι έχεις δίκιο, το είχα ξανακούσει ότι είναι το ίδιο αλλά το είχα ξεχάσει τελέιως για κάποιο λόγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα