dimlevi Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Οταν θες να μαθεις κάτι, εν προκειμένω, σκακι, πας και παιζεις σκάκι. Ο ts δεν θελει να μαθει τίποτα, θελει λιγο να ασχοληθεί με την ιδέα "σκάκι" και να πιασει κουβεντουλα στο internet. Γιατι οταν εισαι αρχάριος και απλα να παίξεις με καποιον (αρχάριο ή προχωρημένο ή σε καποιο παιχνίδι) θα σου δώσει κατι. O ts δεν θελει να παίξει, θελει να μελετήσει, δήθεν, βλέποντας βίντεο. Μα πως με κατάλαβες ατιμουτσικο 😌 τσακάλι όμως, ήθελα να σου κρυφτώ αλλά δε τα κατάφερα. Το να παω να παίξω σκάκι δε το ειχα σκεφτεί πραγματικά. Ας κλείσει το thread o dbrillis έδωσε τη λύση και έβγαλε και πόρισμα ότι δε θέλω να μάθω σκάκι και να πιάσω κουβεντουλα. Ελπίζω να ασχολείσαι με την ψυχολογία σαν επάγγελμα, αλλιώς χαραμίζεσαι. 1 ώρα πριν, spyk0002 είπε Με 6€/μηνα κανεις συνδρομη στο chess.com. Η πλατφορμα εχει διαδραστικα μαθηματα για ολα τα επιπεδα, απο εντελως αρχαριους μεχρι πολυ προχωρημενους. Υπαρχει κ trial Ναι λέω να το δοκιμασω to free plan είναι οκ για αρχή? Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2024 από dimlevi
SeNNinhA Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimlevi είπε Μα πως με κατάλαβες ατιμουτσικο 😌 τσακάλι όμως, ήθελα να σου κρυφτώ αλλά δε τα κατάφερα. Το να παω να παίξω σκάκι δε το ειχα σκεφτεί πραγματικά. Ας κλείσει το thread o dbrillis έδωσε τη λύση και έβγαλε και πόρισμα ότι δε θέλω να μάθω σκάκι και να πιάσω κουβεντουλα. Ελπίζω να ασχολείσαι με την ψυχολογία σαν επάγγελμα, αλλιώς χαραμίζεσαι. Ναι λέω να το δοκιμασω to free plan είναι οκ για αρχή? Το να μάθεις τις κινήσεις είναι θέμα μερικών λεπτών. Το να μάθεις σκάκι είναι θέμα κυρίως διαβάσματος και όχι παιξίματος. Θα παίζεις για να εφαρμόζεις αυτά που διαβάζεις και να τα εμπεδωνεις. Εννοειται μπορείς να δοκιμάσεις όλα τα Free plans σε apps. Αλλα θα επιμείνω. Πήγαινε βρες την σκακιστικά λέσχη της περιοχής σου και γράψου εκεί. Εκτός από μετάδοση των γνώσεων τους θα έχεις και ζωντανή επαφή με τους άλλους παίχτες. Πάντα είναι καλύτερο να παίζεις με άλλο άτομο αντί αντίπαλος με υπολογιστή. Είναι πιο ευχαριστο και παρειστικο και περνάς καλύτερα άρα θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσεις να ασχολείσαι. Με τα apps μονο θα βαρεθείς στο εγγυομαι. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2024 από SeNNinhA 3
dimlevi Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 31 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Το να μάθεις τις κινήσεις είναι θέμα μερικών λεπτών. Το να μάθεις σκάκι είναι θέμα κυρίως διαβάσματος και όχι παιξίματος. Θα παίζεις για να εφαρμόζεις αυτά που διαβάζεις και να τα εμπεδωνεις. Εννοειται μπορείς να δοκιμάσεις όλα τα Free plans σε apps. Αλλα θα επιμείνω. Πήγαινε βρες την σκακιστικά λέσχη της περιοχής σου και γράψου εκεί. Εκτός από μετάδοση των γνώσεων τους θα έχεις και ζωντανή επαφή με τους άλλους παίχτες. Πάντα είναι καλύτερο να παίζεις με άλλο άτομο αντί αντίπαλος με υπολογιστή. Είναι πιο ευχαριστο και παρειστικο και περνάς καλύτερα άρα θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσεις να ασχολείσαι. Με τα apps μονο θα βαρεθείς στο εγγυομαι. Σε ευχαριστω για την απάντηση και το μη ειρωνικό υφος:) 1
t0mas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Ξεκίνησε με την εφαρμογή chess for kids για να μάθεις τις βασικές κινήσεις, μετά ρίξε μια ματιά στο βιβλίο "ΣΚΑΚΙ για παιδια" των Μακλίοντ και Μογκρίντιεν (το βρίσκεις ευκολα σε pdf), αφού εξοικειωθείς με την ιδέα ρίξε και μια ματιά στην εφαρμογή lichess. Βρίσκει αντιπάλους του ίδιου επιπέδου και έχει γρίφους για εξάσκηση Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2024 από t0mas 1
trabakoulas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 +1 για το https://lichess.org/ Δωρεάν, απλό/καθαρό, open source. Έχει resources και learning path για να μάθεις από το μηδέν, διάφορα puzzles, παίζεις εύκολα με άτομα του επιπέδου σου. Πολύ καθαρό/φιλικό interface κατά τη γνώμη μου. Προσωπικά το προτιμώ με διαφορά από το chess.com 2
vamvakoolas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 14 hours ago, dimlevi said: Καλησπέρα με ενδιαφέρει να μάθω σκάκι. Είμαι τελείως αρχάριος, έχετε να προτείνετε κάποιο site/app που να μαθαίνεις από το 0? Ακόμα. Και στα αγγλικά δε με πειράζει. Εχω ήδη ψάξει αλλά επειδή είναι πάρα πολλές πηγές και site ρωτάω και εδώ για προτάσεις. εγω δεν ειμαι και πολυ του ιντερνετ και βιντεο για το σκακι. Βαριεμαι αφανταστα και δε μου μεταδιδει ευκολα πληροφοριες. Ημουν τυχερος γιατι εμενα Αθηνα και ο δημος σε καθε διαμερισμα (περιοχη) ειχε και σχολη σκακι δωρεαν και εκτος απο μαθηματα παιζεις και με συμμαθητες! Επιπλεον ειχαν παρα πολυ καλο εξοπλισμο. Εναλλακτικα υπαρχουν συλλογοι και ομαδες αλλοι δωρεαν και αλλοι με μικρη συνδρομη που κανουν ακριβως το ιδιο. Οι επισημες ομαδες σε ολη την Ελλαδα με στοιχεια επικοινωνιας ειναι εδω https://www.chessfed.gr/archives/7723 Μη μασας οι περισσοτεροι (μη γραψω ολοι και με φανε) δεχονται μελη ακομα και με 0 γνωση στο σκακι μιας και σκοπος ειναι η εξαπλωση του αθληματος (αλλα και η ενισχυση του ομιλου ομαδας) 1
Masamune Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 13 hours ago, SeNNinhA said: Ξέχασε τα apps και τα βίντεο. Αφού μάθεις τα βασικά στις κινήσεις μετά πας να διαβάσεις για τα βασικά στα ανοίγματα. Υπάρχουν άπειρα βιβλία. Πάρε ένα οποιοδήποτε για αρχάριους. Θα σε καθοδηγήσει μια χαρά. Επίσης πας και γράφεσαι σε ένα τοπικό σκακιστικό σύλλογο. Όταν είναι κάποιος αρχάριος, πρέπει πρώτα να μελετήσει τα βασικότερα φινάλε. Με τα ανοίγματα θα ασχοληθεί πολύ αργότερα. Δεν έχει νόημα να μαθαίνει απέξω παπαγαλία δεκάδες βαριάντες για να κερδίσει ένα πλεονέκτημα που ισοδυναμεί με μισό πιόνι... για να το χάσει μετά στο μέσο της παρτίδας. Ακόμα και κομμάτι πάνω να είσαι, αν δεν ξέρεις φινάλε και πώς να κάνεις τον αντίπαλο ματ πάει χαμένη όλη η παρτίδα.
SeNNinhA Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Masamune είπε Όταν είναι κάποιος αρχάριος, πρέπει πρώτα να μελετήσει τα βασικότερα φινάλε. Με τα ανοίγματα θα ασχοληθεί πολύ αργότερα. Δεν έχει νόημα να μαθαίνει απέξω παπαγαλία δεκάδες βαριάντες για να κερδίσει ένα πλεονέκτημα που ισοδυναμεί με μισό πιόνι... για να το χάσει μετά στο μέσο της παρτίδας. Ακόμα και κομμάτι πάνω να είσαι, αν δεν ξέρεις φινάλε και πώς να κάνεις τον αντίπαλο ματ πάει χαμένη όλη η παρτίδα. ΟΚ. Δεν θα διαφωνήσω. Δεν είμαι ειδικός στην όλη διαδικασία. Αυτό που είπα είναι ότι θέλει διάβασμα και μετά πρακτική. Βημα βήμα οποιο και εν είναι αυτό. 1Ένα βιβλίο θα τον βοηθήσει και καθοδηγησειν και η λεσχη επίσης. Γι εμένα τα apps είναι βαρετά από ενα σημείο και μετά. Προτιμώ να πάω στην λέσχη. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2024 από SeNNinhA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα