Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, efib είπε

Ένας άλλος παράγοντας είναι η ανασφάλεια που νιώθεις στην Ελλάδα' Αν απολυθείς πως θα βρεις ξανα δουλειά, θα πάρεις επίδομα ανεργίας; Για πόσο;

Βρήκες δουλειά. Ξέρεις ότι θα δουλεύεις 10ωρα και θα λες και ευχαριστώ επειδή έχεις και δουλειά.

Όσοι βγήκαν στην αγορά εργασίας μέσα στην βαθιά κρίση, το καταλαβαίνουν πολύ καλά αυτό, και αυτό το άγχος στην Αγγλία δεν το έχεις ή το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ενώ στην Ελλάδα το έχεις μπροστά-μπροστα.

Εγώ πάντως βλέπω Άγγλους κάθε μέρα με τον καφέ Starbucks £6, με τις ακριβές διακοπές, με τα εστιατόρια τους, τα ποτά τους (ο Άγγλος θα βγει και θα γίνει ζάντα), τα SUV τους. Αλλά ναι, ο ελληνακος είναι σπάταλος επειδή πάει αβ και Σκλαβενίτη.

Στο πρωτα ναι συμφωνουμε απολυτα. Στο τελευταιο οχι. Πολλοι ζειτε στον Λονδινο με καλες δουλειες η σε αλλα ακριβα προαστια. Η Αγγλια δυστυχως ειναι εντονα ταξικη, υπαρχουν κι αυτα που λες και μπορουν να τα απολαυσουν αρκετοι, υπαρχει και ο μικρομεσαιος που περιεγραψα εγω που με τις αυξησεις ζοριστηκε και ζοριζεται. Σε πολλους διπλασιαστηκε η δοση του στεγαστικου. Ασε τα παιδια που ειναι πανακριβο σπορ στην Αγγλια.

Χρησιμο θα ηταν να πας να δεις την καταντια σε πρωην βιομηχανιες πολεις, πολεις που ζουσαν απο τα ανθρακορυχεια και ακομα δεν εχουν συνελθει απο το κλεισιμο τους. Stoke on Trent, απειρες πολεις γυρω απο Newcastle, Nottingham, Sheffield, Leeds. Και πολλα προαστια εντος αυτων τον πολεων.

40 λεπτά πριν, gakost είπε

Επειδή δηλαδή κάποιος δεν ψωνίζει στα lidl δεν κάνει καλή χρήση των χρημάτων και οικονομια; Τι άλλο θα διαβασουμε;

Μιλαω για την νοοτροπια. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει. Στην Ελλαδα υπηρχε μια κουλτουρα σπαταλης.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στα 47 πλεον μετα απο 4 δραστικές αλλαγες στο επαγγελμα που κανω.
Εστιαση
ελ. επαγγελματιας
δημοσιος υπαλληλος
ελ. επαγγελματιας
Θα σου πω εγω στα 24 μου θα εμενα στην εστιαση οσο περισοτερο μπορουσα γιατι τοτε βγαζαμε καλα λεφτα, μιλαμε για ακριβως πριν την αλλαγη στο ευρω αλλα και στα 2 χρονια μετα που εβγαζες απο tips καθε μερα πανω απο το μεροκαμματο σου.
Πλεον στα 47 θελω να φυγω δεν μπορω ομως, το προσπαθω βεβαια, δεν ειναι κατι που το αφησα. 
Απλα θα εφευγα μαλλον σε προορισμος που το ευρω εχει αξια και μπορω να αγορασω κατι με λιγα χρηματα παρα ευρωπη.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, efib είπε

Έχεις κάποια πηγή για αυτό; Πρόσφατα είδα ότι η Ελλάδα είναι προτελευταία σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ. Δεν περιλαμβάνεται πλέον το UK, αλλά φαντάζομαι δεν έχει ξεπέσει τόσο μετά το Brexit. 

Προφανώς κάποιοι είχαν, έχουν και θα έχουν. Μιλάω για τον μέσο κάτοικο Ελλάδας. 

Έκανε ένα συγκριτικό η Lidl σε σχέση με άλλα 2 σουπερμάρκετ και στα ίδια προϊόντα ήταν 3€ φθηνότερη (29€ lidl vs 32€ οι άλλοι), οπότε δεν ισχύει ότι εάν αγοράζεις από lidl δίνεις 150€/μήνα λιγότερα.

Απο επισημη πηγη. Ο ενας στους 5 ειναι φτωχος 14.4 εκατομμυρια. 

Screenshot-3.png

Και λιγο πανω απο 300 χιλιαδες ειναι οι αστεγοι

https://england.shelter.org.uk/media/press_release/at_least_309000_people_homeless_in_england_today

Οσο για το lidl εγω μιλησα για προσφορες. Προφανως σε προϊοντα που δεν υπαρχει προσφορα σε καποιο καταστημα οι τιμες ειναι ιδιες 5 λεπτα πανω 5 κατω. Και δεν λεω οτι το lidl ειναι φθηνο μιας και το καθε καταστημα εχει καλες προσφορες καθε τοσο. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, OxiGiannisGiannakis είπε

Στο πρωτα ναι συμφωνουμε απολυτα. Στο τελευταιο οχι. Πολλοι ζειτε στον Λονδινο με καλες δουλειες η σε αλλα ακριβα προαστια. Η Αγγλια δυστυχως ειναι εντονα ταξικη, υπαρχουν κι αυτα που λες και μπορουν να τα απολαυσουν αρκετοι, υπαρχει και ο μικρομεσαιος που περιεγραψα εγω που με τις αυξησεις ζοριστηκε και ζοριζεται. Σε πολλους διπλασιαστηκε η δοση του στεγαστικου. Ασε τα παιδια που ειναι πανακριβο σπορ στην Αγγλια.

Δεν ζω στο Λονδίνο και δεν έχω ζήσει ποτέ στο Λονδίνο διότι είναι πάρα πολύ ακριβό. 

Εντάξει, διπλασιάστηκε η δόση δανείου, εδώ διπλασιάστηκε το ενοίκιο και τους πέταξαν έξω. Καταλαβαίνω πως το λες, αλλά επειδή δεν έχεις εργαστεί Ελλάδα και δεν έχεις αναγκαστεί να ζήσεις με τον μισθό σου στην Ελλάδα, δεν μπορείς να κατανοήσεις κάποια πράγματα. Οι τιμές αυξήθηκαν παντού, αλλά αλλιώς το βίωσαν στην Ελλάδα, αλλιώς στο UK. Ήμουν τον προηγούμενο μήνα Λονδίνο και η βενζίνη ήταν £1.46, το σουπερμάρκετ ήταν πιο φθηνό από Ελλάδα στα βασικά είδη, η τηλεφωνία πιο φθηνη, τα αυτοκίνητα πιο φθηνά, το ρεύμα δεν ξέρω αλλά πες μας πόσο έχει η kwh εκεί. 

Ακριβό σπορ τα παιδιά μέχρι να πάνε δημοτικό, μετά δεν έχεις φροντιστήρια και ξένες γλώσσες όμως. 

4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Απο επισημη πηγη. Ο ενας στους 5 ειναι φτωχος 14.4 εκατομμυρια. 

Screenshot-3.png

Και λιγο πανω απο 300 χιλιαδες ειναι οι αστεγοι

https://england.shelter.org.uk/media/press_release/at_least_309000_people_homeless_in_england_today

Οσο για το lidl εγω μιλησα για προσφορες. Προφανως σε προϊοντα που δεν υπαρχει προσφορα σε καποιο καταστημα οι τιμες ειναι ιδιες 5 λεπτα πανω 5 κατω. Και δεν λεω οτι το lidl ειναι φθηνο μιας και το καθε καταστημα εχει καλες προσφορες καθε τοσο. 

Δεν είπα ποτέ ότι δεν έχει φτωχούς και άστεγους στο UK. Είπα ότι κατά μέσο όρο είναι καλύτερα από την Ελλάδα. Θέλεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι ελλαδαρα και ήλιος κλπ κλπ; Κάντο, αλλά το να λες ότι μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει 15 χρόνια κρίση/ύφεση είναι στα ίδια επίπεδα με την Αγγλία είναι άτοπο. Εσύ ζεις Αγγλία; 

• Like 3
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...