Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, lost2 είπε

Το 2009 είδα το χάλι που έχετε σε συνδιασμό με τον @#@# ψηφοφόροι που δεν βάζει μυαλό και ήθελα να την κάνω για Γερμανία , Δανία ή Ελβετία, δυστυχώς η γυναίκα δεν ήθελε να φύγει για κλασικούς ηλίθιους ελληνικούς λόγους, τώρα το έχει μετανιώσει, πόσο δε όταν βλέπει άλλους γνωστούς που έφυγαν και δεν ξέρουν τι σημαίνει άγχος και να μην μπορείς να βγάλεις τον μήνα και να μεγαλώσεις τα παιδιά σου.  Και δυστυχώς για όλα φταίνε ΜΟΝΟ οι ψηφοφόροι , για να ξέρουμε και τι λέμε, ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος.

Αυτό το τελευταίο να σου πω την αλήθεια δεν το καταλαβαίνω.

Πως φταίνε οι ψηφοφόροι για την δική σου ή τη δικη μου κατάσταση;

Εκείνοι μπορεί να ψηφίζουν αυτό που τους αρέσει και τους συμφέρει.

• Confused 1
  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panagiotou είπε

Θα ειχα φυγει κολυμπωντας

Προκειται για  Τριτοκοσμικη Βορειοαφρικανικη χωρα

ψευτοπροοδευτικων αρχαιοκαπηλων

Το καλύτερο θα ήταν να μην έχεις γεννηθεί καν ή να φύγουν οι γονείς σου όταν ήσουν σε μικρή ηλικία, μετά υπάρχουν δυσκολίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.youtube.com/watch?v=BfdeES2OoEM

https://www.youtube.com/watch?v=IBKZJupo064&t=1s

Προσωπική μου άποψη είναι θα είμαστε χάλια (και τα γκαρσόνια της ευρώπης) σίγουρα για τα επόμενα 100 χρόνια οπότε όποιος μπορεί να φύγει ας φύγει. Εγώ δεν θα έφευγα γιατί δεν αντέχω να αφήσω πίσω τους δικούς μου ανθρώπους.

Σχετικά με την άποψη " φεύγω να διευρύνω τους ορίζοντες μου" έχω κάποιες ενστάσεις διότι πιστεύω ότι μια χαρά μπορεί και εδώ κάποιος να δει και να μάθει πολλά τόσο από την ιστορία που υπάρχει σε αυτό τον τόπο, όσο και από τίμιες προσπάθειες ανθρώπων που παλεύουν  να παρουσιάσουν κάτι παραπέρα από την μιζέρια που υπάρχει παντού τριγύρω μας, όπως και με τουρισμό σε άλλη χώρα.

Επεξ/σία από efkar
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, efkar είπε

Σχετικά με την άποψη " φεύγω να διευρύνω τους ορίζοντες μου" έχω κάποιες ενστάσεις διότι πιστεύω ότι μια χαρά μπορεί και εδώ κάποιος να δει και να μάθει πολλά τόσο από την ιστορία που υπάρχει σε αυτό τον τόπο, όσο και από τίμιες προσπάθειες ανθρώπων που παλεύουν  να παρουσιάσουν κάτι παραπέρα από την μιζέρια που υπάρχει παντού τριγύρω μας, όπως και με τουρισμό σε άλλη χώρα.

Το "διευρύνω τους ορίζοντες μου" είναι διαφορετικό από το "μαθαίνω την ιστορία του τόπου στον οποίο βρίσκομαι (για τους ανθρώπους που κάνουν πράγματα το προσπερνώ, γιατί κάθε τι καλό, θάβεται)". Το να διευρύνει τους ορίζοντες του κάποιος δε του απαγορεύει να θέλει να μάθει/ξέρει και την ιστορία του τόπου του. Σημαίνει να δει και κάτι πέρα από "τη μύτη" του, να έχει μέτρο σύγκρισης, να δει οτι έχει κι άλλες επιλογές. Με τον τουρισμό δε γίνεται αυτό, στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που προσπαθείς να δεις αξιοθέατα, θες να πας και παραλία, θες να δεις νυχτερινή ζωή, και όλα σου φαίνονται ωραία.

Όμορφη χώρα ήμασταν κάποτε και ενδιαφέρουσα ιστορία έχουμε. Τώρα όμως; Καμένη γη παντού και παραλίες με ξαπλώστρες και μπιτσόμπαρα είμαστε, δεν έχουμε κάτι άλλο. Αρχαιολογικοί χώροι που υπολειτουργούν και παρακμάζουν. Πόλεις βρώμικες, με πολίτες που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα πέρα από τη βόλεψη τους. Όταν γίνουμε εμείς "ιστορία" για τις επόμενες γενιές, τι καλό θα έχουμε αφήσει πίσω μας;

Γιατί να μην ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να δούμε και τις άλλες χώρες; Υπάρχουν πολλές όμορφες χώρες, με ενδιαφέρουσα ιστορία. Να δούμε και τη σύγχρονη εποχή τους και πώς εξελίσσονται. Και να έχει μέτρο σύγκρισης ο καθένας μας, βάσει των προσωπικών του κριτηρίων, που είναι καλύτερα τελικά (για τον ίδιο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, lost2 είπε

Το 2009 είδα το χάλι που έχετε σε συνδιασμό με τον @#@# ψηφοφόροι που δεν βάζει μυαλό και ήθελα να την κάνω για Γερμανία , Δανία ή Ελβετία, δυστυχώς η γυναίκα δεν ήθελε να φύγει για κλασικούς ηλίθιους ελληνικούς λόγους, τώρα το έχει μετανιώσει, πόσο δε όταν βλέπει άλλους γνωστούς που έφυγαν και δεν ξέρουν τι σημαίνει άγχος και να μην μπορείς να βγάλεις τον μήνα και να μεγαλώσεις τα παιδιά σου.  Και δυστυχώς για όλα φταίνε ΜΟΝΟ οι ψηφοφόροι , για να ξέρουμε και τι λέμε, ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος.

Αυτα ειναι υπερβολες που οδηγουν σε υπερβολικες προσδοκιες, σε απογοητευση και συνηθως επιστροφη στο χρονο πισω στην Ελλαδα.

Ποιος σου ειπε οτι εξω οι ανθρωποι δεν ξερουν τι σημαινει αγχος? Στη δουλεια μια χαρα πιεση υπαρχει και μπολικο αγχος. Πολλα αγχη σχετικα με τις αυξησεις τιμων, δυσκολια αποπληρωμης δανειων, δυσκολια ευρεσης σπιτιου. Ολα αυτα ενω ο ηλιος αγνοειται. Ναι σιγουρα, με πιο καλες αμοιβες και πολυ πιο καλες εργασιακες ευκαιριες αλλα μην δινουμε και μια ψευδη εικονα.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, OxiGiannisGiannakis said:

Ποιος σου ειπε οτι εξω οι ανθρωποι δεν ξερουν τι σημαινει αγχος? Στη δουλεια μια χαρα πιεση υπαρχει και μπολικο αγχος. Πολλα αγχη σχετικα με τις αυξησεις τιμων, δυσκολια αποπληρωμης δανειων

Όσο σχετικό είναι αυτό που έγραψε, άλλο τόσο σχετικό είναι αυτό που λες.

Προσωπικά ποτέ δεν αγχώθηκα τόσο όσο στην Ελλάδα, ειδικά την περίοδο 2009-2010.

Εδώ δεν έχει κανένας δικαίωμα να με κράξει, ούτε να με απολύσει γιατί έτσι του κάπνισε. Άγχος καμία φορά υπάρχει όπως σε κάθε δουλειά, αλλά καμία σχέση το άγχος της δουλειάς με το άγχος του να μην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο κι αν θα έχεις τη δουλειά σου ακόμα ή όχι. 
Η ακρίβεια περνάει απαρατήρητη, γιατί ο μισθός ανεβαίνει κάθε χρόνο αναλογικά του πληθωρισμού.

Επεξ/σία από Sugizo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Sugizo είπε

Εδώ δεν έχει κανένας δικαίωμα να με κράξει, ούτε να με απολύσει γιατί έτσι του κάπνισε. Άγχος καμία φορά υπάρχει όπως σε κάθε δουλειά, αλλά καμία σχέση το άγχος της δουλειάς με το άγχος του να μην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο κι αν θα έχεις τη δουλειά σου ακόμα ή όχι. 
Η ακρίβεια περνάει απαρατήρητη, γιατί ο μισθός ανεβαίνει κάθε χρόνο αναλογικά του πληθωρισμού.

Η εμπειρια μου ειναι πολυ διαφορετικη και νομιζω οτι δεν ειναι μονο η δικη μου. Με εχουν καλεσει στο γραφειο για να με ξεχεσουν καμποσες φορες Αγγλια χωρις να εχω κανει κατι μεμπτο, απλα δεν ακολουθουσα τα politics του manager. Αγγλια ειχα επισης πρωτη φορα την εμπειρια να δω ποσο μπορει να παρει η ζωη σου την κατω βολτα απο ακραια τοξικο και χειριστικο μανατζερ. Αυτα ειναι μονο δυο απο τις εμπειριες μου και σε συζητησεις με πολλους συναδελφους οι ιδιοι τραβαγαν τα ιδια και χειροτερα.

Η ακριβεια περναει απαρατηρητη? Μπορω με βεβαιοτητα να σου πω οτι αυτο που λες μπορει να αφορα το τοπ 10% οχι την μεγαλη πλειοψηφια που διπλασιαστηκε η δοση του δανειου, το σουπερ μαρκετ πηγε στο θεο και οι λογαριασμοι ενεργειας εκτοξευτηκαν. Ε αυτες τις αυξησεις τις νιωσαμε και τις παρανιωσαμε. Ο μισθος δεν ανεβαινει αναλογικα με τον πληθωρισμο παντου, αυτο μαλλον ειναι η εξαιρεση.

Καθε εμπειρια καθε ανθρωπου ισως ειναι διαφορετικη απλα εχω βαρεθει λιγο αυτο το ασπρο-μαυρο, ζουμε ολοι σε αποχρωσεις του γκρι.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 2
Δημοσ.
4 minutes ago, OxiGiannisGiannakis said:

Η εμπειρια μου ειναι πολυ διαφορετικη και νομιζω οτι δεν ειναι μονο η δικη μου. Με εχουν καλεσει στο γραφειο για να με ξεχεσουν καμποσες φορες Αγγλια χωρις να εχω κανει κατι μεμπτο, απλα δεν ακολουθουσα τα politics του manager. Αγγλια ειχα επισης πρωτη φορα την εμπειρια να δω ποσο μπορει να παρει η ζωη σου την κατω βολτα απο ακραια τοξικο και χειριστικο μανατζερ. Αυτα ειναι μονο δυο απο τις εμπειριες μου και σε συζητησεις με πολλους συναδελφους οι ιδιοι τραβαγαν τα ιδια και χειροτερα.

Η ακριβεια περναει απαρατηρητη? Μπορω με βεβαιοτητα να σου πω οτι αυτο που λες μπορει να αφορα το τοπ 10% οχι την μεγαλη πλειοψηφια που διπλασιαστηκε η δοση του δανειου, το σουπερ μαρκετ πηγε στο θεο και οι λογαριασμοι ενεργειας εκτοξευτηκαν. Ε αυτες τις αυξησεις τις νιωσαμε και τις παρανιωσαμε. Ο μισθος δεν ανεβαινει αναλογικα με τον πληθωρισμο παντου, αυτο μαλλον ειναι η εξαιρεση.

Καθε εμπειρια καθε ανθρωπου ισως ειναι διαφορετικη απλα εχω βαρεθει λιγο αυτο το ασπρο-μαυρο, ζουμε ολοι σε αποχρωσεις του γκρι.

Για αυτό σου λέω ότι κι εσύ γράφεις «σχετικά» πράγματα, αφού αφορούν μόνο το Η.Β.

Η αύξηση στους μισθούς έγινε δια νόμου και σε όλο το εργατικό δυναμικό της χώρας(Αυστρία). Από 8% μέχρι 12% το 2022 και 23 (στις νορμαλ χρονιές ήταν ~3%)

Προφανώς από αυτά που γράφετε εδώ μέσα, το Η.Β δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα χώρας για μετανάστευση. Ειδικά από τότε που βγήκαν από ΕΕ.

Δημοσ.

Καλό χρυσό το εξωτερικό αλλά δεν είναι πάντα όπως το φαντάζονται μερικοί 

Δείτε τα ποσοστά αυτοκτονιών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους μέτρηση του 2015 ακριβώς μέσα στην κρίση στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις μαζί με Κύπρο. Και χώρες με πολύ μεγαλύτερους μισθούς βρίσκονται αρκετά παραπάνω. 

image.png.803b1b7a206079f3eac7d298bef122d4.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, Arkin said:

Καλό χρυσό το εξωτερικό αλλά δεν είναι πάντα όπως το φαντάζονται μερικοί 

Δείτε τα ποσοστά αυτοκτονιών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους μέτρηση του 2015 ακριβώς μέσα στην κρίση στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις μαζί με Κύπρο. Και χώρες με πολύ μεγαλύτερους μισθούς βρίσκονται αρκετά παραπάνω. 

image.png.803b1b7a206079f3eac7d298bef122d4.png

Και από το 2017(νεαρές ηλικίες), άμα ψάχνεις αρνητικά, θα βρεις αρνητικά. Άμα βάλεις το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας , η Ελλάδα θα είναι στο άλλο άκρο.

IMG_1185.jpeg

Επεξ/σία από Sugizo
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sugizo είπε

Και από το 2017(νεαρές ηλικίες), άμα ψάχνεις αρνητικά, θα βρεις αρνητικά. Άμα βάλεις το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας , η Ελλάδα θα είναι στο άλλο άκρο.

IMG_1185.jpeg

Αυτό δεν είναι απλά αρνητικό είναι η ανθρώπινη ζωή. Κάτι που δείχνει ότι όσα λεφτά και αν έχεις αν λείπουν τα 2 3 πράγματα που θα σε δώσουν την πραγματικη ευτυχία και ηρεμία τότε δώρο άδωρο. Δεν είπα να μην έχεις να φας αλλά ούτε αν περνεις στη Φινλανδία 100k το χρόνο σημαίνει ότι θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένο από Ελλάδα με 25k το χρόνο. Πολλοί ρίχνουν την ευτυχία στα λεφτά αλλά οι παράμετροι είναι ατέλειωτοι με τα λεφτά να είναι εκεί στη μέση στον παράγοντα ευτυχία. Όλοι έχουμε κράξει ατελείωτες φορές το κράτος αλλά η Ελλάδα σαν Ελλάδα σαν μέρος δεν φταίει σε τίποτα και έχει όλα τα καλά για να ζήσει ένας άνθρωπος ευτυχισμένα και ήρεμα. Σε αντίθεση με χώρες που μπορεί να σε δίνουν 5πλασια χρήματα αλλά να της λείπουν τα βασικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Arkin said:

Αυτό δεν είναι απλά αρνητικό είναι η ανθρώπινη ζωή. Κάτι που δείχνει ότι όσα λεφτά και αν έχεις αν λείπουν τα 2 3 πράγματα που θα σε δώσουν την πραγματικη ευτυχία και ηρεμία τότε δώρο άδωρο. Δεν είπα να μην έχεις να φας αλλά ούτε αν περνεις στη Φινλανδία 100k το χρόνο σημαίνει ότι θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένο από Ελλάδα με 25k το χρόνο. Πολλοί ρίχνουν την ευτυχία στα λεφτά αλλά οι παράμετροι είναι ατέλειωτοι με τα λεφτά να είναι εκεί στη μέση στον παράγοντα ευτυχία. Όλοι έχουμε κράξει ατελείωτες φορές το κράτος αλλά η Ελλάδα σαν Ελλάδα σαν μέρος δεν φταίει σε τίποτα και έχει όλα τα καλά για να ζήσει ένας άνθρωπος ευτυχισμένα και ήρεμα. Σε αντίθεση με χώρες που μπορεί να σε δίνουν 5πλασια χρήματα αλλά να της λείπουν τα βασικά. 

Μα οι πιο ευτυχισμένες χώρες είναι αυτές με τις υψηλές αυτοκτονίες 😄

Πάντα απορούσα με αυτό το παράδοξο. 
Προσωπικά, η ζωή μου εδώ έχει ανεβεί αρκετά επίπεδα σε σχέση με Ελλάδα, όποτε θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι εδώ κι δεν μένω στα 40 με τους γονείς μου στην Ελλάδα.

Δεν νομίζω να μιλάμε για μετανάστευση για άτομα που παίρνουν 25k στην Ελλάδα, προφανώς δεν έχει και πολύ νόημα άμα βγάζεις τόσα

IMG_1186.png

Επεξ/σία από Sugizo
Δημοσ.

Ο καιρός, ο τρόπος ζωή, η κουλτούρα και ο καιρός σώζουν τη κατάσταση(και προσωπικά ελάχιστες φορές έχω συναντήσει κάτι αντίστοιχο και κυρίως στις χώρες που φιγουράρουν στις θέσεις με την Ελλάδα στα προηγούμενα γραφήματα). Αυτό δεν σημαίνει οτι σε ολα τα υπόλοιπα πρέπει να πιάσουμε πάτο. Ούτε σημαίνει οτι δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία αλλού.

Και το λίπος κάποια στιγμή θα τελειώσει, που με τους μισθούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα βασικά δεν καλύπτονται εκτος αν υπάρχει support από πίσω. Και με 100 και 200 ευρώ στην άκρη το μηνα δεν εξασφαλίζεις και πολλά πράγματα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sugizo είπε

Μα οι πιο ευτυχισμένες χώρες είναι αυτές με τις υψηλές αυτοκτονίες 😄

Πάντα απορούσα με αυτό το παράδοξο. 
Προσωπικά, η ζωή μου εδώ έχει ανεβεί αρκετά επίπεδα σε σχέση με Ελλάδα, όποτε θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι εδώ κι δεν μένω στα 40 με τους γονείς μου στην Ελλάδα.

IMG_1186.png

Πως γίνεται αυτό όμως? Από τη μια δηλώνουν ευτυχισμένες από την άλλη πρωταγωνιστουν στις πρώτες θέσεις αυτοκτονιών και κατάθλιψης? 

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Arkin said:

Πως γίνεται αυτό όμως? Από τη μια δηλώνουν ευτυχισμένες από την άλλη πρωταγωνιστουν στις πρώτες θέσεις αυτοκτονιών και κατάθλιψης? 

Η εξήγηση που δίνουν είναι, ότι όταν έχεις κατάθλιψη και ζεις σε φτωχή χώρα, έχεις πάντα την ελπίδα ότι το πρόβλημα σου είναι τα λεφτά και ότι θα βρεθεί λύση.

Όταν όμως έχεις κατάθλιψη σε πλούσια χώρα και δεν έχεις οικονομικά προβλήματα, δεν υπάρχει η ελπίδα για κάτι καλύτερο, όποτε η μόνη διέξοδος είναι θεραπείες ή να βάλεις τέλος στην ζωή σου.

Αυτά βρήκα.

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...