Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρπαχτηκα γυπες ειναι :P . Μολις περιγραψες τα 2 χειροτερα νησια που τα εχουν κανει χρυσα .... Υπαρχουν και αλλα οχι τουριστικα μερη να δεις 

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, bill999r είπε

Θεωρείς ότι εδώ κάνουμε κάτι διαφορετικό; Η χώρα μας έχει γίνει τόπος παραθερισμού των ξένων... Μια ευρωπαϊκή Ταϊλάνδη.. 

Ναι, Ταϊλάνδη δεν είμαστε σε καμία περίπτωση. Δε διαφωνώ για την υπερεξάρτηση απο τον τουρισμό αλλά καλώς ή κακώς είναι μια σταθερή πηγή συναλλάγματος και απασχόλησης. 

Αναφορά σε κείμενο

Εμείς δίνουμε Γκόλντεν βίζα σε κάθε λαμόγιο κ κλέφτη που θέλει να πάρει ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Μαζί σου, και η Πορτογαλία βέβαια το έκανε εν μέσω κρίσης. Ήταν μια κίνηση απελπισίας για να εισρεύσει χρήμα στην αγορά. 

Αναφορά σε κείμενο

Τι συγκρίνεις; Τουλάχιστον στην Τουρκία, παρά την υποτίμηση οι τιμές η οικονομία τους έφτασε μέσα σε 2 χρόνια στην 7 η θέση από την 9η που ήταν.

Συγκρίνω τα εισοδήματα των Τούρκων που κάθε μέρα πέφτει η αξία τους. Το ότι κατα κεφαλήν έχουν το μισό ΑΕΠ απο εμάς. Ειναι 80εκ χώρα. Εσύ πας και βλέπεις τα ξενοδοχεία και τις περιοχές που βγαινουν οι τουρίστες και οι ντόπιοι λεφτάδες, ενώ είναι μια χώρα που πεινάει. Σα να κρίνει κάποιος την οικονομία της Ελλάδας απο τη Γλυφάδα ή τη Σαντορίνη. Και δεν είναι ούτε η 7η ούτε η 9η χώρα σε ΑΕΠ. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Αρπαχτηκα γυπες ειναι :P . Μολις περιγραψες τα 2 χειροτερα νησια που τα εχουν κανει χρυσα .... Υπαρχουν και αλλα οχι τουριστικα μερη να δεις 

Άσε απο οτι ειδα σε κάποιο ρεπορτάζ φετος την έφαγαν και αυτοί.. Έπεσε η ζήτηση λόγω των υπερβολικών τιμών που ζήταγαν!. Τωρα που σαρώνουν τις ακτες με drones, κάτσε να δεις τι πρόστιμο εχει να πέσει για παραβάσεις!

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Ποιο νησί είναι προσιτό πλέον?.
Εγω πέρυσι στην Αίγινα (Αγ.Μαρινα) για 3 διανυκτερεύσεις εγω (μονος μου και 2 παιδια) με αμάξι έφυγαν κοντά στα 700-800 ευρώ. Για ποιο εξω που κοίταγα σε άλλα νησιά, πχ Πάρος, Μηλος, Ναξος κλπ (οικογενειακά νησιά) τα 800 ηταν μόνο για να φτάσω, οχι να μείνω!
Επειδή δεν εχεις παει όμως στην Τουρκιά θα σου πω οτι τα παράλια τους ειναι πανέμορφα με ξενοδοχεία και παροχές που θα ζήλευε ο καθένας!. Πλην της Σαντορίνης που ειναι μοναδικο μερος σε ομορφια στον κοσμο, η Μύκονος για εμενα ειναι για τα μπαζα!. Σιγα αν θελω να βλεπω "ξεβρακωτες" βλεπω και απο το pc μου.. Δεν χρειάζεται να παω εκει! :) Οι μυκονιατες επίσης κακοι άνθρωποι!. Ελπιζω να μην εισαι απο εκει! 🫢

Forum ειναι, δημοσιά η συζήτηση και ο καθενας θα μπει και θα πει την αποψη του. no problem

Η Ελλάδα έχει άπειρα μέρη για παραθερισμό πλην των Κυκλάδων και δη των υπερβολικά τουριστικών Σαντορίνη-Μύκονος-Πάρος-Τήνος. 

Μόλις τώρα, Petros Electron είπε

Άσε απο οτι ειδα σε κάποιο ρεπορτάζ φετος την έφαγαν και αυτοί.. Έπεσε η ζήτηση λόγω των υπερβολικών τιμών που ζήταγαν!. Τωρα που σαρώνουν τις ακτες με drones, κάτσε να δεις τι πρόστιμο εχει να πέσει για παραβάσεις!

Not bad, nature is healing :P 

Και στη Σαντορίνη πέρυσι η κίνηση στα μαγαζιά ηταν πεσμένη λόγω τιμών. Και οι Ευρωπαίοι τουρίστες προτιμούσαν ενοικιαζόμενο και σουπερμάρκετ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε

Η Ελλάδα έχει άπειρα μέρη για παραθερισμό πλην των Κυκλάδων και δη των υπερβολικά τουριστικών Σαντορίνη-Μύκονος-Πάρος-Τήνος. 

Οκ, άλλα η ερώτηση ήταν για νησί. και δεν απαντας σε αυτο.. Για στερεά Ελλάδα, ναι εχει πολλά μέρη να πας και (σχετικά) οικονομικά :)

9 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Και στη Σαντορίνη πέρυσι η κίνηση στα μαγαζιά ηταν πεσμένη λόγω τιμών. Και οι Ευρωπαίοι τουρίστες προτιμούσαν ενοικιαζόμενο και σουπερμάρκετ

Σκέψου οταν ο ξενος προτιμάει ενοικιαζόμενο και σουπερμάρκετ με τον μισθό που παίρνει, τι θα κανει ο κακόμοιρος ο Ελληνας!!

Δημοσ.
6 minutes ago, Petros Electron said:

Μαζί με τη λαμογιά που χαρακτηρίζει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που τρέφεται από τον τουρισμό υπάρχει και η νοοτροπία του κουτόφραγκου ξένου που θα έρθει να τα ακουμπήσει γιατί είτε τα έχει είτε δεν έχει τη δυνατότητα να καταλάβει το fake και το ντεμέκ λες και είμαστε στο 1993.

Κάθε άλλο παρά ισχύει κάτι τέτοιο και θα φάνε μεγάλη κατραπακιά όλοι αυτοί, ο ξένος είτε δε θα ξαναπατήσει στην Ελλάδα είτε θα επιλέξει να πάει στην Ισπανία, στην Κροατία ή στην Αλβανία. Δυστυχώς αυτός που θα πληρώσει και πάλι τη νύφη είναι ο Έλληνας τουρίστας.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

! 🫢

Forum ειναι, δημοσιά η συζήτηση και ο καθενας θα μπει και θα πει την αποψη του. no problem

Μα ο ts δεν εξέφρασε καμία άποψη ουτε στο αρχικό του ποστ ούτε στις επόμενες σελίδες. Έγραψε ότι θέλει να κάνει ένα στατιστικό πείραμα!!! Και έφυγε...ούτε προσέφερε σε το τοπικ ούτε πετυχαίνει τον αρχικό του σκοπό...επομένως ισχύει ότι έγραψα...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Speculoos είπε

στην Κροατία

Κροατια!. Τι ωραίο μέρος που ειναι!. Έμεινα 2 μηνες στο split. Αν και εποχη covid, ολα ωραία ηταν εκεί και οικονομικά! Και αυτές οι Κροατισες... κόλαση ;) παχυσαρκη δεν εβλεπες! ολες ψηλές και αδύνατες!

2 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Μα ο ts δεν εξέφρασε καμία άποψη ουτε στο αρχικό του ποστ ούτε στις επόμενες σελίδες. Έγραψε ότι θέλει να κάνει ένα στατιστικό πείραμα!!! Και έφυγε...ούτε προσέφερε σε το τοπικ ούτε πετυχαίνει τον αρχικό του σκοπό...επομένως ισχύει ότι έγραψα...

Ουτε ο πρώτος ειναι ούτε ο τελευταίος που πετάει την μπόμπα και φεύγει! :)

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Ποιο νησί είναι προσιτό πλέον?.
Εγω πέρυσι στην Αίγινα (Αγ.Μαρινα) για 3 διανυκτερεύσεις εγω (μονος μου και 2 παιδια) με αμάξι έφυγαν κοντά στα 700-800 ευρώ. Για ποιο εξω που κοίταγα σε άλλα νησιά, πχ Πάρος, Μηλος, Ναξος κλπ (οικογενειακά νησιά) τα 800 ηταν μόνο για να φτάσω, οχι να μείνω!
Επειδή δεν εχεις παει όμως στην Τουρκιά θα σου πω οτι τα παράλια τους ειναι πανέμορφα με ξενοδοχεία και παροχές που θα ζήλευε ο καθένας!. Πλην της Σαντορίνης που ειναι μοναδικο μερος σε ομορφια στον κοσμο, η Μύκονος για εμενα ειναι για τα μπαζα!. Σιγα αν θελω να βλεπω "ξεβρακωτες" βλεπω και απο το pc μου.. Δεν χρειάζεται να παω εκει! :) Οι μυκονιατες επίσης κακοι άνθρωποι!. Ελπιζω να μην εισαι απο εκει! 🫢

Όχι, δεν είμαι απο εκεί κράξε άφοβα! Πάντως δεν θα τους έλεγα κακούς ανθρώπους, απλά οι Μυκονιάτες στη Μύκονο είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον.

Με ενα καλύτερο ψάξιμο θα βρεις νησιά στις Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο ή Δωδεκάνησα με κόστος μικρότερο απο αυτό που αναφέρεις για Αίγινα, ειδικά αν πας Ιούνιο ή Σεπτέμβριο μπορεί να πέσει πολύ το κόστος γιατί δεν εχουν όλα τα νησιά την ιδια σεζον.

Τουρκία έχω πάει, υπέροχα είναι τα παράλια δεν διαφωνώ, αλλά δεν έχει και κόστος Ταϊλάνδης, απλά είναι λιγο φθηνότερα απο τα στάνταρ ελληνικά νησιά.

Δημοσ.

Άκου το podcast "Μικρή κουβέντα" για να δεις μια άλλη οπτική. 

Η απάντηση στο ερώτημά σου (όπως ήδη σου έγραψαν) δεν είναι 1. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. 

Προσωπικά, είμαι της άποψης ότι όντας νέος, είσαι στην καλύτερη φάση για να δοκιμάσεις το εξωτερικό. Ναι, φύγε, με τα 1000. Πηγαίνοντας έξω, θα ανοίξει το μυαλό σου, όχι μόνο εργασιακά, αλλά και στην καθημερινότητα, στον τρόπο που ζεις, στις προτεραιότητες. 

Ακόμα και καλή δουλειά να έχεις, ακόμα και καλή ζωή να κάνεις, η μετανάστευση στην Ευρώπη είναι -σχεδόν- υποχρεωτική.

Δες αν καλύπτεις τις προϋποθέσεις για Erasmus+ και βουρ! 

Δες και το https://myinternship.eu/

Ζούμε στις καλύτερες εποχές, άδραξε την ευκαιρία! 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

ούτε η 9η χώρα σε ΑΕΠ

Έχεις δίκιο μου ξέφυγε ο άσσος... 18 είναι ενώ η Ελλάδα 54.

Δεν υπερασπίζομαι την Τουρκία ούτε καμία άλλη χώρα.

Εγώ κοιτάω την καμπούρα μας και την αδιαφορία πολιτών και πολιτικών.

Απεναντίας βλέπω τις βόρειες κυρίως χώρες να προστατευτούν τον πολίτη , να θεωρούνται αυτονόητα τα βασικά και έτσι ο πολίτης να εξελίσσεται κ να ασχολείται με πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα από την θέρμανση, τον λογαριασμό ρεύματος, την τιμή της βενζίνης κτλ....

• Like 4
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, bill999r είπε

Απεναντίας βλέπω τις βόρειες κυρίως χώρες να προστατευτούν τον πολίτη , να θεωρούνται αυτονόητα τα βασικά και έτσι ο πολίτης να εξελίσσεται κ να ασχολείται με πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα από την θέρμανση, τον λογαριασμό ρεύματος, την τιμή της βενζίνης κτλ....

Αυτό είναι αλήθεια. 

Βεβαια για είμασταν ειλικρινείς, σε αυτές τις χώρες ο πολίτης δεν διανοείται να φοροδιαφύγει η να φόρο αποφύγει στον βαθμό που αυτό γίνεται στην Ελλάδα, (εκτός απλό μικρό ποσοστό 2-3% που είναι παραβατικό παγκοσμίως σε αυτόν το τομέα), οπότε και τα κράτη αυτά έχουν τους απαιτούμενους πόρους να υποστηρίξουν υποδομές, υγεία, παιδεία  κλπ. 

Το αστείο είναι ‘ότι κάποιοι  Έλληνες που μεταναστεύουν εκεί επίσης  συμμορφώνονται,  και ενδεχομένως σε αντίθεση με την όποια (φορολογική) συμπεριφορά τους εντός των τειχών. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/7/2024 στις 4:49 ΜΜ, Skandalf είπε

Αν ξέρατε πως θα είναι η κατάσταση στην Ελλαδα το 2024 , θα φεύγατε στα 24 σας από τη χώρα ;

RUN B**CH!

• Haha 3
Δημοσ.

Δεν έχω φύγει, αλλά κάθε μέρα βλαστημάω με όλους τους ΟΥΓΚΑΝΟΥΣ εδώ. Ώρες ώρες είμαι στο όριο να φύγω, μόνο και μόνο γιατί με εκνευρίσει η αδιαφορία των πάντων για τα πάντα, το εχθρικό κράτος, η αδικαιολόγητη ακρίβεια κτλ…

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...