ProponitisTouKanape Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 21 λεπτά πριν, bill999r είπε Το κακό είναι ότι οι επιλογές του γείτονα επηρεάζουν την καθημερινότητα. Η επιλογή του γείτονα να ψηφίσει ότι ψηφίζει για παράδειγμα μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σου. Σε οποιαδήποτε χώρα έχει δημοκρατία, αυτά συμβαίνουν. Κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν και οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν. Φόροι ανεβαίνουν και πέφτουν, παροχές βελτιώνονται ή χειροτερεύουν, θέσεις εργασίας ανοίγουν ή εταιρίες κλείνουν. Προφανώς κι η απόφαση των άλλων επηρεάζει και τη δική σου ζωή. Κι η αργομισθία κι η οκνηρία επίσης δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, και στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί που ζουν παρασιτικά όταν οι εκεί κυβερνήσεις φορτώνουν 50% εφορία τον κόσμο που κάνει πραγματική παραγωγική δουλειά. Απλώς όλα αυτά όταν τα ζούμε μας επηρεάζουν ιδιαίτερα και στο εξωτερικό μας φαίνονται "ιδανικά", όχι επειδή είναι, αλλά επειδή αγνοούμε τα προβλήματα της καθημερινότητας που οι εκεί αντίστοιχοι με εμάς αντιμετωπίζουν. 4
bill999r Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Μόλις τώρα, ProponitisTouKanape είπε Σε οποιαδήποτε χώρα έχει δημοκρατία, αυτά συμβαίνουν. Κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν και οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν. Φόροι ανεβαίνουν και πέφτουν, παροχές βελτιώνονται ή χειροτερεύουν, θέσεις εργασίας ανοίγουν ή εταιρίες κλείνουν. Προφανώς κι η απόφαση των άλλων επηρεάζει και τη δική σου ζωή. Κι η αργομισθία κι η οκνηρία επίσης δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, και στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί που ζουν παρασιτικά όταν οι εκεί κυβερνήσεις φορτώνουν 50% εφορία τον κόσμο που κάνει πραγματική παραγωγική δουλειά. Απλώς όλα αυτά όταν τα ζούμε μας επηρεάζουν ιδιαίτερα και στο εξωτερικό μας φαίνονται "ιδανικά", όχι επειδή είναι, αλλά επειδή αγνοούμε τα προβλήματα της καθημερινότητας που οι εκεί αντίστοιχοι με εμάς αντιμετωπίζουν. Δεν έχω ζήσει στο εξωτερικό κ δεν ξέρω, κ σίγουρα υπάρχουν θέματα κ εκεί. Το θέμα για μένα είναι ότι εκεί μπορεί να υπάρχουν 5 στραβά και 10 καλά. Εδώ ρε φίλε έχουμε 15 στραβά τα οποία όσο πάει αυξάνονται κ γίνονται 20-25 κτλ Ξαναλέω, στην χώρα δεν υπάρχει προοπτική. Υπάρχει μόνο λαμογια κ αλητεία. 1 1 1
Petros Electron Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, bill999r είπε Ξαναλέω, στην χώρα δεν υπάρχει προοπτική. Υπάρχει μόνο λαμογια κ αλητεία. Και ποσο δικιο εχεις.. Το βλέπουμε παντού πλεον.. Δημόσιοι υπάλληλοι εκβιάζουν επιχειρηματίες, μποξέρ δικηγόροι και δημοσιογράφοι σπανε στο ξυλο γυναίκες, μισθωμένοι δολοφόνοι δολοφονούν κόσμο.. Οδηγοί εξω καθε μερα να κανεις τον σταυρό σου για να φτάσεις ασφαλής στον προορισμό σου.. Στην ομονια βράδυ δεν μπορείς να περπατήσεις, θα σε "φάνε".. Η ακρίβεια καλπάζει..Εργασιακός μεσαίωνας και μαύρη εργασία-εκμετάλλευση..Συμμορίες ανηλίκων κλέβουν και δέρνουν, φοβόμαστε να αφήνουμε πλέον τα παιδιά μας να βγουν εξω.. 1 στους 2 ΕΛΛΗΝΕΣ θα παει διακοπές φέτος!!. ΠΟΥ? . ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Ειναι ποιο φθηνα να πας διακοπές κάπου στην Τουρκιά παρά σε ενα Ελληνικό νησί. Παντού συμφέρον και πονηριά.. και ο θανατος σου η ζωη μου.. Δεν γράφω άλλα τα ξερετε. Όσο δεν ξυπνάμε καλά να παθουμε.. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2024 από Petros Electron 5
CorsarioJoao Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, Petros Electron είπε Και ποσο δικιο εχεις.. Το βλέπουμε παντού πλεον.. Δημόσιοι υπάλληλοι εκβιάζουν επιχειρηματίες, μποξερ δικηγόροι σπανε στο ξυλο γυναίκες, μισθωμένοι δολοφόνοι δολοφονούν κοσμο.. Οδηγοι εξω καθε μερα να κανεις τον σταυρο σου για να φτάσεις ασφαλής στον προορισμό σου.. Στην ομονια βραδυ δεν μπορείς να περπατήσεις, θα σε "φανε".. ακρίβεια καλπάζει.. 1 στους 2 ΕΛΛΗΝΕΣ θα παει διακοπές φέτος!!. ΠΟΥ? . ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Ειναι ποιο φθηνα να πας διακοπές κάπου στην Τουρκιά παρά σε ενα Ελληνικό νησί. Παντου συμφερον και πονηρια.. και ο θανατος σου η ζωη μου.. Δεν γραφω αλλα τα ξερετε. Όσο δεν ξυπνάμε καλά να παθουμε.. Αυτά δεν είναι φαινόμενα που συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη; Δεν συμβαίναν παλαιότερα; Στην Ομόνοια ποια χρονολογία ήταν ασφαλές να κυκλοφορήσεις βράδυ; Στην Τουρκία που είναι τόσο φθηνότερα απο ελληνικό νησί; 4
bill999r Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Petros Electron είπε 1 στους 2 ΕΛΛΗΝΕΣ θα παει διακοπές φέτος!!. ΠΟΥ? . ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Ειναι 14 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Παντου συμφέρον και πονηριά Φίλε μου αυτό είναι το χειρότερο. Πας να κάνεις μια δουλειά, να πληρώσεις και ο άλλος κοιτάει να σε δαγκώσει και να σε εξαπατήσει. Έχουμε καταντήσει, γτ περί κατάντιας πρόκειται, να απορούμε όταν βρίσκουμε έναν σωστό επαγγελματία. 9 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Τουρκία που είναι τόσο φθηνότερα απο ελληνικό νησί; Επειδή πέρυσι πήγα στην Τουρκία η αλήθεια είναι ότι οι τιμές των ξενοδοχείων δεν απέχουν πολύ απ'τις δικές μας. Όμως όλα τα υπόλοιπα, φαγητό, παγωτά,καύσιμα κτλ είναι πολύ πιο οικονομικά. Βέβαια αν χρησιμοποιήσεις την τοπική εφαρμογή otelz.com βρίσκεις πολύ καλύτερες τιμές σε σχέση με booking, οπότε θεωρώ πως οι Τούρκοι πολίτες σίγουρα κλείνουν πιο οικονομικά από εμάς. Στην χώρα μας όμως συμβαίνει το αντίθετο. Σε λίγο καιρό οι Έλληνες δεν θα μπορούν να πάνε διακοπές. Όχι όλοι... Τα λαμόγια θα μπορούν... Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2024 από bill999r
Petros Electron Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, CorsarioJoao είπε Αυτά δεν είναι φαινόμενα που συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη; Δεν συμβαίναν παλαιότερα; Στην Ομόνοια ποια χρονολογία ήταν ασφαλές να κυκλοφορήσεις βράδυ; Στην Τουρκία που είναι τόσο φθηνότερα απο ελληνικό νησί; Να σου απαντησω. 1) Δεκαετία του 90 και μετα που ημουν εφηβος πήγαινα παντού το βραδυ, ποτε δεν ειχα προβλημα.. Πηγαινα φιλοππαπου και πλακα / θησείο αργα το βραδυ... Για πηγαινε τωρα (ειδικά στον λοφο του φιλοπαππου) 2) Σε πολλές παραθαλάσσιες πόλεις στα παραλια της Τουρκιάς. Τσεσμε, Κουσαντασι, Αλανια. Έχω ζήσει εκει για λιγο καιρο, πήγαινα σουπερμάρκετ με 15 ευρώ δικά μας, ψώνιζα 2 τσάντες γεμάτες τρόφιμα. 1 λιρα Τουρκιάς τώρα είναι στα 0.028ευρω. Με 100 ευρω εχεις 3568.24 λίρες. Αρχηγός εισαι εκεί.. Προφανώς υπάρχουν ολα αυτα και σε άλλες χωρες.. Δεν το συζητώ. Απλα σε κάποιες ειναι πολυ καλύτερα γιατί δεν ειναι (έστω τοσο) διεφθαρμένο το δημόσιο σύστημα και υπάρχουν νομοί και υποδομες στην χωρα που τηρούνται και εφαρμόζονται. 1 λεπτό πριν, bill999r είπε Επειδή πέρυσι πήγα στην Τουρκία η αλήθεια είναι ότι οι τιμές των ξενοδοχείων δεν απέχουν πολύ απ'τις δικές μας. Όμως όλα τα υπόλοιπα, φαγητό, παγωτά,καύσιμα κτλ είναι πολύ πιο οικονομικά. Απαντας μονος σου σε αυτο. Αν ψάξεις εκει τοπικά θα βρεις φθηνα καταλύματα. 4 λεπτά πριν, bill999r είπε Σε λίγο καιρό οι Έλληνες δεν θα μπορούν να πάνε διακοπές. Όχι όλοι... Τα λαμόγια θα μπορούν... Τι σε λιγο καιρο?. Ο καιρος αυτος εχει ερθει. Καθε χρονο και χειροτερα θα ειναι.. Τα λαμογια παντα θα μπορουν! 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 11 λεπτά πριν, bill999r είπε Επειδή πέρυσι πήγα στην Τουρκία η αλήθεια είναι ότι οι τιμές των ξενοδοχείων δεν απέχουν πολύ απ'τις δικές μας. Όμως όλα τα υπόλοιπα, φαγητό, παγωτά,καύσιμα κτλ είναι πολύ πιο οικονομικά. Είναι πιο οικονομικά γιατί έχουν ενα νόμισμα που έχει κατρακυλήσει σε αξία. Η υποτίμηση έχει σπρώξει πολύ κόσμο στα όρια της φτώχειας. Ναι οκ για τον επισκέπτη θετικό, για τον μέσο Τούρκο όχι. Γιατί αυτός πληρώνεται σε λίρες που χάνουν καθημερινά την αξία τους για να έρχεται ο ξένος μπρούκλης με τα ευρώ ή τα δολλάρια του. Δε ξέρω τι ακριβώς ζηλεύουμε απο αυτό 4
bill999r Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 12 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Αν ψάξεις εκει τοπικά θα βρεις φθηνα καταλύματα. Εγώ όταν πήγα έκλεισα μέσω otelz.com και έκλεισα πολύ φθηνότερα από booking. Οπότε για να το λες σίγουρα οι Τούρκοι θα παίζουν σε άλλο επίπεδο.
Petros Electron Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε Είναι πιο οικονομικά γιατί έχουν ενα νόμισμα που έχει κατρακυλήσει σε αξία. Η υποτίμηση έχει σπρώξει πολύ κόσμο στα όρια της φτώχειας. Ναι οκ για τον επισκέπτη θετικό, για τον μέσο Τούρκο όχι. Γιατί αυτός πληρώνεται σε λίρες που χάνουν καθημερινά την αξία τους για να έρχεται ο ξένος μπρούκλης με τα ευρώ ή τα δολλάρια του. Δε ξέρω τι ακριβώς ζηλεύουμε απο αυτό Δεν ζηλεύουμε κατι.. Άπλα σαν παράδειγμα το έθεσα.. Σίγουρα οι Τούρκοι έχουν εξαθλιωθεί. Οτι ειναι ποιο φθηνά να πας στο εξωτερικό για διακοπές απο οτι στην χωρά σου. Όπως πχ και στην χωρα μας.. Για εμας που με μισθο 800-1000 ευρω ειναι αδύνατο να παμε διακοπές σε Ελληνικό νησι, έρχεται ο ξενος που παίρνει στην χωρα του 2.500-4.500 ευρω/μηνα και παει μια χαρά στα μερη μας.
bill999r Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε δολλάρια Θεωρείς ότι εδώ κάνουμε κάτι διαφορετικό; Η χώρα μας έχει γίνει τόπος παραθερισμού των ξένων... Μια ευρωπαϊκή Ταϊλάνδη.. Εμείς δίνουμε Γκόλντεν βίζα σε κάθε λαμόγιο κ κλέφτη που θέλει να πάρει ευρωπαϊκό διαβατήριο. Τι συγκρίνεις; Τουλάχιστον στην Τουρκία, παρά την υποτίμηση οι τιμές η οικονομία τους έφτασε μέσα σε 2 χρόνια στην 7 η θέση από την 9η που ήταν.
CorsarioJoao Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 12 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Να σου απαντησω. 1) Δεκαετία του 90 και μετα που ημουν εφηβος πήγαινα παντού το βραδυ, ποτε δεν ειχα προβλημα.. Πηγαινα φιλοππαπου και πλακα / θησείο αργα το βραδυ... Για πηγαινε τωρα (ειδικά στον λοφο του φιλοπαππου) 2) Σε πολλές παραθαλάσσιες πόλεις στα παραλια της Τουρκιάς. Τσεσμε, Κουσαντασι, Αλανια. Έχω ζήσει εκει για λιγο καιρο, πήγαινα σουπερμάρκετ με 15 ευρώ δικά μας, ψώνιζα 2 τσάντες γεμάτες τρόφιμα. 1 λιρα Τουρκιάς τώρα είναι στα 0.028ευρω. Με 100 ευρω εχεις 3568.24 λίρες. Αρχηγός εισαι εκεί.. Προφανώς υπάρχουν ολα αυτα και σε άλλες χωρες.. Δεν το συζητώ. Απλα σε κάποιες ειναι πολυ καλύτερα γιατί δεν ειναι (έστω τοσο) διεφθαρμένο το δημόσιο σύστημα και υπάρχουν νομοί και υποδομες στην χωρα που τηρούνται και εφαρμόζονται. Απαντας μονος σου σε αυτο. Αν ψάξεις εκει τοπικά θα βρεις φθηνα καταλύματα. Τι σε λιγο καιρο?. Ο καιρος αυτος εχει ερθει. Καθε χρονο και χειροτερα θα ειναι.. Τα λαμογια παντα θα μπορουν! 1. Σα να λεμε προ παγκοσμιοποίησης δηλαδή, με δραχμές χωρίς μετανάστες κλπ κλπ. Δεν νομίζω οτι για όλα αυτά μπορούμε να κατηγορήσουμε κάτι, πιο πολύ σαν φυσική εξέλιξη μου φαίνεται. 2. Η ζωή σαφώς και είναι φθηνότερη στην Τουρκία, διακοπές που κάνει φθηνότερα στην Τουρκία απ οτι στην Ελλάδα; Παραλία, φαγητό, διαμονή κλπ τα ίδια είναι αν όχι ακριβότερα.
Petros Electron Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, CorsarioJoao είπε Παραλία, φαγητό, διαμονή κλπ τα ίδια είναι αν όχι ακριβότερα. Σορρυ αλλα δεν συμφωνώ! Δούλευα 3 χρονιά για Τουρκική εταιρία τουρισμού, πηγα σε πολλα μερη εκει, και εχω άποψη! Ειναι πολυ φθηνοτερα απο εμας!. Λυπάμαι που το λεω αλλα ετσι ειναι! 3 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε 1. Σα να λεμε προ παγκοσμιοποίησης δηλαδή, με δραχμές χωρίς μετανάστες κλπ κλπ. Δεν νομίζω οτι για όλα αυτά μπορούμε να κατηγορήσουμε κάτι, πιο πολύ σαν φυσική εξέλιξη μου φαίνεται. Φυσική εξέλιξη δεν θα το έλεγα.. Παρακμή θα το ελεγα!
CorsarioJoao Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, Petros Electron είπε Σορρυ αλλα δεν συμφωνώ! Δούλευα 3 χρονιά για Τουρκική εταιρία τουρισμού, πηγα σε πολλα μερη εκει, και εχω άποψη! Ειναι πολυ φθηνοτερα απο εμας!. Λυπάμαι που το λεω αλλα ετσι ειναι! Φυσική εξέλιξη δεν θα το έλεγα.. Παρακμή θα το ελεγα! Ξαναλέω οτι για τη ζωή εκεί συμφωνώ. Ως κάτοικος νησιού όμως διαφωνώ για τη διαφορά στο κόστος για κάποιον που κάνει διακοπές. Δεν γίνεται να ζητάς να πάς στην Μύκονο και στη Σαντορίνη και να είναι το κόστος ίδιο με την Τουρκία. Υπάρχει μια διαφορά στη ζήτηση. Παρακμή σίγουρα, αλλά σε ποιά μεγάλη πόλη δεν υπάρχουν αυτά πλέον;
panagiotis1988 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 9/7/2024 στις 4:49 ΜΜ, Skandalf είπε Η Ερώτηση του τίτλου είναι προφανής : Αν ξέρατε πως θα είναι η κατάσταση στην Ελλαδα το 2024 , θα φεύγατε στα 24 σας από τη χώρα ; Και αν ναι , για ποιόν προορισμό ; Ευρώπη (Χώρα και γιατί) , ΗΠΑ , Αυστραλία ; Αν αποφασίζατε για χ, ψ, ω λόγους να μείνετε Ελλάδα , τι θα κάνατε διαφορετικό ; (Περισσότερες Σπουδές ; Αλλαγή Καριέρας ; ) Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη των ηλικιών 30-55 , για να κάνουμε ένα μικρό στατιστικό πείραμα... Εάν θες να δεις στατιστικά φτιάξε ένα ερωτηματολόγιο και ζήτα να το συμπληρώσουν άτομα του γκρουπ που σε ενδιαφέρει...απλά θες να ανοίξεις ένα τοπικ μόνο κ μόνο για να διαβάσεις γκρίνιες από άλλους...άσε που 4 σελίδες τώρα δεν έχεις γράψει τίποτα άλλο εκτός από το αρχικό σου μήνυμα... Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2024 από panagiotis1988
Petros Electron Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Ξαναλέω οτι για τη ζωή εκεί συμφωνώ. Ως κάτοικος νησιού όμως διαφωνώ για τη διαφορά στο κόστος για κάποιον που κάνει διακοπές. Δεν γίνεται να ζητάς να πάς στην Μύκονο και στη Σαντορίνη και να είναι το κόστος ίδιο με την Τουρκία. Υπάρχει μια διαφορά στη ζήτηση. Παρακμή σίγουρα, αλλά σε ποιά μεγάλη πόλη δεν υπάρχουν αυτά πλέον; Ποιο νησί είναι προσιτό πλέον?. Εγω πέρυσι στην Αίγινα (Αγ.Μαρινα) για 3 διανυκτερεύσεις εγω (μονος μου και 2 παιδια) με αμάξι έφυγαν κοντά στα 700-800 ευρώ. Για ποιο εξω που κοίταγα σε άλλα νησιά, πχ Πάρος, Μηλος, Ναξος κλπ (οικογενειακά νησιά) τα 800 ηταν μόνο για να φτάσω, οχι να μείνω! Επειδή δεν εχεις παει όμως στην Τουρκιά θα σου πω οτι τα παράλια τους ειναι πανέμορφα με ξενοδοχεία και παροχές που θα ζήλευε ο καθένας!. Πλην της Σαντορίνης που ειναι μοναδικο μερος σε ομορφια στον κοσμο, η Μύκονος για εμενα ειναι για τα μπαζα!. Σιγα αν θελω να βλεπω "ξεβρακωτες" βλεπω και απο το pc μου.. Δεν χρειάζεται να παω εκει! Οι μυκονιατες επίσης κακοι άνθρωποι!. Ελπιζω να μην εισαι απο εκει! 🫢 3 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε Εάν θες να δεις στατιστικά φτιάξε ένα ερωτηματολόγιο και ζήτα να το συμπληρώσουν άτομα του γκρουπ που σε ενδιαφέρει...απλά θες να ανοίξεις ένα τοπικ μόνο κ μόνο για να διαβάσεις γκρίνιες από άλλους και άμα είναι να γκρινιάξεις και εσύ... Forum ειναι, δημοσιά η συζήτηση και ο καθενας θα μπει και θα πει την αποψη του. no problem Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2024 από Petros Electron
Προτεινόμενες αναρτήσεις