Cal_Gul Δημοσ. 9 Ιουλίου Share Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Σκοπεύω να κάνω ενα ταξί εντος ευρωπαικής ΕΕ για μερικές μέρες και σκοπευω να ενοικιάσω αυτοκίνητο αλλα έχω χαθεί ανάμεσα στις επιλογές. Μπορει κάποιος να προσφέρει συμβουλες; Τι να προσέξω; Εχω κοιτάξει για Hertz αλλα ειναι ακριβή, απο τις υπολιπες γνωστές Thrifty kai Europcar. Αξίζει η μικτη ασφάλεια; Η να παω στην βασική; Στην Thrifty η μικτή ασφάλεια ειναι 200 ευρω παραπάνω. ΘΑ πάρω ενα μικρό αμάξι , χαμηλων κυβικων. Εχει κανεις κάποια εμπειρία απο αυτά; Επίσης βρήκα χαμηλότερες τιμές για τις ίδιες εταιρίες μεσω 3d party sites οπως το rentcars kai to holidaycars για παραδειγμα. Ειναι κάποια παγίδα αυτά; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από Cal_Gul Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 9 Ιουλίου Share Δημοσ. 9 Ιουλίου Thrifty και europcar είναι οκ. Μια από τις πρώτες φορές που νοίκιασα αυτοκίνητο στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Πορτογαλία, πλήρωσα πλήρη ασφάλεια. Ευτυχώς που το έκανα γιατί ένα πρωί βρήκα ραγισμένο το παρμπρίζ παρόλο που είχα παρκάρει σε κλειστό πάρκινγκ. Το παρέδωσα δυο ημέρες μετά και έφυγα, ούτε καν κοίταξα πίσω. Από τότε πληρώνω φουλ κάλυψη. Έχω κλείσει αρκετές φορές μέσω rentalcars, χωρίς πρόβλημα. Η πλήρης εγγύηση μέσω αυτών δεν είναι ίδια με την εγγύηση της εταιρείας ενοικίασης, καθώς σε περίπτωση ζημιάς πληρώνεις κανονικά την απαλλαγή σου και στη συνέχεια υποβάλλεις αίτημα επιστροφής στην rentalcars. Είναι συνήθως λίγο φθηνότερη σε σχέση με την εγγύηση της εταιρείας ενοικίασης. Όταν νοικιάζεις να έχεις μαζί σου πιστωτική κάρτα, όχι χρεωστική. Εκεί δεσμεύουν ένα ποσό για την εγγύηση το οποίο αποδεσμεύεται μετά, στη χρεωστική θα το πληρώσεις και θα περιμένεις επιστροφή. Τα μικρά αυτοκίνητα είναι οκ σε γενικές γραμμές, εξαρτάται βέβαια και που θες να κινηθείς. Ιταλία πχ είναι καλύτερα με μικρό αυτοκίνητο, στις γερμανικές autobahn καλύτερα να έχεις κάτι μεγαλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Burgos Δημοσ. 9 Ιουλίου Share Δημοσ. 9 Ιουλίου Μικτή έχουν όλα αλλά αλλάζει το ποσό της απαλλαγής. Προσωπικά πάντα κλείνω με μηδενική απαλλαγή για να είμαι σίγουρος. Αν πας προς Γερμανία, Αυστρία κλπ, πάρε μεγάλο αυτοκίνητο. Αν κλείσεις αρκετά νωρίτερα οι τιμές είναι αστείες. Έχω νοικιάσει Tesla Μ3 55€ με μηδενική απαλλαγή στη Φρανκφούρτη και Μ850 με 100€ και μηδενική απαλλαγή στο Βερολίνο. Βέβαια η Μ ήταν upgrade από Α4 Cabrio γιατί απλά έτυχε να πέσω αργά το βράδυ σε ορεξάτο υπάλληλο και μου την πρόσφερε με 20€ plus σε σχέση με τα 80 που είχα κλείσει το Audi. Εκεί έπιασε τόπο και η μηδενική απαλλαγή γιατί έγδαρα τη κουκούλα σε χαμηλό πάρκινγκ. Θα έτσουζε σίγουρα πολύ αν έπρεπε να πληρώσω τη ζημιά! Γενικά απέφυγε Avis και σε κάποιες περιπτώσεις Hertz γιατί είναι αρκετά πιο ακριβές συνήθως. Στη Sixt έχω βρει τις καλύτερες ευκαιρίες. Το Rentalcars είναι legit, αν και οι τιμές δε διαφέρουν πολύ αλλά έχει πιο φθηνή πλήρη ασφάλεια που λειτουργεί όπως έγραψε ο doctorkostis. Η πλήρης ασφάλεια όμως δεν μπαίνει παντού. Πχ στη Budget μέσω rentalcars δεν μπορείς να βάλεις. Σε Sixt, Hertz έχω βάλει αλλά δε μου χρειάστηκε ευτυχώς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 17 hours ago, Cal_Gul said: Σκοπεύω να κάνω ενα ταξί εντος ευρωπαικής ΕΕ για μερικές μέρες και σκοπευω να ενοικιάσω αυτοκίνητο αλλα έχω χαθεί ανάμεσα στις επιλογές. Μπορει κάποιος να προσφέρει συμβουλες; Τι να προσέξω; Εχω κοιτάξει για Hertz αλλα ειναι ακριβή, απο τις υπολιπες γνωστές Thrifty kai Europcar. Αξίζει η μικτη ασφάλεια; Η να παω στην βασική; Στην Thrifty η μικτή ασφάλεια ειναι 200 ευρω παραπάνω. ΘΑ πάρω ενα μικρό αμάξι , χαμηλων κυβικων. Εχει κανεις κάποια εμπειρία απο αυτά; Επίσης βρήκα χαμηλότερες τιμές για τις ίδιες εταιρίες μεσω 3d party sites οπως το rentcars kai to holidaycars για παραδειγμα. Ειναι κάποια παγίδα αυτά; Ευχαριστώ. ποια χωρα; ειναι επτασφραγιστο μυστικό; Η sixt για παραδειγμα εχει καλες τιμες και υπηρεσιες στη Γερμανια ενω η europcar γαλλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalmik Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Μεικτή με πολύ χαμηλή απαλλαγή π.χ. το πολύ 100-200 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik2go Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Δεν έχω πολλές εμπειρίες απο ενοικιάσεις, αλλά μια φορά που χρειάστηκε για Ιταλία, έκλεισα στην Europcar ένα Dacia Sandero για αστείο ποσό (αν θυμαμαι ηταν ~30€ για 2 μέρες) με απεριόριστα χλμ αλλά χωρις τις έξτρα παροχές όπως ασφάλειες κτλ... Στα + βάζω οτι δεν ήταν απαραίτητη η χρήση πιστωτικής - δεσμεύτηκε ένα ποσό από τη χρεωστική (δεν θυμαμαι πόσο ακριβώς ήταν, αλλά θυμάμαι πως ήταν αρκετά μικρότερο απο αυτό που ζητούσαν κάποιες άλλες εταιρείες) αλλά δεν υπήρξε κανένα θέμα καθώς επιστράφηκε μετά από κάποιες μέρες όπως ακριβώς έλεγε το συμβόλαιο. Πήρα το αμάξι από το αεροδρόμιο στο Μιλάνο που έχει 24ωρη παράδοση και παραλαβή και επειδή η παράδοση ήταν κατά τις 5:00 το πρωί (μιας και πετούσα στις 6) είχα ένα άγχος επειδή δεν θα ήταν κανείς να το τσεκάρει για ζημιές κτλ (απλά το παρκάρεις και ρίχνεις τα κλειδιά σε ένα κουτάκι)... Είχα βγάλει φωτογραφίες από κάποιες χαζογρατζουνιές που είχε όταν το παρέλαβα για να είμαι κάπως καλυμμένος οτι δε θα μου πουν τίποτα χαζομάρες του στυλ οτι τις έκανα εγώ, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα και ποτέ δεν μου ζητήθηκε τίποτα.. Γενικά πολύ ικανοποιημένος με την όλη φάση, ενώ στην αρχή το φοβόμουν! Επεξ/σία 9 Αυγούστου από nik2go Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Barbattilas Δημοσ. 11 Αυγούστου Share Δημοσ. 11 Αυγούστου Πολύ προσοχή με τους όρους ενοικίασης ιδίως αν απαιτούν πιστωτική κι όχι χρεωστική και ακόμη χειρότερα αν έχετε χαμηλό όριο συναλλαγών και πάτε σε low cost διακοπές. Ιδίως στις μικρές και τοπικές εταιρείες μπορεί να απαιτήσουν αναγκαστική έξτρα ασφάλεια ή μη παράδοση του οχήματος. Στις μεγάλες εταιρείες δεν κάνουν απαραίτητα μαιμουδιές αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν εκείο που θα πας είναι η μαμά εταιρεία ή κάποιο franchise που έχει νοοτροπία "ότι αρπάξουμε". Επίσης κάρτες όπως revolut, wise και λοιπές από e-banks δεν είναι παντού αποδεκτές ακόμη κι ως debit. Αν έχετε ασφάλεια από ονλάιν πρακτορεία δεν θα σας καλύψει τις ζημιές άμεσα. Πρέπει να δώσετε υποχρεωτικά την εγγύηση που μπορεί να είναι 500, 700, 1000€. Συνήθως την δέχονται μόνο μέσω πιστωτικής. Οι χρεωστικές κατά πρώτον έχουν υψηλότερες προμήθειες αν σας τις χρεώσουν και επιστρέψουν κατά δεύτερον αν σας μπλοκάρουν το ποσό μπορεί να κάνει από 1 βδομάδα μέχρι και 3 μήνες να επιστραφεί ανάλογα τον συνδυασμό εξοπλισμού της εταιρείας, της τράπεζας που κάνει την δέσμευση και την τράπεζας που ανήκει η debit κάρτα. Οι προμήθειες βαραίνουν την εταιρεία αλλά ίσως και τον ενοικιαστή αν είναι σε άλλο νόμισμα. Αν η τράπεζα κρατάει % ποσοστό επί της "αγοράς" για την εγγύηση και της επιστροφής, κλάφτα χαράλαμπε. Μπορεί να φύγουν 5-10-20-30 ευρώ στον βρόντο. Αν προκύψει ζημία σας χρεώνουν συνήθως φουσκωμένο κόστος με βασικό σκεπτικό ότι το αμάξι δεν μπορεί να νοικιαστεί για κάποιες μέρες. Αν είναι σε περίεργο σημείο, βλέπε μασπιέ, τζάμια, οροφή, κάτω μέρος μπορεί να ξεπεράσει το κόστος το ποσό απαλλαγής γιατί συνήθως αυτα τα εξαιρούν. Αν έχετε ασφάλεια από πρακτορεία πληρώνετε κανονικά την ζημία και μετά πρέπει με την χαρτούρα να δικεκδικήσετε τα χρήματα σας πίσω από την online εταιρεία που την αγοράσατε. Θέλει κάποιες βδομάδες. Το νου σας σας σε review όχι της εταιρείας απλά αλλά κυρίως των γραφείων που θα νοικιάσετε. Η εμπειρία μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από χώρα σε χώρα ακόμη κι από γραφείο σε γραφείο της ίδιας εταιρείας στην ίδια χώρα. Προσοχή και στα ηλικιακά όρια , όλες χρεώνουν ή δεν δίνουν καθόλου αμάξι από μία ηλικία και κάτω και μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως. Βασικά κάτω των 21 αν όχι 23 δύσκολα νοικιάζουν και με προσαυξήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα