Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια νομοθεσία που αναφέρει ποιος είναι ο νόμιμος κάτοχος μετά την ολοκλήρωση ενός Μεταπτυχιακού προγράμματος, ο φοιτητής ή το ίδιο το Πανεπιστήμιο ?

Είχα ολοκληρώσει ένα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Μαθηματικό της Σάμου, δεν έλαβα ΠΟΤΕ το ΠΤΥΧΙΟ στα χέρια μου. Τους το ζήτησα γιατί μέχρι χθες για εμένα ήταν πρωτάκουστο και μου είπαν ότι το Πρωτότυπο το κρατάνε αυτοί στα αρχεία τους και μου έστειλαν ένα pdf χωρίς σφραγίδες, χωρίς χειρόγραφες υπογραφές που έχει ως τίτλο "Αντίγραφο πτυχίου " . Έχουν γενικά άρνηση να στο μου στείλουν το πρωτότυπο. 

Αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει και που κάποια νομοθεσία σχετικά με το θέμα, θα εκτιμούσα αν με ενημέρωνε. Είμαι στη διαδικασία μετάφρασης για εξωτερικό και μου ζητάνε το πρωτότυπο έγγραφο, αλλά όπως καταλαβαίνεται δεν το έχω. 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Spok86 είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια νομοθεσία που αναφέρει ποιος είναι ο νόμιμος κάτοχος μετά την ολοκλήρωση ενός Μεταπτυχιακού προγράμματος, ο φοιτητής ή το ίδιο το Πανεπιστήμιο ?

Είχα ολοκληρώσει ένα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Μαθηματικό της Σάμου, δεν έλαβα ΠΟΤΕ το ΠΤΥΧΙΟ στα χέρια μου. Τους το ζήτησα γιατί μέχρι χθες για εμένα ήταν πρωτάκουστο και μου είπαν ότι το Πρωτότυπο το κρατάνε αυτοί στα αρχεία τους και μου έστειλαν ένα pdf χωρίς σφραγίδες, χωρίς χειρόγραφες υπογραφές που έχει ως τίτλο "Αντίγραφο πτυχίου " . Έχουν γενικά άρνηση να στο μου στείλουν το πρωτότυπο. 

Αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει και που κάποια νομοθεσία σχετικά με το θέμα, θα εκτιμούσα αν με ενημέρωνε. Είμαι στη διαδικασία μετάφρασης για εξωτερικό και μου ζητάνε το πρωτότυπο έγγραφο, αλλά όπως καταλαβαίνεται δεν το έχω. 

Tο πρωτότυπο πτυχίο με τις υπογραφές βρίσκεται πάντα στο αρχείο της γραμματείας και στους ενδιαφερόμενους χορηγείται αντίγραφο πτυχίου. Πλέον τα αντίγραφα τίτλων πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών των Α.Ε.Ι. εκδίδονται ηλεκτρονικά.  https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/kya-155247-2022.html  Και εδώ θα διαβάσεις πώς γίνεται η επιβεβαίωση της γνησιότητας του αντιγράφου.  https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/431078_ilektronika-antigrafa-titlon-spoydon-poia-panepistimia-dinoyn

Μόνο την έκδοση των τίτλων σπουδών σου σε περγαμηνή, μπορείς να αιτηθείς καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο, αν σ΄ενδιαφέρει.

Επεξ/σία από Sibyl
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Spok86 είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Το pdf που σου έδωσαν δεν έχει έστω ψηφιακή υπογραφή; Σε εμένα υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης αντίγραφου μεταπτυχιακού διπλώματος είτε σε χαρτί με σφραγίδα και υπογραφή, είτε σε pdf με ψηφιακή υπογραφή.

Επεξ/σία από SciManiac
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SciManiac είπε

Το pdf που σου έδωσαν δεν έχει έστω ψηφιακή υπογραφή; Σε εμένα υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης αντίγραφου μεταπτυχιακού διπλώματος είτε σε χαρτί με σφραγίδα και υπογραφή, είτε σε pdf με ψηφιακή υπογραφή.

Το έγχαρτο αντίγραφο, έχει σφραγίδα και υπογραφή από την προϊσταμένη της γραμματείας της σχολής.

Η ηλεκτρονική έκδοσή τους είναι απλή. https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/panepistemia-kai-phoitese/ediplomata

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/7/2024 στις 12:04 ΠΜ, Sibyl είπε

Το έγχαρτο αντίγραφο, έχει σφραγίδα και υπογραφή από την προϊσταμένη της γραμματείας της σχολής.

Η ηλεκτρονική έκδοσή τους είναι απλή. https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/panepistemia-kai-phoitese/ediplomata

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση μέσα απο το gov.gr δεν υπάρχει κάνενα καταχωρημένο έγγραφο και είχα προσπαθήσει και πριν λίγες μέρες και σήμερα. 

Την περγαμηνή την έχω λάβει. 

Στις 9/7/2024 στις 6:52 ΜΜ, SciManiac είπε

Θέλεις να μου αναφέρεις το πρώτο που μπορείς να το εκδόσης το αντίγραφο μεταπτυχιακού σε χαρτί με σφραγίδα και υπογραφή ?Σ ευχαριστώ πολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Spok86 είπε

Θέλεις να μου αναφέρεις το πρώτο που μπορείς να το εκδόσης το αντίγραφο μεταπτυχιακού σε χαρτί με σφραγίδα και υπογραφή ?Σ ευχαριστώ πολύ

Στην δική μου περίπτωση (ΑΠΘ) απευθύνθηκα στη γραμματεία του τμήματος και όταν κατέθεσα αίτηση χορήγησης του αντίγραφου έπρεπε να διευκρινίσω αν το θέλω σε χαρτί με υπογραφή και σφραγίδα ή pdf με ψηφιακή υπογραφή. Είναι ουσιαστικά το ίδιο χαρτί που δίνει απευθείας η γραμματεία. Σε άλλες σχολές/τμήματα/πανεπιστήμια μπορεί να είναι διαφορετικά, πχ δίνουν μόνο τα χαρτιά με τις χειρόγραφες υπογραφές.

Να αναφέρω εδώ ότι ούτε σε εμένα εμφανίζονται τα πτυχία στο gov. Πιθανότατα είναι θέμα των σχολών (οι γραμματείες δεν έχουν περάσει τα στοιχεία;) ενώ σε φίλο μου από άλλη σχολή εμφανίζονται όλα κανονικά.

Επεξ/σία από SciManiac
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, αλλά από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο δεν μου το έδωσα ούτε καν σαν επιλογή όταν τους ρώτησα. 

Το αστείο είναι ότι υπάρχει απόφοιτη από το ίδιο μεταπτυχιακό με εμένα, εκεί γνωριστήκαμε, και όπως υποστήριξε σε εμένα της έδωσαν κανονικά σε χαρτί το πτυχίο με σφραγίδες και υπογραφές. 

όπως και να έχει δεν σκοπεύω να ξανά συνεργαστώ με το Μαθηματικό της Σάμου ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...