Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ψηφιστηκε προσφατα νομος που υποχρεωνει τις τραπεζες να σου επιστρεψουν τα χρηματα σε περιπτωση απατης;

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gbras είπε

Δεν ψηφιστηκε προσφατα νομος που υποχρεωνει τις τραπεζες να σου επιστρεψουν τα χρηματα σε περιπτωση απατης;

Απάτη χωρίς δικαστική απόφαση πως θα τεκμηριώσεις?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Newlife33 είπε

έλαβα μήνυμα από έναν γνωστό μου

Το προφανές: μίλας με τον άνθρωπο πρώτα. Αλλά επίσης μπορείς να έχεις αποθηκευμένα τα IBAN των προσώπων που συναλλάσσεσαι συχνά στο ebanking. Και fake μήνυμα να λάβεις (που κανονικά δε θα έπρεπε να την πατήσεις) θα το στείλεις σε δικό σου παραλήπτη που θα είναι συνεννοήσιμος για επιστροφή.

Εγώ τώρα θα κάνω και μια ερώτηση: o φίλος έστειλε το έμβασμα στον απατεώνα. Όμως όνομα παραλήπτη δε συμπλήρωσε? Αν συμπλήρωσε το όνομα του γνωστού του δε θα έπρεπε να μπλοκαριστεί η συναλλαγή? Γνωρίζω ότι παλαιότερα στα διατραπεζικά εμβάσματα ελληνικών τραπεζών όπου δεν εμφανίζονταν αυτόματα τα στοιχεία παραλήπτη, συμπλήρωνες το όνομα και οι συναλλαγές δεν κόβονταν και ας ήταν ανακριβές. Το ίδιο ισχύει και με τράπεζες εξωτερικού?

Επεξ/σία από Engimek
  • Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Engimek είπε

Το προφανές: μίλας με τον άνθρωπο πρώτα. Αλλά επίσης μπορείς να έχεις αποθηκευμένα τα IBAN των προσώπων που συναλλάσσεσαι συχνά στο ebanking. Και fake μήνυμα να λάβεις (που κανονικά δε θα έπρεπε να την πατήσεις) θα το στείλεις σε δικό σου παραλήπτη που θα είναι συνεννοήσιμος για επιστροφή.

Εγώ τώρα θα κάνω και μια ερώτηση: o φίλος έστειλε το έμβασμα στον απατεώνα. Όμως όνομα παραλήπτη δε συμπλήρωσε? Αν συμπλήρωσε το όνομα του γνωστού του δε θα έπρεπε να μπλοκαριστεί η συναλλαγή? Γνωρίζω ότι παλαιότερα στα διατραπεζικά εμβάσματα ελληνικών τραπεζών όπου δεν εμφανίζονταν αυτόματα τα στοιχεία παραλήπτη, συμπλήρωνες το όνομα και οι συναλλαγές δεν κόβονταν και ας ήταν ανακριβές. Το ίδιο ισχύει και με τράπεζες εξωτερικού?

Τώρα που έστειλα κάτι λεφτά από Πειραιώς σε εθνική έβαλα iban και μου έβγαλε όνομα δικαιούχου με αστεράκια (έδειχνε μόνο 1-2 γραβάτα αρχή και τέλος) και μου ζήτησε να συμπληρώσω κάτι

Πλέον με το iris δεν βλέπω νόημα για απλά εμβάσματα πόσο μάλλον σε γνωστούς

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, gbras είπε

Μόνο αν κάνεις ασφαλιστικη κάλυψη. Στοιχίζει 50€ το χρόνο 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Mεγάλη ευκολία! Αμεσα, δωρεάν έως 500€ και χωρίς κόπο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε

Τώρα που έστειλα κάτι λεφτά από Πειραιώς σε εθνική έβαλα iban και μου έβγαλε όνομα δικαιούχου με αστεράκια

Ναι αυτό το σύστημα έχει εφαρμοστεί το τελευταία 1-2 χρόνια αν θυμάμαι σωστά. Υπάρχει ήδη το framework λόγω του iris φαντάζομαι και εφαρμόζεται μόνο σε τράπεζες του εσωτερικού. Παλιότερα βάζαμε εμείς το όνομα - και σε εμβάσματα εξωτερικού ακόμα εμείς το βάζουμε. Γι αυτό και η παραπάνω ερώτηση... (κανονικά θα έπρεπε να είχε μπλοκαριστεί το έμβασμα του θύματος λόγω λάθος ονόματος)

8 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Εννοείται και αυτό κάνουμε οι περισσότεροι (ελπίζω). Τώρα απλά ο φίλος έπεσε στο τρυπάκι του scam και έκανε ό,τι του έλεγε ο άλλος.

Δημοσ.
48 minutes ago, gbras said:

Θα ήθελα να δω αυτό το νόμο.

Αλλά όπως το λες δεν έχει νόημα. Είμαι εγώ χαζός και στέλνω €5000 όπου να'ναι . Και ειδικά εξωτερικό. Δηλαδή γιατί μετά μια άσχετη εταιρεία (που απλώς ακολούθησε τις εντολές μου) να "φάει τη ζημιά"; Αν έφταιγε η τράπεζα κάπου, μέσα, να πληρώσει τη ζημιά , αλλά αν έκανα εγώ την πατάτα γιατί να την πληρώσει;

Δημοσ.

Είχα αγοράσει εισιτήρια αγώνων από μια σελίδα , τα εισιτήρια δεν τα παρέλαβα ποτέ, έπειτα από αίτημα αμφισβήτησης μου έγινε επιστροφή ολοκλήρου του ποσού μετά από δύο μήνες.

• Haha 1
Δημοσ.
11 minutes ago, dionisis1925 said:

Είχα αγοράσει εισιτήρια αγώνων από μια σελίδα , τα εισιτήρια δεν τα παρέλαβα ποτέ, έπειτα από αίτημα αμφισβήτησης μου έγινε επιστροφή ολοκλήρου του ποσού μετά από δύο μήνες.

Τελείως διαφορετική περίπτωση. Άλλο αγορά με κάρτα και άλλο έμβασμα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

Τώρα που έστειλα κάτι λεφτά από Πειραιώς σε εθνική έβαλα iban και μου έβγαλε όνομα δικαιούχου με αστεράκια (έδειχνε μόνο 1-2 γραβάτα αρχή και τέλος) και μου ζήτησε να συμπληρώσω κάτι

Σε ρεβολουτ τα έστειλε.Οπότε μπορεί να μην βγάζει το ονομα .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Σε ρεβολουτ τα έστειλε.Οπότε μπορεί να μην βγάζει το ονομα .

Δεν γνωριζω για revolut, αλλα μεταξυ τραπεζων οταν στελνεις εμβασμα συμπληρωνεις και το ονομα. Πρακτικα δεν ξερω αν το συστημα ελεγχει το ονομα και προχωραει την συναλλαγη αν αντιστοιχει στο ονομα του iban. Οποτε μαλλον για αυτο ανεφεραν το ολο "ονομα". Revolut κανω μονο top up

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Mεγάλη ευκολία! Αμεσα, δωρεάν έως 500€ και χωρίς κόπο.

Αν τι λες ειρωνικά δεν καταλαβαίνω γιατί

Αν είναι γνωστός 1ον έχεις το κινητό του άρα δε παίζει να τα στείλεις λάθος, αν ο "γνωστός" σου δώσει άσχετο νούμερο από αυτό που έχεις και εσύ τα στείλεις χωρίς ερωτήσεις(τύπου καλά πότε άλλαξες νούμερο κτλ) τότε συγνώμη είσαι από τα θύματα που θα έπεφτες θύμα και στο τηλέφωνο να σε πάρουν, ότι τράκαρε ο γιος /κόρη σου και θα έδινες λεφτά αέρα πατέρα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Αν τι λες ειρωνικά δεν καταλαβαίνω γιατί

Αν είναι γνωστός 1ον έχεις το κινητό του άρα δε παίζει να τα στείλεις λάθος, αν ο "γνωστός" σου δώσει άσχετο νούμερο από αυτό που έχεις και εσύ τα στείλεις χωρίς ερωτήσεις(τύπου καλά πότε άλλαξες νούμερο κτλ) τότε συγνώμη είσαι από τα θύματα που θα έπεφτες θύμα και στο τηλέφωνο να σε πάρουν, ότι τράκαρε ο γιος /κόρη σου και θα έδινες λεφτά αέρα πατέρα

E? Σοβαρά το λέω και το χρησιμοποιώ συνεχώς. Που είδες την ειρωνεία???

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, panostza είπε

Θα ήθελα να δω αυτό το νόμο.

Αλλά όπως το λες δεν έχει νόημα. Είμαι εγώ χαζός και στέλνω €5000 όπου να'ναι . Και ειδικά εξωτερικό. Δηλαδή γιατί μετά μια άσχετη εταιρεία (που απλώς ακολούθησε τις εντολές μου) να "φάει τη ζημιά"; Αν έφταιγε η τράπεζα κάπου, μέσα, να πληρώσει τη ζημιά , αλλά αν έκανα εγώ την πατάτα γιατί να την πληρώσει;

Υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης με 50€ το χρόνο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...