Αβραάμ Λίνκολν Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, Είπα να γράψω το θέμα και στο φόρουμ μήπως μάθω κάτι παραπάνω για το θέμα μου. Πρόσφατα έπεσα θύμα απάτης από έναν άνθρωπο ο οποίος πουλούσε ένα αμάξι το car.gr Με τα πολλά και τα λίγα του έστειλα ως προκαταβολή κάποια χρήματα και την ίδια μέρα κιόλας βρισκόμουν στην αστυνομία και στα τηλέφωνα με την τράπεζα για ακύρωση του εμβάσματος. Έκανα αίτηση ακύρωσης εμβάσματος και περίπου 1 μήνα τώρα δεν έχω λάβει νέα. Η αστυνομία το μόνο που μου είχε πει είναι αν θέλω να κάνω μήνυση στον κάτοχο του λογαρισαμού που έβαλα τα λεφτά. Γνωρίζεται κάτι παραπάνω σχετικά με το τι μπορώ να κάνω ή να θεωρήσω δεδομένο πως έχασα χρήματα; 1
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 7 λεπτά πριν, Αβραάμ Λίνκολν είπε Καλησπέρα σε όλους, Είπα να γράψω το θέμα και στο φόρουμ μήπως μάθω κάτι παραπάνω για το θέμα μου. Πρόσφατα έπεσα θύμα απάτης από έναν άνθρωπο ο οποίος πουλούσε ένα αμάξι το car.gr Με τα πολλά και τα λίγα του έστειλα ως προκαταβολή κάποια χρήματα και την ίδια μέρα κιόλας βρισκόμουν στην αστυνομία και στα τηλέφωνα με την τράπεζα για ακύρωση του εμβάσματος. Έκανα αίτηση ακύρωσης εμβάσματος και περίπου 1 μήνα τώρα δεν έχω λάβει νέα. Η αστυνομία το μόνο που μου είχε πει είναι αν θέλω να κάνω μήνυση στον κάτοχο του λογαρισαμού που έβαλα τα λεφτά. Γνωρίζεται κάτι παραπάνω σχετικά με το τι μπορώ να κάνω ή να θεωρήσω δεδομένο πως έχασα χρήματα; H τράπεζα τι σου λέει;Εγώ πάντως θα έκανα μήνυση στο δικαιούχο του λογαριασμού.
Αβραάμ Λίνκολν Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Η τράπεζα μου είπε οτι θα με ενημερώσει σχετικά με το αίτημα της ακύρωσης του εμβάσματος όταν ολοκληρωθεί. Τίποτα παραπάνω
APapsda Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 καλα να παθεις.2024 δεν επιτρέπεται να στελνεις λεφτα ετσι. 2 5
vagos789 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Οι μηνυσεις,οι δικηγοροι ολα αυτα ειναι τρεξιμο και χρημα Οποτε το ερωτημα ειναι ποσα εδωσες,αν εστειλες 500€, μην ασχοληθεις αλλο,περιμενε την τραπεζα τι θα πει Αν εστειλες 5.000 ειναι αλλιως 1
Newlife33 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Καλημέρα, Πριν λίγες μέρες έλαβα μήνυμα από έναν γνωστό μου ότι χρειάζεται 580 Ευρώ. Εγω εκείνη την στιγμή δεν λειτούργησε η σκέψη μου και τα έστειλα μέσω SEPA δηλαδή απευθείας σε λογαριασμό revolut. Μετά από ένα τέταρτο αντιλήφθηκα το λάθος και έκανα άμεση ακύρωση του εμβάσματος. Μίλησα με την εθνική τράπεζα και μου είπε ότι η ακύρωση του εμβάσματος είναι σε πρόοδο και θα ενημερωθώ άμα θα μου επιστραφούν τα χρήματα. Έκανα καταγγελία μέσω gov.gr Είχε κάποιος ίδια περίπτωση; Μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω ; 4
takoulou Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 14 λεπτά πριν, Newlife33 είπε Καλημέρα, Πριν λίγες μέρες έλαβα μήνυμα από έναν γνωστό μου ότι χρειάζεται 580 Ευρώ. Εγω εκείνη την στιγμή δεν λειτούργησε η σκέψη μου και τα έστειλα μέσω SEPA δηλαδή απευθείας σε λογαριασμό revolut. Μετά από ένα τέταρτο αντιλήφθηκα το λάθος και έκανα άμεση ακύρωση του εμβάσματος. Μίλησα με την εθνική τράπεζα και μου είπε ότι η ακύρωση του εμβάσματος είναι σε πρόοδο και θα ενημερωθώ άμα θα μου επιστραφούν τα χρήματα. Έκανα καταγγελία μέσω gov.gr Είχε κάποιος ίδια περίπτωση; Μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω ; Καλημερα... Τι γνωστος σου δηλαδη;
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 30 λεπτά πριν, Newlife33 είπε Καλημέρα, Πριν λίγες μέρες έλαβα μήνυμα από έναν γνωστό μου ότι χρειάζεται 580 Ευρώ. Εγω εκείνη την στιγμή δεν λειτούργησε η σκέψη μου και τα έστειλα μέσω SEPA δηλαδή απευθείας σε λογαριασμό revolut. Μετά από ένα τέταρτο αντιλήφθηκα το λάθος και έκανα άμεση ακύρωση του εμβάσματος. Μίλησα με την εθνική τράπεζα και μου είπε ότι η ακύρωση του εμβάσματος είναι σε πρόοδο και θα ενημερωθώ άμα θα μου επιστραφούν τα χρήματα. Έκανα καταγγελία μέσω gov.gr Είχε κάποιος ίδια περίπτωση; Μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω ; Να μην είσαι τόσο αθώος.Ωστε να μην την ξαναπατήσεις σαν αγράμματος. 1
tutuyo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Τι παραπάνω να κάνεις Άμα είσαι τυχερός το έμβασμα θα κοπεί και δεν εκτελεστεί. Αλλιώς γεια σας
Newlife33 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, takoulou είπε Καλημερα... Τι γνωστος σου δηλαδη; Ένα κοντινός συγγενής που αρκετές φορές έχουμε κάνει συναλλαγές μεταξύ μας 4 ώρες πριν, tutuyo είπε Τι παραπάνω να κάνεις Άμα είσαι τυχερός το έμβασμα θα κοπεί και δεν εκτελεστεί. Αλλιώς γεια σας Υπάρχει χρονικό όριο που χρειάζεται για να κοπεί το έμβασμα; Δηλαδή θα με ενημερώσει η τράπεζα σε κάθε περίπτωση αν θα επιστραφούν τα λεφτά η χάθηκαν ; 1
sleepychris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Και αντί να τον παρεις ενα τηλεφωνο πρωτα, εστειλες χρηματα στα τυφλα. Συγγνωμη κιολας, αλλα καλα να παθεις. 3
panostza Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 1 hour ago, Newlife33 said: Ένα κοντινός συγγενής που αρκετές φορές έχουμε κάνει συναλλαγές μεταξύ μας Υπάρχει χρονικό όριο που χρειάζεται για να κοπεί το έμβασμα; Δηλαδή θα με ενημερώσει η τράπεζα σε κάθε περίπτωση αν θα επιστραφούν τα λεφτά η χάθηκαν ; Εάν το έμβασμα βρίσκεται στην τράπεζά σου κόβεται και επιστρέφεται (μείον έξοδα κτλ). Εάν το έμβασμα πήγε στην άλλη τράπεζα καληνύχτα. Πρέπει να συναινέσει ο δικαιούχος του άλλου λογαριασμού. Για να μπλοκάρεις τα λεφτά να μην τα πάρει (αν δεν τα πήρε το ίδιο δευτερόλεπτο) χρειάζεται εισαγγελική παραγγελία. Αφού λοιπόν τα έστειλες revolut εισαγγελική παραγγελία ξέχασέ την, άλλη χώρα, νομίζω μόνο για τεράστια ποσά απάτης (κακουργηματικού χαρακτήρα) και αν ασχοληθούν. Υπάρχει ένας συνδυασμός πότε το έκανες και με ποιο τρόπο το έμβασμα καθώς και πότε ακριβώς έγινε το αίτημα ακύρωσης για να ξέρει κανείς αν υπάρχουν πιθανότητες να το προλάβεις. Πάντως συνήθως η επιστροφή γίνεται λίγες ώρες μετά αν το προλάβουν. Αν αργούν, μάλλον στείλανε από ΕΤΕ μήνυμα στην άλλη τράπεζα (revolut) για την τύχη αλλά τα SEPA εκτελούνται αυτόματα, άρα δεν θα προλάβανε τα χρήματα πριν μπουν στο λογαριασμό. Τζάμπα το €20 τα έξοδα δλδ. Τουτέστιν 90% αποχαιρετάς τα χρήματά σου δυστυχώς.
dtk-386 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, Newlife33 είπε Πριν λίγες μέρες έλαβα μήνυμα από έναν γνωστό μου ότι χρειάζεται 580 Ευρώ. μήπως να ψαχτείς γενικότερα πως έλαβες αυτό το μήνυμα? 9 λεπτά πριν, panostza είπε Τουτέστιν 90% αποχαιρετάς τα χρήματά σου δυστυχώς. 3
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Μία σημείωση ότι και μυνηση στο δικαιούχο να κάνετε πολύ πιθανό της περισσότερες φορές δεν θα βγάλετε άκρη Η κομπίνα που παίζουν 1 πουλάνε οτιδήποτε, τους στέλνετε εσείς μυνημα, παράλληλα αυτοί προσπαθούν να αγοράσουν από κάποιον 3ο κάτι άλλο αξίας πχ 500 ευρώ, μόλις κανονίσουν περνούν λογαριασμό από το 3ο, και σου λένε αν θες να σου κρατήσω το προϊόν θέλω 500 ευρώ προκαταβολή και σου δίνουν το λογαριασμό του 3ου 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα