godfather0991 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, hexenlord said: Εσυ μιλας γενικα ή απο προσωπικης αποψης και προσφατης εμπειριας? Σε μπερδευω με καποιον ή δεν εισαι που ανοιγεις κολλεκτορ εντισονς καθε 2η βδομαδα? Καπου με μπερδεψες δηλαδης καταλαβες, τι οχι αφου? Τι σχέση έχει αν κάποιος τα έχει καταφέρει στην ζωή του και του μένουν λεφτά για να αγοράζει ότι γουστάρει; Το ότι μπορεί να είναι ευκατάστατος ή να έχει μια άνεση αλλά γνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν για να ζήσει κάποιος μόνος του σημαίνει ότι δεν ζει σε φούσκα ή έχει περάσει από αυτό το στάδιο. Είπε την αλήθεια όσο αναφορά το να μείνεις μόνος σου, θες μισθό πάνω από 1000€ για να ζεις φυσιολογικά σαν άνθρωπος όχι δουλειά-σπίτι, διακοπές ποτέ και έξοδο μια φορά το μήνα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2024 από godfather0991 1
hexenlord Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 3 λεπτά πριν, godfather0991 είπε Τι σχέση έχει αν κάποιος τα έχει καταφέρει στην ζωή του και του μένουν λεφτά για να αγοράζει ότι γουστάρει; Το ότι μπορεί να είναι ευκατάστατος ή να έχει μια άνεση αλλά γνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν για να ζήσει κάποιος μόνος του σημαίνει ότι δεν ζει σε φούσκα ή έχει περάσει από αυτό το στάδιο. Είπε την αλήθεια όσο αναφορά το να μείνεις μόνος σου, θες μισθό πάνω από 1000€ για να ζεις φυσιολογικά σαν άνθρωπος όχι δουλειά-σπίτι, διακοπές ποτέ και έξοδο μια φορά το μήνα. Καμια σχεση δεν εχει και ο καθενας ειναι ελευθερος να ξοδευει τα χρηματα του οπως επιθυμε. Σε καλυψε ο ιδιος για το αν εχει προτερη γνωση/εμπειρια η απλως λεει την αποψη του, στην απαντηση του των 5 λεξεων πριν απο το μηνυμα σου. Ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του. Το οτι ο καθενας μπορει ελευθερα/εχει το δικαιωμα να διατυπωνει την αποψη του δεν εμπεριεχει αυθαιρετα την υποχρεωση μας να τον παιρνουμε στα σοβαρα. Φακτ. Και γω θα πω την αληθεια αν λυσω την εξισωση 1000 ευρω μειων 300 νοικι, μειων χχ ρευμα, μειων 100 βενζινη κτλ κτλ. Αυτο δεν σημαινει πως ειπα κατι.
b1LLy23 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 18 ώρες πριν, Strategos είπε να λες ευχαριστώ που έχεις σπίτι να μείνεις τσάμπα. θα μπορούσε να μην εχουν οι γονείς σου σπίτι και να έπρεπε να πληρώνεις νοίκι για να μένουν μαζί σου. η μιζέρια καλά κρατεί...
SabotazNic Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 16 λεπτά πριν, hexenlord είπε Καμια σχεση δεν εχει και ο καθενας ειναι ελευθερος να ξοδευει τα χρηματα του οπως επιθυμε. Σε καλυψε ο ιδιος για το αν εχει προτερη γνωση/εμπειρια η απλως λεει την αποψη του, στην απαντηση του των 5 λεξεων πριν απο το μηνυμα σου. Ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του. Το οτι ο καθενας μπορει ελευθερα/εχει το δικαιωμα να διατυπωνει την αποψη του δεν εμπεριεχει αυθαιρετα την υποχρεωση μας να τον παιρνουμε στα σοβαρα. Φακτ. Και γω θα πω την αληθεια αν λυσω την εξισωση 1000 ευρω μειων 300 νοικι, μειων χχ ρευμα, μειων 100 βενζινη κτλ κτλ. Αυτο δεν σημαινει πως ειπα κατι. Δηλαδη δεν μπορω να ξερω τι μπορεις να κανεις ή οχι με 1000 ευρω? Και, αφου αναφερεσαι σε ενοικια 300 ευρω, αλλος ειναι αυτος που δεν μπορουμε να τον παρουμε σοβαρα. 1
NickTG Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 5 hours ago, stormrain said: ΕΔΙΤ: Διευκρινιζω μπδγ γιατι εχει σημασια. Μενω μονος μου. Προφανως αυτα που γραφω ειναι για το φαγητο ενος ατομου. Οταν μιλαμε για ζευγαρι ή οικογενεια, εννοειται πως ειναι πιο tricky η φαση, αφου αναγκαστικα μπαινουν παραμετροι οπως τι αρεσει στον καθενα και τι μπορει/θελει να φαει ο καθενας. Δεν αλλάζει και κάτι ιδιαίτερα. Το τι αρέσει και τρώει ο καθένας το μαθαίνεις. Μετά απλά διαφέρει η ποσότητα. 1
Koopas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 21 ώρες πριν, Slither είπε Είναι ένα πρόβλημα που μάλλον το αντιμετωπίζουν αρκετοί τη σήμερον ημέρα,μετά τα 30+ η συμβίωση με τους γονείς στο πατρικό γίνεται ανυπόφορη,πιεστική,εκνευριστικη,το οικονομικό ο πρώτος και κύριος λόγος,με μια δουλειά κάτω του 1000αρικου,δεν βγαίνω οικονομικά ώστε να νοικιάσω ένα επιπλωμένο σπίτι της προκοπής,ούτε υπάρχει δεύτερο άτομο για μοίρασμα των εξόδων δια δύο. Όσοι περασατε από αυτό το στάδιο,πως το αντιμετωπίσατε,πως βγήκατε από το αδιέξοδο? Ο άνθρωπος κάνει μία συγκεκριμένη ερώτηση κι εσείς μιλάτε μεταξύ σας για τάπερ και φασολάκια. Έχετε να δώσετε κάποια απάντηση (προσωπική εμπειρία ρωτάει) ή θα φτάσετε να μιλάτε για τοπιναμπούρ και αποδομημένο παστίτσιο;
magicnumbers Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 5 ώρες πριν, Tantalos211 είπε Αυτό που λες, το ζώ τώρα στην Στουτγάρδη που εργάζομαι (Η. Μ. Μ. Υ). Σε φιλικό ζευγάρι, η αδερφή της γυναίκας θυσιάστηκε για να γηροκομήσει τους γονείς. Ούτε είχε και μάλλον ούτε θα έχει ποτέ σχέση. Για μένα οι άθλιοι είναι οι γονείς, που καταστρεψαν την ζωή της μιας κόρης (2 παιδιά σύνολο), αντί να την υποστηρίξουν να ανοίξει τα φτερά της. Κοιτα έτσι γινεται συνηθως ειτε 2 ειτε 5 αδερφια στο 1 τα φορτωνουν κ οι αλλοι αδερφοι το παιζουν πετυχημένοι οικογενειαρχες αντι να μοιραστουν τη βοηθεια προς τους γονεις στα ισια οπως απολαυσαν τα κανακεματα κ την ανατροφη ως νεοι. Αρα μαλλον οι αθλιοι ειναι τα παιδια αφου επελεξαν να κανουν τον αλεκο αντιθετα απο τους γονεις που δεν επελεξαν να ειναι ανημποροι. Δε ξερω εσενα πως σου φαινεται; ναι δε θαχει ζωη η φιλη αλλα οι γονείς τι να κανουν ας πουμε; να πεθανουν απο ασητεια; το κρατος τι κανει τον ανθρωπο οταν παψει να προσφερει κρατήσεις στα ταμεια; κ αντε δε νοιαζεται εσυ τον πετας σε ενα γηροκομειο; αυτο ηταν; 5 ώρες πριν, jimmy213 είπε Δεν φυτρώσαμε, αλλά και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες σχέσεις με τους γονείς μας. Αυτο ειναι μια υποπερίπτωση συγκεκριμένη. Εσυ θα τη κρινεις ατομικα. Εγω μιλαω συλλογικα κ συνολικα. 1
magnam Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Apokios είπε Ακομα και 1000άρικο ( οχι απλά κοντά ) δεν φτάνει για να έχεις μια αξιοπρεπή ζωή. Κάπου εδώ αναρωτιέμαι αν έχω τίποτα υπερφυσικές δυνάμεις που με 1.000€ τα καταφέρνω μια χαρά και δεν μου λείπει τίποτα (σε λογικά πλαίσια). Κάποιος που εργάζεται καθημερινά και ίσως διαβάζει παράλληλα για κανένα μεταπτυχιακό, δεν έχει χρόνο ώστε να είναι κάθε μέρα έξω για βόλτες (ανεξαρτήτως μισθού). Ειδικά όταν μένει μόνος και κατ' επέκταση επιβαρύνεται με ΟΛΕΣ τις απορρέουσες υποχρεώσεις (καθαριότητες, πλυντήρια, σιδερώματα ρούχων, σούπερ μάρκετ, μαγειρέματα κτλ.). Ζήτημα να μπορεί να βγει 1-2 φορές το ΣΚ. Και αυτές θεωρώντας ότι δεν θα είναι ποτέ κουρασμένος εκείνες τις μέρες, δεν θα έχει ποτέ κάποια υποχρέωση τα ΣΚ, και πάντα θα είναι διαθέσιμες οι παρέες του. Κατ' επέκταση, αν με 1.000€ δεν μπορεί να καλύψει τα πάγια έξοδά του και 3-4 βόλτες, τότε μάλλον κάτι κάνει πολύ λάθος εκείνος και δεν του φταίει τόσο ο μισθός. Ή έχει ιδιαίτερα γούστα. Source: Μένω μόνος εδώ και δέκα χρόνια. Στο ενοίκιο. Με αυτοκίνητο. Μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι θα κάνει ζωή χαρισάμενη, ούτε ότι του το προτείνω εφόσον έχει την εναλλακτική του να μείνει με γονείς και να αποταμιεύσει. Αλλά μη λέμε ότι δεν γίνεται. Μια χαρά γίνεται. Αξιοπρεπώς κιόλας. Εκτός εάν "αξιοπρέπεια" για κάποιον είναι το να μένει μόνος σε σπίτι 90 τ.μ., το να οδηγάει 3λιτρο τζιπ, ή το να βρίσκεται κάθε Σάββατο στον Οικονομόπουλο. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2024 από magnam 5
phanispal Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Έλα, για πες μας το μαγικό νούμερο. Πόσα δίνεις για ενοίκιο;
Chris2756 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Λοιπον Τοσο σοβαρο θεμα και καθεστε και συζητατε για φασολακια στην καταψυξη, σαλτσες στο ψυγειο και λαχταριστες καρμποναρες. Κι εμενα μαρεσουν, δεν λεω, αλλα ειναι θεμα που θα απασχολισει πολυ πολυ αργοτερα. Μετα πολυ καλομαθημενους σας βρισκω, ρε μαγγες, και καλα κανετε βεβαια, καθε ανθρωπος δικαιουται να ζει και να περνα καλα. Εδω ομως εχουμε κρισημες αποφασεις και αλλαγες ζωης, οποτε οι επιπλωμενες, με θεα στου Φιλοπαπου γκαρσονιερες και σουφλε 4 τυριων πανε στην παντα. Περασα κι εγω απο αυτην την φαση πριν καμια 45αρια χρονια, στα 16 μου. Καλοι χρυσοι, οι γονεις μου, θιος σχωρεστους, αλλα δεν κανανε για συγκατοικηση μαζυ μου. Θα πω τι εκανα εγω στην περιπτωση μου κι αν βολευει κατι υο τσιμπατε. Βημα πρωτο. Καθεσε και σκεφτεσε ηρεμα και μονος σου, τι θελεις περισσοτερο. Αν καταληξεις να την κανεις, τοτε στον σκληρο του μυαλου σου πρεπει να καταγραφουν δυο πραγματα και μαληστα και σε διπλο μπακ απ. Οτι "πρεπει να βρεξεις κωλο για να φας ψαρι" και να γραψεις στα απο τετοια σου, οτι σχολιο ακουσεις, απο συγγενεις, γειτωνες, "φιλους". Εμενα και κωλοπαιδο με ειπανε και αλητη και χαμενο κορμι, 20 χιλ απο Ομονοια, αλλα χωριο, Κορωπι, με την νοοτροπεια του. Εγω, ο μπενακης και ο βγενακης. Αφου την εκανα, πηγα σε διπλανο χωριο (ειπαμε ο ομφαλιος λωρος κοβετα απαξ και δια παντος). Βρηκα μια καμαρουλα, ερειπιο, τις πρωτες μερες υπνο στο πατωμα σε μια παλιοκουβερτα. Ευτυχως ειχα δυο φιλαρακια, καλη τους ωρα που εβαλαν πλατη. Φτιαξαμε λασπη, βουλωσαμε τρυπες, ρωγμες, το περασαμε και 2-3 χερια ασβεστη, ρεπουλινη στα πορτα παραθυρο και κουκλα η χαμωκελα. Ταβλες, καδρονια, μαδερια οικοδομης, σκεπαρνι, πριονι, προκες 16/21 και κατασκευη κρεβατι, τραπεζι, καναπες, βιβλιοθηκη γραφειο. Η γιαγια σπιτονοικοκυρα ξετρελαθηκε που τις καναμε το αχουρι κουκλα. Μου χαρησε δυο καρεκλες και κουρτινουλα για το παραθυρακι. Για να υποστηριχτουν αυτα χρειαζομουν χρηματα μαζεμενα, οποτε οικοδομη με ειδικοτητα "φερε λασπη". Μεροκαματο, εκεινη την εποχη στο εργοστασιο, κανα κατοσταρικο, στο "φερε λασπη" 220 δρχ. Πηγαινα λασπη, λοιπον με τον τενεκε. Μεταγραφη σε Β κατηγοριας σχολιο, δημοσιο, νυχτερινο γυμνασιο Αγιας Παρασκευης. Εκει μαγκα νασουνα να δεις καλαμπαλικι. Ειχα κατι 35ρηδες συμαθητες, οικογενειαρχες, καν δυο μανες που ερχονταν σχολιο με το μωρο στην αγκαλια. Αυτο ειτανε σχολειο, σχολειο ζωης, ειδα και διδαχτικα πολλα εκει μεσα. Οχι ιδιωτικα Κοττεα-Γειτωνα με πισινες. Εβγαλα τεταρτη πεμπτη γυμνασιου ετσι, μετα σχολη μηχανικων Ε,Ν, Ασπροπυργου, εσωκλειστοι τοτε. Την καμαρουλα την κρατησα γιατι βγαιναμε εξοδο Σαββατοκυριακο, βεβαια οι περισσοτεροι συμαθητες μου, πηγαιναν για ξεκουραση στα σπιτια τους, καφεριουλα το βραδακυ, ντισκοτεκα, γκομενουλα και τεσπα οτι φυσιολογικο πρατει καθε νεανιας σε αυτη την ηλικια. Εγω, βοηθος σερβιτουρου στη εξοχικη ταβερνα του Κοφηνα. Χρειαζομουνα ζαρτζιληκακι, γιατι και το τσαγαρακι ειχα μαθει και Λουκυ Λοοκ συνεχιζα να διαβαζω και καποιες αλλες συνηθειες που σαν αληταμπουρας (κατα γεκικη ομολογια της γειτωνιας) ειχα αποκτισει. Μετα μπαρκαρισμα. Εκει ειρθαν τα πανω κατω. Ενα θα πω! Ο πατερας μου, πεπειραμενος μαστορας οικοδομος/κεραμοποιος, εβγαζε κανα τριχιλιαρο το μηνα. Εγω πρωτομπαρκο μαθητουδι στο Γκαζαδικο, 15000 δραχμε. Σε λιρες Αγγλιας πληρονομασταν τοτενες. Μετα κανα 6μηνο που επιασα και τριτος καθαριζα κανα 25αρι. Πολλα φραγγα εκεινα τα χρονια. Τζετ σετ και χαιλικι ζωη ο Χρισταρας. Μετα απο χρονια που ξαναπηγα επισκεψη στο πατρικο, πηγα με alfa romeo 1750. ΟΚ μεταχειρισμενο, αλλα 1750. Και με την στολη του Γ μηχανικου, 2 σειρητια με ρομβο σε μωβ φοντο. Παρκαρισα και λιγο μακρυτερα απο το σπιτι, γουρλωσε η γειτωνια το ματι, "τι εγινε ρε παιδια, ο αληταμπουρας με πλακα το γαλονι"? Βεβαια αγκαλια με 2μετρη, ψηλοκαπουλη Βραζηλιανα βολευμπωληστρια. με το μαλλι μεχρι την μεση. Ψυχικο ταρακουλο και κατι μουτρα νααα, η κυρα Αννα (η μανα μου), γιατι μου προξενευε την Καιτοτλα την γειτωνισα, αλλα της ειπα οτι να αλλαξει τροπαρι γιατι την κανω για Μπραζιλ και δεν με ξαναματαβλεπει κι ετσι ηρεμησε και συμορφωθηκε συμφωνα με τους νομους της πιατσας. Ολο αυτο το σεντονι, για να υπογραμμησω οτι ο ανθρωπος, μπορει να κανει οτι θελει, αρκει να βαλει στοχο και να κανει φοκους σε αυτον. Ενταξει τωρα δεν ειναι και τοσο τραγικο το να μενει καποιος με τους γονεις του. Σαν παιδια ολοι θελαμε να κανουμε την επανασταση μας και σαν γονεις ολοι εχουμε ψιλοκαταπιεσει τα παιδια μας. Μακαρι ναναι μονο αυτο το μεγαλο προβλημα της ζωης μας 2 1 2
magnam Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Έλα, για πες μας το μαγικό νούμερο. Πόσα δίνεις για ενοίκιο; 400€. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, οπότε λέω πάλι καλά που βλέπω πάλι ανθρώπινες τιμές σε όλα τα υπόλοιπα αγαθά. Διότι όσο βρισκόμουν σε τουριστικό νησί της παραμεθορίου, οι τιμές των πάντων ήταν ακραίες σε σχέση με αυτές της Αθήνας/Θεσσαλονίκης. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2024 από magnam
Psycho_Warhead Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Βγαίνεις με τα 1000 ναι, αλλά αν χρειαστείς οδοντίατρο ή να ψωνίσεις κάνα ρούχο ή χάλασε κάποια συσκευή στο σπίτι και θέλει άμεσα αντικατάσταση ή έβγαλε πρόβλημα το αυτοκίνητο, αρχίζουν τα δύσκολα..Καλά για να βγάλεις ταίρι έξω δεν το συζητάμε, το 50άρικο φεύγει για πλάκα την μια φορά που θα την βγάλεις έξω. Είπαμε το ιδανικό είναι 2η δουλειά για να φτάνεις τουλάχιστον τα 1500 το μήνα ή συγκατοίκηση(με ταίρι που δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα) και είσαι τζετ. Εγώ θεωρώ πάντως ότι στα 30 πρέπει να φύγεις απ' το σπίτι όπως και να 'χει, κοντζάμ μαντράχαλος δεν μπορεί να μένεις με γονείς. Θες να φέρεις μια γκόμενα σπίτι και δεν μπορείς, άσε που μόλις πεις ότι μένεις ακόμα με γονείς θα κόψει πέρα..Αν ήταν όπως στο εξωτερικό που στα 18 σου λένε ''ώρα να φύγεις'' θα ήμασταν καλύτερα και θα μαθαίναμε να πατάμε καλύτερα στα πόδια μας. 3
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ θεωρώ ότι τα 1000 ευρώ είναι το ελάχιστο όριο για να ζει κάποιος ικανοποιητικά μόνος του αλλά με σωστή διαχείριση οικονομικών, δηλαδή να μην τρώει κάθε μέρα έξω, να βγαίνει έξω κυρίως το ΣΚ. Ειδικά αν έχει και φθηνό ενοίκιο, κάνει και αποταμίευση. Η Θεσσαλονικη έχει ακόμη κάποιες γκαρσονιέρες με 200+ ευρώ σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει και υψηλές απαιτήσεις. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2024 από The_Judas 2
pontez2 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Στις 9/7/2024 στις 2:39 ΠΜ, Slither είπε Είναι ένα πρόβλημα που μάλλον το αντιμετωπίζουν αρκετοί τη σήμερον ημέρα,μετά τα 30+ η συμβίωση με τους γονείς στο πατρικό γίνεται ανυπόφορη,πιεστική,εκνευριστικη,το οικονομικό ο πρώτος και κύριος λόγος,με μια δουλειά κάτω του 1000αρικου,δεν βγαίνω οικονομικά ώστε να νοικιάσω ένα επιπλωμένο σπίτι της προκοπής,ούτε υπάρχει δεύτερο άτομο για μοίρασμα των εξόδων δια δύο. Όσοι περασατε από αυτό το στάδιο,πως το αντιμετωπίσατε,πως βγήκατε από το αδιέξοδο? Ωραία ερώτηση, αν και δεν ειναι για αυτο το φόρουμ. Μη ρωτάς τι έκανα οι άλλοι, διοτι αυτό που βιωνουμε αυτη τη στιγμη στην Ελλάδα, με την ακριβεια της κατοικίας και τη γενικη ακριβεια των αγαθων είναι πρωτογνωρο και δεν έχει μέτρο συγκρισης. Εγω στα 19 μου νοίκιαζα 2άρι με 200 ευρώ στο κέντρο, εργαζόμουν στην εστίαση οπου χτυπαγα με τα πουρμπουαρ κανα χιλιάρικο και στα 20 συγκατοίκησα. Οπότε έμεναν χρηματα. Τωρα το ίδιο ακριβως 2άρι κοστίζει 500 ευρώ, η ιδια δουλειά στην εστίαση δε δινει πάνω απο 700 και δεν υπάρχουν πουρμπουάρ. Ασφαλως και δε θα τα έβγαζα πέρα μονος μου. Η μόνη λύση ειναι η συγκατοικιση και σε διαμέρισμα ή σπίτι με οσο το δυνατον χαμηλότερο ενοίκιο. Και οταν λέμε συγκατοικιση, οχι αυτές τις ασυναρτησιες που προάγουν κάποιοι τυπου "να μένετε 5 άτομα μαζι για να σας φτάνουν τα λεφτά", αλλά με κάποια/ον συντροφο. Σε ο,τι αφορά τη προοπτική στην εργασία, ο μέσος ορος μικτού μισθου στην Ελλάδα κυμαινεται απο 900-1200 ευρω ΜΙΚΤΑ (τα καθαρά δηλαδη ειναι πολύ λιγότερα). Ουτε 8% δεν ειναι αυτοι που χτυπάνε πάνω απο 2000 καθαρά για να πεις οτι υπάρχει προοπτική και μπορεις να ζησεις άνετα. Spoiler Επίσης ζευγάρι με δικό του σπίτι και ένα παιδί που χτυπάνε καθαρά 2.000 ευρώ το μηνα, ΔΕΝ βγαινουν άνετα αυτή την εποχή, αφου μονο η μορφωση του παιδιου, η υγεία και η διατροφή ειναι στα υψη. 1 1
vamvakoolas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 On 09/07/2024 at 01:39, Slither said: Είναι ένα πρόβλημα που μάλλον το αντιμετωπίζουν αρκετοί τη σήμερον ημέρα,μετά τα 30+ η συμβίωση με τους γονείς στο πατρικό γίνεται ανυπόφορη,πιεστική,εκνευριστικη,το οικονομικό ο πρώτος και κύριος λόγος,με μια δουλειά κάτω του 1000αρικου,δεν βγαίνω οικονομικά ώστε να νοικιάσω ένα επιπλωμένο σπίτι της προκοπής,ούτε υπάρχει δεύτερο άτομο για μοίρασμα των εξόδων δια δύο. Όσοι περασατε από αυτό το στάδιο,πως το αντιμετωπίσατε,πως βγήκατε από το αδιέξοδο? ειχα ακριβως το ιδιο θεμα! Απο τοτε ομως που εμεινα μονος πιστεψε με η ζωη μου αλλαξε προς το καλυτερο! Εγω πριν μερικα χρονια εβγαζα το αστρονομικο ποσο των 725 ευρ! Βρηκα ενα σπιτι μετα απο τρελη υπομονη και βεβαια τρεξιμο/ψαξιμο στο κεντρο με 300 ευρ και κανα 20αρικο κοινοχρηστα. Δεν ηταν επιπλωμενο προφανως. Μαζι με ιντερνετ/νερο/ρευμα εφτασα περιπου 450 ευρ το μηνα εξοδα αρα πες κανα 300 αρι να ζω στην ακρη. Απο εκει και περα επειδη ηδη εμενα με τους γονεις μου δε βιαστηκα να το επιπλωσω: επαιξε πολυ μεταχειρισμενο επιπλο απο αγγελιες και πολυ jumbo για ηδη σπιτιου. Δε θα πω ψεμα ηταν η περιοδο που παραλληλα με τη δουλεια γραφειου εκανα και δευτερη δουλεια σε οτι μπορεις να φανταστεις (σεκιουριτι, φυλλαδια, οικοδομη κτλ) για να παρω π.χ μια τηλεοραση ή ενα πλυντηριο. Το πρωτο εξαμηνο ηταν δραματικο αλλα οπως εγραψα δε μπορεις να φανταστεις τα θετικα (σχεσεις, επαγγελματικα ωριμαζεις αποτομα μεχρι και περνεις τη ζωη στα χερια σου). Υπομονη και προχωρα το. Και εγω ετσι ημουν (φοβομουν) μεχρι που το τολμησα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις