Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Να φτιαχνεις μακαρονια εδω δε θεωρειται  μαγειρεμα :D

να ξέρες μόνο πόσοι δεν ξέρουν......θα σοκαριζόσουν.....καλά δεν μιλάω να κάνεις και σάλτσα μαζί εκεί μιλάμε για επιστημονική φαντασία....:lol:

• Haha 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, -WISE- said:

Απλά νομίζω ότι χάνουμε λίγο το νόημα μπαίνοντας σε αυτήν την συζήτηση. Το θέμα (μάλλον) του TS δεν είναι πώς θα λύσει το θέμα της συγκατοίκησης με τους γονείς ώστε να περνάει καλύτερα το χρόνο που βρίσκονται στον ίδιο χώρο αλλά πώς θα καταφέρει να φύγει από αυτόν τον τρόπο ζωής. Δυστυχώς, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό ζήτημα αφού το να φύγει κάποιος από το πατρικό του είναι εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες μας.

Όσο για την λύση του να βρει μία γυναίκα να μοιράζονται τα έξοδα, αν ο μόνος (ή ο κύριος) λόγος συγκατοίκησης είναι αυτός, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα γυρίσει άρον άρον στο πατρικό του.

Ναι αλλά τα παραπάνω παίζουν ρόλο, π.χ. το 1

Αν δεν είναι δικό του σπίτι, όταν οι γονείς του "φύγουν" (να είναι καλά οι άνθρωποι εύχομαι για πολύ καιρό) τότε πάλι θα είναι στην ίδια μοίρα αν δεν έχει προνοήσει να βρει καλύτερη δουλειά κτλ. και τα πράγματα σίγουρα θα έχουν αλλάξει (και δεν πιστεύω προς το καλύτερο).

Οπότε αν δεν υπάρχει η ασφάλεια αυτή θα έλεγα καλύτερα να ζοριστεί και να βρει ένα σπίτι, αφού έτσι και αλλιώς στο μέλλον πάλι στο ενοίκιο θα είναι.

Αν τώρα θέλουμε να αναλύσουμε το κοινωνικό πρόβλημα η απάντηση είναι μαθηματική δυστυχώς: όχι με 1000€ δεν μπορείς να μείνεις μόνος και να έχεις μια φυσιολογική ζωή, ειδικά στην Αθήνα. 

Όμως ο ts αν πούμε ότι παίρνει τον βασικό (830) και οι γονείς του μπορούν να τον βοηθήσουν, σε λογικά πλαίσια, που δεν το βρίσκω κακό, τότε θα μπορούσε να κάνει μια αρχή σιγά σιγά.

Παίζει μεγάλο ρόλο βέβια και τι δουλειά κάνει, αν έχει προοπτική εξέλιξης, αν οι γονείς του έχουν μια σχετική οικονομική ευχέρεια. Άλλο να έχουν και οι δυο εισόδημα 800€ και δεν βγαίνει ο μήνας και άλλο να έχουν μια κάποια άνεση.

Επεξ/σία από godfather0991
Δημοσ.
2 hours ago, magicnumbers said:

Καλες οι αποφασεις αλλα δε φυτρωσαμε. Υπαρχουν υποχρεωσεις κ δεν ειναι τιμιο να τις θυμομαστε αλα καρτ πχ στα δυσκολα. Δε ξερω ισως ειμαι εγω παραξενος. Θαχεις πχ τον πατερα μανα άρρωστους κ θα τους πεις γεια χαρα ψοφηστε παω γερμανια.

Δεν φυτρώσαμε, αλλά και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες σχέσεις με τους γονείς μας.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
9 minutes ago, godfather0991 said:

Ναι αλλά τα παραπάνω παίζουν ρόλο, π.χ. το 1

Αν δεν είναι δικό του σπίτι, όταν οι γονείς του "φύγουν" (να είναι καλά οι άνθρωποι εύχομαι για πολύ καιρό) τότε πάλι θα είναι στην ίδια μοίρα αν δεν έχει προνοήσει να βρει καλύτερη δουλειά κτλ. και τα πράγματα σίγουρα θα έχουν αλλάξει (και δεν πιστεύω προς το καλύτερο).

Οπότε αν δεν υπάρχει η ασφάλεια αυτή θα έλεγα καλύτερα να ζοριστεί και να βρει ένα σπίτι, αφού έτσι και αλλιώς στο μέλλον πάλι στο ενοίκιο θα είναι.

Αν τώρα θέλουμε να αναλύσουμε το κοινωνικό πρόβλημα η απάντηση είναι μαθηματική δυστυχώς: όχι με 1000€ δεν μπορείς να μείνεις μόνος και να έχεις μια φυσιολογική ζωή, ειδικά στην Αθήνα. 

Όμως ο ts αν πούμε ότι παίρνει τον βασικό (830) και οι γονείς του μπορούν να τον βοηθήσουν, σε λογικά πλαίσια, που δεν το βρίσκω κακό, τότε θα μπορούσε να κάνει μια αρχή σιγά σιγά.

Παίζει μεγάλο ρόλο βέβια και τι δουλειά κάνει, αν έχει προοπτική εξέλιξης, αν οι γονείς του έχουν μια σχετική οικονομική ευχέρεια. Άλλο να έχουν και οι δυο εισόδημα 800€ και δεν βγαίνει ο μήνας και άλλο να έχουν μια κάποια άνεση.

(Όμως ο ts αν πούμε ότι παίρνει τον βασικό (830) και οι γονείς του μπορούν να τον βοηθήσουν, σε λογικά πλαίσια, που δεν το βρίσκω κακό, τότε θα μπορούσε να κάνει μια αρχή σιγά σιγά.)

O βασικός είναι 830 μεικτός...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, gatz1983 said:

(Όμως ο ts αν πούμε ότι παίρνει τον βασικό (830) και οι γονείς του μπορούν να τον βοηθήσουν, σε λογικά πλαίσια, που δεν το βρίσκω κακό, τότε θα μπορούσε να κάνει μια αρχή σιγά σιγά.)

O βασικός είναι 830 μεικτός...

Ναι οκ, για αυτό είπα το υπόλοιπό για βοήθεια από γονείς, προφανώς με 830 μεικτά δεν βγαίνεις. 

Απλώς η όλη συζήτηση είναι ανούσια όταν δεν γνωρίζουμε την ζωή του ts. Το να πούμε φύγε από το σπίτι, μείνει στο σπίτι δεν έχει νόημα γιατί είναι ένα ζήτημα που έχει μέσα πολλούς παράγοντες.

Επεξ/σία από godfather0991
Δημοσ.
2 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Ωραιος καλη σταδιοδρομία κ βιον ανθοσπαρτον.

Με τους γονεις τι εκανες; τους πέταξες σε κανα γηροκομειο τσακωθηκατε τι; γιατι αυτο το να γηροκομησει ευκολο ακούγεται αρα την ευθυνη απλα τη πέταξες απο πάνω σου. Υοαρχει αδερφος που τους τρεχει; τι;

Οσο για τη σχεση που θα σε κρινει αν μενεις με τους γονεις ας παει στο καλο κ μη ξανάρθει.

Καλες οι αποφασεις αλλα δε φυτρωσαμε. Υπαρχουν υποχρεωσεις κ δεν ειναι τιμιο να τις θυμομαστε αλα καρτ πχ στα δυσκολα. Δε ξερω ισως ειμαι εγω παραξενος. Θαχεις πχ τον πατερα μανα άρρωστους κ θα τους πεις γεια χαρα ψοφηστε παω γερμανια.

Αυτό που λες, το ζώ τώρα στην Στουτγάρδη που εργάζομαι (Η. Μ. Μ. Υ).

Σε φιλικό ζευγάρι, η αδερφή της γυναίκας θυσιάστηκε για να γηροκομήσει τους γονείς. Ούτε είχε και μάλλον ούτε θα έχει ποτέ σχέση.

Για μένα οι άθλιοι είναι οι γονείς, που καταστρεψαν την ζωή της μιας κόρης (2 παιδιά σύνολο), αντί να την υποστηρίξουν να ανοίξει τα φτερά της.

• Like 9
  • Confused 1
Δημοσ.
3 hours ago, stormrain said:

To μαγειρεμα γιατί το αναφέρετε ως τρομερο παραγοντα? Παιζει να ειναι η πιο εύκολη απο τις "δουλειές του σπιτιου", ειδικα αν δεν εχεις κανεναν εξαιρετικα εκλεπτυσμένο ουρανίσκο 😅

Εφάρμοσε(στε) το κόλπο με τα βάζα. Αποθηκεύεις εντός ψυγείου τα μαγειρευτά (ξέρω για σούπες και φασολάκια) έως 2-3 εβδομάδες και όταν το ανοίγεις, είναι ολόφρεσκα!

• Like 3
Δημοσ.

Αν το βρίσκεις ζόρικο να μένεις με τους γονείς σου ακόμη, σκέψου πόσο πιο ζόρικο είναι να φεύγεις από το σπίτι για κάποια χρόνια, να κάνεις οικογένεια, να χωρίζεις και να πρέπει να επιστρέψεις λόγω οικονομικής δυσχέρειας στο πατρικό σου ενώ φιλοξενείς και το παιδί σου στο ίδιο παιδικό δωμάτιο που ζεις κι εσύ φιλοξενούμενος. Από εκεί που κρατούσες εσύ ένα σπίτι, να βρίσκεσαι πάλι φιλοξενούμενος.

Θα ακουστεί κουτό αλλά η μόνη διέξοδος που είχα βρει όντας άφραγκος για να περνάω ώρες έξω από το σπίτι ώστε να επιστρέφω όταν οι γονείς μου (αξιαγάπητοι και πολύ υποστηρικτικοί άνθρωποι) είχαν πια πέσει για ύπνο ώστε να μη διασταυρωνόμαστε, ήταν να βγαίνω για εξοντωτικό περπάτημα μετά μουσικής. Μιλάμε για 4 ώρες περπάτημα την ημέρα, μέχρι που μετά από μερικούς μήνες μπούχτισα και πήρα ποδήλατο για να μη βλέπω τα ίδια μέρη. Αποτέλεσμα; 9% ποσοστό λίπους και six pack :).

Μου πήρε χρόνια για να μαζέψω τα λεφτά για τα φθηνότερα έπιπλα, στοιχειώδεις οικιακές συσκευές και προκαταβολή ενοικίου ώστε να πάω σε δικό μου σπίτι. Αλλά δε στέρησα τίποτα από το παιδί μου.

Ναι τρελαινόμουν στο σπίτι, ναι ένιωθα το στίγμα από τις γκόμενες επειδή ζούσα ακόμη με τους γονείς μου αλλά από την άλλη αυτά με κινητοποίησαν για να φορτσάρω επαγγελματικά, να φτάσω σε ένα οικονομικό επίπεδο όπου μπορούσα να καλύπτω τις υποχρεώσεις μου ως πατέρας και μετά τις ανάγκες μου ως άτομο.

Φαντάζομαι πως για κάποιον που δεν έχει υποχρεώσεις προς τρίτους, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος και υπομονή για να το καταφέρει.

Η δικιά μου κατακλείδα είναι πως αν οικονομικά κάποιος αντέχει να φύγει από το πατρικό του, έστω και ζώντας λιτά, να το κάνει. Πέρα από το αίσθημα της ελευθερίας, σε ωριμάζει ως άτομο.

Αλλά αν δεν αντέχει κάποιος οικονομικά, ας γράψει στα παπάρια του το όποιο κοινωνικό στίγμα και να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία ώστε να θωρακιστεί οικονομικά για το βήμα και να το κάνει όταν είναι έξυπνο να το κάνει. Αν σου τύχει μια στραβή και δεν έχεις μία επειδή φυτοζωείς σε μια γκαρσονιέρα και αναγκαστείς να πας στους γονείς σου για φράγκα, τι θα έχει αλλάξει; Σάμπως δεν θα μπουν στο μικροσκόπιο οι επιλογές σου για να σε κράξουν για αυτές εκείνη τη στιγμή; Θα έχεις φύγει πραγματικά από το σπίτι;

• Like 10
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, csontheline είπε

Εφάρμοσε(στε) το κόλπο με τα βάζα. Αποθηκεύεις εντός ψυγείου τα μαγειρευτά (ξέρω για σούπες και φασολάκια) έως 2-3 εβδομάδες και όταν το ανοίγεις, είναι ολόφρεσκα!

Το εχω διαβασει αυτο καπου, αλλα να σου πω την αληθεια το ψιλοφοβαμαι αυτο. Οποτε πεταω καταψυξη ο,τι ειναι να φαγωθει καιρο μετα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, stormrain είπε

ΕΔΙΤ: Διευκρινιζω μπδγ γιατι εχει σημασια. Μενω μονος μου. Προφανως αυτα που γραφω ειναι για το φαγητο ενος ατομου. Οταν μιλαμε για ζευγαρι ή οικογενεια, εννοειται πως ειναι πιο tricky η φαση, αφου αναγκαστικα μπαινουν παραμετροι οπως τι αρεσει στον καθενα και τι μπορει/θελει να φαει ο καθενας.

Ετσι.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, stormrain είπε

Το εχω διαβασει αυτο καπου, αλλα να σου πω την αληθεια το ψιλοφοβαμαι αυτο. Οποτε πεταω καταψυξη ο,τι ειναι να φαγωθει καιρο μετα.

Μη το φοβάσαι καθόλου. Λαχανικά τα τρως πιο σύντομα. Κρέας και όσπρια αντέχουν πολύ καιρό. Πατάτες και ρύζι δεν είναι για κατάψυξη. Σε κάποιους δεν αρέσουν ούτε τα μακαρόνια, εμένα ίδια μου φαίνονται. Επίσης, κάνεις κοκκινιστό, βάζεις και ένα βαζάκι σκέτη σάλτα να βρίσκεται. Μια μέρα που θα κάνεις μακαρόνια ή πατάτες πχ, βάζεις κ τη σάλτσα. Απλά όταν ξεπαγώνει, χύνεις το νερό που θα μαζευτεί πάνω πάνω και μετά ζεσταίνεις βάζοντας και λίγο λαδι.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ετσι.

Μα φυσικα, μιλαμε για ατομα που μενουν μονα τους, αυτο δεν ειναι το νοημα του thread?

2 λεπτά πριν, piccolino είπε

Πατάτες και ρύζι δεν είναι για κατάψυξη

Nαι, πατατες, ρυζι, καροτα και συναφη δεν καταψυχω. Ουτε μακαρονια (καλα τα μακαρονια οριακα τα τρωω δευτερη μερα, αλλα δεν ειναι χρονοβορα να τα φτιαξεις, σε 10 λεπτα εγιναν al dente 😛). Οσπρια κυριως, σαλτσες κλπ καταψυχω και τα χρησιμοποιω πανω κατω οπως ειπες. Θα το δοκιμασω καποια στιγμη και το βαζακι, why not.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Εχεις δικιο. Σκεψου να εκανε κανεις καμια αποταμιευση για κανα ρουχαλακι, να επισκεφτει κανα οδοντιατρο 2 φορες/χρονο για καθαρισμο, κανα σπιτι ιιιιισως, κανα αμαξι καποια στιγμη. Ή να χρειαστεις καμια λευκη συσκευη/γκατζετ.... Φτανουν τελικα τα 10/μερα

Αν τρως στο σπιτι με λιγοτερα απο <8ευρω/μερα, μαλλον το εχεις ριξει στο οσπριο. Αλλα ακομα και ετσι δεν ειναι μονο το φαι που θα σου βγει στο σουπερ/κρεοπωλειο. 

Το συγκεκριμενο ποστ ολη η αληθεια. Για να βγει καποιος σε ενα σπιτι, θελει.....2 μισθους και οχι 1

Εσυ μιλας γενικα ή απο προσωπικης αποψης και προσφατης εμπειριας? Σε μπερδευω με καποιον ή δεν εισαι που ανοιγεις κολλεκτορ εντισονς καθε 2η βδομαδα? Καπου με μπερδεψες δηλαδης καταλαβες, τι οχι αφου?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stormrain είπε

Μα φυσικα, μιλαμε για ατομα που μενουν μονα τους, αυτο δεν ειναι το νοημα του thread?

Nαι, πατατες, ρυζι, καροτα και συναφη δεν καταψυχω. Ουτε μακαρονια (καλα τα μακαρονια οριακα τα τρωω δευτερη μερα, αλλα δεν ειναι χρονοβορα να τα φτιαξεις, σε 10 λεπτα εγιναν al dente 😛). Οσπρια κυριως, σαλτσες κλπ καταψυχω και τα χρησιμοποιω πανω κατω οπως ειπες. Θα το δοκιμασω καποια στιγμη και το βαζακι, why not.

Το καρότο όταν είναι μαγειρεμένο και μπει κατάψυξη, δε με ενθουσιάζει, αλλά τρώγεται. Ωμό όμως, τριμμένο ή ψιλοκομμένο στην κατάψυξη, είναι μια χαρά όταν μαγειρευτεί σε φαγητό. Βαριέμαι να καθαρίζω όταν χρειάζομαι, οπότε αγοράζω πολλά και τα τρίβω/ψιλοκόβω για να υπάρχουν έτοιμα στην κατάψυξη. Το ίδιο κάνω με όλα τα μυρωδικά. Αφιερώνω κάποιες ώρες μια φορά το μήνα σε τέτοια προετοιμασία και το καθημερινό μαγείρεμα είναι παιχνίδι μετά.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, hexenlord είπε

Εσυ μιλας γενικα ή απο προσωπικης αποψης και προσφατης εμπειριας? Σε μπερδευω με καποιον ή δεν εισαι που ανοιγεις κολλεκτορ εντισονς καθε 2η βδομαδα? Καπου με μπερδεψες δηλαδης καταλαβες, τι οχι αφου?

Μίλησα τι κάνω εγώ ή τι μπορείς να κάνεις με 1000 ευρώ/μηνα? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...