haris_216 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Αυτό που έχω παρατηρήσει σε αρκετά άτομα της ηλικίας μου (30) που μένουν με τους γονείς τους ακόμα είναι πως ξοδεύουν λίγο τυφλά, ακόμα κι όταν παίρνουν ένα καλό για την εποχή μισθό, δεν κάνουν σοβαρή αποταμίευση. Όταν δεν έχεις υποχρεώσεις, μπορείς να δημιουργήσεις ένα high-spending τρόπο ζωής, με πολλές εξόδους, φαγητά έξω, ακριβές διακοπές κλπ. Αυτά όταν μένεις μόνος σου κόβονται και πολλοί δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους για να μείνουν μόνοι τους. Προς θεού, δε λέω πως αυτό ισχύει για τον TS, απλά είναι μια παρατήρηση που εχω κάνει απο άτομα που γνωρίζω Είναι ένας βασικός λόγος που πολλοί συνεχίζουν να μένουν στο "καταπιεστικό" οικογενειακό περιβάλλον. Προφανώς και δεν μιλάμε για όλους, ίσως ούτε καν για την πλειονότητα, αλλά σίγουρα για αρκετούς η διαμονή στο πατρικό σημαίνει: Καμία οικονομική υποχρέωση ή συμμετοχή ως προς τα της κατοικίας. Οι έλληνες γονείς δεν θα ζητήσουν και τα παιδιά δεν θα το σκεφτούν καν Ο μισθός είναι δικός μας και για τις δικές μας ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ανάγκες (συνήθως η πρόβλεψη για το μέλλον απλά δεν υπάρχει) Πλυντήριο, σίδερο, καθαριότητα η...μαμά, αφού στο σπίτι της είμαστε και είμαστε τα παιδιά της (και βέβαια θα της "βάλουμε και χέρι" αν κουνήσει κάτι στο δωμάτιό μας, που μπήκε να καθαρίσει) Κατά τα άλλα βέβαια καταριόμαστε την τύχη και την π...τάνα κενωνία που δεν μπορούμε να έχουμε τον χώρο και την ησυχία μας για να φέρουμε κάνα γκόμενο/α ή απλά να αράξουμε με τα φιλαράκια 9
MikhailBakurin Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Εγώ περνάω παρεΐστικα με τους γονείς μου πάντως, με έκαναν μικροί. Κάτω από 30 εγώ, 55 εκείνοι, βγαίνουμε σχετικά τακτικά και περνάμε μια χαρά. Ενίοτε βγαίνω και με φίλους τους που είναι κουλ τύποι, κλπ κλπ. Στο σπίτι αναλαμβάνω το φερσερ καταμερισμού εργασίας (πλυντήρια πιάτων - ρούχων συνήθως) και κάποια έξοδα (συνήθως 1-2 μικρά σουπερμαρκετ της εβδομάδας). Προσπαθούν να μη βάζουν ηλεκτρική σκούπα ενώ δουλεύω και προσπαθώ να μη βάζω μουσική τέρμα όταν κοιμούνται - δουλεύουν εκείνοι. Το μόνο που τους είναι λίγο δύσκολο, είναι να φέρω δικούς μου φίλους σπίτι και να αράζουμε μέχρι πρωίας, όπως παλιότερα. Αλλά ντάξει, πλέον κανείς δεν το κάνει αυτό, γιατί δουλεύουμε τις καθημερινές και τα Π/Σ/Κ προτιμάμε να κάνουμε κάτι καλό, από το να αράζουμε σε σπίτια, σαν απένταροι 20χρονοι. Με αυτό τον τρόπο, αποταμιεύω το 90% του εισοδήματός μου, με αποτέλεσμα μέσα σε 6 μήνες να έχω αρκετό κεφάλαιο για να ανακαινίσω πλήρως ένα ιδιόκτητο σπίτι μας που είναι κυριολεκτικά γιαπί, δε μπορεί να κατοικηθεί πάνω από 2-3 μέρες συνεχόμενες, και να μείνω εκεί, ή να το ενοικιάσω. Η βούληση να το βάλω μπρος μου λείπει. 😛 2 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Για μένα το μεγαλύτερο μείον του να μένεις με τους γονείς σου είναι οτι δεν έχεις προσωπική ζωή. Με τις παρέες σου κάπως το βολεύεις, θα βγεις παραπάνω έξω (αν και δε θεωρώ πως σπίτι δε μπορείς να περάσεις καλά και μόνο με ποτάρες εξω μπορείς), θα μαζευτείς σε σπίτι φίλου που μένει μόνος του κ.ο.κ. Μια κοπέλα τι θα την κάνεις; Θα την φέρεις σπιτι να χαιρετηθεί με τη μάνα σου όταν πάει στο μπάνιο ή θα νοικιάζεις airbnb κάθε φορά που θέλετε να βρεθείτε πριβέ; Κι άντε και το έκανες μια φορά, δεν είναι για συνέχεια. Μακροπρόθεσμα δεν ειναι βιώσιμο. Προσωπικά ζορίστηκα πολύ οικονομικά όταν νοίκιασα γιατι δεν είχα μεγάλο μισθό και θα μπορούσα να το τρενάρω και περισσότερο γιατί οι γονείς μου λείπουν εξι μηνες το χρονο από το σπίτι. Ωστόσο το θεωρώ την καλύτερη απόφαση που πήρα γιατί κυριολεκτικά βρήκα την ησυχία μου και την ιδιωτικότητα μου. Και σχετικά σύντομα γνώρισα και μια κοπέλα που τώρα συγκατοικούμε. Θεωρώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο οτι εξελίχθηκε η σχέση μας το γεγονος πως είχα δικό μου σπίτι. 2 2
Apokios Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Ακομα και 1000άρικο ( οχι απλά κοντά ) δεν φτάνει για να έχεις μια αξιοπρεπή ζωή. Ενοίκιο: 350-400€ για ένα δυάρι Internet: 20€ Κοινόχρηστα: ας πουμε 10€ ( σε περίπτωση που δεν βάζουν πετρέλαιο ) Ρευμα: Μέσος όρος 70€ ( με χρήση θερμαντικών σωμάτων / AC ) ΣΜ: 200€ ( 50€/Εβδομάδα ) Ειμαστε λοιπόν ως τώρα στα 650€ ( στην καλύτερη ) 350€/4 = 87,5€ διαθέσιμα την εβδομάδα βάζοντας μέσα και όλα τα προσωπικά έξοδα. Κάτι παραπάνω απο 10€ την ημέρα δηλαδή. Όσοι λοιπόν λέτε "καλά ειναι τα 1000 γιατί δεν φεύγεις" σκεφτείτε το λίγο παραπάνω 8
SabotazNic Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Apokios είπε 350€/4 = 87,5€ διαθέσιμα την εβδομάδα βάζοντας μέσα και όλα τα προσωπικά έξοδα. Κάτι παραπάνω απο 10€ την ημέρα δηλαδή. Όσοι λοιπόν λέτε "καλά ειναι τα 1000 γιατί δεν φεύγεις" σκεφτείτε το λίγο παραπάνω Εχεις δικιο. Σκεψου να εκανε κανεις καμια αποταμιευση για κανα ρουχαλακι, να επισκεφτει κανα οδοντιατρο 2 φορες/χρονο για καθαρισμο, κανα σπιτι ιιιιισως, κανα αμαξι καποια στιγμη. Ή να χρειαστεις καμια λευκη συσκευη/γκατζετ.... Φτανουν τελικα τα 10/μερα 3 λεπτά πριν, Apokios είπε ΣΜ: 200€ ( 50€/Εβδομάδα ) Αν τρως στο σπιτι με λιγοτερα απο <8ευρω/μερα, μαλλον το εχεις ριξει στο οσπριο. Αλλα ακομα και ετσι δεν ειναι μονο το φαι που θα σου βγει στο σουπερ/κρεοπωλειο. Το συγκεκριμενο ποστ ολη η αληθεια. Για να βγει καποιος σε ενα σπιτι, θελει.....2 μισθους και οχι 1 Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2024 από SabotazNic 4
magicnumbers Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Φιλε ολοι ετσι ειναι. Οσοι μενουν μονοι ειναι απο σπιτι κληρονομιας κ παλι μη νομιζεις με τα 800 αντε 1000 ποσο μακρυα να πας. Οσοι νοικιαζουν εντελως ανεξαρτητα καθονται κ ακουνε τις οαοαριες του καθε εργοδοτη γιατι εχουν νοικι κ ενα αδειο ψυγειο με τυρι του τοστ. Φοβερη ανεξαρτησία κ κατακτηση. Μη κοιτας τους αλλους ταχα επιτυχημενους με γαμους κλπ. Δε σου δειχνουν τι σκλαβια περνανε για ναναι ταχα "ανεξαρτητοι" ουτε τι εξευτελισμο προσωπικο. Οι δικοι σου δεν ειναι ξενοι. Δε θα τσακωθειτε γιατι πάτησες με τα παπουτσια στο σαλονι κλπ ούτε θα σου κοπανανε οτι σε βοηθησαν στο γαμο σου κ εισαι υποχρεωμενος. Ουτε η συγκατοικηση ειναι λυση. Θα φυγεις απτο πατρικό για ναχεις 1 2 αγνώστους με τα χουγια τους εσυ θα κοιμασαι ο αλλος θα παιζει ντραμς.καλη τύχη. Ζησε στις διαστασεις σου. Μπορεις ναχεις ενα καλο αλφα επιπεδο χωρις στερησεις κ να αποταμιευεις. Μπορεις νασαι ανεξάρτητος εργασιακα βαζοντας τον καθενα στη θεση του κανοντας σωστες επιλογες οχι με το φοβο της απολυσης.Αυτα μετρανε περισοτερο. Οχι ταχα οι αερολογιες των ινφλουενσερ σελφ μοτιβεισον κ ναχαμε να λεγαμε. Εκτος πραγματικότητας. 4
Ntinaras Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, StamTheMan είπε Μηπως εννοεις οτι δε βγαινεις οικονομικα για να κανεις και γουστα και βολτες κτλ κτλ και να μενεις και μονος; Γιατι μαλλον εισαι κοντα στο 1000κο και το παρουσιαζεις λες και παιρνεις βασικο. Εγω θα σου προτεινα να αλλαξεις λιγο τροπο ζωης για να συνηθισεις και να μη φας τα μουτρα σου οταν θα φας τα λεφτα μεχρι τις 10 του μηνα,να αρχισεις να βαζεις στην ακρη μερικα χρηματα και να κανεις το βημα σιγα σιγα. Δε μπορεις να μενεις μια ζωη εκει. Η ισως και να μπορεις. Εγω εφυγα απο τα 18,κοντευω τα 40. Το 1000ρικο ειναι πρακτικα βασικος. Οτιδηποτε κατω απο 1000ρικο ειναι χαρτζηλικι για φοιτητες. 5 1 2
godfather0991 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Ο ts όμως δεν έχει δώσει τις σημαντικές πληροφορίες που μετράνε στην συζήτηση: 1) Μένει σε ιδιόκτητο σπίτι ή νοικιάζουν; Οπότε αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν έχει σπίτι καθώς δεν θα του μείνει. 2) Πόσο μεγάλο είναι το σπίτι; Άλλο συγκατοίκηση με γονείς σε 60τ.μ. άλλο σε 150τ.μ. 3) Πόσο συζητήσιμοι είναι οι γονείς του; 4) Είναι δραστήριοι; Φεύγουν από το σπίτι ή είναι όλη μέρα εκεί; 5) Δουλεύουν ή είναι συνατξιούχοι; Όλα τα παραπάνω παίζουν ρόλο για την ποιότητα της συγκατήκησης, 2
-WISE- Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 5 λεπτά πριν, godfather0991 είπε Ο ts όμως δεν έχει δώσει τις σημαντικές πληροφορίες που μετράνε στην συζήτηση: 1) Μένει σε ιδιόκτητο σπίτι ή νοικιάζουν; Οπότε αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν έχει σπίτι καθώς δεν θα του μείνει. 2) Πόσο μεγάλο είναι το σπίτι; Άλλο συγκατοίκηση με γονείς σε 60τ.μ. άλλο σε 150τ.μ. 3) Πόσο συζητήσιμοι είναι οι γονείς του; 4) Είναι δραστήριοι; Φεύγουν από το σπίτι ή είναι όλη μέρα εκεί; 5) Δουλεύουν ή είναι συνατξιούχοι; Όλα τα παραπάνω παίζουν ρόλο για την ποιότητα της συγκατήκησης, Απλά νομίζω ότι χάνουμε λίγο το νόημα μπαίνοντας σε αυτήν την συζήτηση. Το θέμα (μάλλον) του TS δεν είναι πώς θα λύσει το θέμα της συγκατοίκησης με τους γονείς ώστε να περνάει καλύτερα το χρόνο που βρίσκονται στον ίδιο χώρο αλλά πώς θα καταφέρει να φύγει από αυτόν τον τρόπο ζωής. Δυστυχώς, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό ζήτημα αφού το να φύγει κάποιος από το πατρικό του είναι εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες μας. Όσο για την λύση του να βρει μία γυναίκα να μοιράζονται τα έξοδα, αν ο μόνος (ή ο κύριος) λόγος συγκατοίκησης είναι αυτός, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα γυρίσει άρον άρον στο πατρικό του. 2
Nabuko Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 11 ώρες πριν, Slither είπε πως βγήκατε από το αδιέξοδο? Σκέψου τι θα έκανες αν δεν υπήρχαν οι γονείς σου. 2
SeNNinhA Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, -WISE- είπε Απλά νομίζω ότι χάνουμε λίγο το νόημα μπαίνοντας σε αυτήν την συζήτηση. Το θέμα (μάλλον) του TS δεν είναι πώς θα λύσει το θέμα της συγκατοίκησης με τους γονείς ώστε να περνάει καλύτερα το χρόνο που βρίσκονται στον ίδιο χώρο αλλά πώς θα καταφέρει να φύγει από αυτόν τον τρόπο ζωής. Δυστυχώς, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό ζήτημα αφού το να φύγει κάποιος από το πατρικό του είναι εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες μας. Όσο για την λύση του να βρει μία γυναίκα να μοιράζονται τα έξοδα, αν ο μόνος (ή ο κύριος) λόγος συγκατοίκησης είναι αυτός, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα γυρίσει άρον άρον στο πατρικό του. Οπως και να εχει, ο TS εχει ενα μεγάλο πλεονέκτημα. Εχει σπίτι να μείνει, ελάχιστα έξοδα να τρέχουν και κανέναν άλλο να βασίζεται σε αυτόν για την δική του επιβίωση. Οπότε το πραγματικό θέμα δεν ειναι το που μένει αλλα το τι θέλει να κάνει με την ζωή του. Αφού στην πράξη δεν εχει άμεσο έντονο βιοποριστικό πρόβλημα ούτε και δική του οικογένεια να πρέπει να υποστηρίξει, πρέπει να βρει και να ακολούσει δρόμους που θα βελτιώσουν την ζωή του και θα αυξήσουν τις προοπτικές του για το μέλλον. Το να μείνεις με τους γονείς σου για καποια ακόμη χρόνια είναι ένα ελάχιστο κόστος που θα πρέπει να "πληρώσεις" εαν εχεις καποιο μακροπρόθεσμο προγραμμα για την ζωή σου. Το να μείνεις με τους γονείς σου επείδη προσωρινά βολεύει χωρίς καποιο πλάνο να βελτιώσεις την κατάστασή σου είναι απλά άσκοπο. Αναβάλεις απλά το αναπόφευκτο. Ωφείλει αντί να γκρινιάζει για το που μενει (το οποιο είναι πολύ επουσιώδες αυτή την στιγμή), να επενδύσει τα χρήματα που εξοικονομεί στην προσωπική του εξέλιξη σαν επαγγελματίας. Ακόμη ακόμη να πάρει τα λελογισμένα ρίσκα του. Μπορώ να μείνω και σε καλύβα εαν χρειαστει εφόσον αυτό μπορεί να με οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε κατι καλύτερο. Εαν ομως δεν υπαρχει πλανο τότε αυτο ειναι το προβλημα και οχι το σπιτι. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2024 από SeNNinhA 4 1
Koopas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 11 ώρες πριν, Slither είπε Είναι ένα πρόβλημα που μάλλον το αντιμετωπίζουν αρκετοί τη σήμερον ημέρα,μετά τα 30+ η συμβίωση με τους γονείς στο πατρικό γίνεται ανυπόφορη,πιεστική,εκνευριστικη,το οικονομικό ο πρώτος και κύριος λόγος,με μια δουλειά κάτω του 1000αρικου,δεν βγαίνω οικονομικά ώστε να νοικιάσω ένα επιπλωμένο σπίτι της προκοπής,ούτε υπάρχει δεύτερο άτομο για μοίρασμα των εξόδων δια δύο. Όσοι περασατε από αυτό το στάδιο,πως το αντιμετωπίσατε,πως βγήκατε από το αδιέξοδο? Πάντα σε προσωπικό επίπεδο, πήρα την απόφαση και έφυγα. Ακόμα και αν στριμώχτηκα τον πρώτο καιρό οικονομικά, στο μέλλον μόνο υπέρ μου βγήκε. Θα ηρεμήσει το κεφάλι σου από τη βαβούρα, θα έχεις άπειρο προσωπικό χώρο. Το μόνο κακό είναι ότι ανεβαίνουν άσχημα τα ενοίκια, οπότε θα σου πρότεινα να ρωτήσεις όποιον γνωστό και φίλο έχεις (πραγματικά όλους), έτσι έκανα προσωπικά και βρήκα λύση. Γι' αυτούς που γράφουν ότι "μια χαρά ζουν με τη μαμά και τον μπαμπά" και τα έχουν βρει, κτλ, κτλ, μάλλον ξέχασαν να διαβάσουν το post σου και να καταλάβουν τι γράφεις και πως νιώθεις. 6
Nabuko Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, Koopas είπε πήρα την απόφαση και έφυγα. Ακόμα και αν στριμώχτηκα τον πρώτο καιρό οικονομικά Aυτή είναι η σημαντική πρώτη κίνηση. O TS διστάζει γιατί έχει το διχτάκι ασφαλείας ακόμα. Αν δεν το είχε, κοινώς αν του έμπαινε το αγγούρι στον απαυτό του θα έβρισκε λύση. 7 1
csontheline Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 22 minutes ago, Nabuko said: Σκέψου τι θα έκανες αν δεν υπήρχαν οι γονείς σου. Θα κληρονομούσε το σπίτι 😜 5
SeNNinhA Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, Koopas είπε Πάντα σε προσωπικό επίπεδο, πήρα την απόφαση και έφυγα. Ακόμα και αν στριμώχτηκα τον πρώτο καιρό οικονομικά, στο μέλλον μόνο υπέρ μου βγήκε. Θα ηρεμήσει το κεφάλι σου από τη βαβούρα, θα έχεις άπειρο προσωπικό χώρο. Το μόνο κακό είναι ότι ανεβαίνουν άσχημα τα ενοίκια, οπότε θα σου πρότεινα να ρωτήσεις όποιον γνωστό και φίλο έχεις (πραγματικά όλους), έτσι έκανα προσωπικά και βρήκα λύση. Γι' αυτούς που γράφουν ότι "μια χαρά ζουν με τη μαμά και τον μπαμπά" και τα έχουν βρει, κτλ, κτλ, μάλλον ξέχασαν να διαβάσουν το post σου και να καταλάβουν τι γράφεις και πως νιώθεις. Δεν ειμαι καθόλου υπέρ να βάζουμε το ψυχολογικό κομματι σαν κυρίαρχο εδω. Η ζωή είναι σκληρή. Δεν μπορεις να είσαι μαλθακός. Και υπάρχουν πολλοι αλλοι εκεί έξω που θα το θεωρούσαν απίστευτη τύχη να μπορούσαν να εχουν την επιλογή να μεινουν με τους δικούς τους και να μην εχουν στην πραξη έξοδα και υποχρεωσεις προς τριτους. Αλλά ακόμη και στο κομματι της ψυχολογίας και πάλι εγω βλέπω περισσοτερα θετικά παρά αρνητικα. Διότι αυτή την στιγμή ο TS εχει πολλές επιλογές: Μπορεί να μείνει χωρίς δουλειά και να επιζήσει. Αρα μπορεί να επιλέξει το αφεντικό του, την εργασία του και το εργασιακό του περιβαλλον. Ή θεωρείτε ότι ενα κακό εργασιακό περιβαλλον εχει λιγότερη ψυχολογική πίεση από τους γονείς σου. Και η συντριπτική πλειοψηφία εκεί έξω δεν εχει την πολυτέλεια να μεινει χωρίς δουλεια. Για τον ιδιο λογο μπορει να ρισκάρει με κάτι διαφορετικό που μπορει να του βγει ή και να μην του βγει. Εαν εχεις υποχρεωσεις δεν μπορεις να το κανεις. Μπορεί να αποταμιεύυσει χρήματα και ακόμη να επενδύσει τα χρήματα που εχει την δυνατότητα να αποταμιεύσει. Ποσους ξέρετε να μπορουν να αποταμιεύουν σήμερα και να εχουν ενα ψυχολογικο μαξιλαράκι ασφαλείας για καποια στραβη που μπορει να τυχει? Αυτο δεν είναι ψυχολογική πίεση? Μπορεί να κάνει διακοπές. Κατι που ελάχιστοι μπορουν να κάνουν. Και οι διακοπές λειτουργούν και για ψυχολογική αποφόρτιση εκτός απο την σωματικη. Μπορεί να επενδύσει μέρος των χρημάτων του στην προσωπική του και επαγγελματική του καταρτηση και εξέλιξη αποκτώντας νεα skill, πιστοποιήσεις κλπ που θα τον βοηθήσουν στην εξεύρεση καλύτερης και πιο καλοπληρωμένης θέσης εργασίας. Εξαιρετικά σημαντικο μακροπροθεσμα και μεσοπροθεσμα. Μπορεί να έχει μια πιο κοινωνική ζωή μιας και εχει μεγαλύτερη οικονομική άνεση από πολλους άλλους. Οπότε περισσοτερες πιθανοτητες για διαπροσωπικές σχέσεις. Αρα και καλύτερη ψυχολογία. Δεν θεωρώ ότι ειναι σωστό, ούτε και βοηθάμε συνηγορώντας για το πόσο κακό ειναι ο TS να μεινει με τους δικους του. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Αλλά θα πρέπει να το εκμεταλευτείς. Εαν οχι απλά θα παραμείνεις ενας μεμψίμοιρος που σε τελική δεν θα αλλάξει και πολύ το τελικό αποτέλεσμα εαν καταφέρεις και μείνεις μόνος σου τελικα. Εννοειται τα απραπανω αποτελουν την προσωπική μου άποψη και δεν ειναι απαραιτητα να γινονται αποδεκτα από αλλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις