Προς το περιεχόμενο

miracast και linux

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από mphxths,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

μια ερώτηση αν και από το ψάξιμο που έκανα την ξέρω την απάντηση. Γιατί στο λίνουξ δεν παίζει το miracast, dlna κλπ σωστά;

Έχω linux mint και τηλεόραση μια turbox, ένα mi box και ένα microsoft adapter. Όλα παίζουν μια χαρά με android και windows 11. Στο mint το μόνο που αναγνωρίζει

αλλά εν τέλει δεν συνδέεται είναι το mi box. Όλα αυτά με την εφαρμογή gnome displays. Όσο και αν έψαξα δεν υπάρχει κάτι άλλο και γενικά όλοι λένε ότι δεν υπάρχει σωστή υποστήριξη στον τομέα αυτό. Δεν είναι τεράστια έλλειψη εν έτει 2024 για ένα σύγχρονο λειτουργικό; Δλδ η απάντηση είναι βάλε hdmi?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει και το πακετο "gnome-network-displays" που ισως κανει αυτη την δουλεια. Το θεμα ειναι να το εχει η διανομη στα ρεπος της. Σε Fedora (gnome) το βλεπω , σε archlinux το βλεπω (AUR) , σε ubuntu το βλεπω , σε debian το βλεπω ,  σε linux mint cinnamon δεν το βλεπω. To min 21.3 στηριζεται στο ubuntu 22.04 , οποτε πολυ πιθανο να μπορεις να χρησιμοποιησεις το gnome-network-displays πακετο της πιο κοντινης εκδοσης ubuntu , που ειναι η 23.10 και το πακετο αυτης ειναι εδω.

Κατεβαζεις , πας στον φακελο απο τερματικο , χτυπας ενα :

sudo dpkg -i <onoma_arxeiou.deb>

και αν βγαλει προβλημα με dependencies , χτυπας ενα :

sudo apt install -f

και ο θεος μαζι σου. :) 

Αν δουλεψει δουλεψε , αλλιως το βγαζεις και συνεχιζεις την ζωη σου με hdmi :)

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mphxths είπε

Υπαρχει και το πακετο "gnome-network-displays" που ισως κανει αυτη την δουλεια.

Είχε γράψει ο φίλος στην αρχή:

4 ώρες πριν, for4 είπε

Στο mint το μόνο που αναγνωρίζει αλλά εν τέλει δεν συνδέεται είναι το mi box. Όλα αυτά με την εφαρμογή gnome displays.

Αν είναι αυτό που λες, μάλλον δεν...

Δημοσ.
15 minutes ago, micos000 said:

Αν είναι αυτό που λες, μάλλον δεν...

Το gnome-network-displays δεν υπαρχει στα repos του mint , αρα 99.999% δεν αναφερεται σε αυτο. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mphxths είπε

Το gnome-network-displays δεν υπαρχει στα repos του mint , αρα 99.999% δεν αναφερεται σε αυτο. 

Screenshotfrom2024-07-0913-53-31.png.f0ade36787addceb83a19cb91aa4f44a.png

αυτήν έχω κατεβάσει από το app center

Δημοσ.

Tα flatpaks πακετα εχουν πολλες φορες θεμα με permissions και προσβαση σε συσκευες κλπ λογω του sandboxing που κανουν. Καλυτερα να δοκιμασεις την τυχη σου με το deb πακετο , χωρις να ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψει. Απλα αν δεν δουλεψει το deb πακετο , δεν θα δουλεψει τιποτα :) και θα σαι σιγουρος οτι δεν οφειλεται στο format του πακετου , οπως μπορει να συμβαινει με το flatpak.

Δημοσ.

κατέβασα το deb και από εκεί που έλεγε δεν βρέθηκε sink τώρα λέει το παρακάτω:image.png.bb66a0a782df9024c45ab71f8839b9f9.png

Δημοσ.

Δεν ασχολουμαι με το αθλημα , οποτε δεν ξερω τι φταιει. Απο ο,τι διαβαζω , πρεπει να εχεις ανοιχτο το wifi (προφανως) και δευτερον να υποστηριζει p2p mode , που μαλλον υποστηριζει αν λες οτι σου δουλευει σε win11. Καλου κακου , τσεκαρε με την εντολη "iw phy" αν στα "supported interface modes" αναφερεται το p2p. Ειναι καπου στην αρχη , στην ατελειωτη λιστα που βγαζει η εντολη αυτη.

Απο κει και περα , αν ολα ειναι οπως πρεπει , μπορει να ειναι θεμα του NetworkManager και του wpa_supplicant , και αν εχουν γινει compile με την σχετικη υποστηριξη για wifi wireless display και τα σχετικα. Εδω , θα βρεις καποιες σχετικες πληροφοριες/εντολες για να εξακριβωσεις τι γινεται με αυτα τα δυο.
Για παραδειγμα με την εντολη :

sudo gdbus call --system --dest fi.w1.wpa_supplicant1 --object-path /fi/w1/wpa_supplicant1 --method org.freedesktop.DBus.Properties.Get fi.w1.wpa_supplicant1 Capabilities

βλεπεις αν το wpa_supplicant εχει γινει compile με p2p wifi support. Στο fedora μου , η παραπανω εντολη βγαζει :

(<['ap', 'ibss-rsn', 'p2p', 'interworking', 'pmf', 'mesh', 'ft', 'sha384', 'owe', 'suiteb192']>,)

αρα εχει υποστηριξη p2p.
To ιδιο και η εντολη :

sudo gdbus call --system --dest fi.w1.wpa_supplicant1 --object-path /fi/w1/wpa_supplicant1 --method org.freedesktop.DBus.Properties.Get fi.w1.wpa_supplicant1 WFDIEs

πρεπει να βγαλει ως αποτελεσμα :

(<@ay []>,)

για να ειναι επιτυχης , αλλιως υπαρχει θεμα.

Μην ξεχνας , οτι η ολη φαση ειναι σε πειραματικο σταδιο , οποτε ... αποτυχιες ειναι αναμενομενες...

Δημοσ.

τις 2 τελευταίες εντολές μου τις βγάζει ίδιες. Στην iw phy δεν βλέπω κάπω p2p αλλά μου κάνει εντύπωση να μην έχει. Τέσπα όπως και να έχει δεν με καίει τώρα και άμεσα. Το χρησιμοποιώ σπίτι για καμιά ταινία αραιά και που αλλά για 2024 είναι τραγική έλλειψη της πλατφόρμας.

Δημοσ.
45 minutes ago, for4 said:

Στην iw phy δεν βλέπω κάπω p2p αλλά μου κάνει εντύπωση να μην έχει.

Χρησιμοποιησε την εντολη με το "more" , δηλ "iw phy | more" και πηγαινε το σελιδα σελιδα για να βρεις το τμημα που λεγεται "supported interface modes". Θα ναι στην πρωτη ή δευτερη σελιδα και θα δεις αν υποστηριζει p2p mode. Αν οχι ατυχησες.

47 minutes ago, for4 said:

αλλά για 2024 είναι τραγική έλλειψη της πλατφόρμας.

Ως πλατφορμα εννοεις το λινουξ γενικοτερα ? Αν ναι , τοτε δεν εχεις καταλαβει , εσυ και πολλοι αλλοι οτι το λινουξ ως λειτουργικο εχει πολλες ελλειψεις και προβληματα. Απλα ενας μεσος χρηστης με απλη χρηση και χωρις πολλες απαιτησεις δεν θα τα συναντησει αυτα τα προβληματα και τις ελλειψεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Χρησιμοποιησε την εντολη με το "more" , δηλ "iw phy | more" και πηγαινε το σελιδα σελιδα για να βρεις το τμημα που λεγεται "supported interface modes". Θα ναι στην πρωτη ή δευτερη σελιδα και θα δεις αν υποστηριζει p2p mode. Αν οχι ατυχησες.

Ως πλατφορμα εννοεις το λινουξ γενικοτερα ? Αν ναι , τοτε δεν εχεις καταλαβει , εσυ και πολλοι αλλοι οτι το λινουξ ως λειτουργικο εχει πολλες ελλειψεις και προβληματα. Απλα ενας μεσος χρηστης με απλη χρηση και χωρις πολλες απαιτησεις δεν θα τα συναντησει αυτα τα προβληματα και τις ελλειψεις.

Supported interface modes:
         * managed
         * AP
    Band 1:

αυτό γράφει και μετά το band 1 γράφει άπειρα. Είμαι εκτός;

το ξέρω ότι έχει ελλείψεις και το δέχομαι. Κατά 90% καλύπτει την χρήση που κάνω και για αυτό κάμποσο καιρό τώρα το έχω σαν κύριο λειτουργικό στο λαπτοπ (αλλά δεν σβήνω τα w11). Αλλά η έλλειψη miracast και η απάντηση σε όλα τα φόρουμ βάλε hdmi την θεωρώ λίγο τραγική για τον χώρο του linux.

• Λύση
Δημοσ.
5 minutes ago, for4 said:

Είμαι εκτός;

Kατα πασα πιθανοτητα δυστυχως ναι. Στο φορητο που εχω Fedora , μου βγαζει τα παρακατω :

Spoiler

spacer.png

Το καλο ειναι οτι οι ασυρματες καρτες αλλαζουν ;) 

6 minutes ago, for4 said:

Αλλά η έλλειψη miracast και η απάντηση σε όλα τα φόρουμ βάλε hdmi την θεωρώ λίγο τραγική για τον χώρο του linux.

Δυστυχως στον χωρο του λινουξ , οι εξελιξεις κατα μεγαλο ποσοστο στηριζονται σε χομπιστες. Αν καποιος χομπιστας κρινει οτι εχει ενδιαφερον να υλοποιησει καποιο προτζεκτ , θα ασχοληθει. Αλλιως ... τιποτα. Εδω υπαρχουν σοβαρα bugs που διααιωνιζονται για χρονια και δεν τα διορθωνει κανεις. Αν καποια μεγαλη διανομη που υποστηριζεται απο εταιρια , οποτε εχει το προσωπικο και τα κονδυλια , δεν ασχοληθει με κατι , δεν προκειται να γινει κατι σε καποιο θεμα. Τοσο απλα. Ακομα και οι χομπιστες που ασχολουνται με διαφορα προτζεκτς , μελλοντικα τα παρατανε γιατι δεν εχουν χρονο , donations κλπ κλπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...