Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και για τα γήπεδα μπάσκετ η απαραίτητη χρήση του ψηφιακού εισιτηρίου μέσω gov.gr Wallet.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, οι φίλαθλοι που θα παρακολουθούν αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδος και διεθνών διοργανώσεων θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet για να εισέλθουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση της ασφάλειας στους αθλητικούς χώρους και την αντιμετώπιση της βίας, σε συνέχεια με το αντίστοιχο μέτρο που έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο για τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Το νέο σύστημα θα επιτρέπει την ακριβή καταγραφή των στοιχείων των θεατών, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και του τηλεφώνου τους.

Για να χρησιμοποιήσουν το σύστημα, οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας μέσω του emep.gov.gr και να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet στο κινητό τους τηλέφωνο. Λεπτομερείς οδηγίες για τη διαδικασία ταυτοποίησης είναι διαθέσιμες στο tickets.gov.gr.

Η εφαρμογή του συστήματος στο μπάσκετ ακολουθεί την υλοποίησή του στο ποδόσφαιρο, όπου έχει ήδη συμβάλει «στη βελτίωση της ατμόσφαιρας στα γήπεδα» σύμφωνα με την κοινή δήλωση των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού
και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο ΕΣΑΚΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών) έχει εκφράσει την υποστήριξή του στο μέτρο, αναγνωρίζοντάς το ως ένα σημαντικό βήμα προς την καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι η χρήση της τεχνολογίας αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για τη διασφάλιση της ασφάλειας στους αθλητικούς χώρους, δεσμευόμενη ότι θα συνεχίσει την αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων για την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμης Ρεντζιάς, επισήμανε:

«Με χαρά παραλαμβάνουμε ως ΕΣΑΚΕ την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή από τις 16 του προσεχούς Σεπτεμβρίου της ταυτοποίησης των εισιτηρίων των φιλάθλων για την είσοδο τους στα γήπεδα της Stoiximan Basket League. Είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη διαρκή προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους και ταυτιζόμαστε απόλυτα με την πρόθεση της Πολιτείας να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να μπορούν να χαίρονται όλοι οι πραγματικοί φίλαθλοι το μπάσκετ και όλα τα σπορ σε συνθήκες ασφάλειας. Οι ΚΑΕ της Stoiximan Basket League, τα μέλη του ΕΣΑΚΕ, έχουν κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει η βία στα γήπεδα μας. Έχουν ψηφίσει και έχουν εφαρμόσει αυστηρούς κανονισμούς, έχουν συνετίσει με παραινέσεις τους φιλάθλους ώστε να αποφεύγουν την βία ακόμη και την λεκτική. Οι προσπάθειες του ΕΣΑΚΕ έχουν αναγνωριστεί από την Πολιτεία και δηλώνουμε σύμμαχοι στην προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την διασφάλιση της ασφάλειας αθλητών, προπονητών, διαιτητών και φιλάθλων και του ίδιου του αθλήματος με την ταυτοποίηση των εισιτηρίων».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, herbalife3 είπε

Ναι με αυτό θα αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα. Προχθές στο Καματερό πάλι μαχαιρώθηκαν! 

Στον εντοπισμό αρχικά και κατ' επέκταση στη μείωση των περιστατικών

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bazzil είπε

Μα αυτοί που τα κάνουν πάλι θα μπαίνουν έτσι! Εσύ και εγώ θα το κατεβάσουμε. Αυτό λέω.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 minutes ago, bazzil said:

Σε ποιόν εντοπισμό; Πότε πήγες τελευταία φορά γήπεδο για να έχεις άποψη επί του θέματος;

Τον Κροάτη τον εντόπισαν που σκότωσε τον οπαδό της ΑΕΚ το βράδυ μία μέρα πριν τον αγώνα ή δεν είχε μαζί του το gov wallet του Ελλαδιστάν και γι'αυτό τον ψάχνουν ακόμα;

Τους δολοφόνους του Άκη του Άρη τους βρήκαν απ'το gov αυτούς? Α κάτσε περίμενε, δεν υπήρχε το gov τότε. Πάλι καλά ευτυχώς υπήρχαν κάμερες στην περιοχή εκείνο το βράδυ τους βρήκανε? Ναι αυτές τις ίδιες κάμερες που το κράτος δε θέλει να βάλει επειδή χαλάει τα ψηφαλάκια του.

11 minutes ago, herbalife3 said:

Μα αυτοί που τα κάνουν πάλι θα μπαίνουν έτσι! Εσύ και εγώ θα το κατεβάσουμε. Αυτό λέω.

προσωπικά είχα διαρκείας στην ΑΕΚ εδώ και 5 χρόνια. Φέτος είναι η πρώτη φορά που άφησα την ανανέωση μου να λήξει, πολύ απλά γιατί θεωρώ το μέτρο ΓΕΛΟΙΟ και απλά δε συμφωνώ. Όχι γιατί θέλω να κάνω επεισόδια, αλλά επειδή δε συμφωνώ να τιμωρούμαι εγώ και ο κάθε οικογενειάρχης και ηλικιωμένος, επειδή το κράτος πρωτίστως, και οι ομάδες σε δεύτερη φάση ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πατάξουν τη βία. 

Να το ξαναγράψω για να το εμπεδώσουμε, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Όχι δεν μπορούν. Έχει διαφορά. 

Προφανώς και ούτε η ΑΕΚ αλλά ούτε το κράτος give a shit επειδή εγώ δεν θα ανανεώσω, άλλωστε ειδικά στη συγκεκριμένη ομάδα και λόγω του νέου γηπέδου υπάρχουν άπειροι που θα χαρούν σε 2 ημέρες που ξεκινάει η ελεύθερη αγορά των διαρκείας, αλλά όταν δε συμφωνώ με κάτι προσωπικά το δείχνω με τον τρόπο μου. 

Δεν πειράζει, μας κόψαν την ομάδα, θα τη βλέπουμε απ'την ηρεμία του σπιτιού μας. Κοπρόσκυλα. 

• Like 13
  • Thanks 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, herbalife3 είπε

Ναι με αυτό θα αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα. Προχθές στο Καματερό πάλι μαχαιρώθηκαν! 

Όταν θα καταλάβουμε ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ θέλουν να αντιμετωπιστεί, τότε θα μιλήσουμε. Αστυνομικό σκότωσαν και δεν άνοιξε μύτη, λίγο διάστημα κεκλεισμένων και κλάιν. Όταν θα καταλάβουμε ότι τα οπαδικά ούγκανα αποτελούν από τους πιό χρήσιμους στρατούς εξυπηρέτησης συμφερόντων, θα τα ξαναπούμε.

Πως θα το λύσεις; Όταν αρχίσεις να παράγεις θέαμα στα γήπεδα, θα προσελκύσεις κόσμο που θα τα σκάσει να δει αγώνα, θα αναγκαστείς (και λόγω τιμής εισιτηρίου) σαν πρόεδρος να βγάλεις έξω τα ούγκανα και θα τα αφήσεις να σφάζονται εκτός που λίγο μας νοιάζει.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, menthol1979 είπε

θα αναγκαστείς (και λόγω τιμής εισιτηρίου) σαν πρόεδρος να βγάλεις έξω τα ούγκανα

Θα μπαινουν παντα και χωρις εισιτηριο, δε θα αλλαξει ποτε και για κανενα λογο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, GREG10ARIS είπε

Θα μπαινουν παντα και χωρις εισιτηριο, δε θα αλλαξει ποτε και για κανενα λογο.

Αμ άδικο έχεις, μπανανία

Δημοσ.
22 minutes ago, menthol1979 said:

Πως θα το λύσεις; Όταν αρχίσεις να παράγεις θέαμα στα γήπεδα, θα προσελκύσεις κόσμο που θα τα σκάσει να δει αγώνα, θα αναγκαστείς (και λόγω τιμής εισιτηρίου) σαν πρόεδρος να βγάλεις έξω τα ούγκανα και θα τα αφήσεις να σφάζονται εκτός που λίγο μας νοιάζει.

Δεν θέλουν να το λύσουν, εξυπηρετούν τα συμφέροντα που είπες και εσύ αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο απ'τα πραγματικά προβλήματα του κράτους, της χώρας, της κοινωνίας. Όχι της Ελληνικής, της παγκόσμιας. Εκτός αν εσείς βλέπετε επεισόδια μόνο στην Ελλάδα.

Το θέαμα δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία σχέση. Κάντο και 1000€ το εισιτήριο να μην πηγαίνει κανείς και να παίζουν με ζωγραφισμένες κερκίδες όπως στον covid. 

Πάλι θα μαχαιρώνονται εκτός γηπέδου. Είναι κοινωνικό το θέμα, "εμείς" και "εσείς". Το "εμείς" vs "εσείς" μπορεί να είναι ΑΕΚτζήδες vs Ολυμπιακοί, Συριζαίοι vs ΝΔ, Αγανακτισμένοι vs Αστυνομία, Γάτες vs Σκύλοι. Να ξεσπάσει ΚΑΠΟΥ θέλει ο προβληματικός κόσμος. 

Γι'αυτό και το "μέτρο" του gov ticket είναι ΓΕΛΟΙΟ από ένα ΓΕΛΟΙΟ κράτος. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, herbalife3 είπε

Επειδή δεν ξεκίνησε ακόμα το μέτρο αυτό:D

Δημοσ.

Ήθελα να ξέρω αν κάποιος που δεν έχει ελληνική ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ ή ελληνικό κινητό ...ένας τουρίστας ή Έλληνας του εξωτερικού, πως μπορεί να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα;

Αν γνωρίζει κάποιος, ας απαντήσει.

ΥΓ. Εννοείται πως μπορεί να προσφέρει τα στοιχεία του [ευρωπαϊκή ταυτότητα ή διαβατήριο].

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μία συμπαθητική αρχή.. Τουλάχιστον έτσι θα ξέρουμε τους περισσότερους που μπαίνουν στα γήπεδα..

Αλλά μην γελιόμαστε.. Πρόκειται απλά για αστυνόμευση "με τα μάτια" (ελάχιστο εμπόδιο για τα ούγκανα..)

Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μόνο όταν οι ίδιες οι ομάδες και το κράτος αποφασίσουν ότι ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να σταματήσει..

Επεξ/σία από gadgetseek
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, polaki είπε

Σε ποιόν εντοπισμό; Πότε πήγες τελευταία φορά γήπεδο για να έχεις άποψη επί του θέματος;

Τον Κροάτη τον εντόπισαν που σκότωσε τον οπαδό της ΑΕΚ το βράδυ μία μέρα πριν τον αγώνα ή δεν είχε μαζί του το gov wallet του Ελλαδιστάν και γι'αυτό τον ψάχνουν ακόμα;

Τους δολοφόνους του Άκη του Άρη τους βρήκαν απ'το gov αυτούς? Α κάτσε περίμενε, δεν υπήρχε το gov τότε. Πάλι καλά ευτυχώς υπήρχαν κάμερες στην περιοχή εκείνο το βράδυ τους βρήκανε? Ναι αυτές τις ίδιες κάμερες που το κράτος δε θέλει να βάλει επειδή χαλάει τα ψηφαλάκια του.

προσωπικά είχα διαρκείας στην ΑΕΚ εδώ και 5 χρόνια. Φέτος είναι η πρώτη φορά που άφησα την ανανέωση μου να λήξει, πολύ απλά γιατί θεωρώ το μέτρο ΓΕΛΟΙΟ και απλά δε συμφωνώ. Όχι γιατί θέλω να κάνω επεισόδια, αλλά επειδή δε συμφωνώ να τιμωρούμαι εγώ και ο κάθε οικογενειάρχης και ηλικιωμένος, επειδή το κράτος πρωτίστως, και οι ομάδες σε δεύτερη φάση ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πατάξουν τη βία. 

Να το ξαναγράψω για να το εμπεδώσουμε, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Όχι δεν μπορούν. Έχει διαφορά. 

Προφανώς και ούτε η ΑΕΚ αλλά ούτε το κράτος give a shit επειδή εγώ δεν θα ανανεώσω, άλλωστε ειδικά στη συγκεκριμένη ομάδα και λόγω του νέου γηπέδου υπάρχουν άπειροι που θα χαρούν σε 2 ημέρες που ξεκινάει η ελεύθερη αγορά των διαρκείας, αλλά όταν δε συμφωνώ με κάτι προσωπικά το δείχνω με τον τρόπο μου. 

Δεν πειράζει, μας κόψαν την ομάδα, θα τη βλέπουμε απ'την ηρεμία του σπιτιού μας. Κοπρόσκυλα. 

Κάνεις δεν σου έκοψε το ποδόσφαιρο. Συμφωνείς διαφωνείς η διαδικασία είναι απλούστατη. Αν τρεις κινήσεις σε αποτρέπουν να δεις την αγαπημένη σου ομάδα δεν νομίζω ότι η αγαπημένη σου ομάδα είναι και τόσο αγαπημένη. Δεν περιμένω θαύματα, αλλά έστω και ελάχιστα να αντιμετωπιστεί η βία με αυτό το μέτρο, τότε το το στηρίζω ολόθερμα.

Επεξ/σία από panathatube
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, panathatube said:

Κάνεις δεν σου έκοψε το ποδόσφαιρο. Συμφωνείς διαφωνείς η διαδικασία είναι απλούστατη. Αν τρεις κινήσεις σε αποτρέπουν να δεις την αγαπημένη σου ομάδα δεν νομίζω ότι η αγαπημένη σου ομάδα είναι και τόσο αγαπημένη. Δεν περιμένω θαύματα, αλλά έστω και ελάχιστα να αντιμετωπιστεί η βία με αυτό το μέτρο, τότε το το στηρίζω ολόθερμα.

Απ'το username σου καταλαβαίνω ότι έχεις επαφή με το αντικείμενο γι'αυτό και θα απαντήσω. 

Η αγαπημένη μου ομάδα είναι όσο αγαπημένη εγώ κρίνω, από εκεί και πέρα τα πιστεύω μου είναι υψηλότερα από την κάθε ομάδα και δεν ανέχομαι να υποστηρίξω κάτι με το οποίο δε συμφωνώ. 

Το μέτρο είναι ταλαιπωρία για τον απλό κόσμο. Ταλαιπωρεί 999 άτομα legit για να αποτρέψει 1 στα 1000 που είναι προβληματικά. 

Αυτό που θέλω να μου εξηγήσεις, επειδή έχεις επαφή με το αντικείμενο, πες μου σε τί διαφέρει από αυτό που ήδη υπήρχε δηλαδή κανονικότατη καταγραφή του ποιός έχει το εισιτήριο με ΑΜΚΑ κλπ. 

Ποιά η διαφορά να υπάρχει αυτό το μέτρο, αν συνεχίσουν να κάνουν τα στραβά μάτια και μπαίνουν οι γνωστοί ΠΑΝΓΝΩΣΤΟΙ αβέρτα κουβέρτα. Ποιος θα τους σταματήσει? Οι ιδιωτικοί σεκιούριτι? Ποιοί, αυτοί που αφήνανε να μπαίνουν 2-2 μαζί στην ΟΠΑΠ Αρένα? Οι αστυνομικοί? Μα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΛΕΟΝ. 

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, τα ντου που κάνανε τα θυμάσαι; Τα έκοψε ο Γιαννακόπουλος όμως, όταν το αποφάσισε. Όταν το αποφασίσουν και οι άλλοι λοιπόν, τα ξαναλέμε. 

Ήδη εδώ και χρόνια ξέρανε ποιος μπήκε στο γήπεδο και που κάθεται, ποιό το ΑΜΚΑ του, και τί σκατά έφαγε πριν μπει στο γήπεδο. Ποια η διαφορά πες μου με το υπάρχον μέτρο, πέραν της ταλαιπωρίας. 

Το ότι δεν μπορείς να μεταβιβάσεις το εισιτήριο δεν το συζητάω καν. Και δεν το συζητάω γιατί καλώς ή κακώς (κακώς, αλλά δεν είναι της παρούσης), με την αγορά συμφωνούμε ότι το εισιτήριο είναι ατομικό και δεν μεταβιβάζεται. 

Βέβαια εδώ μεταβιβάζονται νομιμότατα εισιτήρια της UEFA, του Wimbledon, των Ολυμπιακών αγώνων. 

Αλλά στο Ελλαδιστάν ξέρουμε καλύτερα. 

Τέλος λοιπόν το γήπεδο και πάμε παρακάτω. 

Επεξ/σία από polaki

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...