IoannisSM Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Μου το έστειλε φίλος πρίν λίγο το ειδε στην αυλή του! Λέει ότι έπεσε από το υπόστεγο (αναρριχώνται;;;)! Και ήταν πολύ γρήγορο. https://ibb.co/KhNKSgt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LiquidTroll Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Χωρίς να είμαι εξπερ, μου φαίνεται για δεντρογαλια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JakeKaufman Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Και εμένα για δεντρογαλια μου φαίνεται. Δεν είναι Οχιά πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 58 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Μου το έστειλε φίλος πρίν λίγο το ειδε στην αυλή του! Λέει ότι έπεσε από το υπόστεγο (αναρριχώνται;;;)! Και ήταν πολύ γρήγορο. https://ibb.co/KhNKSgt Για Σαϊτα μου κάνει ετσι λεπτό που ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Δεν ειναι ευδιακριτα τα χαρακτηριστικα του, φαινεται για δενδρογαλια η για σαπιτης Και για τις δυο περιπτωσεις, ειναι ακινδυνα για τον ανθρωπο και για τα οικοσιτα ζωα. Οπως ολα τα φιδια και ερπετα στη χωρα μας, ειναι προστατευομενα και μερος του ευαισθητου οικοσυστηματος μας. Ποιος ο ρόλος των φιδιών; Είναι ωφέλιμα ζώα; Πόσο ωφέλιμα είναι τα ερπετά και τα αμφίβια για τον άνθρωπο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, Getta Robo είπε Δεν ειναι ευδιακριτα τα χαρακτηριστικα του, φαινεται για δενδρογαλια η για σαπιτης Και για τις δυο περιπτωσεις, ειναι ακινδυνα για τον ανθρωπο και για τα οικοσιτα ζωα. Οπως ολα τα φιδια και ερπετα στη χωρα μας, ειναι προστατευομενα και μερος του ευαισθητου οικοσυστηματος μας. Ποιος ο ρόλος των φιδιών; Είναι ωφέλιμα ζώα; Πόσο ωφέλιμα είναι τα ερπετά και τα αμφίβια για τον άνθρωπο Σαπίτης μπορεί. Ειναι μάλιστα το πιο πιθανο να είναι μιας και φτάνει και τα 2 μετρα. Ολα τα αλλα ειναι max 1 μετρο. Η δεντρογαλιά εχει πιο χοντρο κορμι και αρκετες βουλες στο πανω μισο. Δεν μου κανει να ειναι. 3 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Οπως ολα τα φιδια και ερπετα στη χωρα μας, ειναι προστατευομενα και μερος του ευαισθητου οικοσυστηματος μας. Ποιος ο ρόλος των φιδιών; Είναι ωφέλιμα ζώα; Πόσο ωφέλιμα είναι τα ερπετά και τα αμφίβια για τον άνθρωπο Παλιότερα το φίδι του σπιτιού δεν το πειράζανε ποτέ. Ήταν για κακό να το πειράξεις. Αλλωστε ετρωγε και τα ποντικια. Πολύ πιο χρήσιμο απο τις γάτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoannisSM Δημοσ. 8 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Σαιτα το κόβω κι εγώ λίγο από εικόνες που είδα online. Το τραβηξε φωτό από μακριά, οπότε η ποιότητα δεν είναι καλή ώστε να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, SeNNinhA said: Σαπίτης μπορεί. Ειναι μάλιστα το πιο πιθανο να είναι μιας και φτάνει και τα 2 μετρα. Ολα τα αλλα ειναι max 1 μετρο. Η δεντρογαλιά εχει πιο χοντρο κορμι και αρκετες βουλες στο πανω μισο. Δεν μου κανει να ειναι. Δεν μπορω να διακρινω λογω της αναλυσης και του φωτισμου, αν το φως αντανακλαται, δεν θα φαινονται και τα χρωματα του. Μορφολογικα στο σωμα οπως και στο κεφαλι ειναι κοντα. Σε καθε περιπτωση αποκλειται να ειναι οχια, οποτε μιλαμε για ακινδυνο ειδος, οπως και απασχολει πολλους. Και ναι @IoannisSM τα φιδια μπορουν και σκαρφαλωνουν μεσω αλλων αντικειμενων και χαραγματων, ειναι ιδιαιτερα επιδεξια Οι σαιτες εχουν πολυ χαρακτηριστικο χρωματισμο στο κεφαλι τους και ξεχωριζουν αρκετα ευκολα. Επεξ/σία 8 Ιουλίου από Getta Robo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Δεν μπορω να διακρινω λογω της αναλυσης και του φωτισμου, αν το φως αντανακλαται, δεν θα φαινονται και τα χρωματα του. Μορφολογικα στο σωμα οπως και στο κεφαλι ειναι κοντα. Σε καθε περιπτωση αποκλειται να ειναι οχια, οποτε μιλαμε για ακινδυνο ειδος, οπως και απασχολει πολλους. Και ναι @IoannisSM τα φιδια μπορουν και σκαρφαλωνουν μεσω αλλων αντικειμενων και χαραγματων, ειναι ιδιαιτερα επιδεξια Και Οχια να ηταν και πάλι δεν εχει νοημα να το πειράξεις. Η Οχια ειναι αργο φιδι και θα αμυνθεί μονο εαν δεν εχει αλλη επιλογη. Αλλιως οπως και ολα τα ζώα θα επιλέξει να μην εμπλακει σε μάχη εαν δεν ειναι απολύτως απαραίτητο. Ο ανθρωπος δεν ειναι θηραμα για αυτα τα φίδια. Ειναι απειλή. Ακόμη και εαν μας τσιμπήσει κάποια Οχια το πιο πιθανό είναι να είναι προειδοποιητικό δάγκωμα (ή και διπλό δάγκωμα καμια φορα) χωρίς δηλητήριο (η εαν εχει δηλητήριο θα ειναι καμια σταγόνα που ξεμεινε στο δόντι). Και πάλι η χρήση δηλητηρίου είναι η τελευταία άμυνα. Ειδικά εαν μιλάμε για δαγκωμα με φουλ εγχυση. Δεν ειναι ανεξαντλητα τα αποθεματα δηλητηριου και κανουν γυρω στις 1-2 ημερες να ξαναγεμίσει τις κύστες του. Διαστημα που ειναι απροστατευτο οποτε και επιλεγει να μην επιτεθει στο φουλ εκτος απο μεγαλη αναγκη. Σε καθε περιπτωση το δηλητηριο της οχιας δεν ειναι πολυ ισχυρο. Δεν ειναι θανατηφορο εκτος και εαν υπαρχει καποια παθηση ή εχουμε καποια αλεργικη αντιδραση. Μπορει να παρει και 2-3 ωρες να αρχισουμε να εχουμε καποια ενοχληση. Πολύ περιθωριο να παμε στο νοσοκομειο. Οι αντιοφικοι οροι εχουν πια καταργηθει ή χρησιμοποιούνται ελαχιστα διοτι αποδείχθηκε ότι πιο πολύ κακο εκαναν παρα καλο (αλεργικες αντιδρασεις στον αντιοφικο ορο). Τωρα πια και στο νοσοκομειο θα σας βαλουν ενα απλο φυσιολογικο ορο ωστε να διαλυθει το δηλητηριο περισσοτερο και θα σας εχουν σε απλη παρακολουθηση μηπως και εχετε καποια αλεργικη αντιδραση στο δηλητηριο. Εαν σας τσιμπήσει φιδι αυτο που εχετε να κάνετε ειναι αν δειτε εαν μπορειτε τι φιδι ηταν ωστε να το περιγραψετε στους γιατρους/νοσηλευτες. Να παραμεινετε ψύχραιμοι. Να το αναφερετε (εαν ειστε στην δουλεια) αμεσως (αν και εχετε χρονο) και να σας συνοδέψουν στο νοσοκομειο για οτι ειπα παραπανω. Δεν τρεχετε, δεν χοροπηδάτε. Μπορειτε να περιδεσετε (οχι πολυ σφιχτα) τον μηρο σας και κυριως να περιορισετε τις κινησεις σας και να κρατησετε χαμηλα γενικά τους καριδακους σφυγμούς σας. Ξεχνατε γιατροσοφια με σφιχτες περιδεσεις, χαρακιες με μαχαιρι, ρουφηγματα στο αιμα κλπ. Γενικα δεν ειναι ζω-πεθαινω (εκτος απο ειδικες περιπτωσεις ατομων με ειδικα προβληματα) End of story Επεξ/σία 8 Ιουλίου από SeNNinhA 3 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Just now, SeNNinhA said: Και Οχια να ηταν και πάλι δεν εχει νοημα να το πειράξεις. Η Οχια ειναι αργο φιδι και θα αμυνθεί μονο εαν δεν εχει αλλη επιλογη. Αλλιως οπως και ολα τα ζώα θα επιλέξει να μην εμπλακει σε μάχη εαν δεν ειναι απολύτως απαραίτητο. Ο ανθρωπος δεν ειναι θηραμα για αυτα τα φίδια. Ειναι απειλή. Ακόμη και εαν μας τσιμπήσει κάποια Οχια το πιο πιθανό είναι να είναι προειδοποιητικό δάγκωμα (ή και διπλό δάγκωμα καμια φορα) χωρίς δηλητήριο (η εαν εχει δηλητήριο θα ειναι καμια σταγόνα που ξεμεινε στο δόντι). Και πάλι η χρήση δηλητηρίου είναι η τελευταία άμυνα. Ειδικά εαν μιλάμε για δαγκωμα με φουλ εγχυση. Δεν ειναι ανεξαντλητα τα αποθεματα δηλητηριου και κανουν γυρω στις 1-2 ημερες να ξαναγεμίσει τις κύστες του. Διαστημα που ειναι απροστατευτο οποτε και επιλεγει να μην επιτεθει στο φουλ εκτος απο μεγαλη αναγκη. Σε καθε περιπτωση το δηλητηριο της οχιας δεν ειναι πολυ ισχυρο. Δεν ειναι θανατηφορο εκτος και εαν υπαρχει καποια παθηση ή εχουμε καποια αλεργικη αντιδραση. Μπορει να παρει και 2-3 ωρες να αρχισουμε να εχουμε καποια ενοχληση. Πολύ περιθωριο να παμε στο νοσοκομειο. Οι αντιοφικοι οροι εχουν πια καταργηθει ή χρησιμοποιούνται ελαχιστα διοτι αποδείχθηκε ότι πιο πολύ κακο εκαναν παρα καλο (αλεργικες αντιδρασεις στον αντιοφικο ορο). Τωρα πια και στο νοσοκομειο θα σας βαλουν ενα απλο φυσιολογικο ορο ωστε να διαλυθει το δηλητηριο περισσοτερο και θα σας εχουν σε απλη παρακολουθηση μηπως και εχετε καποια αλεργικη αντιδραση στο δηλητηριο. Εαν σας τσιμπήσει φιδι αυτο που εχετε να κάνετε ειναι αν δειτε εαν μπορειτε τι φιδι ηταν ωστε να το περιγραψετε στους γιατρους/νοσηλευτες. Να παραμεινετε ψύχραιμοι. Να το αναφερετε (εαν ειστε στην δουλεια) αμεσως (αν και εχετε χρονο) και να σας συνοδέψουν στο νοσοκομειο για οτι ειπα παραπανω. Δεν τρεχετε, δεν χοροπηδάτε. Μπορειτε να περιδεσετε (οχι πολυ σφιχτα) τον μηρο σας και κυριως να περιορισετε τις κινησεις σας και να κρατησετε χαμηλα γενικά τους καριδακους σφυγμούς σας. Ξεχνατε γιατροσοφια με περιδεσεις, χαρακιες με μαχαιρι, ρουφηγματα στο αιμα κλπ. Γενικα δεν ειναι ζω-πεθαινω (εκτος απο ειδικες περιπτωσεις ατομων με ειδικα προβληματα) End of story Δεν ειμαι σιγουρος γιατι παραθετεις τα παραπανω, αφου τα ξερω, δεν εκανα καμια αναφορα να πειραχθει αυτο ουτε κανενα φιδι, και εχω διαμοιρασει επικαιροποιημενες παραπομπες για περισσοτερες πληροφοριες. Σε περιπτωση οπου ηταν οχια η οποιοδηποτε αλλο ειδος, μεσα σε οικια και καταλυμα, υπευθυνοι για την απομακρυνση ειναι η πυροσβεστικη υπηρεσια η διασωστες αγριας ζωης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Δεν ειμαι σιγουρος γιατι παραθετεις τα παραπανω, αφου τα ξερω, δεν εκανα καμια αναφορα να πειραχθει αυτο ουτε κανενα φιδι, και εχω διαμοιρασει επικαιροποιημενες παραπομπες για περισσοτερες πληροφοριες. Δεν ηταν για εσενα. Το καταλαβα ότι γνωριζεις. Γενικες πληροφοριες για ναυτιλομενους ηταν. Επειδη ο πολυ ο κοσμος φοβαται τα φιδια. 3 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Σε περιπτωση οπου ηταν οχια η οποιοδηποτε αλλο ειδος, μεσα σε οικια και καταλυμα, υπευθυνοι για την απομακρυνση ειναι η πυροσβεστικη υπηρεσια η διασωστες αγριας ζωης. ΣΩΣΤΑ Στο εργοταξιο ειμαι εγω... Αλλα εχω γαντι και αρπάγη για φιδια. Εχω απομακρυνει καποιες μικρες οχιες που επεσαν μεσα σε φρεατια και δεν μπρορουσαν να βγουν. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 9 Ιουλίου Share Δημοσ. 9 Ιουλίου Αν ηταν πχ οχια θα επρεπε να καλεσει την πυροσβεστικη η καποια αλλη υπηρεσια αγριας ζωης για την απομακρυνση του. Δεν ειναι και δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου https://www.facebook.com/groups/330623170293210/ Πόσταρέ το εδώ. Αν το δουν κάποιοι από τους ειδικούς θα απαντήσουν με βεβαιότητα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα