Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μια μικρή ερώτηση, είναι να αλλάξω βαλβολίνες, λάδια, φίλτρα και θέλω να ρωτήσω πόσα χρόνια κρατάμε τα μπουζί ιριδίου; Τα έχω στο αυτοκίνητο περίπου 2,5 χρόνια και σχεδόν 30.000 χλμ. Εκείνος που τα πέρασε θυμάμαι είπε αλλαγή στα 3 χρόνια. Ο άλλος όμως που πηγαίνω πλέον λέει παραπάνω. Και εγώ από ότι έχω ακούσει τα μπουζί ιριδίου τα κρατάμε κάποια χρόνια. Το αμάξι είναι ένα coltάκι 1300. Τα μπουζί denso IKH16TT. 

Δημοσ.

Ο κατασκευαστής στα πόσα λέει; 

Σε Honda CRV λέει κάθε 90000 αλλά είναι πανάκριβα κοντά στα 100 ευρώ του ιριδίου 

Τα άλλαξα στα 80000 λόγω υγραέριου. 

• Like 1
Δημοσ.

Του 2009 που είναι το δικό μου ο κατασκευαστής δεν υποστηρίζει ιριδίου από ότι είδα στο manual. Μόνο bosch τα απλά. Δεν είναι cleartec. Αναγκαστηκά θα ζητήσω να γίνει και ένας έλεγχος μπουζί.. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, qrstuv είπε

Του 2009 που είναι το δικό μου ο κατασκευαστής δεν υποστηρίζει ιριδίου από ότι είδα στο manual. Μόνο bosch τα απλά. Δεν είναι cleartec. Αναγκαστηκά θα ζητήσω να γίνει και ένας έλεγχος μπουζί.. 

Αυτα που υποστηρίζει δεν λέει κάθε πότε αλλαγή; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Αυτα που υποστηρίζει δεν λέει κάθε πότε αλλαγή; 

Δυστυχώς όχι, μόνο τους κωδικούς των μπουζί λέει, bosch και ngk.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, qrstuv είπε

Δυστυχώς όχι, μόνο τους κωδικούς των μπουζί λέει, bosch και ngk.

Κανε μια ερωτηση στην αντιπροσωπεια πιο καλα . 

Τα 30000 δεν είναι και λίγα για απλά μπουζί. 

Αυτά που λες τα βλέπω ιριδίου 

https://www.autotec.gr/mpouzi-ikh16tt-iridium-twin-tip-denso.html

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.

Τα απλά μπουζί έχουν κόστος της πλάκας. Το πολύ να στα χρεώνει 5€ το ένα οπότε κάθε 10000 χλμ πέταμα και είσαι OK. 

Εγώ που τα αλλάζω μόνος και τα αγοράζω 2€-3€ τα αλλάζω σε κάθε δεύτερη αλλαγή λαδιών. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ιριδίου είναι τα συγκεκριμένα, αυτά έχω στο αμάξι. Αλλά δεν ξέρω πότε θέλουν αλλαγή.. 

αν ήταν τα απλά θα τα είχα αλλάξει και εγώ.

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ.
1 ώρα πριν, qrstuv είπε

Καλησπέρα μια μικρή ερώτηση, είναι να αλλάξω βαλβολίνες, λάδια, φίλτρα και θέλω να ρωτήσω πόσα χρόνια κρατάμε τα μπουζί ιριδίου; Τα έχω στο αυτοκίνητο περίπου 2,5 χρόνια και σχεδόν 30.000 χλμ. Εκείνος που τα πέρασε θυμάμαι είπε αλλαγή στα 3 χρόνια. Ο άλλος όμως που πηγαίνω πλέον λέει παραπάνω. Και εγώ από ότι έχω ακούσει τα μπουζί ιριδίου τα κρατάμε κάποια χρόνια. Το αμάξι είναι ένα coltάκι 1300. Τα μπουζί denso IKH16TT. 

Δεν πάνε με τα χρόνια αλλά με τα χλμ.

Με ένα 50αρικο και για τα 4 θα είσαι ήσυχος. https://onparts.gr/bouzi/bouzi-denso-ikh16

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ιριδίου εγώ τα αλλάζω κάθε 70-80κ χωρίς προβλημα (αντέχουν και άλλο)

Επεξ/σία από iml
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, qrstuv είπε

Ιριδίου συνήθως λένε από 60-80.000 και όχι με χρόνια . 

Ας δει τη κατάσταση στα μπουζί, αφού θα κάνει λάδια φίλτρα . Και το αντιψυκτικό δες .

• Like 2
Δημοσ.

Καλώς. Θα κάνουμε έλεγχο και βλέπουμε. Και τα αντιψυκτικά είναι ένα άλλο θέμα.. Τελευταία φορά τα άλλαξα τον Φεβρουάριο του 23 και λέω να τα κρατήσω 3 χρόνια. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω με το μάτι αν είναι καθαρά ή βρώμικα. Και όσον αφορά στον θερμοστάτη πότε θέλει αλλαγή; γιατί το χειμώνα κάνει να ζεσταθεί κάπου 1,5 λεπτό το αμάξι, το μέτρησα. Κάνω πάντα ζέσταμα πριν ξεκινήσω. Αν όμως τον αλλάξω και κολλήσει ο καινούριος τι κάνω μετά.. Το ίδιο και για την τάπα ψυγείου δεν γνωρίζω πότε την αλλάζουμε και αν χρήζει αλλαγής. Αν γίνεται καλά ο εξαερισμός κτλ. Αν θέλετε πείτε. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, qrstuv είπε

Καλώς. Θα κάνουμε έλεγχο και βλέπουμε. Και τα αντιψυκτικά είναι ένα άλλο θέμα.. Τελευταία φορά τα άλλαξα τον Φεβρουάριο του 23 και λέω να τα κρατήσω 3 χρόνια. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω με το μάτι αν είναι καθαρά ή βρώμικα. Και όσον αφορά στον θερμοστάτη πότε θέλει αλλαγή; γιατί το χειμώνα κάνει να ζεσταθεί κάπου 1,5 λεπτό το αμάξι, το μέτρησα. Κάνω πάντα ζέσταμα πριν ξεκινήσω. Αν όμως τον αλλάξω και κολλήσει ο καινούριος τι κάνω μετά.. Το ίδιο και για την τάπα ψυγείου δεν γνωρίζω πότε την αλλάζουμε και αν χρήζει αλλαγής. Αν γίνεται καλά ο εξαερισμός κτλ. Αν θέλετε πείτε. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

στατικό ζεσταμα δε προσφέρει απολύτως τίποτα σε σύγχρονο μοτερ. πάρα μόνο πολλές φθορές μακροπροθεσμα

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, qrstuv είπε

Συνήθως εάν μένει ανοικτός πέφτει η θερμοκρασία σε κατηφόρα . Τουλάχιστον σε αυτός με ελατήριο. 

Στους ηλεκτρονικούς δε ξέρω τη συμπεριφορά τους .

Βάλε και ένα διαγνωστικό και διάβασε live data . 

Προσωπικά αντιψυκτικό αλλάζω κάθε 2 χρόνια . Το αμάξι πόσα χιλιόμετρα έχει; 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Συνήθως εάν μένει ανοικτός πέφτει η θερμοκρασία σε κατηφόρα . Τουλάχιστον σε αυτός με ελατήριο. 

Στους ηλεκτρονικούς δε ξέρω τη συμπεριφορά τους .

Βάλε και ένα διαγνωστικό και διάβασε live data . 

Προσωπικά αντιψυκτικό αλλάζω κάθε 2 χρόνια . Το αμάξι πόσα χιλιόμετρα έχει; 

150κ έχει, δεν είναι πολλά. Στις 100.000 άλλαξα βαλβολίνες. Μου βάλανε 75-90w ενώ παίρνει 75-80w GL4.

Ο θερμοστάτης του είναι με ελατήριο και δεν τον άλλαξα ποτέ.

Όσο για διαγνωστικό έχω κάνει πολλές φορές και είναι καθαρό (εκτός από ένα αστείο μήνυμα για το κλειδί με τα κουμπιά αυτόματου κλειδώματος και ξεκλειδώματος που ήθελε αλλαγή μπαταρίας και διαγραφή από τον εγκέφαλο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...