Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά και χαρά σε ολους!

Εχω ένα παπί Kymko Nexxon 50 με μίζα, το οποίο με τον υπάρχοντα κινητήρα δε τραβάει καθόλου, ειδικά στις ανηφόρες, αλλα και με 2 ατομα.

Θέλω να ρωτήσω αν ταιριάζει ακριβώς στις βάσεις για μοτερ, κινητήρας lifan 110 με μίζα?

Έχω ενημερωθεί για το νομίκο μέρος του θεματος, και το ρίσκο θεωρώ πως είναι μικρό για να μη το προχωρήσω.

Σε κάποια αγγελία είδα πως κάνει για τα συγκεκριμένα μοντέλα "HONDA C50 HONDA GLX50 HONDA ASTREA GRAND HONDA ASTREA SUPRA HONDA Z50 HONDA DAX DAYTONA SPRINTER DAYTONA DY50 DAYANG 50". Και ίσως είναι πιθανό να κάνει και για nexxon 50, μιας και στο δρόμο είδα να φοράει καποιος με ίδιο μηχανάκι, lifan κινητήρα αλλά δε μπόρεσα να ρωτήσω τι και πως! 

Με ενδιαφέρει να μη μπλέξω με πατέντες για να ταιριάξει στις βάσεις.

Ευχαριστώ παίδες!✌️

Δημοσ.

Νομίζω έναν μηχανικό πρέπει να ρωτήσεις. Αυτός θα ξέρει να σου πει. Τα lifan ειναι φθηνά τα βάζουν πολλοί αλλα δεν ειναι μοτέρ για πολλά πολλά, βαράνε για πλάκα (κάτοχος Honda astrea dream 20ετιας)

Δημοσ.
Στις 8/7/2024 στις 1:25 ΜΜ, Petros Electron είπε

Νομίζω έναν μηχανικό πρέπει να ρωτήσεις. Αυτός θα ξέρει να σου πει. Τα lifan ειναι φθηνά τα βάζουν πολλοί αλλα δεν ειναι μοτέρ για πολλά πολλά, βαράνε για πλάκα (κάτοχος Honda astrea dream 20ετιας)

Ετσι κι αλλιως δε το θελω για πολλα πολλα...

Ρωτησα παντως καποιους μηχανικους, αλλα δεν εχουν βαλει στα συγκεκριμενα μαρκα/μοντελο, μοτερ lifan. Οποτε ρωτησα σε καταστημα που πουλαει ανταλλακτικα και κινητηρες. Μου ειπε πως εχει πουλησει και για το μοντελο το δικο μου... Οποτε θα ειχε ενδιαφερον και καποια γνωμη απο ατομο που το φοραει, να μαθαινα για πιθανα προβληματα, συμπεριφορα κλπ.

Οπως και να χει ευχαριστω για την απαντηση,.

• Moderators
Δημοσ.
13 ώρες πριν, fordka1301 είπε

Ετσι κι αλλιως δε το θελω για πολλα πολλα...

Ρωτησα παντως καποιους μηχανικους, αλλα δεν εχουν βαλει στα συγκεκριμενα μαρκα/μοντελο, μοτερ lifan. Οποτε ρωτησα σε καταστημα που πουλαει ανταλλακτικα και κινητηρες. Μου ειπε πως εχει πουλησει και για το μοντελο το δικο μου... Οποτε θα ειχε ενδιαφερον και καποια γνωμη απο ατομο που το φοραει, να μαθαινα για πιθανα προβληματα, συμπεριφορα κλπ.

Οπως και να χει ευχαριστω για την απαντηση,.

Σε μηχανικό ρώτα τα καταστήματα για να πουλήσουν πάντα λένε ότι μπαίνουν (πχ έψαχνα για crypton 105 (το πρώτο πρώτο) όλα τα μαγαζιά έλεγαν ότι κάνει, ρώτησα 3 μηχανικούς  2 είπαν ότι σίγουρα δεν μπαίνει ένα ότι ίσως με πατέντα αλλά και πάλι δεν το συνιστούσε

Οπότε μην αγοράσεις στα τυφλά, γιατί αν αρχίσεις κόψε ράψε για βάσεις μετά δεν έχει γυρισμό, +τι πιθανότητα εκεί που είσαι στο δρόμο να σπάσει κακία κόλληση και να ψάχνεσαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μηχανικά μια χαρά γινεται έχουν ξανά κάνει δεν ειναι τέλειο βέβαια καθώς αναφέρουν αλλαγη κέντρου βάρους όσοι το εκαναν

νομικά ειναι πολύ ποιο σοβαρό από οτι φαντάζεσαι..... αν δεν τρακάρεις ποτέ ρίσκο ειναι ελάχιστο από την άλλη αν γίνει ατύχημα για την υπόλοιπη σου ζωή δεν θα ξεμπλέξεις (λογο οτι θα εχεις μι ασφαλισμένο όχημα το οποίο δεν έχει άδεια να κινείται στον δρόμο + ψευδές στοιχειά προς κράτος και ασφαλιστικές) θα σε πάνε ασάλιωτο 

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.

Σε kymco activ50 έβαλα στο παρελθόν τον μιζάτο 110, χωρίς πατέντα. Δεν είδα διαφορά σε κέντρο βάρος κλπ, προφανώς γιατί το ίδιο έβγαινε και σε 110 cc τότε. Ο lifan παρέδωσε πνεύμα στον 1,5 χρόνο βέβαια, χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα.

κατ εμέ ts, προσπάθησε να πάρεις κάτι άλλο, παρά να παιδεύεσαι με lifan.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν φίλοι το μοτέρ το παρέλαβα προχτές και χθες έγινε η αλλαγή.

Κούμπωσαν τα μαρσπιε κανονικά, κυρίως όμως οι βάσεις, και δεν υπάρχει ούτε χιλιοστό διαφορά(Η αποσταση από τρύπα σε τρύπα είναι 155mm). Οι μόνες διάφορες είναι στα φισ, οι οποίες και θα λυθούν στη συνέχεια με αλλαγές κοψε ράψε κλπ.

Θα παραθέσω περισσότερα στοιχεία όταν βγει με το καλό στο δρόμο.

Επεξ/σία από fordka1301

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...