Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, το επόμενο διάστημα θα γίνει η υποστήριξη της διδακτορικής μου διατριβής και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία τι ακριβώς είθισται να φέρνει ο υποψήφιος διδάκτορας εκείνη τη μέρα για την επταμελή επιτροπή π.χ. γλυκά, αναψυκτικά κλπ . Επιπλέον, τι δώρο θα παίρνατε στον επιβλέποντα καθηγητή;

Δημοσ.

Ρώτα τον καθηγητή σου ή κανένα πρώην διδακτορικό που είναι ακόμα στο τμήμα για το τι συνηθίζεται. Νομίζω διαφέρει από σχολή σε σχολή ή και από το ένα εργαστήριο/τμήμα σε άλλο. Π.χ. στην ίδια σχολή, σε ένα εργαστήριο συνηθιζόταν να έρχονται συγγενείς/φίλοι ως κοινό, ενώ σε άλλο ήταν μόνο η επταμελής. 

Τώρα για δώρο, εξαρτάται πόσο θες να ευχαριστήσεις τον καθηγητή και τι τύπος είναι. Μπορεί να είναι ένα ωραίο ποτό ή ένα ωραίο βιβλίο, κάτι διακοσμητικό για το γραφείο...

• Like 1
Δημοσ.

Καλή επιτυχία!

Κανονικά ο επιβλέπων πρέπει να σου φέρει δώρο για ότι τράβηξες για να φτάσεις μέχρι εκεί :-D

Ο δικός μου είχε μπεί μετά με τις σαμπάνιες και το έκανε κούκλα το όλο σκηνικό ενώ δεν είχε φτάσει καλά καλά μεσημέρι. Κάπου εκεί σταματάνε και οι μνήμες μου από την υπόλοιπη μέρα. 

Δημοσ.

Έχει να κάνει με το τμήμα και τις παραδόσεις του, την όποια παραξενιά του καθηγητή ή ακόμα και τη νοοτροπία της κάθε χώρας.

Στην δικιά μου περίπτωση (όχι στην Ελλάδα όμως) είχα πάει κάτι μπισκότα και κουλουράκια για την επιτροπή για να έχουν με το καφέ τους και τον καθηγητή τον πήγα για high end δείπνο. Εκείνος μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του εργαστηρίου, λέκτορες, post-docs μου έκαναν δώρο ένα κινητό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...