LiquidTroll Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Αγαπητή μου, ο εργοδότης ή ο μάνατζερ, ΔΕΝ είναι φίλοι σου. ΔΕΝ είναι καν συμμαχοί σου. Εδώ, ήμαστε με τόσα πτυχία, τόσα certifications, συνεχώς διαβάζουμε στα 42 μας, και καθημερινά μας προσβάλλουν. Προσπαθούν να μας σπάσουν τα νεύρα για να μας σπάσουνε το ηθικό και να μας χειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο. Να κάνουν μαλακία, και να το ρίχνουν σε εμάς, καλύπτοντας τον κώλο τους Να θέλουν να παραιτηθούμε για να βάλουν "δικούς" τους. Οπότε οι συμβουλές μου, αν θες τις ακούς: 1. Τα πάντα σε χαρτί. ΜΗΝ ξανα δεχτεί χωρίς συμβόλαια σοβαρά, και τα πάντα στην ΕΡΓΑΝΗ. Να προσέχει ΤΙ ζητει, και πως το ζητάει 2. Πουθενά δεν είναι καλά. Δυστυχώς....Είτε είσαι σερβιτόρος, είτε είσαι τορναδόρος, είτε είσαι κάποιος που παίρνει 3 χιλιάρικα. Δεν ξέρω εναν, εναν όμως να μου λέει ότι εκεί που είναι, ότι είναι καλά. Γιαυτό ο κόσμος είναι μέσα στο άγχος και στην τρέλα, και μες την κατάθλιψη 3. Δεν θα βγάλεις πολύ άκρη. Κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, και παίρνεις ότι μπορείς, χωρίς δικηγόρους κλπ 4. Τρέχεις μακριά απο αυτό τον εργοδότη/ Μάνατζερ και το παίρνεις ως μάθημα ζωής 5. Bullying στην Ελλάδα? Εδώ σου λέει ψέματα... 😁 Mobbing στην Ελλάδα: Στην 3η θέση η χώρα μας στην Ευρώπη – Τα σημάδια της εργασιακής κακοποίησης 3
fotis1997 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Γενικά η άρνηση του εργοδότη να καταβάλει τον οφειλόμενο μισθό και ακόμα η καθυστέρηση πληρωμής του, παρέχει στον εργαζόμενο τα εξής δικαιώματα (μεταξύ άλλων): "Να θεωρήσει την άρνηση ή την καθυστέρηση του μισθού ως βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του και να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας, διεκδικώντας, εκτός από τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές, και την αναλογούσα αποζημίωση απολύσεως (άρθρο 56, Ν. 4487/2017) Σημειώνεται ότι με το άρθρο 58 Ν. 4635/2019 ορίστηκε ότι«Επίσης, θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η πέραν των δύο (2) μηνών καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης." Πηγή: | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) Απ' ότι καταλαβαίνω από το παραπάνω η αδελφή σου μπορεί να εξαναγκάσει τον εργοδότη της να την απολύσει λόγω της μη καταβολής μισθού για πάνω από δύο μήνες. Οτιδήποτε και να δηλώσει ως δικαιολογία δεν έχει σημασία. Με αυτό τον τρόπο παίρνει την αποζημίωση απόλυσης που προσπαθεί να αποφύγει ο εργοδότης. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2024 από fotis1997
unforgiven Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 14 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ευγε. Εαν ο καθε εργοδοτης καλούταν να πληρώσει 8-10 φορες πανω στο τελος, θα το ξανασκεφτόταν εαν οντως θα παει δικαστικά ή θα τα βρει άμεσα με τους εργαζομένους του. Τον κυνηγήσαμε γιατί μας δούλευε, έτρωγε τα χρήματα σε λουσάτες διακοπές σε βίλες και γιατί το είχε ξανακάνει. Ήταν ταλαιπωρία, τρέξιμο και αντί να χαίρομαι το μωρό έτρεχα σε δικηγόρους και δικαστήρια. Αλλά άξιζε. Μόνο και μόνο γιατί εξαφανίστηκε από την πιάτσα και δεν ξανάκλεψε κάποιον υπάλληλο. 9 1
SeNNinhA Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, fotis1997 είπε Γενικά η άρνηση του εργοδότη να καταβάλει τον οφειλόμενο μισθό και ακόμα η καθυστέρηση πληρωμής του, παρέχει στον εργαζόμενο τα εξής δικαιώματα (μεταξύ άλλων): "Να θεωρήσει την άρνηση ή την καθυστέρηση του μισθού ως βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του και να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας, διεκδικώντας, εκτός από τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές, και την αναλογούσα αποζημίωση απολύσεως (άρθρο 56, Ν. 4487/2017) Σημειώνεται ότι με το άρθρο 58 Ν. 4635/2019 ορίστηκε ότι«Επίσης, θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η πέραν των δύο (2) μηνών καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης." Πηγή: | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) Απ' ότι καταλαβαίνω από το παραπάνω η αδελφή σου μπορεί να εξαναγκάσει τον εργοδότη της να την απολύσει λόγω της μη καταβολή μισθού για πάνω από δύο μήνες. Οτιδήποτε και να δηλώσει ως δικαιολογία δεν έχει σημασία. Με αυτό τον τρόπο παίρνει την αποζημίωση απόλυσης που προσπαθεί να αποφύγει ο εργοδότης. ΣΩΣΤΟΣ!!! 19 λεπτά πριν, unforgiven είπε Τον κυνηγήσαμε γιατί μας δούλευε, έτρωγε τα χρήματα σε λουσάτες διακοπές σε βίλες και γιατί το είχε ξανακάνει. Ήταν ταλαιπωρία, τρέξιμο και αντί να χαίρομαι το μωρό έτρεχα σε δικηγόρους και δικαστήρια. Αλλά άξιζε. Μόνο και μόνο γιατί εξαφανίστηκε από την πιάτσα και δεν ξανάκλεψε κάποιον υπάλληλο. Ετσι. Εργοδοτης ιδιοκτητης φροντιστηριου, χρωστουσε στην γυναικα μου (που την ειχε και εργαζομενη στο φροντιστήριο) τα ιδιαιτερα που εκανε στον γυιο του και την ίδια στιγμή πήγε οικογενειακώς με τα δυο παιδια του και την γυναικα του για Χριστουγεννα στο Παρίσι!! Δεν την ξεχρέωσε ποτε. -1000ευρω. Εκανε διακοπες με τα λεφτα της γυναικας μου. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2024 από SeNNinhA 1
mechpanos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 19 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε ήμαστε με τόσα πτυχία, τόσα certifications, συνεχώς διαβάζουμε στα 42 μας, και καθημερινά μας προσβάλλουν. Προσπαθούν να μας σπάσουν τα νεύρα για να μας σπάσουνε το ηθικό και να μας χειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο. Να κάνουν μαλακία, και να το ρίχνουν σε εμάς, καλύπτοντας τον κώλο τους Να θέλουν να παραιτηθούμε για να βάλουν "δικούς" τους. Οπότε οι συμβουλές μου, αν θες τις ακούς: 1. Τα πάντα σε χαρτί. ΜΗΝ ξανα δεχτεί χωρίς συμβόλαια σοβαρά, και τα πάντα στην ΕΡΓΑΝΗ. Να προσέχει ΤΙ ζητει, και πως το ζητάει 2. Πουθενά δεν είναι καλά. Δυστυχώς....Είτε είσαι σερβιτόρος, είτε είσαι τορναδόρος, είτε είσαι κάποιος που παίρνει 3 χιλιάρικα. Δεν ξέρω εναν, εναν όμως να μου λέει ότι εκεί που είναι, ότι είναι καλά. Γιαυτό ο κόσμος είναι μέσα στο άγχος και στην τρέλα, και μες την κατάθλιψη 3. Δεν θα βγάλεις πολύ άκρη. Κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, και παίρνεις ότι μπορείς, χωρίς δικηγόρους Δεν είμαστε όλοι οι εργοδότες έτσι αλλά το 99% είναι... Συμφωνώ στις συμβουλές απόλυτα. Αν δεν καλύπτει εκτός έδρας, δεν πάει. Κάθεται στο γραφείο και ανοιγοκλείνει εξελόφυλλα δίνοντας παρουσία και βαρώντας μύγες μέχρι να την διώξει. Κάνει αντιμπούλινγκ. 1
helmin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 11 ώρες πριν, billdanos είπε Αυτά τα θέματα δεν τα κυκλοφορούμε έτσι δημόσια, ειδικά όταν περιέχουν χαρακτηρισμούς και υποθέσεις... Σας το λέω αυτό γιατί συνήθως εμφανίζεστε μερικές ημέρες αργότερα, ζητώντας άμεσα να αφαιρέσουμε τα μηνύματά σας... δεν έχω κατάλαβει τι εννοείς; Έχω γράψει κάτι ενάντια στους κανονισμούς του φορουμ; Δεν έχω αναφέρει όνομα επιχείρησης, ούτε κλάδο αλλά ούτε και περιοχή. Ούτε καν έχω "φωτογραφίσει" κάποιον. Το Ηράκλειο προφανώς είναι παράδειγμα. Αναφέρεσαι στον χαρακτηρισμό "λαμόγια"; 1
Bitbit Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Έστω ότι πας επιθεώρηση εργασίας. Προφανώς μετά από αυτό θα σε διώξουν, είναι δεδομένο . Άρα την αποζημίωση την τσίμπησες με αυτή την απλή κίνηση. Σωστά δε το σκέφτομαι; 8 minutes ago, kktts1914 said: Επιθεώρηση εργασίας και καταγγελία Αυτό που τους απασχολεί απ ότι κατάλαβες είναι πως θα πάρει τα μαύρα -εκτός. Άρα θεωρώ ότι η επιθεώρηση δεν αρκεί. Δε χρειάστηκα ποτέ την επιθεώρηση αλλά απ ότι διαβάζω δε μπορεί να επιβάλλει και πολλά. Θεωρώ ότι θέλει οργανωμένο ντου. Και για απλήρωτα και για διακρίσεις όπως γράφτηκε αλλά και για τα εκτός. Ίσως και επίσχεση. Τώρα τι θα γίνει με τα εκτός δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να απαντήσει. Θεωρώ θα πάει ανάλογα τα στοιχεία που έχετε και φαντάζομαι θα πάρει πολύ χρόνο. Ανάλογα την περίπτωση δεν αποκλείεται να τα πάρεις πριν προχωρήσει το θέμα. Γνωστός παλιά που ήταν σε ανάλογη κατάσταση τους λέει, ή με πληρώνετε ή κάνω καταγγελία. Τους προειδοποίησε πριν την κάνει. Δε χρειάστηκε να κάνει, τον πληρώσανε και εννοείται έφυγε
gstat Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 8 ώρες πριν, mechpanos είπε Δεν είμαστε όλοι οι εργοδότες έτσι αλλά το 99% είναι... Συμφωνώ στις συμβουλές απόλυτα. Αν δεν καλύπτει εκτός έδρας, δεν πάει. Κάθεται στο γραφείο και ανοιγοκλείνει εξελόφυλλα δίνοντας παρουσία και βαρώντας μύγες μέχρι να την διώξει. Κάνει αντιμπούλινγκ. αντιμπούλιγκ ....κορυφαίο!!!!
polaki Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Σε αντίστοιχη περίπτωση φίλου μου σε εταιρεία με στρώματα επι εποχές κρίσης, ονόματα δε λέμε εταιρείες δε θίγουμε, όταν τον έσπρωχναν προς παραίτηση για να μην του πληρώσουν τους 3-4 χρωστούμενους μισθούς έκανε το εξής κορυφαίο. Στο κατάστημα Γλυφαδας ερχόταν πελάτης και ανέβαινε και χοροπήδαγε πάνω στα κρεβάτια τάχα για να τους δείξει ποσο ανθεκτικά ειναι. Τον διώξανε κανονική απόλυση την επόμενη ημέρα. Ακόμα θα το θυμούνται είμαι σίγουρος. Πέραν της πλάκας και επειδή έχουμε 2024 πλέον, ας πάει επιθεώρηση εργασίας και όλα καλά θα πάνε. Προφανώς θα απολυθεί, αλλά θα πάρει την αποζημίωση να βρει κάπου πιο ανθρώπινα δουλειά. Και προφανώς τα μαύρα τα κλαίει, αν και αυτό θέλω να πιστεύω το γνωρίζει ήδη. Προς γνώση και συμμόρφωση για το μέλλον. 2 hours ago, Bitbit said: Αυτό που τους απασχολεί απ ότι κατάλαβες είναι πως θα πάρει τα μαύρα -εκτός. Άρα θεωρώ ότι η επιθεώρηση δεν αρκεί. Δε χρειάστηκα ποτέ την επιθεώρηση αλλά απ ότι διαβάζω δε μπορεί να επιβάλλει και πολλά. Δεν υπάρχει καν η έννοια του μαύρου και καλά θα κάνει να μην αναφέρει τίποτα. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και για τις 2 πλευρές. Μη συζητάμε τα αυτονόητα λες και είμαστε 17 χρονών. Τα μαύρα πάνε υπέρ πίστεως και ας προσέχει για το μέλλον. 1
kinq1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Αν καθυστερήσει να πληρώσει δεδουλευμένα πέραν του διμήνου, θεωρείται βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας και μπορείς να διεκδικήσεις απόλυση. Επίσης μπορείς να κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας να τους ρίξει πρόστιμο. 1
Bitbit Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 και επίσης, ελληνική επιχείρηση είναι. Όλο και κάποια κομπίνα θα κάνει, δε μπορεί. Κάπου θα κλέβει, κάποιον αδήλωτο θα έχει. Γενικά κάποια παρανομία. Καμια αποδειξούλα μπορεί να μη κόβει. Παίξτο αλλιώς....
SeNNinhA Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Bitbit είπε Έστω ότι πας επιθεώρηση εργασίας. Προφανώς μετά από αυτό θα σε διώξουν, είναι δεδομένο . Άρα την αποζημίωση την τσίμπησες με αυτή την απλή κίνηση. Σωστά δε το σκέφτομαι; Αυτό που τους απασχολεί απ ότι κατάλαβες είναι πως θα πάρει τα μαύρα -εκτός. Άρα θεωρώ ότι η επιθεώρηση δεν αρκεί. Δε χρειάστηκα ποτέ την επιθεώρηση αλλά απ ότι διαβάζω δε μπορεί να επιβάλλει και πολλά. Θεωρώ ότι θέλει οργανωμένο ντου. Και για απλήρωτα και για διακρίσεις όπως γράφτηκε αλλά και για τα εκτός. Ίσως και επίσχεση. Τώρα τι θα γίνει με τα εκτός δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να απαντήσει. Θεωρώ θα πάει ανάλογα τα στοιχεία που έχετε και φαντάζομαι θα πάρει πολύ χρόνο. Ανάλογα την περίπτωση δεν αποκλείεται να τα πάρεις πριν προχωρήσει το θέμα. Γνωστός παλιά που ήταν σε ανάλογη κατάσταση τους λέει, ή με πληρώνετε ή κάνω καταγγελία. Τους προειδοποίησε πριν την κάνει. Δε χρειάστηκε να κάνει, τον πληρώσανε και εννοείται έφυγε Για εκτός έδρας ωφειλεί να αποζημιωθει τα έξοδα του κατ αρχάς και εφόσον είναι υπάλληλος η αποζημίωση δεν θεωρείται μισθός. Βαραίνει τα έξοδα της επιχείρησης. Κάνεις εξοδολογιο, δίνεις τις αποδείξεις και παίρνεις τα χρήματα. Δεν μιλάμε για μαύρα εδώ. Και επιβάλλεται να ζητηθούν. Εάν παλι προβλεπόταν επιπλέον αποζημίωση για εκτός έδρας χρόνο εργασίας και δεν δηλώνονταν από κανένα τότε ναι είναι μαύρα και πάντα γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να τα διεκδικήσεις εάν κάτι στραβώσει. Είναι ένα ρίσκο που αποφασίζεις να πάρεις όταν κάνεις την συμφωνία. Εάν πάλι τα διεκδικήσεις τότε θα πρέπει να δηλωθούν και να φορολογηθούν εάν καταφέρεις να τα πάρεις. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2024 από SeNNinhA 1
nick_souvlaki Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, SeNNinhA said: Για εκτός έδρας ωφειλεί να αποζημιωθει τα έξοδα του κατ αρχάς και εφόσον είναι υπάλληλος η αποζημίωση δεν θεωρείται μισθός. Βαραίνει τα έξοδα της επιχείρησης. Κάνεις εξοδολογιο, δίνεις τις αποδείξεις και παίρνεις τα χρήματα. Δεν μιλάμε για μαύρα εδώ. Και επιβάλλεται να ζητηθούν. Εάν παλι προβλεπόταν επιπλέον αποζημίωση για εκτός έδρας χρόνο εργασίας και δεν δηλώνονταν από κανένα τότε ναι είναι μαύρα και πάντα γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να τα διεκδικήσεις εάν κάτι στραβώσει. Είναι ένα ρίσκο που αποφασίζεις να πάρεις όταν κάνεις την συμφωνία. Εάν πάλι τα διεκδικήσεις τότε θα πρέπει να δηλωθούν και να φορολογηθούν εάν καταφέρεις να τα πάρεις. Υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός για τα εκτός έδρας. Άρα άμα η εταιρεία δεν πλήρωσε μετακίνηση, κατοικία κ.α. μπορεί να τα διεκδικήσει κανονικά. Ακόμα και να τα πλήρωσε πάλι δικαιούται κάποια λεφτά (Αποζημίωση Εκτός Έδρας - Επιθεώρηση Εργασίας (hli.gov.gr), | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr)). Το ότι παλιά τα έπαιρνε μαύρα δεν έχει καμία σημασία. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2024 από nick_souvlaki 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα