Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια παιδιά έχω έναν υπολογιστή hp elite 8300 ωταν το βάζω στην πρίζα δουλεύει ωταν το ξανά βάζω μου ρίχνει την ασφάλεια του δωματίου θέλω να μου απαντήσετε τι να κάνω

laptopgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί βάζεις και βγάζεις το pc από τη πρίζα. Τερματισμός στα Windows και κλείνει. Πατάς το κουμπάκι όταν είναι κλειστός και ξεκινάει να ανοίγει. Δεν τραβάει ρεύμα όσο είναι κλειστός( πρακτικά αμελητέο τουλάχιστον), το τροφοδοτικό του δεν λειτουργεί.

Δοκίμασε χωρίς ή με άλλο πολυπριζο μην τυχόν σου κάνει αυτό τη δουλειά.

Αλλα γενικώς, πολύ επιμένεις με ένα χαμηλών/βασικών προδιαγραφών PC του 2013. Παίζει με 40-80 να έπαιρνες μεταχειρισμένο ολόκληρο PC παρόμοιο, αντί να πάρεις σκέτο τροφοδοτικό. 

Επεξ/σία από Broli007
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα.

Αν κατάλαβα καλά το PC είναι επάνω σε πολυπριζο που καταλήγει σε πριζα στον τοιχο. οκ ?

Δεν μας έχεις πει όμως τι άλλο έχεις επάνω στο πολυπριζο...

Μερικές φορές, εαν επάνω σε ένα πολυπριζο έχουμε αρκετά τροφοδοτικά απο περιφερειακά,
πχ εξωτερικούς δίσκους οθόνη, ρουτερ, κλπ αυτά στην εκκίνηση όλα μαζί τραβούν αρκετό ρεύμα.

Αν η ασφάλεια σου είναι 10Α είναι λογικό κάποιες φορές να την ρίχνουν.

Επίσης μπορεί αυτή η ασφάλεια στον πίνακα να δίνει ρεύμα σε περισσότερες απο μια πρίζες στο σπίτι.
Κοιταξε οταν πεφτει η ασφαλεια, σε ποιες αλλες δεν εχεις ρευμα στο σπιτι.
Μπορει να διαπιστώσεις οτι σε εκείνες τις πρίζες υπάρχουν πρόσθετα φορτία που σε συνδιασμο με τις καταναλωσεις του PC σου  να ριχνουν την ασφαλεια.

Αν δεν μας αναλύσεις ολα οσα σου περιέγραψα δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε ....

• Like 2

Οι υπολογιστες τετοιου ειδους εχουν οτι χειροτερο υπαρχει απο τροφοδοτικο και μητρικη. Ενα μηχανημα που εχει 13 χρονια στην πλατη του, και πλεον  μονο  για λινουξ κανει. Τζαμπα παιδευεσαι.

• Haha 1

Kαλο ειναι να απαντάμε γιατι υπάρχουν και αλλοι που θέλουν να μαθουν απο οσα προτείνουμε σαν λυση.

Γι αυτό είναι το φόρουμ για να βοηθάμε (αν μπορουμε)

• Like 1

Υπάρχει αντάπτορας ο οποίος σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις κλασικού τύπου τροφοδοτικό, π.χ. αυτός: https://mobspares.com/en-gr/products/for-hp-elite-8100-8200-8300-atx-24pin-to-6p-adapter-cable?variant=47903221449043&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Google+Shopping&stkn=ec0a8f9d137b&gad_source=1

Αν θέλεις σώνει και καλά να ασχοληθείς με αυτό το μηχάνημα, μπορείς να πάρεις τον αντάπτορα, να συνδέσεις ένα τροφοδοτικό απο οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή ( που να είναι γνωστό ότι λειτουργεί σωστά ) και να διαπιστώσεις αν το πρόβλημα οφείλεται στο τροφοδοτικό ή να αποκλείσεις αυτόν τον παράγοντα και να αναζητήσεις αλλού τη πηγή του προβλήματος.

Σε το σου χρησιμεύει η λειτουργία αυτού του υπολογιστή ? Γνώμη μου , πέταξε τον. Ή πάρε άλλον, ή πάρε ένα smartphone, ή πάρε ένα tablet.  Πιο χρήσιμα από τον συγκεκριμένο υπολογιστή θα σου είναι. Είναι σα να χρησιμοποιείς video  για ταινίες το 2024. 

10 ώρες πριν, kdaras είπε

Το  καλώδιο  του pc δοκίμασες να το αλλάξεις ;

Nai

9 ώρες πριν, jimagas99 είπε

Σε το σου χρησιμεύει η λειτουργία αυτού του υπολογιστή ? Γνώμη μου , πέταξε τον. Ή πάρε άλλον, ή πάρε ένα smartphone, ή πάρε ένα tablet.  Πιο χρήσιμα από τον συγκεκριμένο υπολογιστή θα σου είναι. Είναι σα να χρησιμοποιείς video  για ταινίες το 2024. 

Εγώ είμαι συλλέκτης με υπολογιστες και δεν θέλω να το πεταξω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε τοτε αστον στην πριζα και μην τον πειράζεις.Κοινώς σταματα να παίζεις  με την πριζα.......

Επεξ/σία από filipprin

9 ώρες πριν, laptopgr είπε

Εγώ είμαι συλλέκτης με υπολογιστες και δεν θέλω να το πεταξω

Επιδει εχω κι εγω 4-5 αρχαια μηχανακια και μαρεσει να ψιλοπεδευομαι μαζυ τους, θα σου πω ενα πραγμα. Οσο εχουν καποιο ψιλοπροβλημα και ασχολισαι και το ευχαριστιεσαι, καλα ειναι. Αφου το φτιαξεις και δεις οτι δουλευει τζι-τζι, το βαζεις σε μια γωνια και το ξεχνας. Παντως για μενα ειναι ωραια ασχολια, αν μπορεις να διαθεσεις λιγο χρημα και χρονο

11 ώρες πριν, filipprin είπε

Ε τοτε αστον στην πριζα και μην τον πειράζεις.Κοινώς σταματα να παίζεις  με την πριζα.......

Έχω ένα πολυπριζο το βάζω και δίπλα έχει ένα διακόπτει και βάζω οθόνη υπολογιστή και πατάω ον πέφτει το ρεύμα του δωματίου 

• Haha 2

Στις 9/7/2024 στις 11:05 ΜΜ, filipprin είπε

ακου εγώ δεν είναι το κανονικο υπολογιστή εχω ένα πολύ καλο αυτό  το υπολογιστή είναι για δοκιμασίες  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...