Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Janakas111 είπε

Είχα αντιμετωπίσει ενα παρόμοιο θέμα με Η/Υ που ειχε σχετικά καινούριο τροφοδοτικό και το θέμα μου ήταν η ασφάλεια του πίνακα προς τη συγκεκριμένη πρίζα.
Μερικές παλιές ασφάλειες έχουν θέμα με την απότομη ζήτηση τάσης.

Όταν την αντικατέστησα σταμάτησε το πρόβλημα.

Εσυ πώς ξέρεις οτ δεν φταίει η ασφάλεια?

Γιατί ήρθε ηλεκτρολόγος και μου είχε πει ότι είναι μια χαρά ο πίνακας 

1 ώρα πριν, Loinen είπε

Kαι πως εβγαλες το συμπερασμα οτι οι πυκνωτες του ειναι ενταξει; το τροφοδοτικο εχει γεφυρες, μοσφετ, αντιστασεις, πηνια, τα οποια δυνητικα ειναι ικανα να το βγαλουν αχρηστο, και κατ επεκταση να μεταφερει την ζημια και στο υπολοιπο συστημα.

Γνωμη μου, στην ανακυκλωση και κοιτα για κατι αλλο.

Με πολλημπριζο μου το κάνει πιο πολύ να μου ρίχνει την ασφάλεια 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μην τον βάζεις και βγάζεις όλη την ώρα απο την πρίζα,άστο όπως είναι.

Δεν θέλω να είναι στην πρίζα να δουλεύει κανονικά θέλω γιατί είναι και παράξενο που ρίχνει την ασφάλεια δεν θα είναι και ασφάλες

Δημοσ.
15 hours ago, laptopgr said:

Ευχαριστώ για την απαντήσει σας έχω αλλάξει το τροφοδοτικό ίδιο και πάλη το κάνει μήπως  φταίει κάτι με την μητρική 

Και ποιο τροφοδοτικο πηρες και ποσο κοστισε?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, benign είπε

Και ποιο τροφοδοτικο πηρες και ποσο κοστισε?

Έχω βάλει το ίδιο μοντέλο τροφοδοτικό 40 ευρώ αυτός που μου το έδωσε του δούλευε  

Δημοσ.

Ούτε το τροφοδοτικό φταίει ούτε η μητρική! Το πολύπριζο φταίει, που φαίνεται να λειτουργεί αλλά κάπου βραχυκυκλώνει!

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, laptopgr είπε

Δεν θέλω να είναι στην πρίζα να δουλεύει κανονικά θέλω γιατί είναι και παράξενο που ρίχνει την ασφάλεια δεν θα είναι και ασφάλες

Ασε τα υπόλοιπα στο πολύμπριζο και βάλε τον πύργο  σε άλλη πρίζα.. Ε

Γενικότερα δεν υπάρχει λογος να βάζεις και βγάζεις πρίζες όταν θελεις να τον σβήσεις.Το τροφοδοτικό πρέπει να έχει κουμπί on off.Aλλά και standby να είναι ο υπολογιστής δεν παθαίνει κάτι.

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο θέμα το καλώδιο;

Πιστεύω ότι χρειάζεται δοκιμή σε άλλη πρίζα που να είναι και σε άλλη ασφάλεια, στην οποία ασφάλεια να μην υπάρχουν ενεργοβόρες συσκευές σε λειτουργία, ιδανικά και στη πρίζα του μπάνιου που συνήθως έχει δυομισάρι καλώδιο.

Το κάνει αυτό και στην επανεκκίνηση ή μετά από τερματισμό λειτουργίας και εκκίνηση ή μόνο αν αφαιρέσεις και ξαναβάλεις το φις;

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, turbat0s είπε

ποιο μοντέλο είναι?

Hp elite 8300

16 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Ούτε το τροφοδοτικό φταίει ούτε η μητρική! Το πολύπριζο φταίει, που φαίνεται να λειτουργεί αλλά κάπου βραχυκυκλώνει!

Το πολυπριζο δουλεύει με άλλους υπολογιστές 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jhatz20 είπε

Αλλάξτε το καλώδιο του υπολογιστή . Όταν κουνιέται μπορεί να βραχυκυκλώνει . 

Έχω αλλάξει και δεν κουνιέται καθόλου και πάλι το ίδιο 

51 λεπτά πριν, techartware είπε

Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο θέμα το καλώδιο;

Πιστεύω ότι χρειάζεται δοκιμή σε άλλη πρίζα που να είναι και σε άλλη ασφάλεια, στην οποία ασφάλεια να μην υπάρχουν ενεργοβόρες συσκευές σε λειτουργία, ιδανικά και στη πρίζα του μπάνιου που συνήθως έχει δυομισάρι καλώδιο.

Το κάνει αυτό και στην επανεκκίνηση ή μετά από τερματισμό λειτουργίας και εκκίνηση ή μόνο αν αφαιρέσεις και ξαναβάλεις το φις;

Ωταν το ξανά βάλεις 

Δημοσ.

13χρονών μηχάνημα refurbished απο εταιρία που έχει γράψει το λιγότερο  10.000 ώρες λειτουργίας.

και έδωσε 40ευρώ για μεταχειρισμένο τροφοδοτικό ενώ με 90 έπαιρνε καλύτερο refurbished με έξτρα εγγύηση έστω 6μηνών - 1έτους.

δε φταίει το μηχάνημα φίλε που ρίχνει την ασφάλεια.

η επιμονή σου σε κάτι λάθος φταίει.

• Like 6
Δημοσ.
2 hours ago, laptopgr said:

Ωταν το ξανά βάλεις 

Όταν βάζεις δηλαδή το φις στην πρίζα ρίχνει την ασφάλεια και όταν την ανεβάσεις μετά λειτουργεί κανονικά;

Όταν βάζεις το φις, ο υπολογιστής μήπως πάει να ανοίξει για λίγο από μόνος τους πριν πέσει η ασφάλεια; Στο bios πχ η επιλογή AC Power Loss Restart είναι Disabled ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν. το σίγουρο είναι πως κάτι βραχυκυκλώνει. 

Άλλαξες καλώδιο => λές δεν είναι αυτό το θέμα, οκ

Άλλαξες ΗΡ τροφοδοτικό => πάλι λες δε φταίει αυτό, οκ

Αλλάζεις μπρίζα / γραμμή, ενδεχομένως σε αυτή την γραμμή να είναι κ άλλες συσκευές που τραβάνε ρεύμα, πχ κλιματιστικό, να λειτουργεί κάνα πλυντήριο κλπ

Αλλάζεις πολύμπριζο, μην τυχόν είναι αυτό το θέμα.

και επίσης αν γίνεται, λύνεις το μηχάνημα, βάζεις τα βασικά (μητρική+cpu+ ram+τροφοδοσία) σε ξύλο , σε μονωτικό υλικό γενικά, κ βλέπεις αν λειτουργεί οκ ή όχι, κρατάς με προσοχή την ψύκτρα να είναι καλά πάνω στον επεξεργαστή. Κοιτάς κ τους πυκνωτές (οπτικό έλεγχο μόνο) της μητρικής.

Συνεχίζεις σιγά σιγά, δια της ατόπου, να αποκλείεις παράγοντες.

Επεξ/σία από Kthulhou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...