Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση μπροστινού παρμπρίζ αυτοκινήτου

wolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα τη γνώμη όποιου έχει κάποια πρόσφατη εμπειρία στην αντικατάσταση μπροστινού παρμπρίζ αυτοκινήτου. 

Ειμαι ανάμεσα σε Carglass και Glassdrive. 

H Carglass αναφέρει ότι αγοράζει oem κρυσταλλα απο τους προμηθευτές των κατασκευαστων των αυτοκινήτων, ενώ η Glassdrive αναφέρει ότι αγοράζει αποκλειστικά απο την εταιρία Saint-Gobain, η οποία λέει ότι τοποθετεί κρυσταλλα στο μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοκινήτων στην Ευρώπη. 

Ένα άλλο θέμα είναι η επαναρυθμιση της εμπρόσθιας κάμερας που και οι δύο αναφέρουν ότι το κάνουν. Δε ξέρω όμως αν το χρεώνουν έξτρα. 

Έχετε άποψη επί του θέματος; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμεις, οτι παρμπριζ βαλαμε στο παρελθον σε αυτοκινητα μας μεσω ασφαλειας, ηταν το λιγοτερο Β´ διαλογης και χειροτερα και ας ηταν ιδια μαρκα με τα μαμα. Μιλαμε να μην βλεπεις μπροστα σου το βραδυ απο απεναντι φωτα και ακομη χειροτερα οταν εβρεχε. Εκτοτε, πληρωνουμε την διαφορα και βαζουμε μονο γνησια…

Επεξ/σία από SaFiS
  • Like 3

εχω και εγώ καποια σημάδια στο παρπριζ και σκεφτόμουν να αλλάξω μέσο ασφάλειας αλλά μολις είδα τι τζάμι μπαίνει 9 στα 10 οχήματα σκεφτικά ότι τελικά μερικές γρατζουνιες ειναι μια χαρά δεν τρέχει τπτ κάναμε βλακεία και δεν αντικαταστήσαμε με πληρωμή με μαμα τζάμι στο δεύτερο μας αμάξι
το βράδυ δεν βλέπεις μια
η κλασσική γλίτσα που μαζεύεται εκεί που κάνει 1 χρόνο στα μαμά τζάμια κάνει 1 βδομάδα σε αυτά που βαζουν
όταν βρέχει αν δεν σταματήσεις μάλλον εχεις πεθάνει(δεν βλέπεις μια)
καλά χειμώνα δεν θα πω καν ενώ με μαμά δεν χρειαζόμουν σχεδόν ποτέ να βάζω κλίμα να καθαρίσουν στο οχι μαμά μονημα κλίμα και πάλι ειναι θολά

αν χρειαστει να αντικαταστήσω ποτέ το δικό μου θα δώσω κάνα 300 350 ότι χρειαζεται και θα βάλω κάτι σωστό ποτέ και για κανεναν λόγο το σκουπίδι που βάζουν (ειναι επικινδινο για την ζωή)
δεν ξερω μπορει σε μας να πέτυχε τετοια χάλι αλλα και παλι ουτε σε άλλα αυτοκίνητα είδα κατι καλό

Θα προσπαθήσω να ζητήσω το γνήσιο μετά απο αυτά που γράψατε. 

Σε ποια εταιρία όμως να απευθυνθώ; Θεωρείτε κάποια πιο αξιόπιστη στην ποιότητα δουλειάς; 

Εγώ άλλαξα μέσω ασφάλειας πριν 6-7 χρόνια σε συνεργαζόμενο χωρίς να πληρώσω τίποτα. Μου έβαλε της ίδιας εταιρίας που κατασκευάζει και τα ορίτζιναλ, η μόνη διαφορά είναι ότι δεν έχει το σήμα της bmw πάνω. Κατά τα άλλα είναι ίδιο. Άριστης ποιότητας και δεν έχω κανένα θέμα. 

Δεν το άλλαξα σε καμία από τις 2 παραπάνω εταιρίες. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, wolf είπε

Θα προσπαθήσω να ζητήσω το γνήσιο μετά απο αυτά που γράψατε. 

Σε ποια εταιρία όμως να απευθυνθώ; Θεωρείτε κάποια πιο αξιόπιστη στην ποιότητα δουλειάς; 

Θα σου λένε τα κλασσικά ότι είναι εφάμιλλο του εργοστασιακού και το μόνο που διαφέρει είναι το σήμα αλλά εσύ νά επιμένεις ότι θέλεις το "μαμά"

Υπάρχει περίπτωση να είναι εφάμιλλο και αυτό το χωρίς το σήμα της μάρκας του αυτοκινήτου αλλά έχουν αναφερθεί πάμπολλες περιπτώσεις ότι δεν είναι εφάμιλλο.

Είναι γνωστός ο προβληματισμός περί γνήσιου με το σήμα της εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίας VS χωρίς το σήμα.

Πάντως ένας αξιόπιστος τρόπος να δοθεί μια κάποια απάντηση είναι όταν υπάρχει εταιρικός στόλος αποτελούμενος από τα ίδια ακριβώς αυτοκίνητα και ίδιας ακριβώς ηλικίας και χρήσης. Ε, λοιπόν σε αυτά που έχουν προβεί σε αντικατάσταση κρυστάλλων με after market (χωρίς το σήμα) έχουν παρατηρηθεί οπτικές παραμορφώσεις, ιριδισμοί , τάση για θάμπωμα και αεροδυναμικοί θόρυβοι.

Άσε που μειώνεται η αξία του αυτοκινήτου σέ μελλοντική πώληση από ένα παρατηρητικό αγοραστή.

Με λίγη τύχη και με αρκετή επιμονή μπορεί να μπει και το "μαμά" σε παρπριζάδικο.

Επεξ/σία από geopro
  • Like 1

48 λεπτά πριν, geopro είπε

Θα σου λένε τα κλασσικά ότι είναι εφάμιλλο του εργοστασιακού και το μόνο που διαφέρει είναι το σήμα αλλά εσύ νά επιμένεις ότι θέλεις το "μαμά"

Ότι να ναι

48 λεπτά πριν, geopro είπε

Υπάρχει περίπτωση να είναι εφάμιλλο και αυτό το χωρίς το σήμα της μάρκας του αυτοκινήτου αλλά έχουν αναφερθεί πάμπολλες περιπτώσεις ότι δεν είναι εφάμιλλο.

Για δώσε λινκ με καταγεγραμμένες αυτές τις "πάμπολλες" φορές

49 λεπτά πριν, geopro είπε

Είναι γνωστός ο προβληματισμός περί γνήσιου με το σήμα της εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίας VS χωρίς το σήμα.

Αυτό το βίντεο είναι παντελώς άσχετο με αυτά που αναφέρουμε εδώ. Μάθε πρώτα τη διαφορά του ΟEM με του Aftermarket και μετά γράφε. 

38 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αυτό το βίντεο είναι παντελώς άσχετο με αυτά που αναφέρουμε εδώ. Μάθε πρώτα τη διαφορά του ΟEM με του Aftermarket και μετά γράφε

Το βίντεο είναι απολύτως σχετικό με αυτό που συζητάμε. Μιλάει για τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ του OE (το μαμά δηλαδή) και του OEM (αυτό που έχει κατασκευαστεί στο ίδιο εργοστάσιο με αυτό του μαμά). Αν ήταν ακριβώς το ίδιο γιατί η κάμερα να θέλει ρύθμιση ή συστήματα adas να συμπεριφέρονται διαφορετικά ;

Το dot που ευαγγελίζονται οι ασφαλιστικές (και τα παπαγαλάκια τους) αναφέρεται στο τομέα της ασφάλειας μόνον και όχι στην καθαρότητα, ιριδισμούς και τάση για θάμβωση.

45 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Για δώσε λινκ με καταγεγραμμένες αυτές τις "πάμπολλες" φορές

Για ρίξε μια ματιά στο παρόν νήμα.

1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Ότι να ναι

2 ώρες πριν, geopro είπε

Εγώ δεν είπα ότι αποκλείεται ένα παρπριζ χωρίς τό σήμα να μην ικανοποιεί τά απαιτούμενα αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην το κάνει. Όμως με το μαμά OE βαδίζεις εκ του ασφαλούς.

Όλα αυτά τα ζητήματα προέκυψαν από τις ασφαλιστικές που θέλησαν να μειώσουν το κόστος.

• Like 1

31 λεπτά πριν, geopro είπε

Μιλάει για τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ του OE (το μαμά δηλαδή) και του OEM (αυτό που έχει κατασκευαστεί στο ίδιο εργοστάσιο με αυτό του μαμά).

Το βίντεο μιλάει για τις διαφορές OE/OEM με Aftermarket. Καμία σχέση δηλαδή με αυτό που νομίζεις.

33 λεπτά πριν, geopro είπε

Όμως με το μαμά OE βαδίζεις εκ του ασφαλούς.

ΟΕ είναι το Original Equipment και είναι ότι φοράει πάνω το αυτοκίνητο με το που βγαίνει από το εργοστάσιο. Όλα τα άλλα είναι OEM και είναι τα ίδια με το ΟΕ αφού τα φτιάχνει ο ίδιος κατασκευαστής.

Οπότε αν πας εσύ στην αντιπροσωπεία να σου αλλάξουν το παρμπρίζ θα σου βάλουν ΟΕΜ με το σηματάκι πάνω και θα πληρώσεις υπεραξία γι' αυτό. Εγώ έβαλα ΟΕΜ χωρίς το σηματάκι πάνω και δεν πλήρωσα χωρίς λόγο χρήματα μαμησιάτικα που θα μπουν στις τσέπες της αντιπροσωπείας.

Αν εσύ νομίζεις ότι το ίδιο ανταλλακτικό που θα πληρώσεις ακριβότερα επειδή η μόνη διαφορά είναι ότι θα έχουν τυπώσει πάνω το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι καλύτερο με γεια σου με χαρά σου. Δικά σου λεφτά είναι, αν αισθάνεσαι καλύτερα πήγαινε βάλτο. 

7 ώρες πριν, Nabuko είπε

Οπότε αν πας εσύ στην αντιπροσωπεία να σου αλλάξουν το παρμπρίζ θα σου βάλουν ΟΕΜ με το σηματάκι πάνω και θα πληρώσεις υπεραξία γι' αυτό. Εγώ έβαλα ΟΕΜ χωρίς το σηματάκι πάνω και δεν πλήρωσα χωρίς λόγο χρήματα μαμησιάτικα που θα μπουν στις τσέπες της αντιπροσωπείας.

Αν εσύ νομίζεις ότι το ίδιο ανταλλακτικό που θα πληρώσεις ακριβότερα επειδή η μόνη διαφορά είναι ότι θα έχουν τυπώσει πάνω το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι καλύτερο με γεια σου με χαρά σου. Δικά σου λεφτά είναι, αν αισθάνεσαι καλύτερα πήγαινε βάλτο. 

Αν είναι να πληρωθεί το κόστος αντικατάστασης του κρυστάλλου εξολοκλήρου από την τσέπη μου τότε σαφώς και θα την ζυγίσω την κατάσταση και θα πράξω αναλόγως.

Όταν όμως έχω ασφαλιστική κάλυψη θραύσης κρυστάλλων τότε θα επιδιώξω το καλύτερο για μένα και όχι το καλύτερο για τίς ασφαλιστικές.

Με κυνήγι μπορεί να μπει μαμά OE είτε πληρώνοντας συμμετοχή είτε χωρίς συμμετοχή. Αναλόγως το συμβόλαιο και πως ερμηνεύονται οι όροι.

Πάντως από προσωπική εμπειρία και γνώμες ανθρώπων του περιβάλλοντος μου, το μαμά OE και το OEM (έστω από το ίδιο εργοστάσιο) δεν είναι το ίδιο. Αν βάλεις και εκτός εργοστασίου τότε έχουμε απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο.

3 λεπτά πριν, geopro είπε

Με κυνήγι μπορεί να μπει μαμά OE είτε πληρώνοντας συμμετοχή είτε χωρίς συμμετοχή.

4 λεπτά πριν, geopro είπε

το μαμά OE και το OEM (έστω από το ίδιο εργοστάσιο) δεν είναι το ίδιο.

Bλέπω ότι αδυνατείς να καταλάβεις οπότε δεν έχει κάποιο νόημα να συνεχίσω

@Nabuko Σωστα αυτα που λες για OE & OEM αλλα δεν ειναι παντα ετσι τα πραγματα. Εχουν και διαλογης κρυσταλλα και αναλογα την ασφαλιστικη μπορει να σου βαλουν το πιο φθηνο. Στο BMW (525i, E34) ειχα θεμα οπως αναφερω και πιο πανω. Το ειχαμε παει στον συνεργαζομενο, μου εβαλε Pilkington οπως φορουσα απο μαμα, χωρις σηματακι BMW. Το βραδυ δεν βλεπαμε τπτ και αν εβρεχε κιολας, οταν περναγαν οι γυαλοκαθαριστηρες αφηνε ενα φιλμ λες και ειχαν ριξει λαδι. Τι καθαρισματα, τι αλκοολες, τπτ. Μου βαζουν 2ο, παλι τα ιδια χαλια. Τελικα σκοτωθηκαμε, πηγα στο εξειδικευμενο συνεργειο (φιλος), παρηγγειλε γνησιο, σετ τσιμουχες & νικελα που μου τα ειχαν σπασει και τα εβαλαν με κολλα, πληρωσα συμμετοχη και το βαλαμε. Καμμια σχεση με τα αλλα και ας ηταν ιδια μαρκα…

• Like 1

5 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Καμμια σχεση με τα αλλα και ας ηταν ιδια μαρκα…

Όπως τα γράφεις πιστεύω ότι σας έκανε φουστιά το συνεργαζόμενο και αντί για γνήσιο Pilkington σας έβαλε ιμιτασιόν για να κονομήσει.

1 minute ago, Nabuko said:

Όπως τα γράφεις πιστεύω ότι σας έκανε φουστιά το συνεργαζόμενο και αντί για γνήσιο Pilkington σας έβαλε ιμιτασιόν για να κονομήσει.

Γι’αυτο λεμε οτι δεν ειναι εμπιστοσυνης οι ασφαλιστικες και οι συνεργαζομενοι. Μια χαρα γνησιο Pilkington ηταν παντως, αλλα διαλογης. Το ξαναλεω, δεν βγαινουν ολα τα κρυσταλλα ιδια. Και τωρα στο Megane που παω για αλλαγη, θα παω στην αντιπροσωπεια. Συμμετοχη 200€ εχω, δεν θα ριχνουμε ζαριες, ειδικα πλεον με τοσα συστηματα ADAS, καμερες, κτλ. που βασιζονται στο παρμπριζ…

3 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Μια χαρα γνησιο Pilkington ηταν παντως,

Πως το ξέρεις? Δεν το ξέρεις απλά έτσι το λες για να ενισχύσεις το επιχείρημά σου. 

4 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Γι’αυτο λεμε οτι δεν ειναι εμπιστοσυνης οι ασφαλιστικες και οι συνεργαζομενοι.

Άρα εγώ ήμουν κωλόφαρδος που έπεσα σε μάστορα έμπιστο και μου έβαλε ίδιο? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...