Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Χρειαζομαι μια γνώμη/συμβουλή  από κάποιον μέσα στον τομέα.Εν συντομία η ιστορία μου είχα περάσει ηλεκτρολόγια εκτός Αθήνας από λύκειο και για οικονομικούς λόγους και χιλιομετρικους ήταν αδύνατον  να το τελειώσω.Με έφαγε η δουλειά του ανειδικευτου και αργότερα στη ζωή μου όταν υπήρξε η οικονομική δυνατότητα ξεκίνησα τις σπουδές μου στο ΕΑΠ πληροφορική(ο προγραμματισμός  μου άρεσε από μικρός) και σε 1-2 χρόνια πρώτα ο Θεός θα πάρω το πτυχίο μου είμαι 36 αυτή τη στιγμή.Στη συναναστροφή μου με κάποιους φοιτητές μου  έχει σχηματιστεί η άποψη ότι καλό το πτυχίο αλλά για εύρεση εργασίας δεν κάνει πρέπει να ειδικευτείς κάπου.Πολλοι μάλιστα μου είπαν δεν χρειάζεσαι καν πτυχίο για να δουλέψεις στον τομέα κάτι που μου φαινόταν πολύ περίεργο αλλά βλέπω ότι όντως υπάρχει.Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με την αγορά εργασίας οπότε θέλω να ρωτήσω ποιοί τομείς της πληροφορικής έχουν καλή απορρόφηση και καλούς μισθούς?.και πως μπορεί κάποιος να ειδικευτεί πάνω σε κάποιον τομέα? από courses φτάνει η χρειάζεται κάποιο μεταπτυχιακό?Εμένα π.χ. μου αρέσει πολύ ο προγραμματισμός θα έφτανε το πτυχίο μου και ας πούμε καλή γνώση της python να μου εξασφαλίσει μια ευκαιρία εργασίας?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, friedman21 είπε

Καλησπέρα σε όλους.Χρειαζομαι μια γνώμη/συμβουλή  από κάποιον μέσα στον τομέα.Εν συντομία η ιστορία μου είχα περάσει ηλεκτρολόγια εκτός Αθήνας από λύκειο και για οικονομικούς λόγους και χιλιομετρικους ήταν αδύνατον  να το τελειώσω.Με έφαγε η δουλειά του ανειδικευτου και αργότερα στη ζωή μου όταν υπήρξε η οικονομική δυνατότητα ξεκίνησα τις σπουδές μου στο ΕΑΠ πληροφορική(ο προγραμματισμός  μου άρεσε από μικρός) και σε 1-2 χρόνια πρώτα ο Θεός θα πάρω το πτυχίο μου είμαι 36 αυτή τη στιγμή.Στη συναναστροφή μου με κάποιους φοιτητές μου  έχει σχηματιστεί η άποψη ότι καλό το πτυχίο αλλά για εύρεση εργασίας δεν κάνει πρέπει να ειδικευτείς κάπου.Πολλοι μάλιστα μου είπαν δεν χρειάζεσαι καν πτυχίο για να δουλέψεις στον τομέα κάτι που μου φαινόταν πολύ περίεργο αλλά βλέπω ότι όντως υπάρχει.Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με την αγορά εργασίας οπότε θέλω να ρωτήσω ποιοί τομείς της πληροφορικής έχουν καλή απορρόφηση και καλούς μισθούς?.και πως μπορεί κάποιος να ειδικευτεί πάνω σε κάποιον τομέα? από courses φτάνει η χρειάζεται κάποιο μεταπτυχιακό?Εμένα π.χ. μου αρέσει πολύ ο προγραμματισμός θα έφτανε το πτυχίο μου και ας πούμε καλή γνώση της python να μου εξασφαλίσει μια ευκαιρία εργασίας?

Καλησπέρα, αυτό που παίζει ρόλο στην εύρεση εργασίας είναι η προϋπηρεσία γ'αυτό και το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βρεις κάτι ως junior που μόλις βγήκε από το πανεπιστήμιο. Εννοείται κατά την διάρκεια των σπουδών σου θα πρέπει να σου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον κάτι από όλους τους διαφορετικούς τομείς στα μαθήματα και να έχεις αρχίσει να ασχολείσαι μόνος με δικά σου project. Οτιδήποτε έχεις κάνει λοιπόν κατά την διάρκεια των σπουδών σου προσωπικά projects (π.χ. σε github), courses, πρακτική, πτυχιακή/διπλωματική κτλπ αυτά θα πρέπει να πουλήσεις στην συνέντευξη. Μεταπτυχιακό για θέση προγραμματιστή είναι απλά χάσιμο χρόνου εκτός αν θες να ασχοληθείς με ML/AI/Data Science όπου μπορείς να κάνεις κάποιο απαιτητικό (και όχι της πλάκας) μεταπτυχιακό. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια ερώτηση καλόπιστη. Τελειώνεις μια σχολή πληροφορικής. Ανοικτό ή συμβατικό δεν έχει σημασία, αν και το πρόβλημα με το ΕΑΠ είναι οτι δεν συναναστρέφεσαι δια ζώσης με άλλους συμφοιτητές. Απλά περιορίζεσαι στην ηλεκτρονική επικοινωνία και είναι λαχείο αν σου κάτσει να γνωρίσεις ανθρώπους που ήδη εργάζονται στο αντικείμενο. Στο θέμα μας: ακόμα δεν έχεις καταλάβει τα βασικά του χώρου; Η Ελληνική αγορά ζητά στο 90% γνώσεις και εμπειρία εφαρμογών πληροφορικής. Ένα πτυχίο, ΟΚ είναι πολυ καλό σαν συνοδευτικό, θα σε βοηθήσει στη δουλειά σου και σε εξέλιξη, αλλά απο κάπου πρέπει να αρχίσεις. Δεν έχεις βρει κάτι πρακτικό, που να σου αρέσει ώστε να το πιάσεις απο τώρα; Μια καλή ιδέα είναι να κάνεις πτυχιακή (πλη40) πάνω σε αυτό, ώστε να έχεις την πρώτη επαφή, παράλληλα με τις σπουδές σου

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς για το ΕΑΠ δεν γνωρίζεις κανέναν απλά πας γράφεις και κάποια διαδίκτυακα απρόσωπα μαθηματα.Καταλαβαίνω την ερώτηση και τελείως λογική και θα σου πω ότι έχω πάρα πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη (6-ημερη εργασία, οικογένεια και παιδί που ξεκινάει λύκειο)  πρέπει να είμαι πατέρας σύζυγος φοιτητής και εργαζόμενος όπως και σίγουρα πολλοί άνθρωποι του ανοιχτού αλλά όλο αυτό δε μου αφήνει χρόνο και για κάτι παραπάνω ίσα ίσα τα καταφέρνω αυτή τη στιγμή.Το σκέφτηκα πάρα πολλές στην πορεία ότι μάλλον το πήγα λάθος ίσως πρώτα έπρεπε να μάθω μια γλώσσα σε πολύ καλό επίπεδο να αλλάξω δουλειά και μετά να ασχοληθω με το πτυχίο.Μου αρέσει πολύ ο προγραμματισμός εξ αρχής με αυτό στο μυαλό μου μπηκα και θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με αυτό  στη πορεία είδα ότι ο κλάδος της πληροφορικής είναι τεράστιος αλλά ακόμα και αυτό Απο που ξεκινάς?παίρνεις μια γλώσσα τη μαθαίνεις τέλεια?παίρνω διάφορα projects που βλέπω στο Internet και τα φτιάχνω?ποιες γλώσσες έχουν ζήτηση αυτό το καιρό?και αυτό θα μου δώσει μια ευκαιρία  εργασίας?

Ευχαριστώ πολύ σε όποιον μπαίνει στον κόπο να απαντήσει και να βοηθήσει 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για εκμάθηση μιας (ή περισσοτέρων) γλωσσών, πας αντίστροφα. Σε τι αντικείμενο της πληροφορικής θες να εργαστείς. Στην Ελλάδα είναι στενά τα περιθώρια, μια ευκαιρία να το συνδυάσεις με τις σπουδές στην ΠΛΗ είναι το back-end στη Java, παίρνεις τις ενότητες 24 και μετά 47, διαλέγεις και μια πτυχιακη σχετική, προτείνω κάτι σε spring boot τουλάχιστον και βγαίνεις έχοντας μια junior εμπειρία. Το άλλο είναι το web development, ασχολείσαι στην 23 με http/css/php/js etc και παλι μια σχετική πτυχιακή με κάποιο framework. Ετσι φτάνεις στο πτυχίο, έχοντας κάτι αξιοπρεπές στα χέρια σου

Δημοσ.

Φίλε μου με βοήθησες πάρα πολύ σε υπέρ ευχαριστώ μου μου έδωσες κάτι να ξεκινήσω να ψάχνομαι και αυτό που μου πρότεινες με τις ενότητες είναι σα χρυσάφι.Τελευταια ερώτηση για το τομέα της κυβερνοασφαλειας μπορείς να με κατατοπίσεις ποιες γνώσεις χρειάζονται και αν υπάρχει αντικείμενο?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η κυβερνοασφάλεια παγκοσμίως (και ειδικά την Ελλάδα), θεωρείται αντικείμενο για ήδη μπασμένους στο χώρο, δεν είναι για αρχάριους. Δηλαδη έχεις ήδη προχωρήσει σε κάποια αντικείμενα (πχ sysadmin), και μετα πηδάς στη κυβερνοασφάλεια. Στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι κάπως κλειστό club, στις δουλειές φέρνει ο γνωστός το γνωστό και οι θέσεις για νέους ειναι στο low level, πχ penetration tester. Παρόλα αυτά, πάλι μπορείς να πάρεις τις βάσεις στο ΕΑΠ και να αρχίσεις να ψάχνεσαι, επιλέγεις την 35 και κοιτάς παράλληλα την ύλη (δεν είναι απαραίτητο να δώσεις εξετάσεις) σε κάτι εισαγωγικό, πχ του CompTIA sec+ και βρίσκεσαι στο πρώτο σκαλοπάτι. Αλλά, όπως είπα, θα χρειαστείς να περάσεις το junior επίπεδο σε κάποιο άλλο αντικείμενο. Μπορείς να το εξελίσσεις παράλληλα, να πάρεις και κάποιες πιο σοβαρές πιστοποιήσεις και τότε (σε μερικά χρόνια δηλαδή) που πιστεύω θα έχει ανοίξει περισσότερο το αντικείμενο στην Ελλάδα, πηδάς από τη βάρκα. Αν κάποιος ασχολείται ειδικά με cybersecurity, μπορεί να με διορθώσει αν οι γνώσεις μου εχουν μείνει πίσω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...