Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 20/11/2024 στις 8:09 ΠΜ, wolfmandim είπε

Ο γιος μου κατατάχθηκε ως πρότακτος στον Στρατό Ξηράς για 9μηνη θητεία. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τον ερώτησαν ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του. Τους απάντησε ότι έχασε τη μητέρα του πριν 6 χρόνια, γεγονός που το έχει πλέον ξεπεράσει. Του έδωσαν ικανότητα Ι3 άοπλος!
Ο γιος μου έχει περάσει ιατρικές εξετάσεις και κατέχει δελτίο αθλητή σκοπευτή έχοντας κάνει πάνω από 1200 βολές με περίστροφα και τυφέκια.
Τώρα, στο στρατόπεδο βασικής εκπαίδευσης δεν συμμετέχει στα δρώμενα κι έχει βαρεθεί να κάθεται.
Πως μπορεί να επαναξιολογηθεί η ικανότητά του και τι πρέπει να κάνει επιπλέον για να πείσει;

και Ι1 να ήταν πόσες βολές νομίζεις ότι θα έκανε;

Πουθενά δεν φαίνεται τι Ι είσαι μετά τον στρατό.

• Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μουφα μου φαίνεται πάντως, εδώ άνθρωποι με πραγματικά προβλήματα και τους βγάζουν  ένοπλους.

Από πότε ρωτάνε τέτοια στο στρατό? Μήπως δήλωσε για ΥΕΑ? Στους ΥΕΑ ρωτάνε κάτι τέτοια.

Μάλλον κάτι σας κρύβει ο μικρός.

Πάντως μικρή σημασία έχει , να τελειώνει το 9μηνο όσο πιο ανώδυνα για να στρώσει την ζωή του μετά .

Γιατί εγώ που έκανα αρκετές βολες , ασκήσεις και σχοινακια έκανα πιο πλούσιο το βιογραφικό μου? 

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 1
Δημοσ.

Μου ήρθε ενα μειλ για

Στις 12/11/2024 στις 5:40 ΜΜ, meletis11 είπε

Μαθαίνω οτι καποιες ειναι σε κοντινά στρατόπεδα και 1-3 (μια εως τρεις) ημέρες.

Καποιες ομως ειναι 6 (εξι) ημερες πολυ μακρυα.

Και τι κάνουν όταν σε καλόυν 1-3 μέρες κοντά στο σπίτι σου; Έχω ακούσει ότι γενικά είναι χαλαρά, σου λένε λίγα πράγματα και μεσημέρι πας σπίτι σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν και δε μπορω να πω αρκετα, αν εισαι εφεδρος οπλιτης σε ενημερωνουν σιγουρα για το σχεδιο επιστρατευσης/πως δουλευουν οι εφεδριες.

Απο εκει και περα αναλογα με τη μοναδα που παρουσιαζεσαι θα υπαρχει ενημερωση σχετικα με τη μοναδα και τα "εργαλεια" που χρησιμοποιει.

Ενα αλλο ειναι η επικαιροποιηση στοιχειων σε σχεση με οταν εγινε η θητεια (στοιχεια επικοινωνιας/γνωσεις/οικογ κατασταση).

Αν μιλαμε για 10 ατομα δε παιρνει πολυ 1-2 ημερες. Αν ομως καλεσουν πανω απο 50 ατομα ολα αυτα θελουν χρονο και συνηθως αναθετουν 1-2 στελεχη για ολα...

εννοειται οτι ειναι χαλαρα δε χρειαζεται να κανεις κατι (κουρεμα/ρουχα) και την ημερα που ειναι να φυγεις σε αφηνουν γυρω στις 12.00->12.30 (ωρα του μεσημεριανου)

Υ.Γ αυτα δε τα οργανωνει η μοναδα που παρουσιαζονται αλλα ενα γραφειακι του ΓΕΕΘΑ και αυτοι αναθετουν που θα πας και τι θα κανεις (και για ποσο). Η μοναδα απλως ακολουθει...εντολες

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

Γεια σας. Γνωρίζει κανεις αν δέχονται ατομα αλβανικής καταγωγής στην ΕΛΔΥΚ πλεον? Οσοι ήσασταν πρόσφατα είχατε ατομα? 

Δημοσ.

Καλημέρα σας. 

Μου είρθε εμαιλ απο την μονάδα επιστράτευσης για επικαιροποίηση της καταγραφής ιματισμού και ζητάνε διάφορα σωματικά μεγέθη. Ειναι απλά για επικαιροποίηση στοιχείων απο τοτε που έκανα τη θητεία μου ή να προετοιμάζομαι για κάτι αλλο.

Δημοσ.
1 hour ago, giannis1223 said:

Καλημέρα σας. 

Μου είρθε εμαιλ απο την μονάδα επιστράτευσης για επικαιροποίηση της καταγραφής ιματισμού και ζητάνε διάφορα σωματικά μεγέθη. Ειναι απλά για επικαιροποίηση στοιχείων απο τοτε που έκανα τη θητεία μου ή να προετοιμάζομαι για κάτι αλλο.

οχι ειναι για τη τωρινη σου κατασταση. Αν δεν εχεις παει σε εκπαιδευση εφεδριας (απο 1-6 ημερες) λογικα συντομα θα σου ερθει χαρτι για αυτο

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

οχι ειναι για τη τωρινη σου κατασταση. Αν δεν εχεις παει σε εκπαιδευση εφεδριας (απο 1-6 ημερες) λογικα συντομα θα σου ερθει χαρτι για αυτο

οκ, απλα τελειωσα θητεια τελος 2023.

Δημοσ.
Στις 5/12/2024 στις 12:07 ΜΜ, giannis1223 είπε

Καλημέρα σας. 

Γιατι ομως θελουν σωματικα μεγεθη; Θα πρεπει να φορεσεις παραλλαγη; Συνηθως με πολιτικά δε πανε στις μετεκπαιδευσεις και φευγουν ως το μεσημερι;

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/12/2024 στις 9:08 ΜΜ, yanis13 είπε

Γιατι ομως θελουν σωματικα μεγεθη; Θα πρεπει να φορεσεις παραλλαγη; Συνηθως με πολιτικά δε πανε στις μετεκπαιδευσεις και φευγουν ως το μεσημερι;

Στις 5/12/2024 στις 1:45 ΜΜ, vamvakoolas είπε

Στις 5/12/2024 στις 12:07 ΜΜ, giannis1223 είπε

Καλημέρα σας. 

Α δηλαδή δεν πας στρατό μια φορά και ξεμπέρδεψες; Μπορεί και να σου ξανάρθει; 

Ευτυχώς που πήρα την απαλλαγούλα και ησύχασα. Ούτε μεηλ, ούτε καταγραφή ιματισμού(???) ούτε τίποτα 10 χρόνια μετά!

Δημοσ.
13 ώρες πριν, 1comment είπε

Α δηλαδή δεν πας στρατό μια φορά και ξεμπέρδεψες; Μπορεί και να σου ξανάρθει; 

Ευτυχώς που πήρα την απαλλαγούλα και ησύχασα. Ούτε μεηλ, ούτε καταγραφή ιματισμού(???) ούτε τίποτα 10 χρόνια μετά!

Όσοι απολυθήκαν με πράσινο χαρτί θα κάνουν μετεκπαίδευση μετά από κάποιο καιρό. Το ότι τους ζητάνε στοιχειά μετά την θητεία  δεν ειναι κάτι.

Από όσο ξερω μέχρι να βγεις στην σύνταξη, δεν ξεμπερδεύεις με των στρατό, μπορούν να σε ξανακαλεσουν.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, BlackRose56 είπε

Όσοι απολυθήκαν με πράσινο χαρτί θα κάνουν μετεκπαίδευση μετά από κάποιο καιρό. Το ότι τους ζητάνε στοιχειά μετά την θητεία  δεν ειναι κάτι.

Από όσο ξερω μέχρι να βγεις στην σύνταξη, δεν ξεμπερδεύεις με των στρατό, μπορούν να σε ξανακαλεσουν.

Αυτό ισχύει για όσους υπηρέτησαν. Όσοι δεν υπηρετήσαμε ως τι να μας καλέσουν; Να μας ρωτήσουν τα νέα μας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...