vamvakoolas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 6 hours ago, meletis11 said: Αναλόγως. Πάντως καλούν πολλούς. δεν ειναι αναλογως, εχουν δωθει εντολες απο υπουργειο. Η γενικη κατευθυνση ειναι οτι απο εδω (Σεπτ 2024) και μετα δυστηχως και οι επιστρατοι θα εχουν πιο ενεργο ρολο με μετεκπαιδευσεις. Το καλο ειναι οτι θα ειναι συντομες και θα προσπαθουν σε σ/κ λογω εργασιας/υποχρεωσεων
meletis11 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Μαθαίνω οτι καποιες ειναι σε κοντινά στρατόπεδα και 1-3 (μια εως τρεις) ημέρες. Καποιες ομως ειναι 6 (εξι) ημερες πολυ μακρυα.
Gingerbread Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Μπορω να παρω αναβολη για κοινωνικους λογους ενω υπηρετω, στην αδεια ορκομωσιας;
dionisis1925 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 16 ώρες πριν, Gingerbread είπε Μπορω να παρω αναβολη για κοινωνικους λογους ενω υπηρετω, στην αδεια ορκομωσιας; Όχι μόνο για ψυχολογικούς και ιατρικούς.
dreck88 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Στις 22/10/2024 στις 12:11 ΜΜ, george1807 είπε Ok, σε ευχαριστώ. Τυπικά όντως έχει 1 μήνα εξτρα, απλά δεν ξέρω κατά πόσο τηρείται. Υπάρχει περίπτωση χωρίς πτυχίο να πάω σε κάποιο σώμα (πχ πληροφορικής ή σε κάποιο γραφείο μέσα στο στρατόπεδο), έχοντας 5 χρόνια προϋπηρεσία ως προγραμματιστής; Έχεις γνωρίσει μαυροσκούφη, κλεισμένα 31 (τότε), χημικό μηχανικό με διδακτορικό; Χάρηκα. Τώρα έχεις. Και τουαλέτες, και θάλαμο, και διοικητήριο, και αποψίλωση, και για να κόβουμε πεύκα με το αλυσοπρίονο μας στείλανε (καμία υπερβολή και είχε πλάκα), και χορτοκοπτικό, και βάψιμο (μπατανόβουρτσα αρτιστική και επιστημονική για τα μάτια του στργου που τελικά έγινε τξχος στην επιθεώρηση), και αγαπημένη αναγνώριση εδάφους (κοινώς για όποιον δεν είχε την τύχη κάνεις τον λαγό μπροστά από το άρμα), και φυλάκιο, και περίπολο ξανά και ξανά και με βροχή (και τα 19χρονα παλικαράκια που ο μπαμπάς ξέρει τον τοπικό βουλευτή, θαλαμοφυλακας 1ο να μην κρυώσουν), και γερμανικό πρωτοχρονιά σε γκρουπάκι χωρίς έξοδο και άλλα πολλά. Λογική δεν έχει και μην την ψάχνεις. Και όλα να τα κάνεις, δεν τρέχει κάστανο και μόνο άμα το πάρεις χαλαρά θα περάσεις καλά και άσε τους άλλους να παρακαλάνε σαν κοριτσάκια στα τηλέφωνα για εξόδους και αποσπάσεις. Θα δεις και μετά στην πραγματική ζωή πως κάπως έτσι είναι. Γιατί εκεί μέσα είναι ένα παράλληλο σύμπαν. Πριν κανα δίχρονο απολύθηκα, μη νομίζεις πως έχει αλλάξει κάτι. Τώρα αναλόγως την μονάδα και τη βυσμάτωσή της, το αν θα επιλέξουν να σε βάλουν σε γραφείο ασχέτως όπλου/σώματος είναι άλλη κουβέντα. Word, Excel, τηλέφωνα, σφραγίδες, και ένα πυρσεία το έχουν παντού και "αξιοποιούν" τους μορφωμένους. Υ.γ. ο ένας μήνας έξτρα (ποτέ - απλά θα δώσεις 90ευρώ) τηρείται κανονικότατα.
wolfmandim Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Ο γιος μου κατατάχθηκε ως πρότακτος στον Στρατό Ξηράς για 9μηνη θητεία. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τον ερώτησαν ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του. Τους απάντησε ότι έχασε τη μητέρα του πριν 6 χρόνια, γεγονός που το έχει πλέον ξεπεράσει. Του έδωσαν ικανότητα Ι3 άοπλος! Ο γιος μου έχει περάσει ιατρικές εξετάσεις και κατέχει δελτίο αθλητή σκοπευτή έχοντας κάνει πάνω από 1200 βολές με περίστροφα και τυφέκια. Τώρα, στο στρατόπεδο βασικής εκπαίδευσης δεν συμμετέχει στα δρώμενα κι έχει βαρεθεί να κάθεται. Πως μπορεί να επαναξιολογηθεί η ικανότητά του και τι πρέπει να κάνει επιπλέον για να πείσει;
Grfoxz Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, wolfmandim είπε Ο γιος μου κατατάχθηκε ως πρότακτος στον Στρατό Ξηράς για 9μηνη θητεία. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τον ερώτησαν ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του. Τους απάντησε ότι έχασε τη μητέρα του πριν 6 χρόνια, γεγονός που το έχει πλέον ξεπεράσει. Του έδωσαν ικανότητα Ι3 άοπλος! Ο γιος μου έχει περάσει ιατρικές εξετάσεις και κατέχει δελτίο αθλητή σκοπευτή έχοντας κάνει πάνω από 1200 βολές με περίστροφα και τυφέκια. Τώρα, στο στρατόπεδο βασικής εκπαίδευσης δεν συμμετέχει στα δρώμενα κι έχει βαρεθεί να κάθεται. Πως μπορεί να επαναξιολογηθεί η ικανότητά του και τι πρέπει να κάνει επιπλέον για να πείσει; Φίλε μου συγνώμη αλλα γέλασα. Αυτό που γράφεις είναι πραγματικά ανέκδοτο και 100% συμβαδίζει με την φιλοσοφία του στρατού. (με 7 βαθμούς μυωπία με είχαν βάλει οδηγό!) Αν το πρόβλημα του είναι οτι βαριέται ας κάνει υπομονή. Χειμώνας έρχεται θα κάνει θαλαμοφύλακας ενώ οι άλλοι θα τρέχουν για σκοπιά στο κρυο και το αγιάζι. Πολύ γρήγορα φεύγει ο ενθουσιασμός του ένοπλου και θα "ξεβαρεθεί". Αν το πρόβλημα του είναι όμως τύπου "Με προσβάλει να είμαι Ι3 ενώ είμαι αθλητής και θα με πειράζουν στον κυκλο μου" τοτε ας ζητήσει επανεξέταση απο την μονάδα του. Νομίζω δεν γίνεται άμεσα θέλει να περάσουν μερικού μήνες. Ας ζήτησει όμως άμεσα και ας επιμένει. 1
tzotzo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Το πιο χρήσιμο πράγμα που δεν είχα στον στρατο ήταν αυτό. Εάν κάποιος δυσκολεύεται να κοιμηθεί, δεν υπάρχουν καλύτερες ωτοασπιδες. Είναι άνετες για αυτούς που κοιμούνται στο πλάι και πλένονται. Είναι λίγο ακριβές αλλά αξίζουν κάθε cent.
vamvakoolas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 3 hours ago, wolfmandim said: Ο γιος μου κατατάχθηκε ως πρότακτος στον Στρατό Ξηράς για 9μηνη θητεία. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τον ερώτησαν ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του. Τους απάντησε ότι έχασε τη μητέρα του πριν 6 χρόνια, γεγονός που το έχει πλέον ξεπεράσει. Του έδωσαν ικανότητα Ι3 άοπλος! Ο γιος μου έχει περάσει ιατρικές εξετάσεις και κατέχει δελτίο αθλητή σκοπευτή έχοντας κάνει πάνω από 1200 βολές με περίστροφα και τυφέκια. Τώρα, στο στρατόπεδο βασικής εκπαίδευσης δεν συμμετέχει στα δρώμενα κι έχει βαρεθεί να κάθεται. Πως μπορεί να επαναξιολογηθεί η ικανότητά του και τι πρέπει να κάνει επιπλέον για να πείσει; παρομοια περιπτωση εγω οταν εκανα βολες σχεδον ολες κεντρο και οταν ο εκπαιδευτης ελεγε αποτελεσματα ελεγε οτι πυροβολαγα στο..θεο. Γιατι; για να καθομαι μετα τις επομενες μερες να λεω το σκορ στις αλλες σειρουλες (αρα χωσιμο μιας και ετυχα σε καυσωνα σε ενα ξεροτοπο). Για τη περιπτωση σου μπορεις να ζητησεις επανεξεταση απο την επιτροπη (ο γιος πρεπει να το συζητησει με τον ΑΞΥΠ/ΑΞ μοναδας. 1
wolfmandim Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 3 ώρες πριν, Grfoxz είπε Φίλε μου συγνώμη αλλα γέλασα. Αυτό που γράφεις είναι πραγματικά ανέκδοτο και 100% συμβαδίζει με την φιλοσοφία του στρατού. (με 7 βαθμούς μυωπία με είχαν βάλει οδηγό!) Αν το πρόβλημα του είναι οτι βαριέται ας κάνει υπομονή. Χειμώνας έρχεται θα κάνει θαλαμοφύλακας ενώ οι άλλοι θα τρέχουν για σκοπιά στο κρυο και το αγιάζι. Πολύ γρήγορα φεύγει ο ενθουσιασμός του ένοπλου και θα "ξεβαρεθεί". Αν το πρόβλημα του είναι όμως τύπου "Με προσβάλει να είμαι Ι3 ενώ είμαι αθλητής και θα με πειράζουν στον κυκλο μου" τοτε ας ζητήσει επανεξέταση απο την μονάδα του. Νομίζω δεν γίνεται άμεσα θέλει να περάσουν μερικού μήνες. Ας ζήτησει όμως άμεσα και ας επιμένει. 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε παρομοια περιπτωση εγω οταν εκανα βολες σχεδον ολες κεντρο και οταν ο εκπαιδευτης ελεγε αποτελεσματα ελεγε οτι πυροβολαγα στο..θεο. Γιατι; για να καθομαι μετα τις επομενες μερες να λεω το σκορ στις αλλες σειρουλες (αρα χωσιμο μιας και ετυχα σε καυσωνα σε ενα ξεροτοπο). Για τη περιπτωση σου μπορεις να ζητησεις επανεξεταση απο την επιτροπη (ο γιος πρεπει να το συζητησει με τον ΑΞΥΠ/ΑΞ μοναδας. Μετά την απόλυσή του από το στράτευμα θα ξεκινήσει σπουδές μηχανικού αεροσκαφών. Ποιος θα του δώσει εξουσιοδότηση να υπογράφει εργασίες σε αεροπλάνα, όταν θα φαίνεται στα χαρτιά του ότι ήταν Ι3 λόγω συναισθηματικών προβλημάτων. Καταλαβαίνετε το θέμα που δημιουργείται;
giwrgostr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 23 minutes ago, wolfmandim said: Μετά την απόλυσή του από το στράτευμα θα ξεκινήσει σπουδές μηχανικού αεροσκαφών. Ποιος θα του δώσει εξουσιοδότηση να υπογράφει εργασίες σε αεροπλάνα, όταν θα φαίνεται στα χαρτιά του ότι ήταν Ι3 λόγω συναισθηματικών προβλημάτων. Καταλαβαίνετε το θέμα που δημιουργείται; Πουθενά δεν φαίνεται πλέον το I, όπως και το αν πήρες απαλλαγή, με εξαίρεση τα σώματα ασφαλείας. Είναι προσωπικά δεδομένα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 24 λεπτά πριν, wolfmandim είπε Μετά την απόλυσή του από το στράτευμα θα ξεκινήσει σπουδές μηχανικού αεροσκαφών. Ποιος θα του δώσει εξουσιοδότηση να υπογράφει εργασίες σε αεροπλάνα, όταν θα φαίνεται στα χαρτιά του ότι ήταν Ι3 λόγω συναισθηματικών προβλημάτων. Καταλαβαίνετε το θέμα που δημιουργείται; Το 1990 μπορει να ηταν θέμα. Τώρα πλέον όχι. Και αρχικά δεν αναγράφεται το Ι στο απολυτήριο. Τσέκαρα το δικο μου που ειναι προσφατο
Grfoxz Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, wolfmandim είπε Ποιος θα του δώσει εξουσιοδότηση να υπογράφει εργασίες σε αεροπλάνα, όταν θα φαίνεται στα χαρτιά του ότι ήταν Ι3 λόγω συναισθηματικών προβλημάτων Δεν υπάρχει περίπτωση να τον κυνηγάει το Ι σε θέση που δεν είναι σε σώμα ασφαλείας. Αν υπάρχουν διαδικασίες σε αυτα τα θέματα σίγουρα δεν βασίζονται στο Ι που το έβγαλε στο πόδι ο κάθε ένας μεσα απο μια 2λεπτη αξιολόγηση. Δηλαδή τις γυναίκες που έχουν συναισθηματικά/ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχουν Ι και είναι μηχανικοί αεροσκαφών δεν τις ελεγχει κανεις ποτέ; 1
gokuthelegend Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, wolfmandim είπε Μετά την απόλυσή του από το στράτευμα θα ξεκινήσει σπουδές μηχανικού αεροσκαφών. Ποιος θα του δώσει εξουσιοδότηση να υπογράφει εργασίες σε αεροπλάνα, όταν θα φαίνεται στα χαρτιά του ότι ήταν Ι3 λόγω συναισθηματικών προβλημάτων. Καταλαβαίνετε το θέμα που δημιουργείται; Αν σε κάποια δουλειά χρειάζεται να περάσει κάποιος από ψυχολογική / ψυχιατρική εξέταση, θα του κάνουν σοβαρή εξέταση από σοβαρό επαγγελματία, και σίγουρα δεν θα περιμένουν από ένα κολοχαρτί του στρατού να πάρουν σαφείς πληροφορίες. Έτσι κι αλλιώς είναι ευρέως γνωστό ότι πολλοί βγαίνουν ψευδώς Ι3 ή Ι4 για να αποφεύγουν αγγαρείες και ασκήσεις, κάτι θα ξέρουν εκεί, ειδικά αν μιλάμε για μεγάλες εταιρίες. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου από gokuthelegend 1
wolfmandim Δημοσ. Πέμπτη στις 07:18 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:18 πμ Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω! Θα κάνουμε αίτηση για επαναξιολόγηση στο εξάμηνο και βλέπουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα