Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 hours ago, portokali758 said:

Καλησπέρα στην ομάδα! Έχω μια μόνιμη πάθηση που λέγεται αλφισμός. Στα πλαίσια του αλφισμού δεν έχω μελαγχρωστική στους οφθαλμούς μου καθώς και στο δέρμα μου, από το οποίο κινδυνεύω με τύφλωση εάν δεν φοράω σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου και με καρκίνο του δέρματος σε περίπτωση που δεν προσέχω στον ήλιο και δεν ανανεώνω το αντηλιακό κάθε μισή με μια ώρα. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα ΦΕΚ 11/2014 η πάθηση μου (νούμερο 472 "Έλλειψη μελαγχρωστικής (αλφισμός) των οφθαλμών") είναι σωματικής ικανότητας Ι5. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι τηρείται το συγκεκριμένο διάταγμα, βγαίνω Ι5;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

δυσκολο να μην σε βγαλουν ι5. κανεις γιατρος δεν θα παρει την ευθυνη να υπηρετησεις. αλλο τοσο που με φεκ εχει οριστει ως ι5

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, portokali758 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα! Έχω μια μόνιμη πάθηση που λέγεται αλφισμός. Στα πλαίσια του αλφισμού δεν έχω μελαγχρωστική στους οφθαλμούς μου καθώς και στο δέρμα μου, από το οποίο κινδυνεύω με τύφλωση εάν δεν φοράω σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου και με καρκίνο του δέρματος σε περίπτωση που δεν προσέχω στον ήλιο και δεν ανανεώνω το αντηλιακό κάθε μισή με μια ώρα. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα ΦΕΚ 11/2014 η πάθηση μου (νούμερο 472 "Έλλειψη μελαγχρωστικής (αλφισμός) των οφθαλμών") είναι σωματικής ικανότητας Ι5. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι τηρείται το συγκεκριμένο διάταγμα, βγαίνω Ι5;

γιατι να μην τηρειτε? οταν σου  ρθει το χαρτι καταταξης (αν εισαι αθηνα) πας στο φρουραρχειο (κοντα στο badmington) ζητας αναβολη λογω υγειας, πας στο 401 (κανα 20 λεπτο περπατοντας η φιλος/συγγενεις με αυτοκινητο). Καλο ειναι να εχεις μαζι  σου οτι εγγραφα/εξετασεις κλπ εχεις που βεβαιωνουν την παθηση. Παιρνεις αναβολη, οταν τελειωσει η αναβολη ξανακανεις  τη διαδικασια  ζητωντας απαλλαγη. Απο οσο ξερω αυτη ειναι η "επισημη" διαδικασια, δε παιρνεις απαλλαγη  κατευθειαν, αλλα δε χανεις τιποτα να κανεις ενα τηλεφωνο στρατολογια να τα επιβεβαιωσεις. 

ΥΓ αυτη ειναι η "ευκολη" διαδικασια. Υπαρχει και η επιλογη να παρουσιαστεις κανονικα στρατοπεδο και κανεις  τη διαδικασια εκει, αλλα αν ειναι να παρουσιαστεις στου βοδιου το κερατο προφανως θα φας την ταλαιπωρια του να πας και να γυρισεις.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, george1807 είπε

Υπάρχει περίπτωση χωρίς πτυχίο να πάω σε κάποιο σώμα (πχ πληροφορικής ή σε κάποιο γραφείο μέσα στο στρατόπεδο), έχοντας 5 χρόνια προϋπηρεσία ως προγραμματιστής;

Την πιο τρελή και παράλογη διαχείριση ατόμων και ικανοτήτων θα την δεις στο στρατό. Θα στείλουν επαγγελματία μάγειρα για οδηγό, οδηγό για αποθηκάριο και αθλητή της αναρρίχησης για ασυρματιστή.

Αν βρεθείς σε γραφείο και, πολύ περισσότερο, μπροστά σε υπολογιστή θα είναι τελείως κατά λάθος ή θα οφείλεται σε βύσμα (αν έχεις)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

22 hours ago, portokali758 said:

Από την στιγμή που η πάθησή σου είναι μόνιμη και δεν υπάρχει περίπτωση να μην την έχεις σε 2 χρόνια, το λογικό είναι να σου δώσουν από την αρχή I5 χωρίς να περάσεις την διαδικασία με τις αναβολές.

Πήγαινε στο φρουραρχείο όπως σου είπε και ο alfther, μην κάνεις το λάθος να μπεις γιατί θα ταλαιπωρηθείς πολύ για 1-2 ημέρες, και δεν είναι βέβαιο πως θα σεβαστούν στο κέντρο την κατάστασή σου. Χαρτιά από δημόσια νοσοκομεία που επιβεβαιώνουν την πάθηση βοηθάνε, αλλά πιθανότατα θα σε εξετάσουν και αυτοί.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 15/10/2024 στις 1:18 ΠΜ, as09df87 είπε

Η αλήθεια είναι ότι ψυχολογικά το 12μηνο μου φαίνεται πολύ. Μένω βόρεια Ελλάδα αλλά τυγχάνει να έχω καταγωγή από έβρο, και να έχω χωριά εκεί, σπίτι κτλ. Απλά έχω ακούσει ότι είναι πολύ πιο δύσκολη μια θητεία έβρο σε σχέση με θεσσαλονίκη από κάθε άποψη και ότι και να είσαι εκεί, δεν υπάρχουν και πολλες διανυκτερεύσεις λόγω ότι οι μονάδες είναι υποστελεχωμένες. Επομένως, βρίσκομαι σε δίλημμα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Προσωπικά, αν ήταν να κάνω 1 μηνα θητεία στο Ιρακ θα το εκανα. Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψεις τοσο πιο γρηγορα θα γυρίσεις στη ζωή σου.
Ναι στον Εβρο θα έχεις λιγότερες εξόδους. Αλλά ξεμπερδεύεις 3 μηνες νωρίτερα, δηλαδη αν βάλεις κατω τις μερες ειναι μέσος ορος 3-1 αν έχεις εμπλοκή και έκανες 12μηνο(3μηνες έξοδος). Επίσης το να έχεις ενα σπιτι να βγεις εστω και 1 φορα τη βδομαδα εστω με υπηρεσιακό και να κανεις μπάνιο σαν άνθρωπος, να αράξεις στον καναπέ και να πλυνεις ρουχα είναι πολυ μεγάλη πολυτέλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Αληθεύει ότι όποιος κάνει 12μηνη στην πολεμική αεροπορία στην Αθήνα, το καλοκαίρι πηγαίνει για λάντζα στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, βρήκα τη λίστα μου που είχα πάρει μαζί τα πράγματα ως φαντάρος όταν παρουσιαστικά στη Θήβα, πυροβολικό, σκέφτηκα πριν την πετάξω να την αναρτήσω για να βοηθήσω τους νέους φαντάρους τι να αγοράσουν,  πριν ξεκινήσουν αυτό το μαγικό ταξίδι που λέγεται στρατός,  φυσικά όχι και όλα τα πράγματα που γράφει στη λίστα  ότι κρίνουν αναγκαίο άλλα τα περισσότερα τα χρειάστηκα 

Στρατιωτικη Λιστα.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panos0100 είπε

Καλησπέρα παιδιά, βρήκα τη λίστα μου που είχα πάρει μαζί τα πράγματα ως φαντάρος όταν παρουσιαστικά στη Θήβα, πυροβολικό, σκέφτηκα πριν την πετάξω να την αναρτήσω για να βοηθήσω τους νέους φαντάρους τι να αγοράσουν,  πριν ξεκινήσουν αυτό το μαγικό ταξίδι που λέγεται στρατός,  φυσικά όχι και όλα τα πράγματα που γράφει στη λίστα  ότι κρίνουν αναγκαίο άλλα τα περισσότερα τα χρειάστηκα 

Στρατιωτικη Λιστα.jpg

Μια καλή συμβουλή είναι να επενδύσει κάποιος σε έναν καλό υπνοσακο. Έτσι κοιμάσαι μόνο με το σωβρακο ακόμα και στο κρύα και γλιτώνεις πολύ χρονο και δεν χρειάζεται να κουβαλάς/πλένεις πυτζάμες. 

• Like 2
Δημοσ.

Γνωρίζετε εαν κάποιος σπάσει τώρα την αναβολή, έχει ελπίδες να μπει με την εσσο του Ιανουαρίου, εάν δηλώσει εισαγωγή με προηγούμενη εσσο; 

Δημοσ.
Στις 8/11/2024 στις 11:07 ΜΜ, panos0100 είπε

Στρατιωτικη Λιστα.jpg

Να προσθέσω compeed για όταν θα σε χτυπήσουν τα άρβυλα, και βιταμίνες, C κτλ γιατί φρούτα δεν δίνουν, και αρρωσταίνεις εύκολα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/11/2024 στις 3:33 ΜΜ, as09df87 είπε

Γνωρίζετε εαν κάποιος σπάσει τώρα την αναβολή, έχει ελπίδες να μπει με την εσσο του Ιανουαρίου, εάν δηλώσει εισαγωγή με προηγούμενη εσσο; 

Έχεις δικαίωμα να υποβάλεις αίτημα, αλλά η απόφαση είναι "ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες" (με ό,τι σημαίνει αυτό).
https://www.gov.gr/ipiresies/strateuse/katataxe/entaxe-se-proegoumene-ekpaideutike-seira-strateusimon-opliton-esso
Μίλα με το στρατολογικό γραφείο που ανήκεις για παραπάνω πληροφορίες).

• Like 1
Δημοσ.
On 30/10/2024 at 17:54, meletis11 said:

Για τους επιστρατους για μετεκπαίδευση τι λέτε; Εχει παει καποιος; Καλουν πολλους εσχατως.

ειναι εντολη υπουργου γιατι και καλα πρεπει να ειναι αρκετοι επιστρατοι updated(!)

αν σε καλεσουν Αθηνα θα χαρω να σου δωσω λεπτομεριες περι τεινος προκειται

Γενικα παλιοτερα η μετεκπαιδευση ηταν πιο δεσμευτικη μεχρι και ρουχισμος δινοταν και πιο πρακτικα θεματα

Πλεον ειναι λιγο πιο χυμα και προσπαθουν πιο συντομα

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...