Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, giwrgostr είπε

Εγω στον Πόρο που είχα πάει για προπαίδευση δεν άφηναν smartphone, οπότε πηρα ενα κινητό με κουμπιά και KaiOS για να έχω fb και Whatsapp να στέλνω κανα μηνυμα. Μετά στο πλοίο είχα κανονικά το κινητό μου

ΠΝ. Στον ΕΣ επιτρέπονται κανονικά. 

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο το http://parousiasi.army.gr

είναι κάποιου είδους τρολλιά; Σε ρωτάνε που θες να πας (και απλά θα σε στείλουν αλλού αλλά είναι σαν να σου λενε εμείς θέλαμε να σε στείλουμε Αθήνα απλά δεν είχαμε κενό).

ΥΓ

Εγώ διέκοψα την αναβολή μου, μου έστειλαν mail ότι παρουσιάζομαι Νοέμβρη αλλά στο σύστημα φαίνεται ακόμα η αναβολή μου και στο parousiasi δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία μου (γιατί λογικά δεν με έχει νιώσει ακόμα για την ΕΣΣΟ)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gingerbread είπε

Αυτο το http://parousiasi.army.gr

είναι κάποιου είδους τρολλιά; Σε ρωτάνε που θες να πας (και απλά θα σε στείλουν αλλού αλλά είναι σαν να σου λενε εμείς θέλαμε να σε στείλουμε Αθήνα απλά δεν είχαμε κενό).

Σε ΚΕΝ (κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων) θα πας, δες την εγκύκλιο από προηγούμενες ΕΣΟ για να δεις. Ανάλογα με το νομό που είσαι γραμμένος και τον στρατιωτικό σου αριθμό (σε ορισμένες περιπτώσεις) γίνεται η κατανομή.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, ioankav said:

Σε ΚΕΝ (κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων) θα πας, δες την εγκύκλιο από προηγούμενες ΕΣΟ για να δεις. Ανάλογα με το νομό που είσαι γραμμένος και τον στρατιωτικό σου αριθμό (σε ορισμένες περιπτώσεις) γίνεται η κατανομή.

το ξέρω αυτό απλά στο parousiasi σε αφήνει να δηλώσεις εσύ που θες να πας δεν είναι ότι σου λέει που θα πας. Αυτό μου φαινεται τρολ. Λες και έχει σημασία τι θες.

Δημοσ.

Παίδες υπαρχει περίπτωση να μπορει καποιος να δουλέψει νόμιμα παράλληλα με στρατό; Αν βγαλουμε έξω τα θέματα ωραρίων και τα πρακτικά θέματα;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, zenphoenix_ είπε

Παίδες υπαρχει περίπτωση να μπορει καποιος να δουλέψει νόμιμα παράλληλα με στρατό; Αν βγαλουμε έξω τα θέματα ωραρίων και τα πρακτικά θέματα;

Ναι υπάρχει.

Σίγουρα γίνεται με μπλοκακι.

Γίνεται επίσης και με σύμβαση σαν μισθωτός αρκεί να έχεις τη σύμβαση από πριν. Το ωράριο σου στη σύμβαση θα πρέπει να μη συμπίπτει με το ωράριο του στρατού, π.χ μετά τις 3

• Like 2
Δημοσ.
On 15/09/2024 at 18:48, Gingerbread said:

μικρος εισαι

καθε χρονο μια με 2 φορες το χρονο μετα τη μεταπολιτευση υπαρχει ραδιο αρβυλα. 2 φορες στα 10 χρονια γιναν ουσιωδεις αλλαγες

Δημοσ.
1 minute ago, vamvakoolas said:

μικρος εισαι

καθε χρονο μια με 2 φορες το χρονο μετα τη μεταπολιτευση υπαρχει ραδιο αρβυλα. 2 φορες στα 10 χρονια γιναν ουσιωδεις αλλαγες

Άρα 1 φορά στα 5 χρόνια..μήπως φτάσαμε την πενταετία; :P

Δημοσ.
Στις 9/9/2024 στις 4:48 ΜΜ, zenphoenix_ είπε

Επειδή το έκανα στη θητεία μου νόμιμα με μπλοκάκι όπως σου λέει και το παλικάρι από κάτω, θα σου πω 1-2 σχόλια που ίσως θες να προσέξεις για αυτή την περίπτωση. Για μισθωτός δεν γνωρίζω, αλλά σε περίπτωση κάποιου ελέγχου ίσως έχεις θέμα να αποδείξεις πράγματα, αναλόγως και που δουλεύεις.

Στις 9/9/2024 στις 10:50 ΜΜ, tzagaritos είπε

Ναι υπάρχει.

Σίγουρα γίνεται με μπλοκακι.

Γίνεται επίσης και με σύμβαση σαν μισθωτός αρκεί να έχεις τη σύμβαση από πριν. Το ωράριο σου στη σύμβαση θα πρέπει να μη συμπίπτει με το ωράριο του στρατού, π.χ μετά τις 3

Για μπλοκάκι (αυτοαπασχολούμενος):

1) Είναι απόλυτα νόμιμο αρκεί να πληρώσεις κανονικά ασφαλιστικές εισφορές. Θα πρέπει να έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος (από πριν μπεις φαντάρος) και να πληρώνεις κάθε μήνα ασφαλιστικές, ΦΠΑ ανά τρίμηνο, δηλώνεις ενδοκοινοτικές αν έχεις κλπ. Θα ρωτήσεις λογιστή και θα σε καθοδηγήσει για όλα τα βήματα. 

2) Θα σου πρότεινα να κάνεις και μια (ή περισσότερες) εξουσιοδοτήσεις σε κάποιον πριν μπεις στρατό (πχ γονιό, αδέρφια). Μπορεί να μην σου χρειαστεί σε τίποτα βέβαια, αλλά σκέψου πως για οτιδήποτε χρειαστείς από δημόσιες υπηρεσίες (πχ εφορία, ΕΦΚΑ), ΔΕΚΟ, και ό,τι έχει να κάνει με την επαγγελματική σου ιδιότητα ή και για αυτή, μπορεί να μην μπορείς να παραστείς ή (ακόμα και το πιο απλό) να μην έχεις την αστυνομική σου ταυτότητα (την παραδίδεις στο στρατό και παίρνεις στρατιωτική). Ακούγεται χαζό αλλά στην Ελλάδα είμαστε, και το ότι έχεις στρατιωτική και όχι αστυνομική ταυτότητα μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη σε κάτι τέτοιο.

3) Το ότι είσαι στο στρατό σε απαλλάσσει και από κάποιες φορολογικές ρυθμίσεις/επιβαρύνσεις (π.χ. ηλεκτρονικές δαπάνες μείωσης φόρου), και θα πρέπει να τα ρωτήσεις στο λογιστή και να είσαι προσεκτικός και στο πως θα κάνεις τη δήλωση του χρόνου αλλά και στο τί ξοδεύεις/δηλώνεις από τώρα.

4) Για το πρακτικό κομμάτι, οκ δε ρωτάς αυτό, αλλά σκέψου το καλά γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο (ίσως αναλόγως και με τη δουλειά που κάνεις). 3 μονάδες άλλαξα, στην πρώτη δεν υπήρχε ούτε 5λεπτο τη βδομάδα, στη δεύτερη κάτι γινόταν αλλά με δυσκολία γιατί κατέληγα να βγαίνω και δουλεύω και να περιμένω καμιά λάντζα για να ξεκουραστώ, και μετά το 7μηνο που πήρα μια καλή μετάθεση τότε είχα πολλές εξόδους και μπόρεσα να δουλέψω άνετα. Αν έχεις λοιπόν κάποια δέσμευση με εργοδότη, μπορεί να ζοριστείς πολύ. Αν από την άλλη έχεις κανα καλό βύσμα και είσαι κρέμα από την αρχή και συνέχεια έξω και ειδικά με ΔΝ σπίτι σου, πάω πάσο.

Δημοσ.

Δε χρειάζεσαι φανταρικά. Πάρε μερικά χακί μονόχρωμα μπλουζάκια για μέσα απο το χιτώνιο που θα μπορεις να τα κρατήσεις και μετά. Δεν νοιαζεται κανενας αν το t-shirt σου είναι ΕΣ, απο μαγαζί με στρατιωτικά ή Η&Μ. Σίγουρα ομως μετά το ΣΠΕΝ να πάρεις αρβύλες (~50-60 ευρώ) που θα σε ξεκουράσουν απίστευτα. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...