Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/8/2024 στις 6:21 ΠΜ, Gingerbread είπε

Οι ΕΣΣΟ πότε περίπου καλούνται; Τις πρώτες μέρες του μήνα ή πιο μετά; Περίπου δηλαδή (όχι για την ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου, γενικά).Επίσης για να μπω Νοέμβριο πότε πρέπει να διακόψω αναβολή;

https://www.stratologia.gr/el/news-announcements
Διαβάζεις το αντίστοιχο έγγραφο για κάθε προηγούμενη ΕΣΣΟ,  πχ ΣΤ' ΕΣΣΟ 2023 ήταν 6 μέχρι 10 Νοε 23.

Για πότε να διακόψεις (τυπικά, γιατί εάν είσαι μερικές μέρες μετά την προθεσμία, μπορεί να κάνουν δεχτώ το αίτημα σου στο τέλος), ερώτηση 20
https://www.stratologia.gr/el/faq

Αναφορά σε κείμενο

Για να καταταγείς με συγκεκριμένη ΕΣΣΟ στο Στρατό Ξηράς θα πρέπει να διακόψεις την αναβολή σου μέσα στα παρακάτω χρονικά διαστήματα:

Α/Α ΕΣΣΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
1 Α΄ Από 01 Σεπ έως 31 Οκτ Ιανουάριος
2 Β΄ Από 01 Νοε έως 01 Ιαν Μάρτιος
3 Γ΄ Από 02 Ιαν έως 28 Φεβ (ή 29 Φεβ, εφόσον το έτος είναι δίσεκτο) Μάιος
4 Δ΄ Από 01 Μαρ έως 30 Απρ Ιούλιος
5 Ε΄ Από 01 Μαΐ έως 30 Ιουν Σεπτέμβριος
6 ΣΤ΄ Από 01 Ιουλ έως 31 Αυγ Νοέμβριος

Επεξ/σία από ioankav
  • Like 1
  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 hours ago, ioankav said:

ια πότε να διακόψεις (τυπικά, γιατί εάν είσαι μερικές μέρες μετά την προθεσμία, μπορεί να κάνουν δεχτώ το αίτημα σου στο τέλος), ερώτηση 20

Ευχαριστώ!!

Κάτι που ακούω για τόπο συμφερόντων σε κατόχους διδακτορικού ξέρουμε τι ισχύει;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Gingerbread είπε

Κάτι που ακούω για τόπο συμφερόντων σε κατόχους διδακτορικού ξέρουμε τι ισχύει;

Νομίζω ισχύει (από όσο έχω ακούσει), αλλά αφορά για αργότερα αφού περάσεις και την εκπαίδεση στο ΣΠΕΝ.
Από τη στιγμή που θες να κάνεις εξαγορά, λογικά δε θα προλάβεις να πας σε στρατόπεδο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηθελα να ρωτήσω κατι που το εχω απορία,εγω τωρα σπουδαζω και εχω αναβολή μεχρι το 2028.Το 2025 τελειώνω την σχολή, δηλαδή θα εχω περάσει ολα τα μαθήματα και θα εχω κάνει διπλωματική και θα εχω ορκιστει Οκτώβριο του 2025.Η απορια μου ειναι: μπορώ να χρησιμοποιήσω τον χρονο απο το 2025 μεχρι το 2028 οπως θελω και να παω στρατό το 2028 που ειναι η ημερομηνία αναβολής μου ή υποχρεουμαι να στείλω σαν αποδεικτικό το πτυχίο μου στην Στρατολογία και να πάω υποχρεωτικά κατευθείαν στρατό?Δηλαδη γίνεται να κανω αίτηση για στρατο το 2028 ακομα και αν εχω τελειώσει το 2025 ή φαίνεται καπου οταν τελειωνεις και πας υποχρεωτικά κατευθείαν

Επεξ/σία από GrNaou1998
Δημοσ.

Καλησπέρα! Όχι δεν μπορείς, εκτός αν συνεχίσεις σε μεταπτυχιακό ή άλλο πτυχίο. Οταν θα κοψεις την αναβολή, θα πρέπει να πας χαρτί που να δείχνει ότι σπούδαζες μέχρι τότε. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Καλησπέρα! Όχι δεν μπορείς, εκτός αν συνεχίσεις σε μεταπτυχιακό ή άλλο πτυχίο. Οταν θα κοψεις την αναβολή, θα πρέπει να πας χαρτί που να δείχνει ότι σπούδαζες μέχρι τότε. 

Εννοείς οτι αν εχω τελειώσει πχ 2025 και τους στειλω το 2026 οτι τελείωσα το 2025 θα εχω κυρώσεις?

Δημοσ.
8 minutes ago, GrNaou1998 said:

Εννοείς οτι αν εχω τελειώσει πχ 2025 και τους στειλω το 2026 οτι τελείωσα το 2025 θα εχω κυρώσεις?

Να ακριβώς. Αν θυμάμαι καλά, η ποινή είναι επιπλέον μέρες θητείας, οι οποίες όμως είναι εξαγοράσιμες με χρήματα. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Να ακριβώς. Αν θυμάμαι καλά, η ποινή είναι επιπλέον μέρες θητείας, οι οποίες όμως είναι εξαγοράσιμες με χρήματα. 

Και σε ποσο καιρο απο την στιγμή που θα τελειώσω πρέπει να εχω στείλει, δηλαδή η προθεσμία ποια ειναι

Δημοσ.

Τελικά έκανα λάθος, φαίνεται πως έχει αλλάξει ο κανόνας. Στο site της στρατολογίας γράφει πως μπορείς να συνεχισεις την αναβολή ακόμα και αν αποφοιτήσεις. image.png.66a20313181c3944198983a0996197f6.png

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Τελικά έκανα λάθος, φαίνεται πως έχει αλλάξει ο κανόνας. Στο site της στρατολογίας γράφει πως μπορείς να συνεχισεις την αναβολή ακόμα και αν αποφοιτήσεις. image.png.66a20313181c3944198983a0996197f6.png

Ναι και εγώ το ειχα διαβάσει πιο πριν αλλα δεν ημουν σίγουρος γιατι κάποια πράγματα που γράφουν στις δημόσιες υπηρεσίες δεν ισχύουν πολλές φορες

Δημοσ.

Παντως εαν τελειωσεις το 25 και δεν εχεις αμεσο οικονομικο προβλημα (δηλαδη να πρεπει να δουλεψεις προσωρινα για να βαλεις καποια λεφτα στην ακρη) καλυτερα ειναι να κοψεις την αναβολη και να πας καπακια στρατο να ξεμπερδευεις, διαφορετικα σου κοβει τη ζωη στη μεση.

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Δημοσ.

Με το θέμα κινητό στον στρατό τι κάνουμε; Έχω ένα iphone καλό που δεν θέλω να το πάρω. Έχω το πρηγούμενο (XR) που μια χαρά είναι απλά ξεφόρτιζε σχετικά γρήγορα (θα χω powerband). Το ερώτημα είναι να πάρω αυτό το iphone ή να κάτσω να πληρώσω κινητό με κουμπιά; Θα κόψω φλέβα.

Βλέπω πως η τάση είναι να έχεις smartphone, αλλά έτσι σκας μύτη; Γιατί δεν θα δω γονείς στο στρατόπεδο λογικά δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να μου δώσει κάποιος.

Δημοσ.

Εγω στον Πόρο που είχα πάει για προπαίδευση δεν άφηναν smartphone, οπότε πηρα ενα κινητό με κουμπιά και KaiOS για να έχω fb και Whatsapp να στέλνω κανα μηνυμα. Μετά στο πλοίο είχα κανονικά το κινητό μου

• Like 1
Δημοσ.
On 27/08/2024 at 15:44, zenphoenix_ said:

Παιδες καλησπερα, παιζει καλο βυσμα και υπαρχει καλη πιθανοτητα να ερθω αθηνα, ε εσσο μπαινω, ξερει κανεις αν υπαρχει καποια μοναδα προς αποφυγη;

Υπήρχε κάποτε η ΔΙΣ στεγασμένη στην Πλάκα (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού). Μαγική θητεία. 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...