Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Τον Σεπτέμβριο μπαίνω πολεμική αεροπορία. Επειδή ζυγίζω 55 κιλά λόγω γρήγορου μεταβολισμού και γενικά είμαι αδυνατος, παίζει να με διώξουν για αργότερα; Επειδή ξέρω άτομα που τους έδιωξαν ως υπερβαρους

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορώ να εξαγοράσω 1/1/2025.

Γίνεται να πάω φαντάρος με την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου του 2024, μπορώ να υπηρετήσω τους σχεδόν 2 αυτούς μήνες και να προχωρήσω σε εξαγορά; Ή πρέπει εξαρχής να είμαι 33 (άρα 2025);

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gingerbread είπε

Γίνεται να πάω φαντάρος με την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου του 2024, μπορώ να υπηρετήσω τους σχεδόν 2 αυτούς μήνες και να προχωρήσω σε εξαγορά; Ή πρέπει εξαρχής να είμαι 33 (άρα 2025);

Η στρατολογία τι λέει;

Δημοσ.
8 minutes ago, Ukforthemoment said:

Η στρατολογία τι λέει;

Η στρατολογία αρχικά μου απάντησε λάθος στο πότε μπορώ να εξαγοράσω, μετά στην απάντηση στο mail δεν απάντησε, σε νέο mail για το πότε μπορώ να εξαγοράσω απάντησε σωστά, στο τηλ δεν το σηκώνει..

θα ξαναστείλω απλά είπα μήπως ξέρει κανείς τίποτα γιατί φοβάμαι θα μου στείλει το ΦΕΚ και δεν θα μου απαντήσει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Gingerbread είπε

Η στρατολογία αρχικά μου απάντησε λάθος στο πότε μπορώ να εξαγοράσω, μετά στην απάντηση στο mail δεν απάντησε, σε νέο mail για το πότε μπορώ να εξαγοράσω απάντησε σωστά, στο τηλ δεν το σηκώνει..

θα ξαναστείλω απλά είπα μήπως ξέρει κανείς τίποτα γιατί φοβάμαι θα μου στείλει το ΦΕΚ και δεν θα μου απαντήσει.

Αν μπορείς πήγαινε απο εκεί.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Gingerbread είπε

Ναι μπορείς. Όπως γράφει στο έγγραφο (και για την ηλικία):
https://www.stratologia.gr/sites/default/files/plhr_ent/4.pdf

Αναφορά σε κείμενο

Ο ενδιαφερόμενος να έχει συμπληρώσει το τριακοστό τρίτο (33ο) έτος της ηλικίας του και να έχει εκπληρώσει πραγματική στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση είκοσι (20) ημερών. 

Για τον υπολογισμό της ηλικίας στρατολογικά ως ημερομηνία γέννησης λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του έτους εγγραφής στο δημοτολόγιο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ΕΣΣΟ πότε περίπου καλούνται; Τις πρώτες μέρες του μήνα ή πιο μετά; Περίπου δηλαδή (όχι για την ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου, γενικά). Επίσης για να μπω Νοέμβριο πότε πρέπει να διακόψω αναβολή;

Επεξ/σία από Gingerbread
Δημοσ.
2 hours ago, Gingerbread said:

Οι ΕΣΣΟ πότε περίπου καλούνται; Τις πρώτες μέρες του μήνα ή πιο μετά; Περίπου δηλαδή (όχι για την ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου, γενικά). Επίσης για να μπω Νοέμβριο πότε πρέπει να διακόψω αναβολή;

συνηθως ειναι μετα αλλα δεν ειναι και στανταρ.

Για το στρατο δε τους νοιαζει ποτε θα κοψεις αναβολη αρκει να παρουσιαστεις. Επειδη βλεπω οτι εχεις πολλες αποριες σου προτεινω να πας στη Στρατολογια περιοχης σου (Αθηναιος στο Ρουφ). Δεν ειναι μπαμπουλες

• Like 1
Δημοσ.
On 17/08/2024 at 11:05, XarisArgy said:

Μπορω να ρωτησω γιατι πετανε τοσο πολυ φαγητο στον στρατο και δεν νοιαζεται κανενας? Εβλεπα να αδειαζουν γεματα μπολακια με πεντανοστιμη φετα και ελιες 2 και 3 φορες την εβδομαδα γιατι δεν τα ετρωγαν. Ειναι τρομακτικη αυτη η σπαταλη, και μετα πας εξω να ψωνισεις και σε γδυνουν για ενα σακουλακι με 5 ελιες. Τι να πω πια, για κλαματα.

λογικο αφου οι περισσοτεροι εχουν μαθει σε πιτσες και πιτογυρα...χααχαχαχαχα

θα μπορουσαν να καλουν τις κοντινες ενοριες αν ειναι οργανωμενες να τα παιρνουν και να τα κανουν διανομη σε ηλικιωμενους....η απορους.....η εκκλησια οπου εχει  διανομες φαγητων απο εθελοντες θα ηταν οι ποιο καταλληλες

Δημοσ.

Παιδες καλησπερα, παιζει καλο βυσμα και υπαρχει καλη πιθανοτητα να ερθω αθηνα, ε εσσο μπαινω, ξερει κανεις αν υπαρχει καποια μοναδα προς αποφυγη;

Δημοσ.
30 minutes ago, zenphoenix_ said:

Παιδες καλησπερα, παιζει καλο βυσμα και υπαρχει καλη πιθανοτητα να ερθω αθηνα, ε εσσο μπαινω, ξερει κανεις αν υπαρχει καποια μοναδα προς αποφυγη;

προσοχη Πενταγωνο ΓΕΣ ΓΕΕΘΑ κτλ γιατι αν και ακουγεται ιδανικο, αν δεν εχει κοσμο στη σειρουλα σου παιζει να φας τρελο χωσιμο.

Η ιδανικη καβαντζα ειναι καμμια στρατολογια, κανενα στρατιωτικο νοσοκομειο, γεωγραφικη υπηρεσια (αν εισαι στρατο).

• Like 1
Δημοσ.

ΕΤΥΠ/ΓΕΕΘΑ ναι. ΕΤΑΦ/ΓΕΕΘΑ ούτε απέξω.

Και το ΕΤΥΠ δε είναι ΜΥ ΥΠΕΘΑ, να πατάς 1 φορά τις 10 μέρες, αλλά δίνει κόσμο στα γραφεία του ΓΕΕΘΑ και πλέον και του ΓΕΣ (έχει καταργηθεί το Τάγμα ΓΕΣ) και είναι κυριλέ. Και είναι και σχετικά εύκολο να πας γιατί έχουν συνεχώς ανάγκες σε άτομα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

ΕΤΥΠ/ΓΕΕΘΑ ναι. ΕΤΑΦ/ΓΕΕΘΑ ούτε απέξω.

Και το ΕΤΥΠ δε είναι ΜΥ ΥΠΕΘΑ, να πατάς 1 φορά τις 10 μέρες, αλλά δίνει κόσμο στα γραφεία του ΓΕΕΘΑ και πλέον και του ΓΕΣ (έχει καταργηθεί το Τάγμα ΓΕΣ) και είναι κυριλέ. Και είναι και σχετικά εύκολο να πας γιατί έχουν συνεχώς ανάγκες σε άτομα

Μπορεις να μου εξηγησεις λιγο τι ειναι ετυπ/εταφ; Σορρυ απλα γενικα δε ξερω τι παιζει με τις μοναδες.

Επισης, δεν εχω καταλαβει γενικα αν ΓΕΣ/ΓΕΕΘΑ/πενταγωνα εχουν κοιτωνες;Γυριζεις σπιτι σου το μεσημερι φαση ή μενεις και μεσα;

Επεξ/σία από zenphoenix_
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zenphoenix_ είπε

Μπορεις να μου εξηγησεις λιγο τι ειναι ετυπ/εταφ; Σορρυ απλα γενικα δε ξερω τι παιζει με τις μοναδες.

Επισης, δεν εχω καταλαβει γενικα αν ΓΕΣ/ΓΕΕΘΑ/πενταγωνα εχουν κοιτωνες;Γυριζεις σπιτι σου το μεσημερι φαση ή μενεις και μεσα;

ΕΤΥΠ είναι Ειδικό Τάγμα Υποστήριξης. Δίνει γραφείς και οδηγούς στα γραφεία των αξιωματικών. ΕΤΑΦ νομίζω σημαίνει Ειδικό Τάγμα Φρούρησης, είναι η μονάδα που κάνει σκοπιές-περίπολα στο Πεντάγωνο (Πεντάγωνο δεν είναι μονάδα, είναι το στρατόπεδο στο Χολαργό). Έχουν κοιτώνες αλλά το αν μένεις μέσα εξαρτάται από το πόστο σου. Τα παιδιά που έκαναν σκοπιές (του ΕΤΑΦ) εννοείται έμεναν μέσα όταν είχαν υπηρεσία ενώ του ΕΤΥΠ κατα συντριπτική πλειοψηφία γυρίζουν σπίτια τους κάθε μέρα (και δε κάνουν άλλου είδους υπηρεσία). Το αν θα είναι βράδυ ή μεσημέρι εξαρτώνται απο το ωράριο του γραφείου που θα σε ρίξουν. 

Γενικά η πιο μεγάλη εικόνα είναι πως στο Πεντάγωνο υπάρχουν οι μονάδες, όπως σε οποιοδήποτε άλλο στρατόπεδο, με κοιτώνες, τα κλασικά γραφεία, καθαριότητες, χωσέ, αναφορές, κλπ, και υπάρχουν και τα Επιτελεία (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), στα οποία οι φαντάροι/ναύτες/σμηνίτες πάνε με διάθεση απο τις μονάδες στις οποίες ανήκουν τυπικά (π.χ. για να πάρεις εξοδόχαρτο) αλλά πρακτικα δεν έχουν καμία σχέση. Αν πας σε γραφείο επιτελείου ξεκόβεις τελείως από τη μονάδα, δεν έχει αναφορές, υπηρεσίες, χωσίματα, τίποτα από όλα αυτά. Πας στο γραφείο, φεύγεις όταν σχολάσει το γραφείο. Κοιμάσαι/τρως/χέζεις σπίτι σου κάθε μέρα. 

Μπορεί να σου ακούγεται το structure κάπως μπερδεμένο και να χάνεσαι στο τι να ζητήσεις. Ο λόγος που προτείνω το ΕΤΥΠ είναι οτι πας εύκολα, σε αντίθεση με το να ζητήσεις γεωγραφική υπηρεσία στρατού ή ΤΕΘΑ π.χ. που είναι ultra βυσματοφωλιές και πάνε μόνο λίγοι και μιλημένοι.  

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

ΕΤΥΠ είναι Ειδικό Τάγμα Υποστήριξης. Δίνει γραφείς και οδηγούς στα γραφεία των αξιωματικών. ΕΤΑΦ νομίζω σημαίνει Ειδικό Τάγμα Φρούρησης, είναι η μονάδα που κάνει σκοπιές-περίπολα στο Πεντάγωνο (Πεντάγωνο δεν είναι μονάδα, είναι το στρατόπεδο στο Χολαργό). Έχουν κοιτώνες αλλά το αν μένεις μέσα εξαρτάται από το πόστο σου. Τα παιδιά που έκαναν σκοπιές (του ΕΤΑΦ) εννοείται έμεναν μέσα όταν είχαν υπηρεσία ενώ του ΕΤΥΠ κατα συντριπτική πλειοψηφία γυρίζουν σπίτια τους κάθε μέρα (και δε κάνουν άλλου είδους υπηρεσία). Το αν θα είναι βράδυ ή μεσημέρι εξαρτώνται απο το ωράριο του γραφείου που θα σε ρίξουν. 

Γενικά η πιο μεγάλη εικόνα είναι πως στο Πεντάγωνο υπάρχουν οι μονάδες, όπως σε οποιοδήποτε άλλο στρατόπεδο, με κοιτώνες, τα κλασικά γραφεία, καθαριότητες, χωσέ, αναφορές, κλπ, και υπάρχουν και τα Επιτελεία (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), στα οποία οι φαντάροι/ναύτες/σμηνίτες πάνε με διάθεση απο τις μονάδες στις οποίες ανήκουν τυπικά (π.χ. για να πάρεις εξοδόχαρτο) αλλά πρακτικα δεν έχουν καμία σχέση. Αν πας σε γραφείο επιτελείου ξεκόβεις τελείως από τη μονάδα, δεν έχει αναφορές, υπηρεσίες, χωσίματα, τίποτα από όλα αυτά. Πας στο γραφείο, φεύγεις όταν σχολάσει το γραφείο. Κοιμάσαι/τρως/χέζεις σπίτι σου κάθε μέρα. 

Μπορεί να σου ακούγεται το structure κάπως μπερδεμένο και να χάνεσαι στο τι να ζητήσεις. Ο λόγος που προτείνω το ΕΤΥΠ είναι οτι πας εύκολα, σε αντίθεση με το να ζητήσεις γεωγραφική υπηρεσία στρατού ή ΤΕΘΑ π.χ. που είναι ultra βυσματοφωλιές και πάνε μόνο λίγοι και μιλημένοι.  

Σε ευχαριστω πολυ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...