Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Giorgoskaram είπε

Καλημέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να κάνω εξαγορά της θητείας μου στο στρατό διαβάζω ότι γίνεται όταν είσαι 33 χρόνων εγώ είμαι 26 και έχω αναβολή για λόγους σπουδών για ένα χρονο ακόμα πως μπορώ να πάρω αναβολές μέχρι να φτάσω το οριο που χρειάζεται; Πρέπει να γραφτώ σε κάποια σχολή για να μπορέσω να ξαναπάρω αναβολη; γιατί αποσο ξέρω μπορείς να πάρεις αναβολή για διάφορους λόγους μόνο για δυο χρόνια και μετά τπτ.

Υ.Γ δεν θα ήθελα να πάω στρατό για οικονομικούς λόγους κυρίως που σχετίζονται με την δουλειά μου και άμα φύγω θα την χασω 

https://mitos.gov.gr/index.php/ΔΔ:Αναβολή_κατάταξης_σπουδαστών_δευτεροβάθμιας_και_τριτοβάθμιας_εκπαίδευσης_και_Κέντρων_Μεταλυκειακής_Εκπαίδευσης

Αναφορά σε κείμενο

Η αναβολή κατάταξης χορηγείται και διαρκεί μέχρι την 31η Δεκ του έτους που οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν :
α. Το 21ο έτος της ηλικίας τους για μαθητές λυκείων ή σχολείων δεύτερης ευκαιρίας ή Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
β. Το 24ο έτος της ηλικίας τους για σπουδαστές ΙΕΚ ή σχολών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή εσπερινών λυκείων ή μαθητές «Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας» των ΕΠΑΛ ή Σ.Ε.Κ.
γ. Το 28ο έτος της ηλικίας τους για γραμμένους για φοίτηση σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή για κύριες ή μεταπτυχιακές σπουδές
δ. Το 31ο έτος της ηλικίας τους για γραμμένους για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.
ε. Το 26ο έτος της ηλικίας τους σπουδαστές Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Ελλάδα και συμπράττουν με αναγνωρισμένα ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Εξωτερικού, εφόσον η ελάχιστη εναπομένουσα διάρκεια σπουδών δεν υπερβαίνει τα παραπάνω ηλικιακά όρια.

Φαντάζομαι επειδή λες ότι είσαι 26 και έχεις μέχρι τα 28, είσαι στο πρώτο πτυχίο σου (ή μεταπτυχιακό).
Οπότε για αναβολή λόγω σπουδών μόνο μέσω διδακτορικού και αυτή θα είναι μέχρι τα 31, οπότε μετά θες άλλα 2 χρόνια.

Και η εξαγορά είναι 27 ευρώ ανά ημέρα, συνολικά περίπου 9180 ευρώ εάν είσαι υπόχρεος 12μηνους θητείας (αναλογικά για μικρότερη θητεία).

Ότι λέει ο JakeKaufman, αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και μετά Ι5 αφού δε θες να πας στρατό.

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/1/2025 στις 2:19 ΜΜ, BLiTzER είπε

Ειλικρινής ερώτηση: πώς ακριβώς νιώθεις ότι "υπηρετείς" από ένα γραφείο; Άσε τον στρατό και βρες μια δουλειά γραφείου που θα σε πληρώνει κιόλας.

Ευκολάκι, μπαίνεις ως ο μόνος ένοπλος σε γραφείο έρευνας πληροφορικής και μετά έχει κάθε μέρα σκοπιά! Και όταν δεν έχεις σκοπιά έχεις να κάνεις παπάδες γιατί το ΧΥ στέλεχος θέλει κάτι "απλό" που μόνο  απλό δεν είναι για διάφορους λόγους.

Τώρα να ρωτήσω κάτι άλλο, όντως κάνανε προσπάθειες να βγαίνουν πιο φυσιολογικές οι υπηρεσίες? Τέρμα τα 15 (περίπου) μέσα 1 έξω?

Επεξ/σία από niko_gram_15
Δημοσ.
Στις 17/1/2025 στις 1:05 ΜΜ, Hlias987 είπε

Καλησπέρα. Έχω σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι χωρίς αυτό να με επηρεάζει στην καθημερινότητα μου. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να κάνω το απογραφικό δελτίο. Το ΦΕΚ κανονικά με απορρίπτει και με βγάζει εκτός και καλά ως '' ανίκανος '' . Εγώ θέλω να υπηρετήσω με όλη μου την ψυχή. Δεν με νοιάζει πλέον που θα υπηρετήσω ( αν και από παιδί ήθελα εύζωνας) ακόμη και υπηρεσία γραφείου δεν με πειράζει. Υπάρχει κανένα παραθυράκι; Υπάρχει τρόπος να λυθεί; Φοράω αντλία ινσουλίνης και έτσι δεν χρειάζεται να κάνω ενέσεις ( οποίοι γνωρίζουν με κατάλαβαν)

Και εγώ ήθελα να γίνω πιλότος. Αλλά οι 7 βαθμοί μυωπίας με σταμάτησαν.  Καλά κάνεις και θέλεις να υπηρετήσεις αλλά θα πρέπει να φερθείς υπεύθυνα.

Ο στρατός δεν σε κόβει μόνο για το δικό σου καλό. Το ικανός δεν σημαίνει μόνο "μπορούμε να τον σκίσουμε στο κουβαλημα και στη  αγγαρεία". Σημαίνει ότι μπορούμε να βασιστούμε και σε αυτόν όταν έρθουν τα σκούρα. 

Σκέψου την περίπτωση πολέμου. 

Δεν αμφιβάλλω ότι στα σκούρα θα είσαι πιο πρόθυμος και στη πρώτη γραμμή γρηγορότερα από τους μισούς "ικανούς".(Και από εμένα σίγουρα) Αλλά σε αυτή τη περίπτωση υπηρετείς αν δεν υπηρετήσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...