Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, BlackRose56 είπε

Όσοι απολυθήκαν με πράσινο χαρτί θα κάνουν μετεκπαίδευση μετά από κάποιο καιρό. Το ότι τους ζητάνε στοιχειά μετά την θητεία  δεν ειναι κάτι.

Από όσο ξερω μέχρι να βγεις στην σύνταξη, δεν ξεμπερδεύεις με των στρατό, μπορούν να σε ξανακαλεσουν.

Έτσι είναι αλλά και να έχεις πράσινο χαρτί δεν σημαίνει ότι θα σε καλέσουν. Εγώ είχα πράσινο χαρτί, μετά από 5 χρόνια μου έστειλαν νέο χαρτί, επίσης πράσινο, και τελικώς μου έστειλαν λευκό. Δεν με κάλεσαν ποτέ.

• Like 1
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Έτσι είναι αλλά και να έχεις πράσινο χαρτί δεν σημαίνει ότι θα σε καλέσουν. Εγώ είχα πράσινο χαρτί, μετά από 5 χρόνια μου έστειλαν νέο χαρτί, επίσης πράσινο, και τελικώς μου έστειλαν λευκό. Δεν με κάλεσαν ποτέ.

Δεν ήξερα ότι ξανά παίρνεις χαρτί.

Απορία το έχω πως προκύπτει αν θα πάρεις πράσινο, λευκό κλπ. Εγώ πάντως απολύθηκα Νοέμβριο και ήδη σε κάποιους στην εσο που απολύθηκε έχουν στείλει το αντίστοιχο μέιλ 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, tzagaritos είπε

Απορία το έχω πως προκύπτει αν θα πάρεις πράσινο, λευκό κλπ. Εγώ πάντως απολύθηκα Νοέμβριο και ήδη σε κάποιους στην εσο που απολύθηκε έχουν στείλει το αντίστοιχο μέιλ 

Έτσι είναι. Αν μπλέξεις μια φορά με τον ελ. στρατό, δεν ξεμπλέκεις! Πρέπει να είσαι πάντα σε ετοιμότητα!

Δημοσ.
Στις 25/12/2024 στις 10:19 ΜΜ, 1comment είπε

Α δηλαδή δεν πας στρατό μια φορά και ξεμπέρδεψες; Μπορεί και να σου ξανάρθει; 

Ευτυχώς που πήρα την απαλλαγούλα και ησύχασα. Ούτε μεηλ, ούτε καταγραφή ιματισμού(???) ούτε τίποτα 10 χρόνια μετά!

Ναι, οσοι εχουν υπηρετησει και μεχρι να βγουν στη συνταξη, λογικα καποια στιγμη θα καλεστουν. Μπορει να ειναι απο κατι πολυ απλο (ενημερωση 1-2 μερες) μεχρι κανονικη εκπαιδευση.

• Like 1
Δημοσ.
On 26/12/2024 at 15:56, 1comment said:

Αυτό ισχύει για όσους υπηρέτησαν. Όσοι δεν υπηρετήσαμε ως τι να μας καλέσουν; Να μας ρωτήσουν τα νέα μας;

Έχουν το δικαίωμα να σε καλέσουν για επανεξέταση. Όπως καλούν αυτούς που έχουν υπηρετήσει για μετεκπαίδευση, έτσι μπορούν να καλέσουν και όσους έχουν πάρει Ι5 για επανεξέταση.

Το αν αυτό γίνεται συχνά ή όχι (ή και καθόλου) είναι διαφορετική συζήτηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, w95chris είπε

Έχουν το δικαίωμα να σε καλέσουν για επανεξέταση. Όπως καλούν αυτούς που έχουν υπηρετήσει για μετεκπαίδευση, έτσι μπορούν να καλέσουν και όσους έχουν πάρει Ι5 για επανεξέταση.

Το αν αυτό γίνεται συχνά ή όχι (ή και καθόλου) είναι διαφορετική συζήτηση.

Συγκεκριμένα είμαστε στο καθόλου. Δεν βρίσκω δημοσιευμένες περιπτώσεις επανεξέτασης Ι5. Φαντάζομαι ότι ακόμα και σε επανεξέταση υποχρεωτική, εφόσον συνεχίζεις να έχεις το πρόβλημα για το οποίο απαλλάχτηκες ή αποδείξεις ότι το έχεις, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
9 hours ago, 1comment said:

Συγκεκριμένα είμαστε στο καθόλου. Δεν βρίσκω δημοσιευμένες περιπτώσεις επανεξέτασης Ι5. Φαντάζομαι ότι ακόμα και σε επανεξέταση υποχρεωτική, εφόσον συνεχίζεις να έχεις το πρόβλημα για το οποίο απαλλάχτηκες ή αποδείξεις ότι το έχεις, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

Όχι. Βρισκόμαστε στο όχι συχνά. Ξέρω περιπτώσεις που έχουν καλέσει ξανά για επανεξέταση. Αλλά ναι δεν είναι κάτι. Πας με τα κατάλληλα χαρτιά και ξεμπερδεύεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/12/2024 στις 5:27 ΜΜ, gokuthelegend είπε

Στις 26/12/2024 στις 6:21 ΜΜ, tzagaritos είπε

Στις 26/12/2024 στις 6:39 ΜΜ, 1comment είπε

Έτσι είναι. Αν μπλέξεις μια φορά με τον ελ. στρατό, δεν ξεμπλέκεις! Πρέπει να είσαι πάντα σε ετοιμότητα!

Στις 27/12/2024 στις 12:33 ΠΜ, yanis13 είπε

Ναι, οσοι εχουν υπηρετησει και μεχρι να βγουν στη συνταξη, λογικα καποια στιγμη θα καλεστουν. Μπορει να ειναι απο κατι πολυ απλο (ενημερωση 1-2 μερες) μεχρι κανονικη εκπαιδευση.

Όλοι όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατατάσσονται ανάλογα την ειδικότητα  - το Όπλο ή το Σώμα σε μια από τις σειρές εφεδρείας…

Πράσινο ή Λευκό για ΣΞ, Πράσινο, Κυανό ή Λευκό για ΠΑ κλπ κλπ………

Όλοι όσοι υπηρέτησαν σαν απλοί Οπλίτες θητείας παραμένουν στην εφεδρεία μέχρι τα 45 τους ηλικιακά χρόνια.

Αυτά σας τα έχουν πει κατά την απόλυση (εκτός και αν το μυαλό σας σκέφτονταν πιο γκομενακι θα γνωρίσετε το καλοκαίρι στην Σέριφο)…

Το ποιοι θα πάνε για Μετεκπαίδευση το καθορίζει η Διαταγή του κάθε Επιτελείου, όπου βγάζει τα «προαπαιτούμενα» κάθε άσκησης…

Πχ αν ζητάει στην άσκηση μόνο ολμιστες και πυροβολητές, αντιλαμβάνεστε ότι όλοι οι άλλοι δεν θα επιλεγείτε αυτή την χρονιά…

Ή μπορεί να ζητάει αυστηρά κόσμο από μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή…

Αυτό κάθε φορά αλλάζει από το κεντρικό επιτελείο.

Σημαντικό να μην χάσουμε το ΕΦΠ (όποιο χρώμα και να είναι), γιατί όταν κάποια στιγμή θα ζητηθεί, θα είναι απώλεια Απόρρητου Στρατιωτικού Εγγράφου.

Επεξ/σία από andreas1gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

την περασμένη εβδομάδα μου εστειλαν SMS από 72ΜΕ και έλεγε να τους στείλω με email κάτι στοιχέια μου όπως ονοματεπώνυμο, email όπως επίσης και καποια βιομετρικά όπως ύψος, κιλά, μέγεθος μέσης, νούμερο αρβυλών κτλπ

Πήρα ενα τηλ την 72ΜΕ να επιβεβαιώσω ότι είναι αυτοί αλλά τπτ δεν το σήκωνε κανεις.

του ήρθε κανενώς αυτο το SMS;

Επεξ/σία από @zouve@
Δημοσ.
Στις 28/12/2024 στις 10:13 ΠΜ, w95chris είπε

Όχι. Βρισκόμαστε στο όχι συχνά. Ξέρω περιπτώσεις που έχουν καλέσει ξανά για επανεξέταση. Αλλά ναι δεν είναι κάτι. Πας με τα κατάλληλα χαρτιά και ξεμπερδεύεις.

Ναι βασικά διάβασα κάτι περιπτώσεις στο reddit που αφορούν σε κάποιους που η εργασία τους (δάσκαλοι) ζήτησε να ενημερωθεί για το αν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Άρα όσοι δουλεύουμε σε ιδιωτικό τομέα ή ως ελ. επ. δεν έχουμε τέτοιο θέμα.

Δημοσ.
52 minutes ago, 1comment said:

Ναι βασικά διάβασα κάτι περιπτώσεις στο reddit που αφορούν σε κάποιους που η εργασία τους (δάσκαλοι) ζήτησε να ενημερωθεί για το αν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Άρα όσοι δουλεύουμε σε ιδιωτικό τομέα ή ως ελ. επ. δεν έχουμε τέτοιο θέμα.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εφόσον μιλάμε για επανεξέταση προφανώς και πρέπει να έχεις ολοκληρώσεις τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις.

Το αν στο ζητήσει κανείς και πότε, είναι άλλο θέμα. 

Δημοσ.

Σχετικά με την εφεδρεία, μή νομίζετε ότι μετά τα 45 τελειώσατε, επίσημα παραμένει κάποιος έφεδρος μέχρι τα 65 (ή 67). Στα 45 παύεις συνήθως να ανήκεις πλέον στην ενεργή εφεδρεία και σου έρχεται λευκό χαρτί αν δεν είχες πρωτύτερα. Το πότε θα γίνει πράσινο ή λευκό είναι θέμα ειδικότητας, σπουδών και όπλου/σώματος και ποιες είναι κάθε φορά οι ανάγκες του στρατού. Σε πολλές περιπτώσεις έρχεται λευκό χαρτί και ξανα αλλάζει αργότερα σε πράσινο. Αν λάβεις λευκό χαρτί πάντως δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά μαζί σου παρά μόνο αν γίνει επιστράτευση... Με πράσινο μπορεί και να σε καλέσουν για μετεκπαίδευση κάποια στιγμή...

Σε κάθε περίπτωση, επειδή αλλάζουν κάποια πράγματα όπως στοιχεία επικοινωνίας και βιομετρικά, καλό είναι όσοι ανήκουν στην εφεδρεία να τα επικαιροποιούν όταν αλλάξει κάτι στο https://efedros.army.gr/, ώστε να μη χρειάζεται και αυτοί να παίρνουν τηλέφωνα/ στέλνουν σμσ... Τυπικό είναι...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, japetus είπε

Σχετικά με την εφεδρεία, μή νομίζετε ότι μετά τα 45 τελειώσατε, επίσημα παραμένει κάποιος έφεδρος μέχρι τα 65 (ή 67). Στα 45 παύεις συνήθως να ανήκεις πλέον στην ενεργή εφεδρεία και σου έρχεται λευκό χαρτί αν δεν είχες πρωτύτερα. Το πότε θα γίνει πράσινο ή λευκό είναι θέμα ειδικότητας, σπουδών και όπλου/σώματος και ποιες είναι κάθε φορά οι ανάγκες του στρατού. Σε πολλές περιπτώσεις έρχεται λευκό χαρτί και ξανα αλλάζει αργότερα σε πράσινο. Αν λάβεις λευκό χαρτί πάντως δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά μαζί σου παρά μόνο αν γίνει επιστράτευση... Με πράσινο μπορεί και να σε καλέσουν για μετεκπαίδευση κάποια στιγμή...

Σε κάθε περίπτωση, επειδή αλλάζουν κάποια πράγματα όπως στοιχεία επικοινωνίας και βιομετρικά, καλό είναι όσοι ανήκουν στην εφεδρεία να τα επικαιροποιούν όταν αλλάξει κάτι στο https://efedros.army.gr/, ώστε να μη χρειάζεται και αυτοί να παίρνουν τηλέφωνα/ στέλνουν σμσ... Τυπικό είναι...

δυστυχώς το https://efedros.army.gr/ δεν λειτουργεί σωστά 
βαζεις τα στοιχεία σου και δεν τα "κραταει" 

ΥΓ τελικά δούλεψε 

Επεξ/σία από @zouve@
Δημοσ.
Στις 29/12/2024 στις 6:46 ΜΜ, andreas1gr είπε
14 ώρες πριν, japetus είπε

Αυτά σας τα έχουν πει κατά την απόλυση (εκτός και αν το μυαλό σας σκέφτονταν πιο γκομενακι θα γνωρίσετε το καλοκαίρι στην Σέριφο)

Ναι γιατί αν για κάτι φημίζεται ο ελληνικός στρατός είναι για την οργάνωση του και την ενημέρωση του.

Η απορία κυρίως είναι πως γίνεται σε ίδια σειρά απόλυσης, ίδιας μοναδας όπου όλοι έχουν την ίδια ειδικότητα να δίνεται χαρτί διαφορετικού χρώματος 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzagaritos είπε

Η απορία κυρίως είναι πως γίνεται σε ίδια σειρά απόλυσης, ίδιας μοναδας όπου όλοι έχουν την ίδια ειδικότητα να δίνεται χαρτί διαφορετικού χρώματος 

Είστε και ίδια ηλικίας; Μήπως οι άλλοι είναι διαφορετικό γιώτα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...