Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας απλός τρόπος να καταλάβεις αν είναι στατικός ή όχι είναι ότι ο στατικός αποφορτίζει στιγμιαία ενώ αν υπάρχει διαρροή στο κουτί κάθε φορά που θα το πιάνεις θα νιώθεις σαν μούδιασμα στο χέρι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, flienky είπε

Πιθανότατα να ήταν στατικός ηλεκτρισμός που τον ενιωσες περισσότερο αυτήν την φορά επειδη ακούμπισες γειωμένο μέταλλο (το κουτι του υπολογιστιστή) και όχι αλλον άνθρωπο, οπότε ξεφορτίστηκες γρηγορότερα. 

Αν εχεις πολυμετρο, δες αν το κουτι ειναι γειωμένο, αν ειναι τοτε εισαι μια χαρα και απλα ηταν στατικός ηλεκτρισμός

Πάντως ένιωσα την ένταση λίγο δύσκολο να ήταν στατικός ηλεκτρισμός δεν ξέρω και από αυτά αλλά με "τιναξε" ένιωσα παλμό όχι αυτό το στιγμιαίο που κάνει ο στατικός ηλεκτρισμός

58 λεπτά πριν, micos000 είπε

Ένας απλός τρόπος να καταλάβεις αν είναι στατικός ή όχι είναι ότι ο στατικός αποφορτίζει στιγμιαία ενώ αν υπάρχει διαρροή στο κουτί κάθε φορά που θα το πιάνεις θα νιώθεις σαν μούδιασμα στο χέρι.

Παλμό ένιωθα κάθε φορά τις 2 3 φορές που το άγγιξα η μία ήταν στο κουτί και η άλλη σε κάποιο usb που πήγα να βάλω ένα στικ

Δημοσ.

Πριν από καιρό είχα το ίδιο θέμα. Ακουμπούσα το PC και ένοιωθα ελαφρός ένα μούδιασμα. Έβαλα δοκιμαστικό κατσαβίδι επάνω και άναβε. 

Οπότε ανοίχτηκε η πρίζα και δεν υπήρχε γείωση. Παλιό σπίτι, μάλλον με ουδετερογείωση . Έγινε από την αρχή εγκατάσταση γείωσης παντού και ρελέ διαρροής / προστασίας. 

Το θέμα πρέπει να υπήρχε για χρόνια αλλά ή δεν το είχα αντιληφθεί ή δεν το έδινα σημασία. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, micos000 είπε

what!

Πως νομίζεις ότι δημιουργείτε ο στατικός στο σώμα;

Δεν ειναι απο εκει ρε μαν.
Απο τη γειωση ειναι,ειτε της μπριζας ειτε της συσκευης.

Δημοσ.

Ρε μαν, όταν το έγραψα αυτό αναφερόμουν σε στατικό ηλεκτρισμό και όχι σε διαρροή και ο στατικός προέρχεται από τον σώμα μας και όχι από τα εξαρτήματα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Ρε μαν, όταν το έγραψα αυτό αναφερόμουν σε στατικό ηλεκτρισμό και όχι σε διαρροή και ο στατικός προέρχεται από τον σώμα μας και όχι από τα εξαρτήματα.

τι πιθανοτητες εχει να ειναι απο στατικο;

Δημοσ.

Έχω και εγώ μια παρόμοια εμπειρία

Έχω συνδεδεμένο ένα hdmi στην οθόνη όπου βάζω laptop. Όσες φορές έχει τύχει να το πιάσω στην μεταλική μεριά μου προκαλούσε ηλεκτρισμό συνεχόμενο. Όπως και στο παλιό μου πληκτρολόγιο ( ένα motospeed με μεταλικές  λεπτομέριες όταν ακουμπούσα εκεί προκαλούσε ηλεκτρισμό) 

Δεν δοκίμασα αλλαγή πολυπριζού κτλπ μιας και μετακόμισα και άλλαξα πληκτρολόγιο όπου είναι πλαστικό τα μέρη του.

Δεν μου έχει ξανατύχει όποτε λογικά ήταν του σπιτιού το θέμα.

Δημοσ.

Τα ίδια και εγώ στο χωριό με το Corsair K70 που είναι μεταλλικό, άλλη φάση να γράφεις στο πληκτρολόγιο και να σε χτυπάει το ρεύμα 😛 Άλλαξα τις πρίζες σε σούκο αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχει φτιάξει, τώρα έχω αφήσει ένα motospeed πληκτρολόγιο για να μην μεταφέρω κάθε φορά το δικό μου.

Δημοσ.

Έτσι είναι οι μεγάλοι έρωτες,  ηλεκτρίζουν!! 😋

Δες την γείωση, δοκίμασε ακόμα να γυρίσεις φορά το φις  180 μοίρες στην πρίζα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...